Псипхон Ревиев 2018

Започнимо наш Псипхон преглед рекавши да се ради о хибридном ВПН сервису који нуди Торонто, канадска компанија Псипхон Инц. Једноставно речено, услуга се може користити као потпуна ВПН са Л2ТП / ИПсец сигурношћу. Међутим, то није његова основна сврха. Псипхон је алат за заобилажење цензуре који користи ВПН, ССХ и ХТТП проки технологије. Ако живите у рестриктивној земљи и морате заобићи неки облик Интернет цензуре, услуга Псипхон један је од најбољих алата који су данас доступни како бисте омогућили приступ слободнијем и отворенијем интернету. Коришћењем њихове услуге могу се повећати ваше шансе за успешно заобилажење цензуре коју спонзорише држава.


Псипхон Ревиев

Шта је Пхипхон?

Псипхон је бесплатни софтвер отвореног кода и дизајниран је за анти-цензуру на мрежи коришћењем ВПН, ССХ, Обфусцатед ССХ (ОССХ) и ХТТП / СОЦКС проки технологија. Може се користити за деблокирање садржаја на локалним фиреваллима у предузећима и на универзитетима. Међутим, он је превасходно осмишљен тако да заобиђе владина ограничења интернетског садржаја у земљама попут Кине, Ирана и других земаља Блиског Истока, Русије и других држава цензурираних на Интернету..

Њен крајњи циљ је пружање услуге једноставне за употребу која омогућава свима који нису цензурирани на Интернету с било којег мјеста на свијету. Циљ му је да омогући овај приступ у сваком тренутку без обзира да ли је наведена цензура привремене или сталне природе. Ова прилагодљивост била је кључна у омогућавању корисницима непристрасних Интернет информација на недавним изборима у Ирану и Уганди. Такође је помогло различитим групама да буду у контакту током изборног процеса када су дотичне владајуће странке увеле већу цензус Интернета од традиционалних ВПН-а и других социјалних услуга.

Историја Псифона

Псипхон је започео као идеја да се користи мала мрежа волонтерских посредника како би се корисницима у рестриктивним земљама помогло да заобиђу интернет цензуру коју спонзорише држава. Првобитно је био замишљен и имплементиран као мрежа пријатеља и породичних проки сервера који пружају приступ онима које су познавали у цензурираним земљама. Покренули су га Цитизен Лаб и Универзитет у Торонту у децембру 2006. године, а објавио га је као софтвер отвореног кода.

Пројект је брзо растао. Сходно томе, 2007. године основана је независна канадска корпорација Псипхон, Инц. Током година, они су награђивани различитим наградама као водећи провајдер у превазилажењу Интернет цензуре. Њихов сервис омогућио је многим корисницима да препознају оригинално обећање Интернета као форума за слободно изражавање и размену нецензурираних информација. Као што смо раније поменули, ово је првобитно постигнуто тако што смо дозволили онима у цензурираним земљама да користе прокси везе пријатеља и породице у мање рестриктивним областима за своје мрежне активности. То је довело до локалног раста заједница са великим групама бивших родољуба.

Псипхон је 2008. добио неколико грантова од стране Европског парламента и америчког Стате Департмента. Ове стипендије требале су помоћи да се трансформише из мале групе локализованих мрежа прокси сервера у прилагодљив сервис за заобилажење доступан корисницима широм света. Ово им омогућава да диверзификују своју основну групу додавањем искусних инжењера за сигурност и софтвера. Сходно томе, они су од својих почетака еволуирали у комерцијални сервис који милионима корисника на разним локацијама широм света пружа сигурна онлајн рјешења за заобилажење.

Како функционира Псипхон?

Псипхон сервис пружа централно управљану, географски разнолику мрежу хиљада проки сервера. Већина тренутне инфраструктуре налази се код пружатеља услуга облака. То им омогућава да одговоре на повратне информације и изврше неопходне измене у софтверу и благовремено дистрибуирају ажурирања.

Ова технологија користи „оне хоп“ архитектуру за шифровање и сигурно повезивање цензурираних корисника са регионалним проки серверима у неограниченим земљама. То корисницима у цензурираним државама омогућава приступ слободнијем и слободнијем интернету. Тренутно је доступан само за следеће платформе: Виндовс, Андроид и иОС.

