Опера ВПН преглед 2018

Започнимо наш преглед Опера ВПН-ом са погледом на норвешку компанију која стоји иза њега, Опера Софтваре АСА. Основани 1996. године, развили су претраживач Опера, који је пети претраживач по броју случајева са око 2% тржишног удела и више од 350 милиона верних корисника. Изградили су ову базу корисника пружајући јединствене функције које се не налазе у другим прегледачима. Недавно су додали бесплатну, неограничену ВПН услугу у своје прегледаче Опера за Виндовс, Мац ОС Кс и Линук. Такође имају Опера ВПН апликације за иОС и Андроид.


Опера ВПН преглед 2017

Contents

Опера Фрее ВПН Сервице

Опера ВПН услуга пружа се њиховим набавкама СурфЕаси ВПН-а. Цена је тачна за услугу прегледача Опера, као и за њене апликације за иОС и Андроид. То је “бесплатно” или је? Технички, идеја „бесплатног“ ВПН-а није у потпуности тачна, апликације су подржане на огласима. Поред тога, слажете се са прикупљањем анонимних података из вашег ВПН-а. О овоме ћемо расправљати касније у нашем прегледу када погледамо приватност и сигурност које пружа Опера ВПН.

Бесплатне ВПН функције

Функције бесплатне Опера ВПН услуге укључују следеће:

 • ВПН проки прегледача – Бесплатни ВПН проки прегледача за Виндовс, Мац ОС Кс и Линук.
 • Везе – Неограничен број веза уређаја.
 • Апликације за мобилне ВПН – Бесплатне ВПН апликације за иОС и Андроид уређаје.
 • Неограничено коришћење – Неограничена пропусност и употреба ВПН-а.
 • Виртуелне земље – Приступ преко 500 сервера у 5 различитих земаља.
 • Шифровање – Сигурно шифрирање ваших мрежних података.
 • Заобићи цензуру – Способност заобилажења локалних и регионалних гео-ограничења и фиревалл-а за приступ сајтовима друштвених медија и уклањање онлине цензуре.
 • ВиФи заштита – Обезбедите заштиту од упада трећих страна на ваш омиљени ВиФи хотспот.

Посетите Опера ВПН

Локације мреже и сервера

Број земаља у којима можете добити виртуелне локације за коришћење бесплатне Опера ВПН мреже мали је у поређењу са већином ВПН услуга. Имају сервере у Канади, Немачкој, Сингапуру, Сједињеним Државама и Холандији. То значи да ће им њихова услуга омогућити приступ локацијама у Азији, Европи и Северној Америци.

Како се наводи, они имају преко 500 сервера у својој ВПН мрежи. ИП тестирање различитих локација прегледача такође је указало да имају више локација на серверу у Сједињеним Државама. И на крају, Опера ВПН сервери не дозвољавају П2П саобраћај.

Опера ВПН оперативне надлежности

Прегледник и назив бренда Опера недавно је купила кинеска инвестициона група која је обухватала Кихоо 360, интернетску антивирусну и заштитну компанију. Међутим, они очигледно нису купили медијску групу Опера, Опера ТВ или Опера ВПН услуге. Изгледа да ови остају при оригиналној норвешкој компанији.

Ипак, неки корисници ВПН-а ће се питати чему Кинези имају приступ у свом пословном аранжману с оригиналним програмерима Опере, јер то није јасно у чланцима које смо испитали. То је додатно компликовано чињеницом да за сада оба ентитета деле име Опере све док један прелаз са ње не буде.

Опера ВПН услуга се врши преко њихове подружнице СурфЕаси ВПН засноване у Торонту. То значи да је њена оперативна надлежност Канада која је чланица Фиве Еиес (ФВЕИ). За оне који нису упознати са њим, ФВЕИ је савез за прикупљање обавештајних података који чине Аустралија, Канада, Нови Зеланд, Велика Британија и Сједињене Државе. То би могао бити одлучујући фактор за неке кориснике.

Приватност Опера ВПН услуге

Прво, компанија Опера СурфЕаси не бележи трајно никакве податке о својим Опера ВПН корисницима. Међутим, како различити фактори утичу на вашу приватност за Оперативни ВПН прегледач и њихове мобилне апликације, размотрићемо их одвојено.

