Преглед ВПНБоок-а 2018

Наш преглед ВПНБоок-а пронашао је бесплатну ВПН услугу која нас подсећа на стари стил ВПН. Њихово седиште је у Цириху, Швајцарска. Услуга не пружа никакав прилагођени софтвер сам. Уместо тога, то зависи или од уграђеног ППТП протокола који нуде многи оперативни системи или од бесплатног софтвера отвореног кода ОпенВПН пројекта или других апликација које га подржавају. ВПНБоок пружа само акредитиве који вам омогућавају приступ њиховој ВПН мрежи брзих сервера у неколико различитих земаља. Коришћење њихових услуга омогућиће вам да превазиђете цензуру вести и веб друштвених медија коју спонзорише држава. Такође вам може помоћи да деблокирате садржај популарних медијских сервиса за стреаминг као што су Хулу и Нетфик у Сједињеним Државама.


ВПНБоок Ревиев

ВПНБоок Бесплатно ВПН услуга

ВПНБоок је потпуно бесплатна ВПН услуга. Не постоји плаћена верзија услуге. Стога брзине и пропусни опсег нису ограничени као што су то случај са многим бесплатним ВПН мрежама. Услуга је подржана оглашавањем и донацијама. Мрежна лозинка се мења сваке две две недеље, па ћете је морати периодично ажурирати да бисте могли да користите услугу. Према њиховим ФАК-има, то раде за бољу сигурност сервера и за осигуравање да бесплатну услугу користе само активни корисници. Такође осигурава да њихови оглашивачи буду изложени више када посете веб локацију ВПНБоок да би добили најновију лозинку. Како је сав софтвер треће стране, корисници нису изложени огласима када користе своје ВПН сервере.

ВПНБоок Фрее Проки Сервице

ВПНБоок такође има бесплатни ССЛ проки веб сајту којем можете приступити са њихове веб странице. Да бисте га користили, једноставно одаберите локацију проки сервера, а затим унесите у поље који желите да отворите. Можете користити прокси-ВПНБоок-ов Интернет претраживач без додатног софтвера. То ће вам омогућити да сакријете своју ИП адресу и деблокирате ИоуТубе, Фацебоок или друге информативне веб локације помоћу ССЛ шифрованог саобраћаја да бисте заобишли владину цензус за слободније и отвореније интернет искуство.

ВПНБоок ССЛ веб прокси

Намјенска ИП ВПН услуга

ВПНБоок уновчава једну карактеристику своје ВПН услуге. Они нуде наменски приступ ИП ВПН серверу за пословне, комерцијалне и личне кориснике велике потражње. Сваки корисник добија сопствени наменски ЦПУ, меморију и 500 ГБ + наменски опсег месечно. Можете истовремено да повежете до пет уређаја, укључујући рачунаре, мобилне телефоне, таблете и друге подржане уређаје. ВПНБоок не бележи ниједну од ваших наменских активности на ВПН серверу.

ВПНБоок Прицинг

ВПНБоок наплаћује 7,95 УСД месечно за ову услугу уз 30-дневно гарантно враћање новца. Можете је купити на већини главних кредитних картица: Виса, МастерЦард, Америцан Екпресс или Дисцовер. Ову услугу можете да платите и путем свог ПаиПал рачуна.

Ова услуга подржава П2П, ВоИП и мрежно играње. Услуга такође подржава прилагодљиве портове ОпенВПН (подразумевани портови: УДП53 / ТЦП443). Можете да изаберете између следећих наменских локација ВПН сервера:

 • Канада;
 • Америка (Исток) – П2П није дозвољен;
 • Америка (Запад) – П2П није дозвољен;
 • Низоземска – П2П није дозвољен.

Посетите ВПНБоок

ВПНБоок Северрер мрежа

ВПНБоок мрежа се тренутно састоји од седам сервера у пет различитих земаља. Четири таква ВПН сервера су у Европи, а остала три су у Северној Америци. Свака од њих има свој наменски хардвер и оптимизована је за брзину. Њихова мрежа се такође састоји од компоненти ИПН мреже за испоруку садржаја заснованих на облаку, које им омогућавају да интелигентно усмеравају сав интернет мрежни саобраћај како би обезбедили „максималну брзину“ за своје кориснике. Омогућава им и локални резервни положај ако доживе ЦДН квар.