Једноставније речено, корисницима се нуди приватна листа регионалних проки сервера изван њихове ограничене државе. Једном када се корисник повеже с једним од њих, он тада делује као његов проки за Интернет трансакције и у његово име подноси захтеве. Затражени нецензурирани садржај се затим шаље прокију. Овај садржај се затим сигурно прослеђује кориснику.

Ако оригинални проки одустане или постане на други начин недоступан, корисник ће аутоматски бити повезан са другим. То значи да бисте могли доживети промене ИП адресе током коришћења Псипхон услуге.

По чему се Псипхон разликује од традиционалних ВПН-а?

Оно што их разликује од традиционалних ВПН-а је њихова способност да користе различите архитектуре да би заобишли владину цензуру. Можете поставити Виндовс софтвер да делује као традиционални ВПН користећи Л2ТП / ИПсец за шифровање података и безбедност.

Међутим, ако веза са ВПН сервером не успе, можете покушати да се повежете користећи ССХ. Ако је ССХ блокиран са ваше локације, софтвер такође користи пригушење на делу везе који се стисне на руке. Овим се жели сакрити чињеница да за приступ Интернету користите алат за избјегавање цензуре. То чини случајним одабиром статичких потписа које користи ССХ да би отежало препознавање и избјегавање отиска прста протокола. То му омогућава да заобиђе многе облике инспекције дубоких пакета (ДПИ) које користе неке владе.

Друга ствар која га издваја од многих ВПН-а јесте то што сваком кориснику пружа само подскуп приватне мреже проки сервера. То значи да нико од корисника не зна разноликост њихових мрежних ИП адреса. Стога отежава блокирање њихове мреже користећи традиционалне методе блокирања ИП-а.

Колико је сигуран Псипхон?

Псипхон користи Л2ТП / ИПсец као ВПН протокол за свој Виндовс клијент. Иако је спорији од ОпенВПН-а, протокола који најчешће користе ВПН-ови, овај се протокол и даље сматра сигурним код већине људи. Када је у ВПН режиму, сав промет ће се шифрирати и тунелирати путем њихове услуге. Међутим, корисници би требали бити свјесни да је задани протокол који користи њихов сервис ОССХ.

ОССХ протокол користи ССЛ заједно са аутентификацијом лозинке за тунел информација између клијента и сервера користећи криптографију са јавним кључем. Такође омогућава удаљени сигуран приступ кључним речима и проверу идентитета корисника како би повећао безбедност сервера. Иако се у већини случајева сматра сигурним, није толико сигуран као неки други ВПН протоколи.

Такође, имајте на уму да се сав промет корисника можда неће преносити преко Псипхон сервиса користећи овај протокол јер ће га користити само они који га подржавају и који су правилно конфигурисани. Конкретно, када ВПН режим није омогућен, само шифриране тунеле прокси ће се слати само апликације које користе локалне ХТТП и СОЦКС прокије..

Поред тога, показало се да неке владине агенције (ЦИА и НСА) имају алате који им омогућавају пресретање и чак делимично декодирање ССХ шифрираних трансакција. Међутим, пошто заштита података није основна сврха компаније Псипхон, ово није велика брига за многе кориснике који само покушавају заобићи државну интернетску цензуру спонзорисану..

Коначно, нити Псипхон гарантује сигурност свог софтвера. Својим речима:

Међутим, имајте на уму да је Псипхон осмишљен као алат за заобилажење цензуре, а није посебно осмишљен за потребе против надзора. Псипхон не повећава вашу приватност на мрежи и не треба га сматрати или користити као интернетско сигурносно средство.

Шта је са вашом приватношћу док користите Пхипхон?

На први поглед, Псипхон штити вашу приватност јер нормално не региструје ИП адресе за своје кориснике. Поред тога, јер Псипхон не захтева корисничке налоге, они не прикупљају адресе е-поште, корисничка имена или лозинке по дефаулту. Међутим, они прикупљају велику количину сакупљених информација које деле са својим комерцијалним партнерима.

Следи неколико одломака са њихове странице политике приватности у вези са информацијама које су прикупили њихови сервери Псипхон.

Прикупљамо следеће податке да бисмо сазнали колико добро функционише Псипхон, које су веб локације популарне и које су стратегије ширења ефикасне. Ове информације се деле са нашим партнерима како би могли видети, на пример, колико често се њихове веб локације посећују преко Псипхона и из којих земаља.

