Predvajaj World of Warcraft (WoW) z VPN

World Of WarcraftBlizzard Entertainment je 30. novembra 2004 predstavil eno svojih najbolj znanih iger, World of Warcraft (WoW). Ta najstniška ocena, ki temelji na naročniških igrah, je množično večplastna spletna igra za igranje vlog (MMORPG) in je spremljanje ene druge igre, warcraft 3. To pomeni, da se lahko igrate z ljudmi iz vseh koncev svet. WoW je bil trendserter v industriji MMORPG že toliko časa, da se mu ni mogoče izogniti referenc v drugih igrah. Z leti je bilo veliko poskusov “ubiti WoW”, vendar te igre niso izpolnile pričakovanj. Kar nekaj dejavnikov je igro pripeljalo do stopnje njene priljubljenosti, vključno z drugimi večjimi neuspehi v igrah in dober čas. Vpliv WoW je tako velik, da obstaja film, ki pripoveduje nekaj zgodbe. Naenkrat se je WoW pohvalil s 13 milijoni naročnin. Od takrat je igra šla skozi utrinke in tokove, odvisno od razširitvenih paketov in / ali nove vsebine, ki jo je Blizzard dodal v igro. Če ste na območju, ki ni podprto in ste želeli dostop do severnoameriškega (NA) strežnika (imenovanega kraljestvo) ali če želite zaščititi svoj račun pred krampanjem ali morebitnim napadom zavračanja storitve (DDoS), lahko to storite prepričajte se, da je vse varno z uporabo VPN.


RankVPN ServiceVPN ventilator
PriceVisit
SiteServer
Lokacije št
LogsKill
SwitchSmart
DNS
1ExpressVPN6,67 USDExpressVPN160Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
2NordVPN3,49 USDNordVPN87Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
3Zasebni dostop do interneta2,85 USDPIA49Potrditveno poljePotrditveno polje
4CyberGhost2,75 USDCyberGhost80Potrditveno poljePotrditveno polje
5IPVanish3,25 USDIPVanish76Potrditveno poljePotrditveno polje

Kako uporabljati VPN za igranje WoW-a

Uporabil bom ExpressVPN na primer, kako uporabljati storitev VPN za igranje WoW na spletu. Najprej boste želeli prenesti odjemalec VPN. ExpressVPN ponuja brezplačno programsko opremo za odjemalce za Windows, Mac in Linux. Poleg brezplačnih aplikacij za iOS in Android.

Zdaj, ko ste imeli priložnost prenesti in namestiti programsko opremo, je čas, da se povežete. Zaženite odjemalca ExpressVPN in izberite lokacijo strežnika. Vodili vas bomo korak za korakom z uporabo njihovega odjemalca Windows.

Lokacije strežnika ExpressVPN

 • Ker se veliko igralcev radi poveže s strežniki v ZDA, smo to državo uporabili za naš vodnik. ExpressVPN ima veliko mrežo strežnikov, ki se nahajajo po vsem svetu.
 • Priporočamo, da izberete OpenVPN (TCP) ali (UDP). Za pretakanje videov s spletnih mest, kot je YouTube, uporabljamo OpenVPN (UDP), ker je hitrejši od TCP. Prav tako podpirajo PPTP, L2TP in SSTP. Še vedno priporočamo OpenVPN UDP za najboljšo kombinacijo zaščite hitrosti in zasebnosti.
 • Kliknite velik okrogel gumb za povezavo. Čez nekaj sekund se zaslon okrog gumba obarva zeleno. Prišlo bo tudi sporočilo, v katerem boste sporočili, da je »VPN ON«
 • Zdaj imate IP naslov v ZDA, kolikor lahko kdo pove prek spleta. Kot tak lahko pridete do katerega koli spletnega mesta, kot da sedite tam. Enako bi bilo, če bi se povezali s strežnikom v Veliki Britaniji ali kjer koli drugje po svetu.