Локације сервера су следеће (ознаке сервера у заградама):

Европа – Румунија (Еуро1 и Еуро2), Француска (ФР), Немачка (ДЕ)
Северна Америка – Канада (ЦА), Сједињене Државе (УС1 и УС2).

Њихова мрежа подржава везе путем ППТП и ОпенВПН протокола. Само њихови Еуро ВПН сервери који се налазе у Румунији омогућавају П2П саобраћај. То је због њихових повољних закона о Интернету. То их такође чини идеалним за заобилажење државне спонзорисане цензуре ИСП-а и уживање мање рестриктивног интернетског искуства. Сви остали сервери су оптимизовани за веб сурфање и олакшавају приступ веб локацијама које су блокиране на гео. Они ће вам омогућити да гледате своје омиљене програме на веб локацијама попут Хулу и Нетфлика у Сједињеним Државама и другим медијским садржајима који су ограничени у земљи..

ВПНБоок и Ваша Интернет безбедност и приватност

Пошто је ово бесплатна услуга, не морате се регистровати за њу и на тај начин можете задржати одређени ниво своје интернет приватности јер услуга скрива вашу ИП адресу баш као и друге ВПН услуге. Овај ниво приватности зависи од поверења које имате у ВПНБоок услугу. ВПНБоок има једну од најмањих и јасних политика приватности коју смо видели у индустрији ВПН-а. Ево га у целости.

Наша политика приватности је једноставна: Поштујемо вашу приватност. Не прикупљамо никакве личне податке нити похрањујемо интернет податке било ког корисника. Једино што региструјемо је ИП адреса и време успостављања везе. Подаци о вези региструјемо како бисмо смањили злоупотребе и одржали ову бесплатну ВПН услугу на мрежи за све законите кориснике. Дневници везе аутоматски се бришу сваке недеље.

Ви (корисник) сте одговорни за своје поступке или штету насталу коришћењем наше бесплатне ВПН услуге. НЕ користите овај ВПН за зло (п2п апликације су у реду). Ако злоупотребите систем, ваша ИП адреса ће бити забрањена. Да бисте пријавили злоупотребу, пошаљите е-пошту абусе@впнбоок.цом. Ова бесплатна ВПН услуга служи само за личну употребу. Обратите нам се за опције ако вам је потребна ВПН услуга за пословну или комерцијалну употребу.

Гледајући ову политику, треба истражити неколико ствари. Прво је да ВПНБоок не чува ниједну од ваших Интернет активности током коришћења њихове услуге. Међутим, они подаци о вези пријављивања укључују вашу ИП адресу и време на које сте се повезали. Ови подаци се чувају недељу дана, а затим се бришу. Ови подаци би се могли користити за идентификацију одговарајућих ресурса.

Затим сте одговорни за своје поступке или штету насталу током коришћења њихове бесплатне услуге. Не користите њихову услугу за илегалне активности „чинећи зло“. ВПНБоок је смештен у Швајцарској, а мало је у вези са регулисањем П2П-а за личну употребу. Дакле, П2П апликације не сматрају изван граница већ им је дозвољено само на румунским (евро) серверима за максималну приватност због њиховог повољног односа према таквим активностима. Ако злоупотребите њихов систем, бицете забрањени.

На крају, ваља напоменути да је ВПНБоок оптужен да је предао записнике због кривичног гоњења неких чланова „хацктивистичке групе“, Анонимоус, 2013. Ова оптужба стигла је од неких њених чланова. Иако то никада није доказано, они вас упозоравају да користите њихове услуге за незаконите активности и кажу да ћете бити одговорни за своје поступке. Сходно томе, требало би да се усмеравате на ово. Они ће покушати да заштите свој сервис за легитимне кориснике.

Такође, запамтите да уз многе бесплатне услуге често будете производ. Такође ВПНБоок не помиње како обрађује податке посетилаца њихове веб странице, али их подржавају путем огласа. Ово бисте требали узети у обзир заједно са сврхом коришћења ВПН услуге пре употребе ВПНБоок-а или било које друге бесплатне ВПН услуге.