Приватност прегледача ВПН

Прво, као што смо раније споменули СурфЕаси је ВПН услуга без дневника. То је наведено у следећем изломку из њихове Политике приватности.

СурфЕаси не чува кориснике који потичу ИП адресу када су повезани са нашом услугом и стога не може идентификовати кориснике када им се пружају ИП адресе наших сервера. Уз то, СурфЕаси не може открити информације о апликацијама, услугама или веб локацијама које наши корисници конзумирају док су повезани са нашим услугама; пошто СурфЕаси не чува ове информације.

Међутим, ово није комплетна прича у погледу приватности. Треба напоменути да они прикупљају неке оперативне податке у стварном времену о вашем ВПН кориштењу. Тамошња Политика приватности то наводи:

Подаци о привременом коришћењу како бисмо помогли … Извршимо аутоматизовано управљање саобраћајем засновано на правилима у сврху одржавања и унапређења наше услуге. Примјена ових правила може захтијевати анализу интернетског и податковног промета у стварном времену, укључујући одредишне веб странице или ИП адресе, поријеклом ИП адресе. Међутим, не води се евиденција у вези с овим информацијама јер је то процес у стварном времену.

У већини случајева то не би требало да представља проблеме корисницима. Међутим, с обзиром на њихову канадску надлежност и следећи извод из њихове политике приватности:

Можемо прикупљати и откривати личне податке, укључујући податке о вашем коришћењу, државним органима или агенцијама,…..

Имајте на уму да је Канада чланица ФВЕИ-а и то може представљати проблем неким ВПН корисницима. У њихову одбрану, то би била необична ситуација, али чињеница да они прикупљају ове податке у стварном времену значи да би их лако могли похранити да их пребаце ако их на то примора влада.

СурфЕаси, посебно у вези са својим корисницима ВПН прегледача Опера, наводи следеће:

СурфЕаси клијенти могу користити технологије аналитике у апликацијама, попут Гоогле Аналитике, како би побољшали и поједноставили цјелокупну апликацију, дизајн и услугу. За ВПН у Опера Бровсер-у за Десктоп креирамо ИД претплатника (генерисан редоследом у свим претплатницима) који нам омогућава да управљамо тим корисником у нашем систему. Ако тај корисник очисти предмеморију / историју прегледача, додељује му нови генерисани ИД претплатника.

Ово ће помоћи да се од корисника прегледача прикупљају само анонимни подаци. Ови подаци се затим могу делити и / или продати у складу са клаузулом о дељењу Политике приватности Опера ВПН. Проучићемо питања приватности која су са тим повезана када расправљамо о приватности корисника апликације ВПН. Кориснику остављамо да испита ове проблеме за себе и да ли је „бесплатна“ цена у прегледачу „Опера“ ВПН превисока или не.

Приватност Опера ВПН Мобиле Апп

Пристанак на прикупљање података

Да бисте користили мобилне апликације Опера ВПН за иОС и Андроид, морате да пристанете на њихову Политику приватности за прикупљање података. Конкретно, они наводе сљедеће у вези с тим.

Већина личних података које је Опера ВПН прикупио путем услуге прикупља се када користите услугу коју вам пружамо. Стога вам је важно да схватите да када користите Услугу дајете Опера ВПН-у сагласност за коришћење ваших података у складу са овим Правилима о приватности.

Информације које прикупљају могу укључивати неке или све следеће:

 • Лични подаци, на пример ваше име, е-адреса, ИП адреса са датумом и временом;
 • Подаци о употреби, као што су веб адресе (али не и садржај веб страница) и локације ИП адреса;
 • Насумично генерисани идентификатор који користи Опера ВПН за анонимање ваших података са другим корисницима;
 • неособни технички подаци, на пример ко је произвео ваш уређај, ИД вашег оглашавања на уређају, врста вашег уређаја, врста прегледача, ОС који се користи, резолуција вашег екрана, регион и код вашег мобилног оператера и други подаци о техничкој употреби..
 • Остале информације које делите са Опером кроз интеракцију са њиховим особљем.