To je preprosto. Zdaj, ko imate IP naslov s strežnika ExpressVPN v ZDA, lahko igrate, brskate po internetu ali gledate oddaje, kot da ste dejansko tam. Če se povežete s strežnikom v Veliki Britaniji, bi omogočili tudi popoln dostop do tam blokiranih geo. Enako velja iz katere koli države.

Kot verjetno že veste, dober VPN odpira dostop do vsebin po vsem svetu. Če živite zunaj Združenih držav, vam lahko storitev pomaga do priljubljenih storitev, kot so Netflix, Hulu in Pandora. Še vedno potrebujete račun za storitve, kot je Netflix, toda VPN vam bo pomagal gledati ameriške televizijske oddaje in filme na Netflixu, kot da bi sedeli v Združenih državah Amerike ali kateri koli drugi regiji, do katere želite dostopati..

Najboljši igra igre World of Warcraft

WoW je razdeljen na dve frakciji, Horde in zavezništvo. Obe frakciji živita v kraljestvu, imenovanem Azeroth. Najvišja raven te igre je 100 in vse rase lahko poleg jezika frakcije govorijo tudi svoj specifični jezik. Horde dirke so Ork,Troll, Tauren, Nerazumljeni, Krvni vilin, Goblin, in Pandaren. Dirke zavezništva so Človek, Nočni Elf, Gnome, Škrat, Draenei, Worgen, in Pandaren. Morda opazite, da smo Pandaren omenili že dvakrat. To je zato, ker lahko izberejo katero koli frakcijo. Z izbiro Pandarena se ne odločite takoj, katero frakcijo izbrati. Če niste kot en človek, ki se je odločil, da bo šel vse do 100, ne da bi izbral frakcijo ali zapustil začetno območje, bi na splošno izbrali enega med stopnjo 10 in 15.

Preden lahko ustvarite znak, morate izbrati strežnik. Kot smo že omenili, če se želite povezati z območjem NA zunaj podprtih območij, bi želeli uporabiti VPN. Tu je seznam vrst razpoložljivih strežnikov in nekaj o njih.

 • PVE / normalno – PVE pomeni Player Player Vs Environment. Ta vrsta kraljestva je običajno območje in je zasnovana za vse, kar bi radi počeli. Drugi igralci vas ne smejo napadati, razen če izberete možnost PVP. Prav tako lahko na teh vrstah kraljestva ustvarite znake iz obeh frakcij.
 • RP – RP pomeni Role igranje. Vse, kar lahko, delate v običajnem kraljestvu, vendar imajo ti strežniki stroge smernice za poimenovanje in imajo običajno starejšo populacijo. Običajno bi pričakovali, da bodo ljudje videli široko spletno svet. Drugi igralci vas ne smejo napadati, razen če vklopite možnost PVP in lahko na teh vrstah kraljestva ustvarite znake iz obeh frakcij.
 • PVP – PVP pomeni Player Vs Player. Tako kot druge vrste strežnikov lahko tudi vi storite vse, kar bi redno lahko storili, vendar se pojavi zasuk. Ko dosežete stopnjo 10, vas drugi igralci lahko samodejno napadejo, kar pa ni mogoče spremeniti. V teh vrstah kraljestev ne smete ustvarjati likov iz več frakcij.
 • PVPRP – Kot bi si mislili, je ta vrsta kraljestva kombinacija PVP in RP. Tako kot v običajnem PVP kraljestvu, ko enkrat dosežete stopnjo 10, vas tudi drugi igralci lahko samodejno napadejo in tega ni mogoče spremeniti. Prav tako na teh vrstah strežnikov ni dovoljeno ustvarjati znakov iz več frakcij.

Po izbiri želenega strežnika boste na zaslonu za ustvarjanje znakov izbrali eno od 13 dirk in izbrali službo (imenovano razred). Vsak razred ima svoje prednosti in slabosti, vaš slog igranja pa bo določil, koga izbrati. Čeprav tega ne morete spremeniti tako, kot lahko v nekaterih igrah, WoW vam bo omogočil, da na enem strežniku ustvarite do 11 znakov in skupaj 50 znakov v vseh strežnikih. S tako veliko možnostmi bi jih lahko preizkusili vse. Oglejmo si razpoložljive razrede in njihove vloge. Upoštevajte, da Rdps pomeni domet, Mdps pa pomeni tek.