Безбедност ВПНБоок-а са клијентом ОпенВПН Виндовс

Према евиденцији везе на један од њихових ВПН сервера помоћу ОпенВПН протокола, сервер преговара о следећој аутентификацији, преговору о кључу и шифри интегритета података између наше машине и њиховог сервера током руковања:

 • Цонтрол Цханнел – ТЛСв1.2, шифра ТЛСв1.2 ЕЦДХЕ-РСА-АЕС256-ГЦМ-СХА384, 1024 битна РСА;
 • Одлазни канал података – Шифра „АЕС-256-ГЦМ“ иницијализирана 256-битним кључем;
 • Долазни канал података – Шифра „АЕС-256-ГЦМ“ иницијализирана 256-битним кључем.

Ципхер Екаминатион

Испитивањем ове шифре, ЕЦДХЕ-РСА-АЕС256-ГЦМ-СХА384, 1024 битни РСА омогућава нам да сецирамо безбедност коју пружа. Делови шифре су следећи:

 • ЕЦДХЕ – значи да користи елиптичну криву Диффие-Хеллман-ове размене кључева са ефемерним тастерима, што пружа савршену тајност напријед за везу периодичним добијањем нових кључева.
 • РСА – користи цертификате за аутентификацију ентитета (треба користити најмање 2048 бит). Њихови сертификати користе само 1024 бит што се сматра слабим и више не могу да штите од свих напада Ман-ин-Миддле (МитМ). Они би требали обновити своје цертификате на већу 2048 битну величину.
 • АЕС256 – је симетрична енкрипција која се користи за поверљиво слање порука. Ово се сматра безбедним за ваш интернет саобраћај, јер је довољно добро за тајне документе владе Сједињених Држава.
 • ГЦМ – користи Аутентификовану енкрипцију са придруженим подацима (АЕАД), што је облик шифрирања који истовремено обезбеђује поверљивост, интегритет и аутентичност података. Омогућује мање тастере и брже алгоритамске перформансе.
 • СХА384 – односи се на хасх који се користи за добивање нових кључева помоћу псеудо случајне функције (ПРФ).

ВПНБоок ДНС тест пропуштања

Нисмо видели никаква цурења ДНС-а приликом повезивања на ВПНБоок услугу која су уобичајена међу многим бесплатним ВПН услугама. Само један сервер је виђен приликом покретања продуженог теста док је био повезан са њиховим сервисом. Ово има смисла јер ВПНБоок користи ОпенВПН софтвер отвореног кода, као и изворну способност вашег оперативног система да се повеже преко ППТП-а..

ВПНБоок ДНС тест пропуштањаОпћенито, ВПНБоок пружа прилично добру сигурност интернетског промета користећи предности неких од најновијих ОпенВПН шифри који су доступни. Међутим, они морају надоградити сертификате на 2048. Њихове ППТП везе користе АЕС-128-ЦБЦ који нису толико сигурни, али пружају алтернативни протокол повезивања ако не можете да користите ОпенВПН. Такође повећава опсег уређаја које можете да користите за повезивање са њиховом услугом.

Посетите ВПНБоок

Подршка за ВПНБоок

Подршка за ВПНБоок првенствено је кроз водиче за подешавање на њиховој веб локацији за разне оперативне системе који користе ОпенВПН и ППТП протоколе.

Водичи за подешавање ВПНБоок-аМожете им послати и поруку путем контакт обрасца на њиховој веб локацији иако они не кажу ништа о одговору. Као и многи бесплатни сајтови, њихова подршка је веома ограничена.

ВПНБоок образац за контакт

ВПНБоок руке на тестирању

ВПНБоок сервери подржавају везе са Виндовс КСП, Виндовс 7, Виндовс 10, Линук, иОС и Андроид уређаја. Можете их повезати користећи ОпенВПН протокол за најбољу сигурност. Омогућавају вам и повезивање са ППТП-ом који је мање сигуран. Ово вам омогућава да користите њихову услугу и код куће и у покрету. Пошто ВПНБоок не обезбеђује сопствени софтвер, ми смо обавили тест користећи ОпенВПН Виндовс и Андроид клијенте.

ВПНБоок за Виндовс

Пре него што будете могли да користите ВПНБоок сервере, морате да преузмете и инсталирате бесплатни софтвер ОпенВПН. Ако желите знати више о овом софтверу, можете прочитати наш цјеловит преглед ОпенВПН-а. Виндовс клијент се може преузети са ОпенВПН-а веб сајт.