Као што видите, пристајете да оперативном ВПН-у и њиховим подружницама попут Гоогле Аналитике дате пуно анонимних и личних података. У своју одбрану, они такође наводе да је учињено све што је могуће како би се ваши лични подаци на било који начин повезали са вашим анонимним подацима. Они такође спомињу да се свака разумна мера безбедности примењује ради заштите личних података свих њихових корисника.

Међутим, постоји неколико других делова Политике приватности Опера ВПН-а који, када се узимају заједно, могу да представљају проблеме приватности. Поред тога, ви пристајете да дозволите Опера ВПН-у да комбинује ваше податке са подацима и демографским подацима других произвођача. Штавише, сагласни сте да им дозволите да деле, продају или дистрибуирају ове комбиноване анонимне податке другим заинтересованим трећим лицима.

Њихова политика приватности посебно наводи ове тврдње у следећим одломцима:

Опера ВПН може да комбинује податке које прикупља у вези са вашим коришћењем Услуге са демографским и другим информацијама које прикупља од трећих добављача података.

Опера ВПН може делити, продавати и / или дистрибуирати анонимне податке о употреби са трећим лицима.

Интернет је засићен чланцима који откривају замке анонимних података. Ови самостални чланци такође показују да када се ти анонимни скупови података комбинују са демографским подацима и другим базама података трећих страна, ваша анонимност је у опасности. Заиста, показало се да такве комбинације често олакшавају повезивање више личних података с вашим навикама употребе.

Ово илуструје да је политика но-лог понекад само део приче о приватности када је у питању ваша приватност на мрежи. Такође илуструје стару пословну Интернет пословицу да ако је нешто бесплатно, онда сте ви можда роба на којој се тргује. У одбрану и СурфЕаси-а и Опера ВПН-а, чини се да су отворени за све анонимне информације које прикупљају и како се користе. Као и увек, предлажемо да прочитате правила приватности СурфЕаси и Опера ВПН-а и одлучите да ли су за вас прихватљива..

Опера ВПН Безбедност

Безбедност прегледача

Чини се да су ВПН подаци прегледача шифровани помоћу алгоритма АЕС-256. Међутим, осим чињенице да користи стандардну ХТТПС безбедност, мало је детаља о њему познато. Нису пронађене информације о његовом шифру за руковање, кориштеним кључевима или ако он поштује тајну према напред.

Претпостављамо да користи ОпенВПН као свој СурфЕаси колега, али то није могло да се верификује. Због тога је тешко коментарисати истинску безбедност прегледача Опера ВПН услуга. Користи интегрисани Гоогле јавни ДНС са проксијентним захтевима са Опера ВПН сервера. Током тестирања није пронађено цурење ВебРТЦ-а.

Опера ВПН безбедност за иОС и Андроид апликације

Њихова иОС апликација користи уграђени ИПСец за сигурност са АЕС-256. Њихова Андроид апликација користи ОпенВПН. Нисмо могли да проверимо тачан алгоритам који користи Андроид апликација, али претпостављамо да је такође АЕС-256. С обзиром на ове ситнице информација, чини се да мобилне апликације пружају добро шифровање и сигурност ваших мрежних података.

Подршка за Опера ВПН

Њихова бесплатна подршка за бесплатну Опера ВПН услугу. Подршка је путем Опера форума и малих ФАК-а на њиховој веб локацији. Због једноставне инсталације и употребе, то већини корисника можда неће представљати пуно проблема.

Посетите Опера ВПН

Хандс-Он: Опера ВПН 2017

Опера ВПН прегледач за Виндовс

Прво ћете морати да преузмете инсталациону датотеку прегледача Опера на свој Виндовс рачунар или лаптоп. Након преузимања покрените га као администратор да бисте га инсталирали на ваш Виндовс систем. Затим отворите прегледач Опера.

Омогућавање Опера ВПН прокија

Прво отворите мени кликом на логотип марке Опера (велики црвени О). На резултирајућем падајућем менију изаберите „Подешавања“. Након што се прикаже мени са подешавањима, одаберите ставку „Приватност и сигурност“.

Подешавања прегледача Опера

Ово ће отворити страницу о приватности и сигурности. Кликните на поље да бисте омогућили ВПН за прегледач.