Број захтева за е-пошту за везу за преузимање клијента
Број надоградњи
Колико се често користи сваки протокол и код грешака након неуспеха
Колико често се откривају нови сервери
Број сесија и трајање сесије
Укупни пренесени бајти и бајти пренесени за неке одређене домене
Клијентска платформа (поједностављена листа оперативног система;…)

Дневници догађаја укључују временске ознаке, шифре региона (држава и град) и атрибуте који се не идентификују, укључујући ИД спонзора (одређује се помоћу које се користи Псипхон-ова изградња клијента), верзију клијента и врсту протокола. Прикази страница се обједињују према времену и / или сесији пре него што се евидентирају.

Све статистике које се деле са спонзорима додатно се обједињују по датуму, спонзору и региону.

Као што видите, Псипхон не прикупља само информације за потребе одржавања, већ и агрегира податке за комерцијалне спонзоре. У своју одбрану, они у потпуности описују које информације раде, а које не прикупљају и како се користе у својим Правилима о приватности. Требао би то да испиташ сам. Уз то, они јасно наводе да Псипхон не повећава вашу приватност на мрежи и да, ако вам је то примарни циљ, умјесто тога треба користити Тор мрежу.

Псипхон Суппорт

Псипхон не пружа директну подршку за појединачне кориснике, али се бави проблемима који су заједнички многим корисницима путем ФАК базе података на њиховој веб локацији. Такође прикупљају повратне информације унутар својих софтверских клијената за решавање неких проблема попут регионалних кварова у вези. Сходно томе, препоручују вам да ако примите доста кварова на вези, поново учитајте клијент да бисте ажурирали листу мрежних проки сервера у случају да су неки били блокирани.

Посетите Псипхон

Псипхон ин Ацтион

Псипхон се може користити на Виндовс, Андроид и иОС платформама. Да би повећале свој глобални утицај, ове софтверске апликације подржавају више од двадесет различитих језика. Ту спадају енглески, шпански, арапски, индонезијски, перзијски, поједностављени и традиционални кинески, турски, вијетнамски и други.

Веб локације за преузимање веб локација Псипхон

Преузимање софтвера Псипхон

Страница за преузимање веб странице Псипхон садржи везе за преузимање њиховог софтвера за све платформе које подржавају. Њихова иОС апликација доступна је само у иТунес продавници. Софтвер за Виндовс и Андроид доступан је за директно преузимање са њихове веб странице.

Можда ћете морати да прилагодите своја безбедносна подешавања за Андроид како бисте дозволили апликацијама из непознатих извора (значи, веб локацијама које нису Гоогле Плаи продавница) пре него што преузмете његову „апк“ датотеку директно на свој Андроид уређај и инсталирате је („сиделоад“). Алтернативно, можете да користите везу до продавнице Гоогле Плаи да бисте је инсталирали ако је доступна са ваше локације. Ако су веб локација Псипхон или везе за преузимање цензуриране где се налазите, можете затражити да вам се датотеке пошаљу путем е-поште користећи гет@пхспхон3.цом.

Прегледник Псипхон за кориснике иОС-а

иПхоне и иПад подржани су путем Псипхон претраживача за иОС апликацију. Ово је апликација само за прегледач. То значи да ће се само саобраћај Псипхон прегледавати кроз мрежу проки послужитеља на вашем иПхонеу или иПаду. Сав остали саобраћај ће прометовати кроз вашу редовну Ви-Фи или мобилну везу.

Сходно томе, ако желите да користите блокирани Фацебоок, Твиттер или други налог друштвених медија на иОС уређају, прво морате да му приступите преко апликације претраживач. Ако га директно покушате отворити, блокираће га ваш редовни провајдер.

За инсталирање апликације је потребан иОС 8.0 или новији. Аутоматски бира протоколе ваше везе, али омогућава вам да одаберете локацију вашег сервера. То олакшава употребу свима без обзира на њихову техничку способност.

Псипхон за кориснике Виндовс-а

Псипхон за Виндовс ради на Виндовс КСП, Виндовс Виста, Виндовс 7, Виндовс 8 и Виндовс 10. Прво преузмите извршну датотеку на свој Виндовс рачунар. Псипхон не користи инсталационе датотеке, већ користи потписани извршни документ за дистрибуцију свог Виндовс клијента.

Ако преузмете ову извршну датотеку из другог извора, можете да проверите њену аутентичност упоређујући њен потпис са оним који се налази у ФАК-има на њиховој веб локацији. Поступак да се то уради може се наћи и за њихове Виндовс и Андроид клијенте.