Преузимање ОпенВПН Виндовс клијентаКликните на везу поред инсталације за вашу верзију оперативног система Виндовс да бисте инсталирали софтвер за инсталирање на свој рачунар. Једном када га имате на рачунару, мораћете да га покренете као администратор и омогућите му дозволе потребне да заврши поступак инсталације. Кликните на ОпенВПН пречицу да бисте отворили клијент. То би требало урадити и као администратор. Једном када се софтвер покрене, смањит ће се на икону у системској траци сустава Виндовс.

Икона системске траке ОпенВПНДесним кликом на ову икону отвориће се секундарни мени у којем можете одабрати поставке за подешавање начина на који софтвер функционише.

ОпенВПН Виндовс Цлиент Сеттингс

Постоје четири картице за контролу ових подешавања и приказивање информација. Прве две картице су поставке „Опште“ и „Проки“.

Општа подешавања су подељена у следеће одељке:

 • Кориснички интерфејс – омогућава вам да одаберете језик који користи ГУИ интерфејс. Избори укључују шпански, француски, енглески, руски, кинески и други.
 • Покренути – омогућава вам отварање клијента када се Виндовс покрене.
 • Подешавања – омогућава вам да контролишете како се информације чувају и приказују обавештења.
  • Додајте дневнику – омогућава вам да додајете нове везе у дневник, а не да преписујете оне који су већ у њему.
  • Прикажи прозор скрипте – омогућава вам да измените било које покренуте скрипте (текстуална датотека).
  • Тиха веза – контролише приказане информације о вези.
  • Прикажи балон – омогућава вам да одредите када или ако видите обавештења о вези. Можете да бирате само приликом везе, када се повезујете или поново повезујете или никад.

Опште и проки поставке за ОпенвПН ГУИКартица проки вам омогућава само да одаберете како софтвер третира проки. Омогућује вам употребу конфигурационе датотеке ОпенВПН или системског прокија ако је нека подешена. Поред тога, можете ручно подесити ХТТП или Соцкс Проки уносом његове адресе и броја порта. За потребе коришћења ВПНБоок мреже предлажемо вам да овај скуп оставите за употребу цонфиг датотеке. Последње две картице су поставке „Адванцед“ и „Абоут“.

Напредна картица вам омогућава да одредите где клијент тражи ОпенВПН конфигурационе датотеке и чува евиденције веза. Такође можете да подесите временске ограничења везе у секунди. Већина корисника ће прихватити задане поставке за њих. Последња поставка омогућава софтверу да ради у режиму само сервиса.

Отворите картицу Напредно и О подешавањимаКартица абоут приказује најновију верзију ОпенВПН верзије и информације о ауторским правима. Такође објашњава како софтвер ОпенВПН треба да делује на пружању Интернет сигурности свима.

Повезивање на ВПНБоок мрежу помоћу ОпенВПН

Пре него што можете да користите ОпенВПН клијент да се повежете на ВПНБоок мрежу, прво морате да преузмете конфигурационе датотеке на ваш ПЦ. Једноставно кликните на везу профила за сервер који желите да користите. Ово ће пренети компримовану датотеку у директоријум за преузимање.

Преузимање ВПНБоок мрежних профила

Након што пребаците све сервере које желите, морат ћете издвојити конфигурацијске датотеке (.овпн) у њихов одговарајући директориј. Кликните десним тастером миша на датотеку коју желите да декомпримирате, а затим изаберите „Издвоји све“.

Екстракција конфигурацијских датотека ВПНБоок-аОво ће отворити прозор који ће вам омогућити да прегледате пут у који желите да копирате ове извучене датотеке. ОпенВПН датотеке се увек извлаче у директоријум креиран када сте инсталирали ОпенВПН клијентски софтвер.

Пут конфигурације система ОпенВПННакон што сте одабрали одговарајући пут, кликните на „Ектрацт“ да бисте довршили компримирање ОпенВПН профила сервера. Пут треба да изгледа слично овоме.

Путања за екстракцију датотека ОПВНСваки пакет ВПНБоок сервера укључује четири профила: УДП 53, УДП 25000, ТЦП 80 и ТЦП 443. Ове датотеке укључују скрипте за повезивање сервера и ВПНБоок цертификате за потврду идентитета.