 • Bojevnik – Tank, Trgovec z poškodbami v malem (Mdps)
 • Paladin – Tank, Mdps, zdravilec
 • Hunter – trgovec z poškodbami (Range)
 • Rogue – Mdps
 • Duhovnik – Rdps, zdravilec
 • Vitez smrti – Tank, Mdps
 • Shaman – Rdps, Mdps, Zdravilec
 • Mage – Rdps
 • Warlock – Rdps
 • Menih – Tank, Mdps, zdravilec
 • Druid – Tank, Rdps, Mdps, Zdravilec

Ker vitez smrti velja za razred heroja, se DK odklenejo šele, ko na drugem liku pritisnete stopnjo 55. Prav tako lahko nekatere razrede izvajajo le določene dirke, zato če želite določeno delo, bodite pripravljeni izbrati ujemajočo se dirko. Nekatere zaposlitve si lahko izberejo številne dirke, toda edino, ki jih lahko izbere vseh 13 dirk, je razred Warrior.

Zdaj, ko ste izbrali kraljestvo, frakcijo, raso in razred, je čas, da vstopite v igro. Vsaka dirka ima začetni presek, ki vas pripelje na začetno območje te dirke. Od stopnje 1 do 10 začnete zravnati z iskanjem. Naloge so običajno lahke na začetnem območju in lahko vključujejo ubijanje živali, pošasti, humanoide ali nabiranje predmetov. Vsa okolna bitja, ki jih lahko napadete, se imenujejo mafija. Naloge vas naučijo o sposobnosti vašega razreda in vas naučijo igranja. Ko dosežete raven 10, vam postanejo na voljo PVP bojišča.

Bojišča so posebne arene (primeri), ki dovoljujejo samo ljudem, ki želijo PVP. Obe frakciji sta postavljeni drug proti drugemu in ti primeri imajo cilje. To je seznam bojišč v igri, število dovoljenih igralcev in ravni, v katere lahko vnesete. Vsi tamniki in bojišča združujejo igralce skupaj, običajno po stopnjah. Razpon ravni na bojišču pred najvišjo stopnjo je pet. Z drugimi besedami, če ste na ravni 10, lahko pričakujete, da bodo igralci dosegli raven 14. Ta trend se nadaljuje, dokler ne dosežete najvišje ravni. Na najvišji ravni igrate le proti drugim znakom najvišje ravni. Ubijanje na bojišču ni potrebno, če si prizadevate za dosego ciljev tekme. Običajno je zmagovalna ekipa tista, ki gre po cilju, namesto da bi poskušala ubiti sovražnika.

Tamnice (imenovani tudi primerki) so dober način, da dobite orožje, oklep in celo izkušnje. Za razliko od iskanja, je orodje v ječah boljše kakovosti, kot bi ga našli običajno. Zaradi skupinskih nastavitev se izkušnja (XP) navadno hitreje gradi, ker so mafi zasnovani za boj v skupinah. Dungeons se lahko izvajajo z začetkom na ravni 10 in nadaljujejo do najvišje ravni. Te ječe imajo različne stopnje trdote, nekatere pa imajo tudi trše različice. Vsaka ječa ima običajno šefe v dveh etapah in jih je mogoče zaključiti v razumnem času. V preteklosti so druge igre uporabljale iste postavitve ječe, vendar so v ječah spreminjale mače. V WoW ni tako. Vsaka ječa ima svoj občutek, čeprav včasih oblikovalsko osebje pripelje šefe v ječe.

Naloge že od nekdaj velik del WoW-ja. So način, kako zaslužiti, pridobiti izkušnje, dobiti opremo in celo povedati zgodbo o Azerothu. Pogosto se bodo naloge sklicevale na pop kulturo, literaturo in občasno tudi na druge video igre (imenovane velikonočna jajca). Eden mojih najljubših primerov sklicevanja na video igre se je zgodil, ko sem sprejel iskanje. Čez zaslon je utripalo opozorilo, ki je glasilo: “Pripravite se na vabo, vabe!”. Spomnim se, da sem se smejal na glas, ker je to sklic na zelo priljubljeno video igro iz 80. let Joust. Iskanje je bilo v bistvu 3D različica te igre, vključno z nekaterimi izvirnimi odtenki.

