Беттернет Ревиев

Започнимо наш Беттернет преглед опажањем да они пружају бесплатну неограничену ВПН услугу. Можете очекивати знатан губитак брзине Интернета током коришћења њихове услуге. Они нуде своју бесплатну услугу са такозваним „боостер“ продајним моделом. То значи да можете користити њихову услугу на једном уређају уз разумевање да ће они предложити апликације које ћете купити. Ако неку од ових апликација купите преко њихове апликације, они зарађују од те продаје. Беттернет такође зарађује од неких видео записа које морате гледати и када користите њихову апликацију.


Беттернет Ревиев

Цене и посебне понуде

Поред бесплатне ВПН услуге коју нуди Беттернет, нуде и Премиум ВПН. Тренутно (3-10-2016.) Ово је доступно само за Андроид апликацију, али спомињу да активно раде на проширивању премиум услуге на иОС и Виндовс. Па шта нуди њихова премиум услуга у односу на бесплатну ВПН услугу?

 • Премиум корисници могу да повежу до пет симултаних уређаја на једном налогу.
 • Премиум корисници моћи ће да се повезују са наменским серверима који су им доступни само са мање промета и бољом брзином.
 • Премиум корисници више нису изложени такозваним предлозима (огласима) апликација које издржавају бесплатни чланови.
 • Премиум корисници могу да бирају између осам различитих локација сервера: Сједињене Државе, Велика Британија, Канада, Холандија, Француска, Немачка, Јапан и Сингапур.
 • Премиум корисници ће добити приоритетну техничку подршку

Укратко, премиум претплатницима се обећава политика „без огласа“, боље перформансе ВПН везе, могућност избора локације сервера, могућност коришћења услуге на пет различитих уређаја истовремено и приоритетна техничка подршка.

Беттернет нуди своју премиум услугу у два различита плана која се заснивају на дужини трајања. Имају месечни план за 4,99 долара, а годишњи за 29,99 долара. Као и већина ВПН провајдера, они попусте на дугорочни план. То значи да ако се пријавите за годину дана њихове премиум услуге, можете је добити већ од 2,50 УСД месечно. Ово је попут добијања шест месеци њихове премиум услуге бесплатно. Тренутно је једини начин да се пријавите за Беттернет премијум план преко Андроид мобилне апликације. Беттернет прихвата уплате само путем Гоогле Плаи Сторе-а и Аппле Сторе-а, тако да не складиште никакве кредитне картице или сродне информације на својим серверима.

Бесплатно пробно раздобље

Беттернет жели да испробате њихову премиум услугу за себе, тако да можете да га упоредите са њиховом бесплатном услугом. Они нуде 30-дневни поврат цене претплате ако одлучите да њихова премијска услуга није прикладна за вашу сврху. У њиховој политици поврата постоји велико ограничење и то што за тај период не можете да користите више од 50 МБ. Сматрамо да је то нереално током 30 дана тестирања услуге, јер ће већина људи вероватно то премашити приликом прве употребе. Осјећамо да то умањује политику полисања за 30 дана и мислимо да би екипа Беттернета требала преиспитати ово ограничење.

Најбољи бољи ВПН модел

Као што смо горе споменули, Беттернетов модел бесплатног ВПН-а функционише тако што вам постаје потицај за компанију. То раде на неколико различитих начина. Прво, да бисте инсталирали њихову апликацију, морате омогућити дозволу за куповину у апликацији. Затим се слажете да ће вам дозволити да предложе софтверске апликације. Ако инсталирате неку од ових апликација, они тада зарађују. Апликација ће обично од вас тражити да погледате видео запис када га покренете. Прва слика испод приказује клијентски екран који вас поздравља у овом случају. Друге две слике су пар видео записа који су настали у два различита времена. Као што можете видети, ови покривају све, од видео записа о ИТ безбедности до видеа доњег веша. Понекад их прате предложене бесплатне апликације.

Беттернет Видео Екамплес

У другим ће вам случајевима бити понуђене различите поруке у пољу испод дугмета за повезивање бесплатне софтверске апликације. На првој слици изнад ово пише: „Да ли да гледам видео?“ Остале поруке које ћете можда пратити прате. Прва слика испод показује поруку коју виђате већину времена, “Набавите бесплатну апликацију”. Ако додирнете ово, показаће вам се две или три софтверске апликације које Беттернет препоручује да инсталирате.

Беттернет Мессагес

Средња слика изнад приказује гледање видео записа и поновно повезивање екрана. Слика с десне стране приказује екран који резултира ако кликнете на „Треба ли да гледам видео? на средишњој слици. Модел који подржава оглас је рађен и раније, али чини се да је група Беттернет некако поново постала нова. Комбиновали су га с инсталирањем апликација и учинили нешто што нисмо веровали да је могуће користећи такав модел. Учинио је релативно неупадљивим. То су постигли тако што ће поруке и огласи одговарати покретању апликације и временима у којима се повезујете или поново повезујете у већини случајева.

