Signal App Review

Za večino naših bralcev morda ne bo presenečenje, toda klici na mobilni telefon nikakor niso varni. Če obstaja ena stvar, NSA domače vohunjenje je razkrilo, da je preveč naših osebnih zasebnih klicev enostavno prestreči. Če vas nedržavni organi ne vohunijo, bi to lahko bila vaša lokalna policija ali celo iznajdljiv heker z a prenosni celični stolp.  Ni pomembno, ali morate deliti skrivnosti podjetja, ne želite biti del policijskega nadzora ali pa se želite samo zasebno pogovarjati z družino in prijatelji. To ponazarja, kako pomembno je, da imate varno komunikacijo z besedilom in glasom. Prav zato je bil Whisper Systems ustanovljen za zagotavljanje varnih besedilnih in govornih komunikacij za množice.


Signal

Whisper Systems, ustanovljen leta 2010, je bil majhen varnostni zagon, ki sta ga začela Moxie Marlinspike (ni njegovo pravo ime) in Stuart Anderson. Maja 2010 so izdali prvi dve mobilni aplikaciji za Android: RedPhone in TextSecure.  Po izdaji teh aplikacij se je Twitter začel zanimati za nov zagon in njegova dva nadarjena ustanovitelja in novembra 2011 sta oba pridobila. V našem pregledu je bilo ugotovljeno, da je Twitter sprva prenašal aplikacije Whisper System brez povezave, do julija 2012 pa je Twitter ponovno izdal obe aplikaciji pod splošno javno licenco različice 3 (GPLv3).

Potem ko je Marlinspike nekaj časa sodeloval pri Twitterjevi varnostni skupini, je zapustil podjetje in v začetku leta 2013 ustanovil projekt Open Whisper Systems, da bi ustvaril odprtokodno okolje za sodelovanje pri zagotavljanju zasebnih in varnih komunikacij za mobilne uporabnike. Prvotni poudarek sta bili programi RedPhone in TextSecure za Android, vendar je Moxie julija 2013 sporočil, da delajo na aplikaciji za varne klice s telefonom iPhone.

Odprti Whisper Systems prihaja v iPhone!

Signal iOS

V našem pregledu smo ugotovili, da je bila prva uradna izdaja signala za iPhone konec julija 2014. Prvič so lahko uporabniki iPhone uživali zasebnost in varnost, ki so jo imeli uporabniki RedPhone pri opravljanju telefonskih klicev. Poleg tega so bili klici, ki jih je opravil RedPhone za Android, združljivi s klici, poslanimi s signala za iPhone. To je pomenilo, da lahko uporabniki RedPhone kličejo varne, šifrirane klice uporabnikom signalov in obratno, ne da bi pri tem zaračunali stroške na dolge razdalje. Obenem je objavil še nekaj projektov, ki jih Open Whisper Systems prav tako prizadeva za vključevanje TextSecure v novo izdano aplikacijo iPhone. Po njegovih besedah:

Signal bo enotna zasebna platforma za govorno in besedilno komunikacijo za iPhone, Android in brskalnik. Kasneje letošnje poletje se bo signal za iPhone razširil na podporo za besedilno komunikacijo, združljivo s TextSecure za Android. Kmalu zatem bosta TextSecure in RedPhone za Android združena v enotno aplikacijo Signal tudi na Androidu. Hkrati se že razvija razvoj razširitev brskalnika.

Kontrolni seznam signala / RedPhone EFF

Junija 2014, Varnostna preglednica sporočil, Projekt Fundacije za elektronske meje (EFF) je aplikaciji Signal for iPhone iz sistema Open Whisper Systems 7 od sedmih pregledov. Prejeli so čeke za šifriranje med prevozom, za šifriranje, da jih ponudnik ne bi mogel prebrati, na način, kako preveriti identiteto stikov, posredovati tajnost preteklih komunikacij, če so ključi ukradeni, s kodo neodvisno pregledati, dokumentirati varnost ki jih uporablja aplikacija Signal in je pred kratkim revidirana. Aplikacija Signal for iOS je v GPLv3 brezplačna in popolnoma odprta koda. To pomeni, da lahko kdor koli lahko uporablja, spreminja in izboljšuje kodo.

Pridobite aplikacijo Signal iOS

Varna komunikacija s signalom za iOS

Marca 2015 je bil Signal 2.0 izdan z integrirano podporo za TextSecure. V tem času je Signal postal šifrirana aplikacija za glasovno klicanje in hitra sporočila za iOS s podporo za iPhone, iPod in iPad. Končno lahko uporabniki iOS-a v celoti izkoristijo funkcije TextSecure in RedPhone v eni aplikaciji. Signal 2.0 je združljiv tako z RedPhone kot TextSecure za Android. Signal za uporabnike iOS lahko samo z varnimi, šifriranimi klici z uporabniki RedPhone, ampak tudi pošilja šifrirana besedila, slike, skupine in video sporočila od konca do konca uporabnikom TextSecure. To uporabnikom signala omogoča, da se izognejo tarifam na dolge razdalje, pa tudi tarifam SMS in MMS (storitev malih sporočil) in (Multimedia Message Service) od svojega ponudnika. V našem pregledu signala 2.0 smo ugotovili, da meša zasebne telefonske klice in zasebna sporočila v en sam vmesnik brez trenja na vašem iPhone ali iPad. To vam omogoča, da hitro organizirate vse pogovore z uporabo mape »Prejeto«, hkrati pa arhivirate vse svoje komunikacije (glas, besedilo, slike in video).