Коришћење Виндовс клијента Псипхон

Након што се увјерите да је датотека коју сте преузели аутентична, можете је копирати у властити директориј или је једноставно покренути из вашег подручја преузимања. Морате да га „покренете као администратор“ ако га желите користити у режиму пуне ВПН. Ово ће отворити клијента и аутоматски вас повезати са најбржом државом са ваше локације. Ова веза је означена зеленим кружним чеком, зеленим текстом „Повезано“ и црвеним дугметом „Прекини везу“..
Почетна веза Псипхона за клијентаПочетна веза је увек до најбрже локације како би се обезбедили стални перформансе. Међутим, ако се желите повезати с одређеном државом како бисте искористили веб странице или услуге које користе ту виртуалну локацију, можете кликнути у оквир испод „Повежи се путем“ и одаберите локацију вашег сервера из 17 различитих земаља. Ово ће вас прекинути са тренутне локације и аутоматски повезати са сервером на вашој новој виртуелној локацији.

Земље Псипхон имају сервере у којима су Аустрија, Белгија, Канада, Швајцарска, Чешка, Немачка, Шпанија, Велика Британија, Мађарска, Индија, Италија, Јапан, Холандија, Румунија, Сингапур и Сједињене Државе.

Промјена земаља на Псипхон Виндовс клијенту

Прекидање везе са услугом је једнако једноставно, једноставно кликните на дугме „Прекини везу“.

Прекидање везе Псипхон сервиса са Виндовс клијентом

Конфигурирање Виндовс Псипхон клијента

Псипхон Виндовс клијент има неколико ручних подешавања која вам омогућавају да конфигуришете његов рад. Овим се може приступити одабиром „Подешавања“ у главном менију клијента који се налази са леве стране прозора клијента.

Псипхон мени за поставке клијентског клијента

Они укључују следећа појединачна подешавања конфигурације:

 • Смањите на системску траку – Ово вам омогућава да ослободите простор на траци и радној површини ако сте повезани на услугу током дужег временског периода.

Смањивање клијента Псипхон Виндовс у системску траку

 • Сплит тунел – Ако се ово супротставите, захтеви да се сервери у вашој матичној земљи не поставе у тунеле преко Псипхон сервиса. То вам може омогућити бржи приступ овим веб локацијама и евентуално смањење трошкова употребе података.

Опција тунела Псипхон Сплит

 • Онемогућите истек времена за споре мреже – Ако ово омогућите, можете смањити неочекиване прекиде на спорим мрежама.

Псипхон Онемогући истек времена за споре мреже

 • Псипхон регион сервера – Ово вам омогућава да одаберете одређену државу на коју ћете се повезати и пружа исту функцију као и кликом у оквир испод „Повежи се путем“ на главној страници везе.

Избор виртуалне државе Псипхон

 • Локални проки портови – Ово ћете морати да подесите ако имате алате који захтевају ручну конфигурацију за рад са Псипхон сервисом.

Псипхон Лоцал Портс Подешавање

 • Узводни проки – Псипхон клијент ће подразумевано користити било који унапред конфигурисани проки на вашем рачунару да успостави свој тунел. Поставка узводног проки-а омогућава вам надјачавање овог подразумеваног понашања ручним конфигурирањем проки-ја за његово кориштење или навођењем да не користи било који постојећи проки. Неке пословне и универзитетске мреже можда ће вам требати да конфигуришете узлазни проки за приступ Интернету. Ако је то случај, овде можете ручно да унесете подешавања.

Псипхон Упстреам Проки Сетуп за Виндовс

 • Користите Л2ТП / ИПсец режим – Последње подешавање омогућава клијенту да користи потпуну ВПН функционалност. Ово ће онемогућити сва остала подешавања осим минимизирања јер нису компатибилна с овим режимом. Ако поставите ово, тунел ће сав ваш рачунар кроз тунел Псипхон, али могао би да омета вашу способност да заобиђете цензуру, јер не пружа никакву заблуду у вези и можда ће бити лакше блокирати.

Псипхон ВПН модАко промените конфигурацију клијента, од вас ће се затражити да их сачувате или одбаците пре него што напустите мени са подешавањима. Вероватно бисте требали да прихватите подразумевана подешавања, осим ако немате посебне проки потребе, имате проблеме са повезивањем или имате проблема са приступом веб локацијама.