Омогућите ВПН за Опера прегледач

Коришћење прокси прегледача

Коришћење ВПН-а у веб претраживачу Опера неће бити једноставније. Када омогућите ВПН услугу за прегледач Опера, видећете плаву значку ВПН-а у комбинованој траци за претрагу и адресама за прегледач. Кликните на ВПН значку да отворите њену главну контролну таблу.

Коришћење оперативног ВПН прегледача

Овај интерфејс надзорне табле је једноставан за употребу. Одабиром прекидача се укључује и искључује ВПН услуга. На екрану се приказује графикон дневне ширине појаса за недељу дана као и укупна месечна потрошња. Одабиром тачке на линији биће приказана количина података која се преноси у то време. Да бисте променили виртуелне локације, кликните на тренутни одељак. Ово ће приказати листу локација на које се можете повезати. Изаберите своју нову локацију да бисте се променили на ВПН сервер у тој земљи.

Блокирање огласа и пратилаца у прегледачу Опера

Још једна безбедносна карактеристика коју бисмо желели да погледамо је средство за блокирање огласа и праћења. Омогућујете функцију блокирања огласа у основним подешавањима користећи поступак сличан ономе за ВПН проки. Једном када је омогућено блокирање огласа, на десној страни траке за претрагу / адресу видећете значку (плави штит са Кс). Број поред њега представља број додавања блокираних на тренутној страници. Кликом на ову значку отвориће се њена надзорна табла на којој можете видети број реклама које су временом биле блокиране. Они су такође преклопник за укључивање / искључивање блокирања огласа и икона зупчаника за отварање странице са основним подешавањима за прегледач.

Блокирање огласа помоћу прегледача Опера

У дну је веза за покретање теста брзине на тренутној страници. Овај тест упоређује времена отварања странице са и без огласа. Следећи пример илуструје да омогућавање блокаде огласа може смањити време учитавања странице, што ће прегледавање веба учинити угоднијим.

Тест брзине учитавања странице

Из наше расправе о оперативном ВПН прокију прегледача Опера можете видети да га је и једноставно активирати и користити. Ако га користите, шифрират ће сав ваш претраживач Опера и омогућити вам да промијените своју виртуалну локацију. То ће заштитити саобраћај вашег прегледача и омогућити вам заобилажење неких гео-ограничења. Кориштење функције блокирања огласа такође може помоћи у повећању ваше продуктивности и сигурности на мрежи. Међутим, он неће заштитити податке на мрежи од других програма или претраживача који раде на вашем систему.

Посетите Опера ВПН

Опера ВПН апликација за Андроид

Преузимање и инсталирање

Преузимање и инсталирање Опера ВПН апликације за Андроид је једноставно. Прво отворите веб локацију на свом уређају и додирните везу за Гоогле Плаи продавницу. Када сте у продавници, додирните дугме „Инсталирај“ да бисте започели преузимање. Након што се ово заврши, притисните дугме „Отвори“ да бисте апликацију први пут покренули и отворит ће се екран добродошлице. Приметићете да је марка Опера ВПН црвена викиншка кацига, а не традиционални црвени О.

Инсталирање Опера ВПН Андроид апликације

Кликом на дугме „Почетак рада“ отворићете кратак презентацију са Олафом Викингом, маскотом апликације која објашњава предности Опера ВПН-а. Можете да се крећете кроз овај слајд шоу или да га прескочите. Избор је на вама.

Опера ВПН Олаф Слидесхов

Када се презентација заврши, морате дозволити апликацији да успостави Опера ВПН услугу на вашем Андроид уређају. Након тога ће се отворити надзорна плоча апликације. Пре него што се повежемо на Опера ВПН мрежу, истражимо подешавања апликације и неке од њених других функција.

Подешавања Андроид ВПН-а

Екрану „Подешавања“ може се приступити преко главног менија апликације који се може отворити додиром на икону менија (три хоризонталне линије) у горњем десном углу инструмент табле. Апликација има само два подешавања:

 • Присилите Опера ВПН да настави са радом – То ће омогућити апликацији да настави да ради ако га систем затвори у позадини.
 • Укључите Опера ВПН након поновног покретања – Ако поставите ову преклопницу, аутоматски се покреће апликација Опера ВПН када покренете уређај. Иначе ће бити задано према задњем стању, било да је укључено или искључено.

