StrongVPN Mac Setup Guide

StrongVPN Macintosh-nedladdningLadda ner StrongVPN Mac-klienten från installationssidan på deras webbplats. Välj “Setup” från webbplatsens huvudmeny och klicka sedan på knappen “StrongVPN for Macintosh”. Detta öppnar ett dialogfönster som låter dig spara Mac-klientens installationsfil på din dator. Klienten är kompatibel med Yosemite eller El Capitan. Denna sida innehåller också en länk till en äldre klient för användare av Snow Leopard, Lion, Mountain Lion och Mavericks. Klientinställningssidan har också manuella installationsguider för att konfigurera olika Mac OS X-versioner för att använda sin tjänst med L2T och PPTP.


När klienten har laddats ner till din dator, klicka på ikonen StrongVPN-applikation för att öppna den. Om du får en varning klickar du på knappen “Öppna” för att visa att du litar på den här appen. Beroende på var du laddade ner appen kan du bli ombedd att flytta den till applikationsmappen. Om du uppmanas så klickar du på knappen “Flytta för applikationsmapp”.

Nu kommer du att presenteras med en inloggnings- och verifieringssida. Ange din e-postadress och lösenord som du använde när du skapade ditt konto. Dessa bör också hittas i ditt välkomnande e-postmeddelande från StrongVPN. När du korrekt har angett dessa klickar du sedan på knappen “Logga in”. Beroende på dina datorinställningar kanske du måste ange dina Mac-referenser för att appen ska kunna installera sina hjälpverktyg. Om detta är fallet anger du dina referenser och klickar på knappen “Installera hjälper”. Nu ser du StrongVPN-klientfönstret som det som visas på bilderna nedan.

Den första skärmbilden nedan visar klienten i dess frånkopplade tillstånd. Skärmen består av följande komponenter:

 • Blå ”Anslut” -knappen – Klicka på detta för att ansluta till din valda VPN-plats.
 • Platsvalikon – Om du klickar på detta kommer servern att byta fönster. (pin över klot-ikonen)
 • Plats – Den för närvarande valda platsen att ansluta till (Atlanta, USA)
 • Status för anslutning – Frånkopplad
 • Aktuell IP – Din nuvarande IP-adress (Redigerad)
 • Tiden som gått – Tiden sedan sessionen startade (Inte ansluten)
 • Konto # – Arv
 • VPN-server och protokoll – Det för närvarande valda VPN-servernamnet (redigerat) och protokollet som används för att ansluta till det (OpenVPN UDP)
 • Diagnostik – Anslutningsloggfil

StrongVPN Mac-klient

Den andra skärmdumpen ovan visar klienten när den ansluter. Observera att den blå “Anslut” -knappen har ersatts av en röd “Avbryt” -knapp, platsvalssymbolen är borta och statusen och tiden som förflutit säger båda “Ansluta”. Den sista skärmen ovan visar klienten när den är ansluten till StrongVPN-nätverket. Den röda “Avbryt” -knappen har ersatts av en röd “Koppla från” -knappen, statusen säger nu “Ansluten”, den aktuella IP-adressen har ändrats till den som tilldelats av VPN-servern och sessionstiden visas nu. Ikonen i startmenyn blir också grön.

Genom att trycka på “Koppla från” -knappen återgår du till den första skärmen där du kan välja en annan server att växla till. Om du klickar på servern switch-ikonen (stift över hela världen bredvid knappen “Anslut”) i den första bilden nedan visas en skärm som den som visas i den andra bilden. Detta är skärmen StrongVPN Server Switcher.

StrongVPN-serverväxlare

Det är här du kan växla från din nuvarande server och till en ny. Det kan beställas alfabetiskt efter land eller stad och numeriskt med pingtid (ms) eller nedladdningshastighet (KB / s). Om du väljer en låg ping-server med bra nedladdningshastighet har du i allmänhet den prestanda du vill ha. Men du vill byta från Atlanta-servern till en annan. Om du tittar på listan och jämför ping- och nedladdningshastigheter verkar Miami-servern vara ditt bästa val. Markera Miami-servern och klicka på “Switch” -knappen. Detta kommer att ändra din nuvarande server till Miami och återgå till huvudskärmen för StrongVPN-klienten där du kan slutföra anslutningen.