Signal je preprost za uporabo, ker uporablja vašo obstoječo telefonsko številko in adresar ter ne potrebuje drugih gesel ali PIN-jev. Omogoča vam klicanje zasebnih telefonskih klicev prek interneta s prijatelji in družino kjer koli na svetu brez stroškov na dolge razdalje. Telefonski klici med klicem s signalom za IOS ali RedPhone za Android so šifrirani od konca do konca, pri čemer se tipke hranijo na lokalnih napravah. Posledično klica ne vidijo niti strežniki Open Whisper. Klici uporabljajo potisno tehnologijo, tako da boste vedno vedeli, kdaj prispejo, in vas vedno čakajo, tudi če vam baterija izgine ali začasno izgubite povezavo.

Namestitev in registracija Signal aplikacija v napravi iOS:

 • 1. korak – Prenesite aplikacijo Signal iz trgovine iTunes in jo namestite
  • Kliknite, če želite prenesti in sprejeti pogoje storitve, tako da izberete »Sprejmi«.
  • Aplikacija se bo samodejno prenesla in namestila.
 • 2. korak – Konfiguracija in začetna nastavitev
  • Registrirajte telefon – vnesite svojo telefonsko številko in kliknite »preveri to napravo«
   • Za potrditev registracije boste prejeli SMS sporočilo s šestmestno kodo
   • Če SMS ni prejet, lahko izberete slišati samodejno šestmestno glasovno kodo.
   • Preverite svojo registracijo

Če želite poklicati s pomočjo aplikacije, izberite ikono telefona v stiku, ki ga želite poklicati. Ko bo povezava vzpostavljena, bosta obe strani na zaslonu videli dve besedi. Z njimi lahko preverite, ali je klic zaščiten, saj bi moral biti na obeh. To je vse, kar je mogoče, če kličete končno do zasebno šifriran klic z aplikacijo Signal, dokler obe strani izvajata bodisi RedPhone ali Signal. Pošiljanje besedilnega sporočila je z aplikacijo prav tako enostavno, preprosto kliknite stik, ki mu želite poslati sporočilo. Če prejemnik ne izvaja prej omenjenega TextSecure, nadomestnega operacijskega sistema Android CyanogenMod, ali Signal, boste vprašani, ali jih želite povabiti prek SMS-a, vendar ne boste smeli dokončati klica ali jim poslati sporočila znotraj signala. Spodnja slika prikazuje nekaj posnetkov zaslona za aplikacijo Messenger messenger.

Signal Private Messenger

Naš pregled je ugotovil, da je signal optimiziran za hitrost. Open Whisper Systems je v več kot 10 državah po vsem svetu postavil na desetine strežnikov za upravljanje šifriranih klicev in tako zmanjšal zamudo klicev. Signal za iOS za vrhunsko uporabo besedilnih sporočil uporablja najsodobnejši protokol Axolotl. Prav tako signal uporablja ZRTP protokol za nastavitev šifriranega VoIP kanala za glasovne klice in SRTP za šifriranje klicev z uporabo AES-128 v načinu CBC. Protokol ZRTP je razvil Tihi krog soustanovitelj Phil Zimmermann. Poleg tega, ker se ključi sprožijo in obnavljajo za vsako sejo, sporočila koristijo oboje naprej tajnost in prihodnost tajnosti.  To aplikaciji omogoča ohranjanje odličnih zmogljivosti, ne da bi pri tem ogrožalo njeno šifrirno moč, hkrati pa vam omogoča neoviran način komunikacije, pa naj bo to z glasom ali besedilom.

Pridobite aplikacijo Signal iOS

Pregled signala: zaključek

Open Whisper Systems je prostovoljni in zasebno financiran projekt, ki je nastal zaradi potrebe po varnih, šifriranih, enostavnih aplikacijah za zasebnost za mobilne naprave. Eden izmed njegovih trenutnih projektov je Signal Private Messenger za iOS, mobilna aplikacija, ki svojim uporabnikom omogoča varno, šifrirano VoIP telefonsko klicanje, pošiljanje besedilnih sporočil, slik, video posnetkov ali zvočnih datotek z uporabo Wi-Fi ali podatkov prek interneta drugim Uporabniki signalov. Omogoča jim tudi varno orodje z več platformami, ki jim omogoča komunikacijo z uporabniki Androida, ki imajo nameščeno RedPhone ali TextSecure, ter Android uporabniki alternativnega sistema Android CyanogenMod. Uporaba signala v napravi iOS vam omogoča, da kličete varne, zasebne klice svojim prijateljem ali družino ter pošiljate šifrirana sporočila poslovnim kolegom.

Tako telefonski klici kot večpredstavnostna sporočila, ki jih pošiljate, bodo od konca do konca šifrirani s tipkami, ki jih najdemo le na lokalnih napravah. To pomeni, da nihče, niti ekipa ekipe Open Whisper Systems ne more videti vašega besedila ali poslušati vašega klica. Ko so te aplikacije nameščene, so brezhibno integrirane z običajnim seznamom klicnih številk in seznama stikov naprave (Android ali iOS), tako da jih lahko kdorkoli zlahka uporabi za vrnitev zasebnosti pri klicanju ali pisanju sporočil s prijatelji in družino. Varnost, ki jo predstavljajo, jih naredi tudi idealne za poslovne uporabnike. Vse tri aplikacije so brezplačne in odprtokodne v okviru splošne javne licence različice 3 (GPLv3). Open Whisper Systems trenutno deluje na razvoju razširitve brskalnika TextSecure. Priporočamo, da preizkusite aplikacije zase in si povrnete zasebnost, ki ste jo imeli nekoč med pošiljanjem sporočil ali klicem.

Pridobite aplikacijo Signal iOS

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map