Подешавања апликације Андроид ВПН за Андроид

Сада ћемо погледати неколико јединствених карактеристика Опера ВПН за Андроид апликацију: тестирање сигурности ВиФи и заштитника који блокира интернетске огласе и трагаче.

Тестирање ваше ВиФи сигурности

Помицањем до друге картице главне командне табле отвара се ВиФи тест прозора сигурности. Овај екран ће приказати вашу тренутну ВиФи везу. Притиском на „Тестирај ВиФи безбедност“ створиће се безбедносни резултат. Помицањем према доље на екрану са сигурносним резултатима приказаће се пет фактора на којима се темељи резултат:

 • Врста мреже – приватни или јавни.
 • Ниво безбедности – снага мрежне лозинке (висока или ниска).
 • ИП адреса – изложени или скривени
 • Њушкати ВиФи – у опасности од снајперског сналажења или на сигурном.
 • Надгледање мрежног администратора – у ризику или на сигурном.

Када додирнете стрелицу, показаћете вам више информација о њој. Овај екран такође пружа општу дијагнозу за ВиФи мрежу. Ако притиснете дугме за повратак или додирнете стрелицу за повратак, сачуват ћете тренутни резултат безбедности ВиФи мреже и вратити вас на главни тестни екран.

Тестирање ВиФИ-ја помоћу Андроид ВПН Андроид апликације

Старатељ

Помицањем на трећу картицу главне контролне табле отвара се екран Гуардиан-а. Додиром на дугме „Активирај чувара“ покренуће се блокатор огласа и интернетског праћења. Као што ћемо видети за само минут, такође ће се аутоматски укључити ВПН. Средњи екран приказује чувара након посете неколико веб локација. Приказује број блокираних сајтова данас. Ако желите информације о броју веб локација које су временом блокиране, додирните дугме „Више статистика“. Овде постоји и веза за деактивирање функције Гуардиан-а.

Опера ВПН за Андроид Гуардиан

Коришћење Андроид апликације

Ако се вратите на главну командну таблу, можете видети да је ВПН сада повезан са Сједињеним Државама. Помичите се према доље и примијетит ћете да је ВиФи заштићен и да је Гуардиан активан. Када додирнете дугме за упоређивање, приказаће се поређење ВиФи безбедности са и без ВПН везе. Повратак на овај екран ажурираће информације на главној табли. Помицање према главној командној плочи сада показује да смо заштићени, наш ВиФи безбедносни резултат пре и после повезивања на Опера ВПН услугу и број блокираних пратилаца.

Коришћење апликације Андроид Опера ВПН

Сада да видимо како је лако променити локације у апликацији. Вратите се на врх екрана командне табле и тапните на дугме „Промени регион“. Овде се приказује листа локација које можете да одаберете. Изаберите Канаду тако што ћете је додирнути. То је све. Апликација аутоматски премешта вашу виртуелну локацију у Канаду. Сада када смо детаљно прегледали апликацију, раздвојимо се од ВПН-а. Пребацивање за ово налази се на врху екрана главног менија.

Промена виртуелних локација помоћу Опера ВПН Андроид апликације

Посетите Опера ВПН

Опера ВПН тестови брзине

Тест перформанси прегледача

Резултати испитивања брзине за Опера ВПН проки у прегледачу показују да, иако је у брзини губитак, врло мали. У ствари, пад са 29,64 Мбпс на 27,12 Мбпс износи свега око 8,5%. Због тога препоручујемо да ако сте ентузијастични корисник претраживача Опера, у већини случајева треба да омогућите ВПН да осигура свој интернет саобраћај.

Опера ВПН тест брзине у прегледачу

Андроид тест брзине

Резултати тестирања Андроид перформанси показују да је то узроковало значајан губитак у брзини везе. Иако је 14.45 Мбпс и даље доста брзо за већину ваших мрежних послова, укључујући и стреаминг медије. Губитак брзине везе вероватно је последица неколико фактора. Прва од њих је шифровање вашег мобилног саобраћаја. Други је вероватно због превеликог оптерећења ВПН сервера. То потврђује додатна чињеница да понекад нисмо били у могућности да се повежемо на изабрану локацију и морали смо да прихватимо другу или да сачекамо и покушамо да се поново повежемо касније.