Om du klickar på raden “VPN Server and Protocol” i den första bilden ovan öppnas inställningsskärmen med den avancerade fliken vald. Den här fliken har avgränsningsprotokollen som du kan välja mellan för dina VPN-anslutningar. Serverprotokollen som du kan välja mellan är följande:

 • PPTP – Detta protokoll kan vara något snabbare än några av de andra protokollen, men inte lika säkert. Om hastighet är ditt primära mål skulle detta vara ett bra val för dig. Streaming media är ett bra exempel på detta protokoll.
 • L2TP – Detta är ett säkrare protokoll som PPTP. Det kan vara lite långsammare än några av de andra protokollen på grund av den dubbla inkapslingen som den använder.
 • SSTP – Detta är ett Microsoft-designat protokoll som ursprungligen endast var för Windows men som nu har portats till andra operativsystem. Det ger utmärkt säkerhet och är användbart för att skala brandväggar som används av vissa länder som Kina och Iran för att censurera sin Internet-trafik.
 • jagPSEC – Detta ger en bra balans mellan hastighet och säkerhet och kan vara snabbare än VPN.
 • OpenVPN – Detta är standardprotokollet för StrongVPN-klienten och ger bästa säkerhet. Det är också bra att kringgå brandväggsregler.
  • TCP – Detta är Transfer Control Protocol och är bra för anslutningar med hög latens och de som inte tål paketförlust. Det ger felkontroll för paketordning och förlust och skickar paketen igen för att korrigera. Detta är vanligtvis långsammare på grund av den extra omkostnad som är involverad i denna process. Skulle inte vara perfekt för streaming.
  • UDP – Detta är användardatagramprotokollet som används med anslutningar med låg latens. Detta är standard OpenVPN-protokollet för klienten och bäst för de flesta användare. Behöver inte kontrollera för paketbeställning eller förlust. OpenVPN (UDP) är standardklientprotokollet.

StrongVPN Mac OS X-klientinställningar

Det finns tre andra inställningsflikar som innehåller allmänna, konton och OpenVPN. Fliken konton är för äldre StrongVPN-konton. Den första fliken, den allmänna fliken som visas på bilden ovan till höger, innehåller några inställningar som styr klientens allmänna beteende. Inställningarna är följande:

 • Visa meddelanden – Det här visar anslutnings-, frånkopplings- och andra meddelanden i startmenyn nära ikonen.
 • Logga till konsolen – Detta loggar diagnostik till konsolen så att de kan användas för att lösa anslutningsproblem.
 • Uppdatera automatiskt – Detta kommer att säkerställa att du alltid har den mest uppdaterade versionen av StrongVPN Mac OS X-klienten.

Det sista på den allmänna fliken är en knapp för att kontrollera omedelbar uppdatering istället för att vänta tills du startar om klienten.

Den sista fliken på inställningsmenyn är OpenVPN-fliken. Den här fliken innehåller portarna som OpenVPN-klienten använder. Standardportarna som används av OpenVPN är Mac-klienten är följande:

 • Port 443 – Detta är standardporten för HTTPS, säkert Internet och som sådan är nästan aldrig blockerat eftersom det kommer att störa handeln.
 • Port 500 – Detta är den port som används av Internet Key Exchange (IKE) som inträffar under upprättandet av säkra VPN-tunnlar.
 • Port 550 – Det här är den port som har använts av den nya rwho Unix-demonen.
 • Port 1289 – Det här är JWalkServer-porten.
 • Port 2207 – Det här är den port som används av HP-status och tjänster.
 • Hamn 3155 – Det här är Jpeg / Mpeg och port som används av vissa spel.

Du kan lägga till andra portar till denna lista vid behov. Du kan också ta bort portar om du behöver dem tillgängliga för andra användningsområden.

Som du kan se är StrongVPN Mac OS X-klienten enkel att installera. Det gör det enkelt för Mac-användare att snabbt ansluta och koppla bort från StrongVPN-nätverket. Allt som krävs för att ansluta till en VPN-server är att välja plats och klicka på “Anslut” -knappen. Klienten är standard till OpenVPN (UDP), som är det bästa protokollet för både hastighet och säkerhet för de flesta användare. Detta innebär att lite teknisk kunskap är nödvändig för att använda deras tjänster.

StrongVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map