Профили сервера ВПНБоок УС1Поновите овај поступак за сваки ВПНБоок сервер којем желите приступити.

Коришћење ВПНБоок мреже

Једном када се те датотеке инсталирају у ОпенВПН цонфиг директоријум, оне ће се приказати у менију клијента. Овом менију се може приступити десним кликом на икону система. Да бисте успоставили везу са ВПНБоок мрежом, изаберите сервер, а затим кликните на „Цоннецт“. То је тако лако.

Спајање на ВПНБоок мрежу

Када успоставите прву везу са ВПНБоок сервером, мораћете да унесете мрежно корисничко име и лозинку за потврду везе. Једном када их унесете и пребаците „Сачувај лозинку“ веза ће се довршити. И даље ћете морати да ажурирате ову лозинку периодично јер је ВПНБоок мења сваке недеље или две. Ажурирану лозинку можете добити са њихове веб странице, Твиттер налога или Фацебоок странице.

ВПНБоок ЛогинУ зависности од поставки вашег клијента, видећете кратко обавештење о успешној вези.

Примјер обавештења о ВПНБоок везиТакође можете да проверите ваш тренутни статус мрежне везе ВПНБоок тако да покажете мишем изнад иконе ОпенВПН у системској траци.

Статус везе путем ВПНБоок-аПриметите и да је екран икона зелене боје уместо тамног. На тај начин можете лако видети да сте заштићени мрежом ВПНБоок. Такође приметите да ус2 сервер има чек. То значи да смо тренутно повезани с тим. Прекидање везе је једнако лако као и повезивање. Једноставно изаберите „Дисцоннецт“ из подменија. Примјетите и да је “Цоннецт” засивљен, тако да морате да испаднете са тренутног сервера да бисте могли да изаберете нови.

Прекид везе са ВПНБоок-омПоред повезивања и прекида везе, ОпенВПН мени ће вам омогућити и следеће:

 • Поново повежите – да добијете нову виртуелну ИП адресу.
 • Прикажи статус – приказује прозор са додатним подацима за преузимање и преузимање.
 • Погледај Дневник догађаја – омогућава вам да видите ВПН записнике за испитивање и решавање проблема са везом.
 • Измени цонфиг – омогућиће вам да истражите скрипте везе. То не би требало да радите када користите конфигурационе датотеке треће стране јер би то могло довести до грешака у вези.
 • Обришите сачуване лозинке – да бисте повећали сигурност на дељеним уређајима.
 • Увези датотеке – омогућава вам пренос конфигурацијских датотека и скрипти из других извора.
 • Подешавања – омогућава вам да прегледате, промените и сачувате поставке клијента као што смо видели горе.
 • Изађи – затвара ОпенВПН клијент. Упозорит ће вас да ли сте тренутно повезани на ВПНБоок сервер.

ВПНБоок сервери могу лако да користе ОпенВПН Виндовс клијент да осигурају ваш интернет промет. Омогућава основну ВПН функционалност. Услуга ВПНБоок захтева мало додатног рада, иако је одвојена инсталација профила сервера. Ово захтева одређено техничко знање о датотекама и директоријумима. Међутим, након што се побрините за то, веза са мрежом и са ње траје само неколико кликова. Услуга нема напредне функције као што је прекидач.

Коришћење ВПНБоок-а са ОпенВПН Цоннецт Андроид апликацијом

Пре него што се повежете са ВПНБоок сервером на свом Андроид уређају, прво морате да преузмете и извадите његове конфигурационе датотеке. Да бисте то постигли, морате преузети везу сервера за пакет поред оне коју желите да користите. Након што се ова зип датотека преузме, морате издвојити профиле сервера које садржи у другу фасциклу. Ово треба да урадите за сваки сервер који желите да користите.

Преузимање и вађење ОпенВПН конфигурирања датотекаНакон што преузмете и издвојите датотеке профила сервера (.опвн), тада морате инсталирати ОпенВПН Цоннецт Андроид клијент. Након што је ово инсталирано, додирните његову икону да бисте је отворили. Отварање екрана ће вам омогућити да користите апликацију са ОпенВПН-овима Приватни тунел сервис, приватни ВПН сервер или увезите профил са услуге као што је ВПНБоок.