Тест брзине апликације Андроид ВПН за Андроид

Резултати су показали да је коришћење услуге Опера ВПН на нашем Андроид телефону успорило брзину преузимања са 27.50 Мбс на 14.45 Мбпс. Ово је пад од преко 47% за сервер у Сједињеним Државама. Будући да је ова брзина још увек довољна за већину апликација и обезбеђује вашу сигурност на непознатом ВиФис-у, препоручујемо вам да се увек повежете користећи Опера ВПН, ако је то ваша одабрана услуга. Као и увек, ови резултати могу се разликовати овисно о локалној брзини даватеља интернетских услуга, тако да бисте требали тестирати услугу за себе.

Додатак: 15. августа 2017

Опера ВПН је представио верзију 2.0 своје иОС апликације и свој први покушај уновчавања своје бесплатне ВПН услуге. Нови Опера ВПН Голд налог има следеће предности:

 • Трацкер блоцкер – Спречите оглашаваче да прате кретања на мрежи. (ово више није у бесплатној Опера ВПН за иОС апликацију).
 • Веће брзине – Сервери намењени давању приоритета плаћеним корисницима.
 • Приступ до 10 локација – Канада, САД, Холандија, Немачка, Сингапур, Шпанија, Велика Британија, Аустралија, Француска и Италија.
 • Посебна корисничка подршка – Ако имате било каквих питања, пошаљите их е-поштом.

Златна претплата укључује 7-дневну бесплатну пробну верзију са свим функцијама злата и неограниченом пропусношћу. Цена плаћене услуге износи 29,99 УСД годишње и мења се на крају пробног периода. Уплате се наплаћују на ваш иТунес рачун након потврде куповине.

Ово је први од бесплатних сервиса који Опера ВПН покушава уновчити, али с обзиром на то да је његова недавна најава окончала апликацију Мак Андроид, можда није последња. Мак и Опера ВПН Андроид апликације се не могу покренути на истом уређају. Само ће време открити њихове будуће планове.

Опера ВПН преглед: закључак

Опера послује скоро 20 година. Сједиште им је у Ослу, Норвешка. Компанија која је одговорна за њихову Опера ВПН услугу, СурфЕаси се налази у Торонту у Канади, који има строге законе о приватности интернета. Током прошле године, Опера је увела бесплатни ВПН у свој претраживач. Такође су развили Опера ВПН апликације за иОС и Андроид. Њихов циљ је пружити свима приступ приступачном, сигурном, приватном и без цензурисаног Интернета од било ког места. Имају малу мрежу сервера у пет различитих земаља. Недавно представљени плаћени сервис има 10 локација сервера.

Опера ВПН користи шифровање података АЕС-256 за ВПН саобраћај свог прегледача. Њихова иОС апликација користи ИПСец за сигурност, а Андроид апликација користи ОпенВПН. Њихове апликације такође имају уграђене блокаде за праћење. Сав њихов прилагођени софтвер лако се инсталира и користи. Имају сличне карактеристике које смањују кривуљу учења Опера ВПН. Њихов бесплатни софтвер је подржан на форумима и малим ФАК-има. Недавно су увели плаћену услугу за своју апликацију за иОС.

Шта нам се највише свидело у вези са услугом:

 • Интегрисали су бесплатни ВПН у веб прегледач Опера за Виндовс, Мац ОС Кс и Линук.
 • Опера ВПН има бесплатне мобилне апликације за иОС и Андроид уређаје.
 • Они укључују интегрисани софтвер за праћење блокаде у свој прилагођени софтвер.

Идеје за побољшање услуге:

 • Омогућите подршку е-поштом.
 • Прикупите мање анонимне податке о коришћењу ВПН-а.
 • Додајте још локација.

Сматрамо да је Опера ВПН услуга у тренутном стању више погодна за оне којима није потребна врхунска сигурност или ће им тек понекад бити потребно коришћење ВПН-а. Међутим, они су сасвим нова услуга. Они расту и шире се, тако да ћемо и даље будно пратити услугу за будући развој.

Посетите Опера ВПН

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map