Како заобићи ограничења ВПН-а: деблокирајте ВПН у школи или на послу

Колеџ кампусБез обзира да ли вас цензура влада или приватна или јавна организација, знате да је цензура на мрежи чешћа него што људи мисле. Повезивање с ВПН-ом је лако направити и већину времена ће решити проблем. Међутим, можда сте доживели неке ситуације које тај процес заустављају. Они укључују блокаде влада, школа, колеџа, па чак и многих приватних компанија. Ако нисте у циљаном подручју да бисте погледали неки садржај, бићете блокирани због гео-ограничења. У овом водичу помоћи ћемо вам да заобиђете ВПН ограничења.


РанкВПН СервицеВПН Фан
ПрицеВисит
СитеСервер
ЛокацијеНе
ЛогсБровсер
ЕктенсионсСмарт
ДНС
1ЕкпрессВПН$ 6,67ЕкпрессВПН160Поље за потврдуПоље за потврдуПоље за потврду
2НордВПН$ 3,49НордВПН87Поље за потврдуПоље за потврдуПоље за потврду
3ИПВанисх$ 5,20ИПВанисх76Поље за потврду

 Владина цензура

ЦензураКако се свет више повезује и све више грађана почиње да се повезује на интернет, чини се да се количина државне цензуре повећава. То је зато што владе воле да контролишу податке којима њихови грађани имају приступ. Наравно, неке су жупаније прилично лошије од других. Категорије које се користе за њихово раздвајање и њихове дефиниције према ОпенНет иницијативи су:

 • Первазиван – Блокирано је мало садржаја у неколико категорија.
 • Знатан – Средње или мале количине садржаја филтрирају се у многим категоријама.
 • Селективно – Мали број веб локација или тема је филтриран.
 • Сумња – Неке веб локације могу бити блокиране, али нема званичне потврде.
 • Нема доказа – Иако нема доказа о блокирању веб локација, могу се користити и други алати за блокирање.

У слободи штампе извештај, 30% светских земаља се наводи да нису бесплатне. Ако сте обавили неко истраживање, вероватно знате које су земље најгоре за цензуру владе. Они укључују Северну Кореју, Кину, Русију, Иран и још неколико других. Неки од мање очигледних криваца блокирају приступ веб локацијама које могу кршити ауторска права земље. О таквим ограничењима се не говори толико.

Институционална и цензура на радном мјесту

Нето дадиљаНа многим установама за учење заштитни зидови су чести. У ствари, једна од најпознатијих ВПН компанија основана је управо због њих. Можда би нека цензура могла бити оправдана ако су студенти малолетни. Међутим, одрасли су такође блокирани. Врсте веб локација које су обично блокиране су веб локације које укључују видео игре, садржај за одрасле, друштвене медије, кршење ауторских права, повремени политички садржај (у зависности од школе) и друге. Школе могу поставити правила заштитног зида на основу свог моралног компаса.

Цензура на радном месту постаје све чешћа појава. Типично је неколико различитих категорија које су блокиране. Они могу да садрже садржај за одрасле, друштвене мреже, веб локације за игре (било да се кладе или видео игре) и друге. Један од циљева који стоји иза тога је осигурати да остали запослени не буду увређени. Наравно, такође може повећати продуктивност у неким случајевима. Једна од недостатака ове врсте радног и институционалног блока је што вам могу недостајати важне информације. Да бисмо то демонстрирали, предложићемо пример.

Ако дође до опасне ситуације, неко можда покушава да дели критичне информације на друштвеним медијима. Ти људи можда немају времена или приступа да пошаљу поруку свакој особи понаособ, али могли бисте бити у опасности ако не будете у могућности да је прегледате или објавите на друштвеним медијима. Неколико људи је успело да избегне катастрофу због такве врсте коришћења. Штета би било да се лоша ситуација погорша, јер организација није желела да разговарате са пријатељима или познаницима.

Шта радити у вези са ВПН ограничењима

Иако овде нисмо покрили све врсте ограничења, сигурно можете видети како блокирање ВПН-а изазива широк спектар проблема. Нико не жели да му се онемогући гледање садржаја, а као што смо поменули, у неким случајевима то може бити штетно. Ако вам је ограничено коришћење ВПН-а, постоји неколико опција.

 • Промените свој порт на 443 – Када користите ОпенВПН протокол, подразумевани порт је 1194. Иако може варирати, коришћење подразумеваног ће се означити као ВПН саобраћај. Одабиром порта 443, ваш саобраћај ће се приказати исто као и сигурна трансакција. То је обично порт одређен за ХТТПС веб локације.
 • Користите прикривени ВПН или замрачење – Неке ВПН компаније имају могућност коришћења онога што се може назвати а потајно опција или замрачење. Ово омогућава кориснику да сакрије своју ВПН употребу уклањањем података за шифровање и да изгледа другачије. На ово се може позивати неколико различитих имена, зависно од компаније. То је најлакши начин за деблокирање ограничења и има најмање 90% стопе успеха.
 • Користите Тор мрежу – Употребом ове методе додаје се неколико различитих слојева шифрирања због начина на који је дизајниран. Међутим, тенденција је да вашу брзину интернета чини изузетно спором. Добијате више приватности и сигурности, али компромитујете брзину.
 • Користите бежичну везу – Иако ово неће радити за ограничења у земљи, свакако ће се радити за школу и радно место. Наравно, морали бисте користити свој план података. Успеће, али то није увек најбоље решење.

Забринутост због заобилажења ограничења

Неколико ствари би требало да знате и размислите пре него што изведете ову врсту акције. Иако постоји висока стопа успеха, није 100%. Ако сте ухваћени, морате бити спремни за последице. Ево неких могућих проблема са којима бисте могли да се суочите.

Ако покушате да користите ВПН у земљи у којој забрањују коришћење ВПН-а, можете се суочити са временом затвора, новчаним казнама или још горе. Запамтите, земље које имају ове врсте забрана неће бити познате по томе што имају сјајан правосудни систем. Ако планирате да користите ВПН у школи, потенцијално бисте могли да упаднете у проблеме. Иако сте можда неко време у реду, непрестано кршење правила и ухватање могу проузроковати проблеме. За оне који желе да се опробају у послу, то зависи од компаније. Ако вас ухвате, испрва бисте могли добити укор или на крају отпустити.

Завршне мисли о деблокирању ВПН употребе

Као што видите, дефинитивно постоје неки добри разлози за деблокирање употребе ВПН-а. Међутим, морат ћете бити опрезни ако је то уопће могуће. Може доћи до оштрих посљедица за ваше поступке, па одвојите вријеме да сазнате која су правила прије него што их покушате прекршити. Надамо се да вам је овај водич користан у објашњењу делова о деблокирању употребе ВПН-а и разлозима иза обе стране.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map