СтронгВПН Водич за подешавање Виндовс-а

СтронгВПН Виндовс ДовнлоадСофтвер СтронгВПН Виндовс можете преузети са странице за подешавање на њиховом веб локацији одабиром „Подешавање“ из главног менија веб локације. Затим кликните на дугме „СтронгВПН за Виндовс“. Ово ће отворити прозор за дијалог који ће вам омогућити да сачувате инсталацијску датотеку Виндовс клијента на свој рачунар. Клијенту је потребан Виндовс КСП или новији. Страница за подешавање клијента такође има упутства за ручно подешавање за конфигурирање система Виндовс КСП, Виндовс Виста, Виндовс 7, Виндовс 8 и Виндовс 10 за коришћење услуга са ОпенВПН, ИПСец, ССТП, Л2ТП и ППТП.


Снажна ВПН Виндовс Десктоп иконаНакон што се клијент преузме на ваш рачунар, десним тастером миша кликните датотеку и изаберите „Покрени као администратор“. Постављање ће прво одабрати језик и прихватити СтронгВПН ТОС. Тада ћете морати да одаберете одредишну локацију, покренете директоријум менија и проверите да бисте створили икону радне површине. Ово ће резултирати инсталацијским прозором као што је онај испод лево. Кликом на дугме „Инсталирај“ започет ће се инсталација која ће се завршити креирањем иконе радне површине попут оне приказане на десној страни. Након што се ово заврши, од вас ће се затражити да инсталирате ТАП управљачки програм. Након што је инсталиран ТАП управљачки програм, видећете екран попут оног приказаног доле десно. Кликните на „Финисх“ дугме да бисте први пут покренули СтронгВПН клијент.

Инсталирајте јаки Виндовс Цлиент

Када први пут отворите клијента, видећете страницу за верификацију и пријаву сличну оној која је приказана на левој страни доле. Постоје опције за отварање налога или ресетовање лозинке ако сте је заборавили. Имате податке из е-поште добродошлице, унесите у њу „Емаил“ и „Пассворд“. Они су унети и редиговани са слике десно доле.

СнажниВПН Виндовс Цлиент Логин

Једном када унесете своје акредитиве, потврдите „Саве Логин“ тако да клијент памти ваше податке за пријаву и нећете морати да га поново уносите. Затим кликните на дугме “Пријави се”. Ово ће приказати главни екран за повезивање са клијентом, као што је приказано доле. Овај екран приказује следеће:

 • Ваша тренутна ИП адреса коју смо редиговали.
 • Статус ВПН-а: Прекинута а затим црвени лого СтронгВПН
 • Логотип клијента СтронгВПН
 • Изборник Опције
  • Промените локацију – Ово вам омогућава да ручно изаберете појединачног сервера за који ћете се повезати о коме ћемо касније расправљати у овом прегледу.
  • Напредно – Напредне опције доступне онима који желе већу контролу над својим ВПН везама о којима ћемо такође касније расправљати.
  • Помоћ – Ово ће вас одвести на страницу за подршку веб странице СтронгВПН.
  • Одјава – Ово ће вас одјавити са клијента и свести га на лежиште. неће затворити клијента. Ако се одјавите, мораћете да вам поново унесете „е-пошту“ и „лозинку“ када се повежете на другу локацију. Ово би могло бити корисно ако користите заједнички рачунар.
  • Излаз – Ово ће затворити СтронгВПН Виндовс клијент.
 • Ваша последња повезана локација – У овом случају Осло, Норвешка.
 • Ваша тренутно одабрана локација за повезивање на који је изабран са падајуће листе као што смо показали експлодирао с десне стране на слици испод.
 • Протокол који ће се користити за везу
  • ОпенВПН ТЦП – Ово је ОпенВПН протокол за контролу транспорта и укључује откривање и исправљање грешака за одбачене пакете и редослед пакета. Због тога може бити мало спорији, али може бити и поузданији у руралним срединама или на великим даљинама.
  • ОпенВПН УДП – Ово је ОпенВПН Усер Датаграм Протоцол и не укључује надземне трошкове ТЦП-а и самим тим је бржи и подразумевани је СтронгВПН клијент.
  • ОпенВПН проки – ово је корисно за скривање ваше ИП адресе и омогућава вам да одаберете које ће се апликације покретати преко ВПН-а.
 • Дугме „Повежи“ који ће вас повезати са одабраним ВПН сервером.