Следеће две ставке менија клијента су Повратне информације и Информације. Изборник за повратне информације омогућиће вам да пружите позитивне или негативне одговоре особљу Псипхона како би им помогли да побољшају своје перформансе. Такође можете да пријавите проблеме и затражите одговор е-поштом. Будите свјесни да би појединачни одговори могли потрајати. Изборник абоут приказује ваш тренутни број верзије и садржи линкове за најновију надоградњу или приступ ФАК-у са њихове веб странице.

Псипхон Феедбацк и О менијима

Последње две ставке менија су Дневници и Језик. Мени дневника приказује тренутне информације о пријави на сесију и може вам помоћи или Псипхоновом особљу да реши било какве проблеме са повезивањем. Последњи мени приказује глобални опсег апликације и омогућава вам да мењате клијентски језик ако требате.

Псифонски дневници и језици језикаЈасно можете видети да Псипхон свим Виндовс корисницима олакшава превлачење заштитних зидова и цензуре коју спонзорише држава у многим деловима света. Њихов софтвер клијент лако је преузети и користити. Неколико кликова је потребно да се већина корисника повеже на њихову мрежу и започне уживати у отвореном нецензурираном интернетском искуству.

Псипхон за Андроид кориснике

За разлику од свог Виндовс клијента, Андроид апликација не подржава режим пуног ВПН-а, али има режим Туннел Вхоле Девице. Такође аутоматски користи ОССХ протокол да би вам повећао изгледе заобилажења цензуре без детекције.

Апликација Псипхон Андроид користи Андроид-ов ВпнСервице заједно са тун2соцкс за омогућавање пуног начина рада за Андроид уређаје. Потпрограм тун2соцкс ствара ТУН интерфејс виртуалне мреже. Све долазне ТЦП везе пресрећу се помоћу овог интерфејса и затим прослеђују СОЦКС серверу. То им омогућава да проследе сав саобраћај уређаја преко свог тунелираног ССХ сервиса без тражења подршке апликација.

Сиделоадинг Андроид Псипхон Апп

Одлучили смо да преузмемо Псипхон Андроид апликацију директно са њихове веб странице. Прво смо прилагодили своја безбедносна подешавања како бисмо могли да учитавамо апликације са места која нису Гоггле Плаи продавница. Затим смо апликацију преузели са странице за преузимање веб локација Псипхон. Након преузимања инсталирали смо апликацију. Након отварања, одлучили смо да тунелирамо читав уређај и дозволили смо му да успостави ВПН услугу. Једном када смо се побринули за ове прелиминарне линкове, софтвер Псипхон аутоматски нас је повезао на сервер са најбољим перформансама.

Сиделоадинг Андроид Псипхон Апп

Коришћење Псипхон Андроид апликације

Врх апликације Псипхон Андроид има мали огласни простор са менијем картица испод ње за различите екране. Први од њих је екран „Статистика“ који приказује графички приказ података послатих и примљених током сесије.

Друга картица, „Опције“ омогућава вам да конфигуришете начин рада Псипхон сервиса. Садржи три поставке пребацивања:

 • Тунел цео уређај – Ово осигурава да се сав саобраћај тунелира кроз њихов сервис. Ако искључите ово, апликација ће прећи у режим прегледача Псипхон и отворити прегледач. У овом режиму само ће се саобраћај кроз Псипхон прегледач.
 • Преузмите надоградње само на ВиФи – Ако поставите ову преклопницу, можете уштедјети новац са свог рачуна за мобилне податке.
 • Онемогућите истек времена за споре мреже – Требали бисте подесити овај прекидач ако наиђете на случајне прекиде везе.

Андроид Псипхон Табс Мену

Картица Опције такође ће вам омогућити да одаберете нову виртуелну земљу. Слично као и код клијента Псипхон Виндовс, када одаберете нову локацију, апликација ће вас повезати с њим. Додиром на дугме „Феедбацк“ отвориће се екран на коме ћете моћи да коментаришете перформансе апликације и пријавите проблеме техничкој подршци Псипхон.

Сада да размотримо остале опције апликације Псипхон за Андроид. Додиром на дугме „Више опција“ приказат ће се ови. Прве две опције омогућавају постављање слушних и тактилних упозорења како бисте вас обавестили када веза падне како бисте је могли поново покренути..