Додиривањем ове последње опције омогућићете вам да употребите конфигурациону датотеку .овпн коју сте раније извукли да бисте креирали нови ВПН профил на који ћете се повезати. Додирните ОВПН, а затим изаберите фасциклу која садржи профил сервера са којим желите да се повежете. Поред одабране конфигурације биће приказан чек.

Инсталирање ОпенВПН Цоннецт и увоза профила сервераЈедном када додирнете „Увези“, појавиће се екран за потврду идентитета. Наслов ће се аутоматски попунити помоћу одабраног профила. Морате да наведете „Корисничко име“ и „Лозинка“ да бисте довршили поступак провере идентитета. Након тога додирните „Додај“ да бисте довршили креирање профила.

Додирните икону менија (три хоризонталне линије) на екрану профила омогућићете вам да креирате друге профиле. Изаберите „Увези профил“ и следите горњи поступак за сваку конфигурацију коју желите да креирате. Додиром на икону странице на врху овог екрана отворићете дневник ВПН веза који ће вам омогућити да прегледате датотеку или да је делите са особљем за подршку.

ВПНБоок ОПВН профили

ОпенВПН мени Андроид апликације

Пре него што угледамо ВПНБоок услугу у раду, прво испитајмо мени Клијента. Овај мени има шест елемената. Они су следећи:

 • Проки – приказује било који подешени проки.
 • Увези профил – отвориће се поступак креирања профила тако да можете да креирате нове профиле везе ОпенВПН-а.
 • Помоћ – отвара Честа питања о ОпенВПН Цоннецт на веб локацији ОпенВПН Инц..
 • Подешавања – омогућава вам да сачувате неке опције конфигурације које одређују како апликација функционише.
  • Први екран са подешавањима приказује преклопнике за очување потрошње батерије паузирањем ВПН-а када је екран празан, поново се повежите на поновно покретање уређаја и блокирајте Интернет када је ВПН паузиран..
  • Затим можете одабрати ВПН протокол између адаптивног (користи се протокол профила), ТЦП и УДП. Такође можете да поставите своју ИПв6 жељу.
  • Следећих пар одељка омогућава вам да одаберете временски прекид везе и да ли желите да користите компресију података.

ОпенВПН мени за повезивање

 • Подешавања (наставак)
  • Следећих неколико поставки дозвољавају услузи да ради са наслијеђеним серверима. Они укључују омогућавање коришћења АЕС ЦБЦ алгоритма, употребу несигурних алгоритама и минималну верзију ТЛС-а. Оставите их на задане вредности уколико не приметите проблем.
  • Последња подешавања апликације омогућавају вам да користите Гоогле ДНС као резервну копију, контролишете минимизирање пречица и утврдите да ли желите да прикажете нотификације ВПН система.
 • Статистика – приказује неке информације о преносу и преузимању.

ОпенВПН Цоннецт мени (наставак)Последња ставка менија „Хоме“ враћа вас на екран за отварање ОпенВПН Цоннецт који смо видели приликом првог отварања апликације.

Повезивање са ВПНБоок сервером

Једноставно пребаците један од профила које сте креирали раније да бисте се повезали на тај ВПНБоок сервер са одабраним протоколом и портом. Када успоставите прву везу са ОпенВПН ВПНБоок профилом, морате јој дозволити да успостави ВПН тунел.

Након што се повежете са профилом, можете да се померите према горе да бисте видели статистику своје везе и графикон у реалном времену коришћења пропусне ширине. Такође можете да видите своју нову виртуелну ИП адресу. Да бисте прекинули везу са мрежом ВПНБоок, искључите везу. Ово ће приказати упозорење које ће вам омогућити да проверите да ли је то ваша намера. Додирните „ОК“ да бисте прекинули прекид везе.

Спајање на ВПНБоок услугуМорате знати како структура датотека на вашем Андроид уређају функционише да правилно конфигурише .овпн конфигурацијске датотеке. Након тога, повезивање на ВПНБоок сервер је лако. Једноставно тапните на профил који желите да користите да бисте га укључили. Додирните га поново да бисте га искључили и прекинули везу са тренутног мрежног сервера ВПНБоок-а.

Повезивање на ВПНБоок сервер помоћу ППТП-а

Морате ручно да поставите ППТП ВПН везу на уређају који желите да користите са ВПНБоок мрежом. Када направите ову ВПН везу, морат ћете унети име сервера (ус2.впнбоок.цом) које ће се користити за ваш Интернет саобраћај. Такође ћете требати да унесете акредитиве за аутентификацију (корисничко име и лозинка) за везу. Те информације можете пронаћи на картици ППТП везе на веб локацији ВПНБоок.