V igri je več kot 6.000 zadetkov, začenši s stopnjo 1 in nadaljujte do najvišje ravni. Nekatere naloge vas bodo nasmejale, druge pa vas bodo lahko žalostile. Zlasti ena od iskanj se nahaja v začetnem območju Taurena, imenovanem Mulgore. Neimenovan lik (NPC) Ahab Pšenica zagotavlja iskanje svojega psa, Kyle. To iskanje je zanimivo v tem, da ima glas NPC-a drugačen glas kot katerikoli drug lik igre. To je glas otroka, namesto igralca. Pripadal je 10-letnemu igralcu WoW-a po imenu Ezra Chatterton, ki je imel redek tip raka. Kot del fundacije za uresničitev želja je postal oblikovalec iger. Poizkus je zasnoval on in iz tega razloga je bil posnet njegov glas. Blizzard je v igro postavil druga velikonočna jajca, ki se posebej nanašajo nanj.

Racije so vsebine na visoki ravni, ki običajno vključujejo 10-25 igralcev. Tu je mogoče najti najboljšo prestavo. Ko se je WoW prvič odprl, je bilo treba za racije 40 ljudi. Zaradi organizacijskih noči tega scenarija se je to število zmanjšalo na prvo številko, ki sem jo omenil.

Azeroth Zdaj je precej veliko in frakcije imajo svoje zemlje, vendar se bodo občasno srečevale v igri, zlasti na strežniku PVP. Dirke v igri imajo običajno svoja mesta. V teh mestih bodo NPC-ji običajno dirka, ki ji je mesto namenjeno. Kljub temu lahko, dokler ste v isti frakciji, potujete v katero koli od njih in varno uporabljate njihove zmogljivosti. Glavna zavezniška mesta so:

 • Stormwind – Dom ljudi
 • Ironforge – Dom škratov in gnomov
 • Darnassus – Dom nočnih vilin in Worgens
 • Exodar – Dom Draenei

Glavna mesta Horde so:

 • Orgrimmar – Dom orkov in trolov
 • Undercity – Dom neumrlih
 • Thunder Bluff – Dom Taurnov
 • Silvermoon City – Dom krvnih vilin

Vsa mesta imajo vladarje in nekaj je svetišč, ki si jih lahko obe strani delita.

Poklici razdelimo v dve skupini, primarno in sekundarno. To so veščine, ki jih je treba izravnati in imeti svoje edinstvene koristi. Naenkrat sta na voljo samo dva osnovna poklica in če se želite naučiti novega, ga morate izučiti. Primarni poklici se razdelijo na obrtniške ali navadne spretnosti. Tisto so:

 • Alkemija – Obrtna veščina
 • Kovaštvo – Obrtna veščina
 • Napis – Obrtna veščina
 • Nakit – Obrtna veščina
 • Rudarstvo – Zbiranje spretnosti
 • Krojenje – Obrtna veščina
 • Inženiring – Obrtna veščina
 • Zeliščarstvo – Zbiranje spretnosti
 • Očarljivo – Obrtna veščina
 • Usnjarstvo – Obrtna veščina
 • Koža – Zbiranje spretnosti

Poleg teh osnovnih znanj lahko vsakdo izravna nivo sekundarnih znanj, ne da bi si moral izbrati nobeno. To so ribolov, kuhanje, prva pomoč in arheologija.

