Preizkusi VPN – Kako preveriti, ali VPN pušča

Test puščanja VPNVčasih ponudniki VPN svoje uporabnike zvabijo v lažni občutek varnosti. Nedavna raziskava je pokazala, da bo do 84% VPN-jev puščalo vaš IP naslov. Ker je namen uporabe VPN ostati anonimen, vas puščajo izpostavljeni. Naslednja težava pri nekaterih ponudnikih je zaradi zlorabljenih funkcij. Na primer, zaščita pred uhajanjem IPv6 lahko dejansko pušča vaš IP ali prekine stikala, ki dejansko ne preprečuje oddajanja informacij. Zato preizkusite povezavo svojega najljubšega ponudnika VPN in se prepričajte, da je opravil te teste. Tu je nekaj naših najljubših, ki so opravili preizkuse puščanja VPN.


Preverjanje puščanja

Eno najobsežnejših spletnih mest za preizkušanje ponudnika VPN je https://www.doileak.com spletnega mesta. Zdi se, da gre za vse na enem mestu za vse najpogostejše puščanje in tudi za nekaj občasnih.

Ti testi bodo identificirali:

 1. Zahtevaj IP – Ta test prikazuje vaš IP naslov na splošno. če uporabljate storitev VPN, mora prikazati njihov naslov in lokacijo namesto vašega.
 2. Operacijski sistem – Za pridobitev teh informacij uporabljajo nekaj različnih orodij. To vključuje Javascript, brskalnike in TCP / IP prstni odtis.
 3. Vrsta povezave – Čeprav je to večinoma enako na vseh napravah, se nekateri majhni parametri glede na vrste povezav izvajajo drugače. Če pogledajo te parametre, lahko običajno zaznajo, kako je preizkušeni računalnik povezan z internetom.
 4. Brskalnik – Ta je podoben orodju za odkrivanje OS, ki smo ga pravkar omenili. Zaznajo ga enako.
 5. Vir zahteve DNS – DNS puščanja ne bodo sama razkrila naslova IP, vendar lahko razkrijejo, da stvari niso takšne, kot so videti. Kot primer, Netflix uporablja takšne namige, da prepreči geo-ponarejanje. Zainteresiran opazovalec s pravim organom bi lahko ponudnika internetnih storitev prisilil, da razkrije pravi IP naslov. Če dobite “zelen” rezultat, to pomeni, da se vaše zahteve za DNS in HTTP ujemajo in se zdi, da prihajajo iz istega območja. Vendar to še ne pomeni, da je vaš pravi IP skriti.
 6. Razlika v časovnem pasu – Zaznal Javascript, to bo določilo, kaj vaš časovni pas temelji na vaši lokaciji. Če uporabljate VPN, bo prikazan časovni pas lokacije.
 7. SSL prometa – Če vaša VPN nima podpore za SSL, lahko vaši podatki pošljejo vse vaše občutljive podatke v navadnem besedilu. Seveda je to slabo. Preveriti boste morali, da katerikoli ponudnik, ki ga uporabljate, opravi ta test.
 8. WebRTC puščanje IP – WebRTC zveni kot dobra ideja. To je zato, ker omogoča video klepet, video klice in brskalnik P2P. Vendar pa prav tako omogoča, da katero koli spletno mesto v trenutku vidi vaš resnični naslov IP. Če želite rešiti to težavo, boste želeli dobiti razširitev brskalnika, kot je WebRTC Leak Prevent (za Chrome).
 9. Torrent IP – S tem testom lahko preverite, ali vaš odjemalec Torrent uporablja VPN za pošiljanje zahtev Torrent trackerju.
 10. Torrent DNS – Ta test vam pomaga zaznati strežnik DNS, ki ga uporablja vaš odjemalec torrent. Tako lahko preverite, ali vaš odjemalec Torrent uporablja VPN za pošiljanje zahtev Torrent trackerju.
 11. Flash podpora – Čeprav je uporaba Flash-a lahko običajna, bo ta test ugotovil, ali se samodejno zažene v vašem sistemu. Če je tako, ga boste želeli popolnoma blokirati ali se vsaj prepričati, da se ne samodejno zažene.
 12. Podpora za WebGL – Ta je bolj napaka kot puščanje. Pozneje bi lahko šlo za varnostno tveganje.
 13. Piškotki tretjih oseb – Piškotki tretjih oseb podjetjem olajšajo sledenje vaše spletne prisotnosti. Čeprav so vam morda všeč ciljni oglasi, lahko zagotovi dovolj informacij, da se ujemajo z vašim resničnim IP-jem in anonimnim IP-jem.

Čeprav to spletno mesto za testiranje morda ne bo vsega identificiralo, vam bo to omogočilo začetek. Na voljo je več drugih spletnih mest, vendar ima ta najpogostejša testiranja. Upoštevajte, da skupina, ki objavlja spletno mesto, uporablja humor, vendar vam daje vedeti, da lahko informacije zbirajo informacije same. Informacije, ki jih zbirajo, so morda nekoliko vznemirljive, vendar vam pokažejo, kako, zakaj in katere podatke je mogoče zbrati.

Stran s testi tesnosti

Kot vidite, je testiranje VPN-ja lahko preprosto. S pomočjo teh testov lahko ugotovite, ali je ponudnik VPN-ja dobra izbira. Če ne, razmislite o enem izmed naših najljubših VPN-jev.

RankVPN ServiceVPN ventilator
PriceVisitServer
Lokacije št
LogsBrowser
RazširitveSmart
DNS
1ExpressVPN6,67 USDExpressVPN160Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
2NordVPN3,49 USDNordVPN87Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
3Zasebni dostop do interneta2,85 USDPIA49Potrditveno poljePotrditveno polje
4CyberGhost2,75 USDCyberGhost80Potrditveno poljePotrditveno polje
5IPVanish3,25 USDIPVanish76Potrditveno polje
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map