СтонгВПН Виндовс клијент није повезан

Последња компонента екрана је веза „Више информација“ која ће вас одвести на блог СтронгВПН. Сада када смо прегледали компоненте главног екрана везе, кликните на дугме „Цоннецт“ да бисте довршили везу са локацијом у Лос Ангелесу. Ово ће приказати екран као што је приказано испод. Запазите следеће промене између повезаног екрана и искљученог:

 • Ваша кућна ИП адреса је замењена виртуелном са ЛА ВПН сервера који је редигован са слике.
 • Статус ВПН-а: сада је „повезан“ а икона СтронгВПН је сада зелена.
 • Претходна веза је замењена вашом тренутном у Лос Ангелесу.
 • Дугме „Повежи“ сада је замењено дугметом „Прекини везу“.

СтронгВПН Виндовс клијент повезан са ЛА

Као што можете видети да ли прихватате задане поставке које нуди клијент, повезивање са СтронгВПН мрежом траје само неколико кликова мишем и не захтева посебно техничко знање. Подразумевано ће вас повезати са најбржим сервером у вашем изабраном граду са ваше тренутне локације. Сада ћемо погледати како мењате локације у СтронгВПН клијенту. Да бисте променили локације, прво морате да прекинете везу са мрежом. Слика испод приказује поруке системске траке које указују на то да сте прво повезани са ЛА сервером, а затим прекинути везу. Имајте на уму да се икона мења из повезане боје (зелене) у искључене (црвене).

Јаке поруке на системској траци

За оне од вас који желе већу контролу над ВПН везом, СтронгВПН има ставку менија „Промени локацију“ која ће вам омогућити да промените свој протокол као и своју локацију. Када кликнете на ставку менија „Промени локацију“ видећете екран попут оног приказаног доле.

СтронгВПН Сервер СвитцхерОвај екран има две опције на њему: „По земљи“ и „Према серверу“. Ова два избора приказана су на слици испод. Први приказује избор по држави, а други према серверу.

Први снимак екрана у наставку илуструје како за сваку земљу делује препоручена опција. Прво одаберите земљу са падајуће листе. Затим изаберите тип протокола. ППТП је изабран у доњем примеру. Затим морате кликнути на дугме „Тест Алл Серверс“ и сачекати. Будите свјесни, може проћи и до 20 минута да се овај тест заврши, овисно о броју ВПН сервера које провјерава у одређеној земљи. Једном када се ово заврши, најбољи сервер ће се приказати управо испод дугмета „Тестирај све сервере“. Изменили смо имена сервера из ове рецензије. Затим бисте кликнули на дугме „Следеће“ да бисте покренули промену сервера.

СтронгВПН Цлиент Свитцхер

Друга слика изнад приказује пример избора сервера. Прво ћете морати да одаберете земљу и град са њихових падајућих листа. Затим одаберите врсту протокола. У овом примеру је изабран ППТП. Затим можете одабрати да тестирате одређени сервер или све сервере кликом на дугме „Тест Селецтед Сервер“ или дугме „Тест Алл“. Затим можете сортирати резултате према пинг времену (мс) и пропусности (КБ / с). Испитујући горњи пример, можда ћете желети да изаберете други сервер који има нешто дуже време пинга, али много бољу пропусност од осталих сервера. Након што истакнете избор вашег сервера, кликните на дугме „Даље“ да бисте приказали екран за пребацивање.

Екран преклопника који је приказан доле лево је исти без обзира за метод који сте изабрали да промените ВПН сервере. Кликните на дугме „Пребаци“ на овом екрану да покренете процедуру за промену сервера и промените се на изабрани сервер. Овај поступак је приказан на слици испод десно. Имена сервера су редигована. Последња слика каже „Промена налога ###### са сервера1 на сервер2 као пример прототипа.