Подаци о повезивању са протоколом ВПНБоок ППТПНа својој веб локацији имају водиче за ручно креирање ВПН веза са ВПНБоок серверима за Виндовс, иОС и Андроид уређаје. Требате периодично ажурирати лозинку за аутентификацију. ВПНБоок мења лозинку сваке недеље или две из безбедносних разлога и како би осигурао да њихову бесплатну услугу користе само активни корисници.

ВПНБоок Тест брзине

Услуга ВПНБоок користи ОпенВПН протокол са 256 битном енкрипцијом. ВПНБоок је имао пристојне перформансе током нашег теста брзине. Као и већина сервиса, њихов губитак у брзини интернета представља губитак који је настао због коришћења њихове услуге. Њихова брзина била је разумна за бесплатну услугу, али углавном се разликовала како се удаљености повећавају.

ВПНБоок Тест брзинеНа слици можете видети да је њихов брзи губитак у брзини приликом приступа серверу у Леесбургу, ВА. Спајањем на ВПНБоок мрежу смањио је нашу брзину са 50,70 Мбпс на 44,70 Мбпс. Ово је пад перформанси за око 12% на серверу Виргиниа.

Међутим, у нашем тесту брзине постојала је велика варијабилност с повећањем удаљености пинга. Ови пади перформанси били су и до 80% за неке ВПНбоок сервере. То је смањило нашу брзину на око 10 Мбпс на неким локацијама. То је вероватно због повећаног растојања и пренатрпаности сервера током заузетих саобраћајних периода. Били смо у могућности да гледамо Нетфлик користећи ову услугу без приметног пуњења. Међутим, ваши резултати могу се разликовати овисно о почетној брзини даватеља интернетских услуга.

Закључци

ВПНБоок мрежа је врло мала. Сједиште им је у Цириху, Швицарска. Има само седам локација у пет земаља. Четири се налазе у Европи, а остале три су у Северној Америци. Има два сервера у Сједињеним Државама који помажу у пренатрпаности оних који желе гледати гео-ограничене садржаје. Они дозвољавају П2П садржај само на своја два Еуро сервера који се налазе у Румунији. Такође имају сервере у Канади, Француској и Немачкој. Услуга ВПНБоок омогућава повезивање путем ОпенВПН или ППТП протокола.

ВПНБоок нема властити клијентски софтвер, тако да за повезивање морате користити компатибилни софтвер независне ОпенВПН. Такође, на рачунар морате инсталирати конфигурационе профиле ВПНБоок ОпенВПН да бисте могли да се повежете на њихове ВПН сервере. ОпенВПН везе осигуравају ваш Интернет промет 256-битном АЕС енкрипцијом. Стога бисте требали користити ОпенВПН протокол када се повезујете на њихове ВПН сервере.

Алтернативно, можете ручно поставити ВПН везу користећи ППТП на свом уређају. Веб локација ВПНБоок има визуелне водиче који ће вам помоћи да их креирате користећи Виндовс, иОС и Андроид. ППТП везе су осигуране 128-битном АЕС енкрипцијом података. Ово није тако сигурно као ОпенВПН, али повећава разноврсност уређаја које можете користити у њиховој услузи.

Шта нам се свидело у вези с услугом:

 • Не чувају евиденције ВПН активности.
 • Имају пристојну брзину за бесплатан ВПН.
 • П2П је дозвољен на румунским Еуро серверима.
 • Деблокира неки стреаминг медијски садржај.
 • Услуга пружа добру сигурност за ОпенВПН везе.

Идеје за побољшање услуге:

 • Они би требало да ажурирају сертификате на 2048 бит.
 • Услузи је потребно додати још сервера и локација.
 • ВПНБоок би могао развити сопственог клијента ради једноставније употребе.

Услуга ВПНБоок бесплатна је за појединачно коришћење. Подржана је огласима и донацијама. Брзина је добра за бесплатан ВПН. Нуде наменске ИП адресе за 7,95 УСД месечно за комерцијалне и велике потражње за личним коришћењем.

Посетите ВПНБоок

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map