Псипхон Андроид Апп опције

Додирните опцију „Изузми апликације“, отвара се екран који вам омогућава да одаберете апликације које не желите да тунелите преко Псипхон сервиса. Једном када одаберете апликације које желите да искључите, додирните „Постави“ да бисте их сачували. Ово може помоћи у побољшању брзине тих апликација и повећању перформанси апликације тако што ће се ограничити количина података која треба да тунелира.

Апликација ће према заданим поставкама користити подешавања ваше системске мреже за креирање ССХ тунела, али то можете променити. Додирните опцију „Креирај путем ХТТП прокија“ омогућиће вам да конфигуришете ХТТП проки који користи приликом успостављања своје СХХ мреже. Ово је слично подешавању прокија на верзији које користи Виндовс клијент.

Прекинути везу с услугом Псипхон једнако је једноставна као и повезивање с њом. Једноставно додирните дугме „Стоп“ при дну главног екрана апликације. Плави логотип Псипхон постат ће бијел да показује да више не тунелите свој саобраћај. Постоји и картица која ће вам омогућити да прегледате записнике сесија. Последња слика екрана је прегледача Псипхон.

Псипхон Андроид Апп Дисцоннецт

Апликација Псипхон 3 за Андроид је једноставна за употребу и инсталирање. Можете га подесити да тулира сав свој Андроид саобраћај преко апликације или само саобраћај из Псипхоновог прегледача као што је иОС апликација. Омогућиће вам да лако изузмете апликације са само неколико додира. За повезивање или прекид везе потребно је само једно додиривање екрана. Има функције сличне Виндовс клијенту и свима олакшава заобилажење фиревалл-а или цензуре без тражења опсежне техничке експертизе.

Преглед апликације Псипхон Про за Андроид

Андроид-апликација Псипхон Про може се преузети и инсталирати из Гоогле Плаи продавнице. Оглас се подржава и Псипхонов први покушај уновчавања њиховог софтвера за заобилажење. Прва ствар коју ћете приметити је да је преко половине екрана прекривен огласима. То значи да је доступна само око једне четвртине екрана за приказивање опција екрана и других екранских функција.

Апликација Псипхон Про готово је идентична оној која је пуњена са Псипхон 3 коју смо претходно испитали. Омогућава вам одабир нових виртуелних земаља и повезује вас са њима. Могућност ажурирања само путем Ви-Фи-ја више није доступна, али остале картице и опције остају исте. Пропусна ширина је ограничена на 2 Мб / с. Наши тестови брзине на бесплатној верзији кретали су се у распону између 1 и 2 Мб / с.

Преглед апликације Псипхон Про за Андроид

Поред статичних огласа, када мењате картице или везе, приказују се огласи и видео снимци на пуној страници. Као пример, приликом покушаја промене виртуелних локација морали смо отказати два огласа на целој страници и гледати видеозапис од осам секунди пре него што се апликација коначно повезала са нашом новом виртуелном земљом. Сличне појаве догађале су се готово сваки пут када смо прислушкивали апликацију. Нашли смо ове огласе прилично неугодне и помислимо да ћете и ви њих.

Ако желите да користите апликацију Псипхон Про, вероватно ћете желети да се брзо пријавите за претплату. Плаћање за апликацију уклониће огласе из ње. Такође ћете бити надограђени на већу брзину везе у складу са нивоом вашег пакета. Уплате се могу вршити преко Гоогле Плаи продавнице. Псипхон нуди услугу у два модела: непрекинути сервис и привремене максималне брзине.

Плаћања за непрекидне претплате морају се вршити кредитном картицом и укључују бесплатну пробну верзију од 30 дана. Цене за њега су следеће:

 • Максимална брзина – 9,99 УСД месечно, приближно 5 МБ / с;
 • Брзи – 4,99 УСД месечно, непозната брзина.

Привремене пропуснице за максималну брзину могу се платити кредитном картицом или Гоогле Плаи поклон картицама или кредитима. Цене за њега су следеће;

 • 7 дана пропусница – 4,99 долара
 • 30 дана пролаза – 9,99 УСД
 • Пропусница за 360 дана – 119,99 УСД

Тестови брзине Псипхона

Одлучили смо да урадимо тестове брзине за Псипхон услугу заобилажења користећи пуни ВПН режим који користи Л2ТП / ИПсец протокол и задати ОССХ режим. ОССХ тест је изведен коришћењем њихове опције „најбрже земље“. Као што смо сумњали, Псипхонова хибридна природа, ови тестови су имали врло различите резултате.