Промјена снажног ВПН Виндовс клијентског сервера

Када се процес промене сервера налога заврши, видећете поруку која каже да је промена сервера успела и тада ће се приказати главни екран за повезивање клијента као ниже. Сервер који је аутоматски изабран одабиром земље по избору приказује се као сервер на који ћете се повезати када кликнете на дугме „Повежи“. Подразумевано ће се клијент повезати користећи ССТП протокол, али можете га променити у ППТП или Л2ТП ако желите користећи падајућу листу као што је приказано у наставку. Једном када се смјестите на протокол који желите да користите, кликните на дугме „Цоннецт“ да бисте довршили везу са новим сервером.

Снажни ВПН сервер прекидач завршен

Сада ћемо погледати ставку Напредни мени. Кликом на “Напредно” отвориће се мени са опцијама који има пет картица као што је приказано у наставку. Пет табутара је следеће:

 • Информације – Садржи податке о налогу, систему и сесији за тренутну сесију.
 • Опције – Ово има све могућности повезивања за клијента.
 • Пријава – Ово је дневник корака поступака повезивања и може вам бити од користи за дијагностику проблема веза. Копија документа требало би да буде укључена у карте које креирате за проблеме са везом како би особље СтронгВПН-а брже дијагностиковало и решило ваш проблем..
 • Порт Лист – Ово је списак свих портова које клијент може користити уз могућност додавања сопствених. Приступ више портова омогућава ВПН услузи да заобиђе блокиране или ограничене портове и даље пребаци сав свој промет.
  • Порт 53 – Подразумевани порт сервиса домена (ДНС).
  • Порт 123 – Порт мрежног протокола (НТП) који се користи за временску синхронизацију
  • Порт 268 – Ово је порт који је додељен Реплици Тобиту Давиду.
  • Порт 443 – Ово је подразумевани прикључак за ХТТПС, безбедни Интернет.
  • Порт 500 – Порт 500 користи Интернет размена кључева (ИКЕ) која се догађа током успостављања сигурних ВПН тунела.
  • Порт 518 – Ово је порт Нталк или Нев Талк који омогућава пренос датаграм поруке са једног рачунара на апликацију која ради на другом рачунару.
  • Порт 547 – Ово је порт ДХЦП сервера за ИПв6 и омогућава преношење датаграм поруке (УДП) са једног рачунара на други.
  • Лука 812 – Ово је непризнати порт.
  • Порт 1029 – Овај порт је намењен за динамичку алокацију од стране оперативног система Виндовс.
  • Лука 1289 – ово је ЈВалкСервер порт.
  • Порт 2672 – Ово је нхсервер порт који се користи с УДП-ом омогућава слање датаграм порука између рачунара.
  • Порт 8181 – Ово је углавном порт који ТЦП протокол користи за двосмерне поруке након успостављања везе између уређаја.
  • Лука 8292 – Ово је регистровани порт компаније Блоомберг Профессионал.
  • Порт 5522 – Ово је непризнати порт.
  • Порт 3306 – Ово је порт који користи МиСКЛ и користи ТЦП.
 • Лиценце – Ово садржи СтронгВПН Уговор о лиценци за крајњег корисника и остале лиценце које користи клијент.

Опције клијента за СтонгВПН Виндовс

Сада ћемо детаљније истражити картицу Опције. Горња слика приказује како изгледа картица са картицама овисно о преференцији протокола коју сте одабрали. Прва приказује опције када је ППТП / Л2ТП / ССТП изабрани протокол. Приметите, третира се као да не постоји ОпенВПН налог. Друга слика приказује опције које су доступне ако вам је ОпенВПН протокол. Опције су подељене у следеће одељке:

 • Генерал – Ово садржи опште поставке покретања и поставке вашег протокола.
  • Прикажи обавештења на траци задатака – Ово вам је омогућило да видите везе за повезивање и прекид везе које смо видели раније у овом одељку.
  • Аутоматски проверите исправке – ово може осигурати да увек имате најновију верзију клијента.
  • Покрените када се покрене Виндовс – Покрените клијента када се пријавите у Виндовс.
  • Повежите се при покретању – Ако се покрене када се покрене Виндовс, онда вам то омогућава да се аутоматски повежете на последњу везу или нема везе. Ово ће покушати да се увек повеже са ВПН-ом када се користи Интернет, осим ако веза не испадне.
  • Преференција протокола – Ово вам омогућава да ручно одаберете протокол ВПН везе. Имајте на уму да прво морате да их примените, а затим да их сачувате. Они ће се применити следећи пут када користите клијент за успостављање везе.
   • Ниво пакета – Ово ће подразумевано бити ОпенВПН сада са новим једним слојем.
   • ОпенВПН – Ово ће вам омогућити да бирате између ова три подешавања везе.
    • ОпенВПН ТЦП – Ово је протокол за контролу преноса и добар је за повезивање са великим кашњењем и оне које не могу да толеришу губитак пакета. Омогућава проверу грешака за редослед и губитак пакета и враћа пакете да се исправе. То је обично спорије због додатних трошкова који су укључени у овај процес. Не би било идеално за стриминг.
    • ОпенВПН УДП – Ово је Усер Датаграм Протоцол који се користи са ниским латенцијским везама и онима који толеришу губитак. Ово је задани ОпенВПН протокол за клијента и најбоље за већину корисника. Не мора да проверава да ли постоји налог или губитак пакета.
    • ОпенВПН проки – првенствено се користи за кориснике у Кини и Ирану, али такође може да обезбеди брже брзине стриминга у зависности од других подешавања ОпенВПН-а.
   • ППТП / Л2ТП / ССТП – Ово ће вам омогућити да користите ове друге протоколе за повезивање на СтронгВПН мрежу помоћу клијента.
    • ППТП – Није безбедан као ОпенВПН, али може бити бржи и могао би бити добар избор за стриминг медија.
    • Л2ТП – Ово омогућава добар алтернативни избор ОпенВПН-у ако ССТП не ради, али може бити спорији због двоструке енкапсулације.
    • ССТП – Власнички Мицрософтов протокол намењен превасходно за Виндовс. Брз је, сигуран и поуздан. Ово је задани клијентски протокол ако је ваша предност ППТП / Л2ТП / ССТП.
 • ОпенВПН (Глобал) – Ово садржи глобалне ОпенВПН параметре. Препоручујемо да не мењате поставке Мак МСС, Тимеоут, Цомпрессион или Лог Вербосити ако их не затражи особље техничке подршке СтронгВПН..
  • Дозволите директан саобраћај док се поново повезујете
   • Ако је ово потврђено, омогућиће нормалан Интернет саобраћај ако ВПН веза падне. То може бити повољно, али имајте на уму да ће ваша права ИП адреса бити изложена Интернету.
   • Онемогућавањем ће се убити нормалан Интернет саобраћај ако падне ОпенВПН веза. Ово је примена од стране СтронгВПН-а Интернет килл прекидач за ОпенВПН протокол.
 • ОпенВПН (специфично за рачун) – Ово садржи поставке ОпенВПН за ваш одређени број рачуна. Препоручујемо да не мењате број рачуна, Фрагмент, Мссфик или МТУ осим ако вам то не омогући особље за техничку подршку СтронгВПН. Ови каснији параметри имају везе са фрагментацијом пакета која може успорити ВПН везу.
  • Скретање – Могућност кодирања додаје додатни слој сложености ВПН вези између ОпенВПН клијента и ОпенВПН сервера, чинећи вероватнијим да ВПН неометано прође кроз мрежу. Ово може помоћи да се зауставе технике дубоког прегледа пакета које се користе за цензуру.
   • Онемогућено – Не брбљајте се.
   • Лозинка – Низ (реч) ће се користити за извођење једноставне КСОР операције на корисном оптерећењу пакета.
   • Ксорптрпос – Ово обавља КСОР операцију, користећи тренутни положај у корисном оптерећењу пакета.
   • Обрнуто – Ово укида све пакете података.
   • Обфусцате – користи комбинацију све три методе изнад и најсигурнија је.
  • Протокол – Ово вам омогућава да одаберете било ТЦП или УДП као свој задани ИП транспортни протокол о којем смо горе говорили у преференцијама протокола.
  • Шифровање – Ово ће вам омогућити да одаберете алгоритам и јачину шифрирања који се користи за ваше ВПН везе.
   • Онемогућено – Нема шифрирања које би могло бити добро за стриминг медија тамо где је ваша главна брига брзина, а не сигурност.
   • БФ ЦБЦ – Ово користи блок везивање шифрираним блоковима (ЦБЦ) као алтернативу АЕС-у. Ово је сигуран алгоритам и био је један од покретача такмичења у Националном институту за стандарде и технологију (НИСТ).
   • АЕС-128 ЦБЦ – Напредни шифрирајући стандард (АЕС) је протокол шифрирања који је изабран НИСТ и онај који користи влада Сједињених Држава за тајне документе. Овај користи АЕС-128 ЦБЦ са 128 битним кључем и пружиће најбоље перформансе за већину коришћења.
   • АЕС-192 ЦБЦ – Овај користи АЕС-192 ЦБЦ са 192 битним кључем за већу сигурност.
   • АЕС-256 ЦБЦ – Овај користи АЕС-256 ЦБЦ са 256 битним кључем за највећу сигурност, али на штету брзине.
 • ППТП / Л2ТП / ССТП (глобално) – Ово садржи глобална подешавања за овај протокол.
  • Дозволите директан промет током поновног повезивања
   • Ако је ово потврђено, омогућиће нормалан Интернет саобраћај ако ВПН веза падне. То може бити повољно, али имајте на уму да ће ваша истинска ИП адреса бити изложена Интернету.
   • Онемогућавањем ће се убити нормалан Интернет саобраћај ако падне ОпенВПН веза. Ово је примена од стране СтронгВПН-а ВПН прекидач за ове протоколе повезивања.
  • ХМАЦ аутентификација (ТСЛ-аутх) – Ако ово омогућите, заштитит ћете се од активних напада попут такозваних напада Ман-ин-тхе-Миддле (МитМ), јер осигурава да заправо разговарате са СтронгВПН сервером, а не са уљем. Препоручујемо да ово држите омогућено.
 • Дијагностика
  • Дугме „Поново инсталирај управљачки програм за додир“ – Ово ће вам омогућити да поправите оштећене управљачке програме који се повремено појављују када користите ВПН-ове..
  • Дугме „Присилна провера ажурирања“ – Ово вам омогућава да одмах проверите исправке.