Имамо једну забринутост да Беттернет користи треће стране за оглашавање. Ове треће стране могу користити технологије за приступ неким подацима, укључујући колачиће (али не ограничавајући се на њих) за процену ефикасности својих реклама. Посебно, Беттернет одбацује ове алате када се односе на сопствену политику приватности, тј. Како ове треће стране користе стечене информације зависи од њихових сопствених политика приватности. Дакле, имајте на уму да вас прате њихови рекламни партнери када користите њихову бесплатну ВПН услугу.

Приватност и сигурност

Беттернет се налази у Канади. Имају строгу, Но Лог правила о приватности. Не пријављују никакве податке о вези или употреби од својих ВПН корисника. Они чувају само податке потребне за рад својих услуга и никада се не деле са трећим лицима. Њихова политика приватности објашњава како се рукује са свим подацима као што је приказано у наставку:

Беттернет не прикупља, евидентира, не складишти, не дели личне податке корисника. Беттернет може да прикупи време везе са нашим сервисом и укупну количину података који се преносе дневно. Беттернет чува ово да би вам могао пружити најбоље могуће мрежно искуство.

Истовремено кажу да сарађују са партнерима и трећим странама како би пружили препоруке за апликације које ћете инсталирати, али истовремено не преузимају никакву одговорност за то што ове треће стране раде са подацима које прикупе на вама.

Коришћењем Беттернета прихватате и сагласни сте да Беттернет може приказивати огласе унутар апликације, као засебну веб страницу у вашем прегледачу или на било који начин који Беттернет сматра прикладним. Беттернет може користити услуге оглашавања трећих страна према сопственим условима и одредбама. Коришћењем Беттернета такође се слажете са условима тих услуга и прихватате и придржавате се да Беттернет не преузима никакву одговорност нити одговорност за садржаје приказане у њихово име.

Ово звучи нејасно попут пажње од купаца. Па, пазите.

Након неких истраживања открили смо да услуга Беттернет користи ОпенВПН са АЕС256 енкрипцијом и 128-битним АЕС-ЦБЦ-ом за ИПСец. Покушали смо сазнати више информација о величини Беттернет ВПН мреже, али нису били успешни. Надамо се да ће се у будућности тим Беттернета више упознати са овим информацијама.

Хандс-Он тестирање

Завршавамо наш преглед Беттернет-а с неколико руку тестирања њиховог Виндовс клијентског софтвера и Андроид апликације. Започели бисмо речима да је бесплатна услуга Беттернет смањила брзину наше ИСП везе знатно више него што бисмо желели, као што то чине и многе бесплатне услуге. Имају софтверске клијенте за Виндовс, иОС, Андроид и екстензије за прегледаче Цхроме и Фокфире. Премиум рачуну се тренутно може приступити само помоћу Андроид апликације.

Повезивање са Виндовс-ом

Преузимање Виндовс клијента можете добити за бесплатну ВПН услугу Беттернет кликом на преузимање у менију њихове веб странице. Када довршите ово преузимање, покрените апликацију за подешавање БеттернетфорВиндовс да бисте започели инсталацију Виндовс клијента на рачунар. Имајте на уму да ће инсталацији можда бити потребно да инсталира верзију Виндовс.НЕТ оквира прије него што започне стварна инсталација клијента. То се догодило у нашем случају. Слика испод приказује први и последњи екран чаробњака за инсталацију Беттернет за Виндовс. Кликом на следећу слику на првој слици покреће се поступак инсталације, а клик на дугме у другој завршава инсталацију и први пут покреће клијента..

Беттернет Виндовс Инсталл

Клијентско сучеље је врло једноставно и нема много избора за корисника, па би свако требао бити врло лак за употребу без обзира на ваше техничко знање. Прва слика приказана у наставку је оно што ћете видети када клијент учита без везе. Приметите да лице спава и окружено сивим кругом. У зависности од тога где се налазите, можете видети другу земљу осим Сједињених Држава. Подразумевано, Беттернет услуга ће вас повезати са сервером који вам је најближи са најмање количина корисника, и тако вам пружити сервер за који сматрају да вам даје најбоље перформансе.

Беттернет Виндовс клијент

Да бисте се повезали са услугом када се клијент покрене, једноставно кликните на дугме за повезивање на главном екрану. Друга слика испод показује како изгледа главни екран након успостављања везе. Примјетите да је лице будно, а штит је окружен плавим кругом. Друго што треба приметити је оквир за поруке испод дугмади за повезивање или искључивање на сликама. Овде се нуде апликације и видео снимци које можете гледати, као што су то волели или твитовати о услузи Беттернет и како они зарађују од вас као свог “побуђивача”.

Беттернет Виндовс мени

Једини избор корисника је мени у горњем левом углу прве слике изнад којег ће се отворити екран попут оног приказаног десно изнад. Ово је страница са подешавањима. Једина опција на овом екрану је да се аутоматски поново повеже ако веза падне. Остали тастери на овој страници ће:

 • Контактирајте нас – отворите карту за подршку
 • ФАК – отворите ФАК на њиховој веб локацији
 • Правила о приватности – дозвољава вам да прегледате страницу приватности Беттернета на њиховој веб локацији
 • Како Беттернет функционише? – показати модел Беттернет на њиховој веб локацији

Као што можете видети, Виндовс клијент је врло основни, али то чини посао.