Псипхон тестови брзине пуне ВПН

Псипхон није имао баш добре резултате на нашем тесту брзине пуног ВПН мода. Клијент је одабрао локацију нашег ВПН сервера и нисмо га могли променити на ближи сервер јер је омогућавање овог режима онемогућило нашу способност да мењамо регион. Очекивали смо да ће тест бити спорији од неких других ВПН услуга због Л2ТП / ИПсец протокола који услуга користи. Иако је безбедан, ово је један од споријих ВПН протокола због двоструког енкапсулације података као и провере грешака да ли се он примењује.

Псипхон фулл ВПН тест брзине

Тест брзине показује да је шифрирање смањило брзину за преузимање наше основне везе са 24,09 Мб / с на 4,80 Мб / с. Ово је пад за око 80% на сервер у Лондону, Уједињено Краљевство. Ово је веома велики пад брзине везе у односу на већину ВПН услуга које смо тестирали. Шта више, употреба услуге у овом режиму се не охрабрује, јер смањује ваше шансе да можете заобићи фиревалл и владину цензуру..

Псипхон ОССХ тестови брзине

Резултати за Псипхон услугу која користи задати ОССХ протокол били су одлични. Иако није посебно намењен за сигурност, овај протокол пружа приближно исти ниво заштите кодирања као ССЛ због своје природе. Али оно што је за већину корисника Псипхона најважније је да он повећава њихове шансе за превазилажење цензуре од државе.

Псипхон ОССХ тест брзине

Псипхон услуга је учинила много боље користећи свој задани протокол и подешавања на нашем тесту перформанси. Тест брзине показује да је смањио брзину за преузимање наше основне везе са 33,82 Мб / с на 30,73 Мб / с. Ово је пад за око 9,1% на сервер у Онтарио-у, ЦА. Постоји релативно мали губитак брзине везе при кориштењу њихових проки сервера. Уз додатну могућност заобилажења заштитних зидова и цензуре коју спонзорише држава, ово је мала цена коју треба платити у перформансама.

Преглед Псифона: Закључак

Псипхон је интернетска служба за заобилажење цензуре коју нуди канадска компанија Псипхон Инц. Почела је као средство за омогућавање пријатељима и породици да пружају пуномоћницима људима за које су знали да им помажу да заобиђу цензуру своје земље и уживају у отворенијем Интернету. Данас је прерасла у једну од главних услуга коју људи свугде у потлаченим земљама могу да користе за превазилажење владине цензуре и интеракцију са спољним светом.

Софтвер Псипхон је отвореног кода, а сам сервис је бесплатан али огласи подржани. У новије време увели су унапређену услугу претплате за своје Андроид кориснике. Имају једноставан софтвер за Виндовс, Андроид и иОС како би се корисницима помогло да се повежу на своју мрежу.

Њихов софтвер подразумева ОССХ протокол који тунелира саобраћај од апликација које подржавају ХТТП / ХТТПС и СОЦКС проки. Ово укључује исправно конфигурисане прегледаче. Њихов Виндовс клијент има могућност покретања у режиму пуне ВПН користећи Л2ТП / ИПсец протокол. Андроид апликација се може покренути у режиму читавог уређаја или прегледача, а иОС апликација је само у режиму прегледача.

Иако Псипхон није замишљен као средство безбедности на Интернету, због своје природе пружа одређену заштиту. Међутим, његов циљ је да помогне у превазилажењу ватрозида и цензуре коју спонзорише држава, у рестриктивним земљама широм света. Преведен је на више језика како би се постигао овај циљ.

Оно што нам се највише свидело код Псипхон услуге:

 • Имају прилагођени софтвер за Виндовс рачунаре.
 • Псипхон има мобилне апликације за Андроид и иОС уређаје.
 • То може омогућити било коме да заобиђе цензуру без потребе за техничким знањем.

Идеје за побољшање услуге:

 • Побољшајте брзину својих мобилних апликација.
 • Смањите број огласа за бесплатне Андроид кориснике.

Софтвер Псипхон дизајниран је за заобилажење цензуре коришћењем ВПН, ССХ, затамњених ССХ (ОССХ) и ХТТП / СОЦКС проки технологија. Технологија затамњења коју користи често може да јој омогући заваравање ДПИ стратегија које користе земље попут Кине. Ако требате да превазиђете цензус интернета у својој земљи, Псипхон може помоћи да максимизирате своје шансе за успех. Ово ће вам омогућити да уживате у несметанијем интернету.

Посетите Псипхон

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map