Завршне компоненте на картици Опције су тастери за примену, отказивање или чување ваших нових поставки

Ево неких подешавања шифрирања крајње тачке, као и неколико коментара о њима.

 • Максимална заштита – Омогућен АЕС-256 / ХМАЦ: Ово је за оне који желе максималну сигурност својих података и могу прихватити додатни губитак брзине.
 • Препоручена препоручена заштита – Омогућен АЕС-128 / ХМАЦ: Ово омогућава најбољу равнотежу брзине и заштите, а самим тим и жељену поставку за већину корисника.
 • Ризичан – АЕС-128 / ХМАЦ онемогућен: Ова конфигурација је подложна активним МитМ нападима.
 • Сва брзина без сигурности – Ниједан / ХМАЦ онемогућен: Ово је подложно и активним и пасивним нападима спољних трећих страна (хакера). Можда нећете имати ни ВПН јер је само ваш ИП скривен. Ово треба користити само за заобилажење гео-ограничења.

СтронгВПН Виндовс клијент има уграђени прекидач за оне који се желе заштитити од своје истинске ИП адресе која се појављује на Интернету ако ВПН веза падне. Ово је лепа карактеристика и није укључена у софтвер већине провајдера. Лако је инсталирати за оне који имају мање техничког знања. Задане поставке снажне везе на ВПН омогућавају вам да користите њихову ВПН мрежу сервера са само неколико кликова мишем.

Они који желе већу контролу над својим ВПН везама такође ће бити срећни јер имају ручне опције за опће покретање клијента, протоколе повезивања и алгоритме и снагу шифровања. За оне који желе још већу контролу, можете чак и да модификујете ВПН пакете како би се заштитили од фрагментације пакета што може успорити вашу везу. Све што је потребно за повезивање на један од њихових ВПН сервера је да одаберете његову локацију са падајуће листе и кликнете на дугме за повезивање..

СтронгВПН

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map