Potovanja med različnimi deželami je mogoče doseči na več načinov. Potovanje s tlemi je eden prvih načinov potovanja med območji. To je lahko 60-100% od vašega lika, ki teče v igri, in dokler so območja povezana, lahko vozite gonilo iz enega območja v drugo. Kljub temu tvegate, da vas bodo napadli mafijci ali nasprotni frakcijski igralci. Ko dosežete določeno raven, imate možnost letenja na večini območij. Letenje je lahko do 310% hitrejše od kopnega in potujete lahko po ravnih linijah. Mob napadov ne skrbi in če vas napade nasprotni frakcijski igralec, je letenje stran najboljša možnost. Azeroth je razdeljen na več celin in med njimi lahko potujete s čolnom. Gryphons je sistem letenja v igri, ki ga je mogoče uporabljati od prve stopnje. To je kot taksi do drugega območja, pod pogojem, da ste bili tam že prej. Pri tovrstnem letu je ponavadi majhna pristojbina in nimate nadzora nad potjo ali hitrostjo grifona. Zadnji način potovanja je preko portala. Čarovniki lahko ustvarijo portale zase in za druge igralce. V večjih mestih se lahko nahajajo portali za različna območja. Če ste dovolj visoki, lahko svoj dom postavite v eno od teh mest in imate možnost potovanja na skoraj katero koli območje v Azerothu, ki ga želite.

Cehi so pogoste v skoraj vsaki igri in WoW ni izjema. Obstajajo cehi, namenjeni različnim namenom, vključno z racijami, PVP in socialnimi slogi igre. Tam se lahko oblikujejo tudi trajna prijateljstva, če izberete pravi ceh. Zaradi dolgega časa igre se ljudje na spletu poznajo že več kot desetletje, a se med seboj nikoli niso srečali iz oči v oči. To bi lahko rekli tudi za druge video igre.

To zajema številne točke tega dobro začinjenega MMORPG-ja. Lahko bi se poglobil, vendar je bilo že veliko knjig, strateških vodnikov in spletnih strani, posvečenih World of Warcraft. Ob vsem tem je nekaj resnično dobrih razlogov za uporabo VPN-ja med igranjem WoW-a, in to je lažje, kot si mislite.

Prvi razlog je zaradi varnosti. V kateri koli priljubljeni igri v teh dneh je taks lahko velik problem. Zaradi starosti igre je veliko ljudi odšlo in se na koncu vrnilo, le da so odkrili, da so prodali kakršno koli zlato ali dragocenosti. Ko je zaznal to težavo, je Blizzard vključil dvofaktorski način preverjanja pristnosti v obliki gesla. Čeprav je pomagalo, so tisti, ki niso izkoristili tehnologije, v nevarnosti, da bi bili vloženi in oropani. Za krajo je bilo uporabljenih več metod. Prva metoda je vključevala redno krampanje, z uporabo VPN-a pa dodate dodatno igro zaščite svoji igri, ker je vaša povezava šifrirana.

Včasih bi bila e-poštna sporočila na posnetku uporabnika poslana, češ da obstaja težava in da se morajo na določeno spletno mesto prijaviti s klikom na povezavo, da rešijo težavo. Ne bodo sumljivi uporabniki lahko na tak način ukradli svoje podatke. Ta metoda se imenuje lažno predstavljanje in edini način, da se zaščitite pred tovrstnim napadom, je biti pozoren.

Drugi razlog za uporabo VPN se nanaša na nekaj, kar sem že omenil, dostop do wow-a od kjer koli. Če niste v državi, ki podpira WoW, bi za povezavo z državo, ki jo uporablja, uporabili VPN. Če igrate v ameriških kraljestvih, je smiselno, da uporabite strežnik VPN, ki se nahaja tam. To nas privede do tretjega razloga za uporabo VPN.

Ne glede na to, kje se nahajate, obstaja verjetnost, da bo vaš ping višji od običajnega zaradi posredne poti vaše povezave. Obstajajo primeri, ki dosežejo večjo hitrost povezave z uporabo VPN kot brez, ker signal povezave potuje bolj neposredno.

Uživajte v vsem navdušenju, ko igrate World of Warcraft v spletu. Delite to objavo s svojimi prijatelji, da bodo lahko uživali v igranju od kjer koli na svetu z VPN. Sledi nam @VPNFan za najnovejše ponudbe in vodnike.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map