Повезивање са Андроидом

Једини начин да се тренутно пријавите за своју претплатничку ВПН услугу је прво инсталирање апликације за Андроид из продавнице Гоогле Плаи. Једном када инсталирате ову апликацију на свој уређај, видећете слику попут оне приказане доле лево. Притискањем резултата за повезивање на средњем екрану испод. На крају, екран с десне стране приказује апликацију Андроид након што је потпуно повезана. Видећете да је врло сличан Виндовс клијенту.

Беттернет Андроид конекција

Ако одаберете икону менија (три хоризонталне траке) са снимка слике приказаног на левој страни изнад, појавиће се екран са подешавањима као онај приказан на левој слици испод. На овом екрану се јасно види зелено дугме „го премиум“. Ово је дугме које додирнете да бисте видели екран приказан у средини испод које би требало да приказују планове цена и омогућили вам да купите онај који желите.

Беттернет Упграде

У нашем случају било је проблема и планови се нису успели учитати. Да се ​​исправно учитао, могли бисмо се претплатити на њихову премиум услугу. Последњи екран је онај који бисте видели да ли сте премиум члан и на екрану са подешавањима (прва слика) сте одабрали „Већ сам Премиум“. Обратите пажњу да је све што је потребно да бисте се пријавили за њихову премиум услугу ваљана адреса е-поште. Након што се претплатите на премиум услугу моћи ћете да одаберете земљу са којом желите да се повежете кликом на локације као што је приказано на првој слици испод. Ово ће приказати земље на које можете да се повежете користећи Беттернет премиум ВПН.

Локације Беттернет сервера

Средњи и последњи екран приказани горе приказују тренутне локације које нуди њихова услуга. Клик на жути „го премиум“ подсећа вас да морате бити премиум претплатник да бисте одабрали своју локацију.

Беттернет тест брзине

Беттернет није био један од најбржих ВПН сервиса који смо тестирали на нашим брзинама, као што је то случај код многих бесплатни ВПН услуге. Брзина наше интернетске везе пала је за готово 78% када смо се повезали преко својих сервера у Атланти, ГА.

Беттернет тест брзине

Очекује се одређени губитак у брзини везе због додатне сигурности коју нуди шифрирана веза. Међутим, 78% је значајно смањење и ако за почетак имате спору брзину даватеља интернетских услуга, то би могло учинити вашу брзину интернетске везе готово неупотребљивом. Треба напоменути да кажу да се њихова плаћена услуга налази на наменским серверима и знатно брже од њихове бесплатне услуге. Због недоследности у брзини ИСП-а, перформансе могу да се разликују, зато будите сигурни да је сами тестирате. Иако не постоји политика у вези са П2П прометом, не препоручујемо га због мале брзине везе током коришћења њихове ВПН услуге.

Беттернет преглед: закључак

Беттернет је нов у простору приватности и чини се да отклања неке грешке у својој новој услузи. Чини се да њихова бесплатна услуга функционише, али је спора. Не бисте је жељели користити ако цијело вријеме користите ВПН, но прикладан је за оне који само повремено користе ВПН услугу. Шифрирање које користи њихов сервис није најбоље, али АЕС – 128 бит требао би бити довољно сигуран за већину употреба.

Шта нам се свиђа код њихове услуге

 • Нуди бесплатну неограничену употребу
 • Неупадљива примјена „потицања“ како у прегледавању видео записа, тако и апликација које треба инсталирати
 • Једноставан за употребу интерфејс за Андроид кориснике
 • Брзи одзив купаца (у року од неколико сати)

Идеје за побољшање услуге:

 • Више техничких детаља о њиховој услузи и мрежи на веб локацији
 • Појашњење коришћења информација трећих страна
 • Премиум услуга за остале платформе: иОС, Виндовс, као и прегледаче које подржавају.
 • Подршка за Мац ОС Кс
 • Цијене за њихову премиум услугу на њиховој веб страници

Беттернет бесплатна ВПН услуга је спора. Губитак брзине везе путем њихове мреже био је обично 75% -85%. У зависности од вашег оригиналног ИСП-а, то би могло успорити ваш Интернет до те мјере да постаје готово неупотребљив. Са бесплатним ВПН-ом немате контролу где се повезујете што ограничава корисност њихове бесплатне услуге за деблокирање стриминг садржаја или дељење датотека. ВПН са претплаћеном претплатом помоћи ће вам да ово учините боље ако је ваш циљ у некој од осам земаља у којима имају сервере. Ако само желите да осигурате своје податке на ВИ-Фи жаришним точкама и будете анонимнији у свом свакодневном претраживању Интернета, тада услуга Беттернета могао би бити добар избор за вас. Запамтите, они нуде гаранцију поврата новца од 30 дана све док користите мање од 50МБ пропусног опсега. Обавезно тестирајте њихову брзину и проверите да ли сте задовољни с њом.

Посетите Беттернет

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map