Kako onemogočiti IPv6 v operacijskem sistemu Windows & Mac

Puščanje IPv6 in ugrabitev DNS sta bili temi nedavne akademije raziskave papir, ki je testiral komercialne ponudnike VPN. Rezultati so pokazali, da so storitve VPN šibke do puščanja IPv6 in napadov ugrabitve DNS. Medtem ko številna podjetja VPN izpodbijajo rezultate, ker so zastareli in napačno predstavljajo svoje zmogljivosti, želimo biti napačni na strani previdnosti.


V primeru puščanja IPv6 je za večino nas preprosta rešitev. Ali uporabljate IPv6? Če je odgovor “ne” ali ne veste, verjetno ne uporabljate IPv6. V tem scenariju je najboljši način, da se izognete puščanju, da onemogočite IPv6. Obstaja nekaj načinov, kako to storiti, odvisno od storitve VPN, ki jo uporabljate.

Onemogočite IPv6 v odjemalcu VPN

Nekateri ponudniki VPN nudijo zaščito pred uhajanjem IPv6. Če niste prepričani, ali vaš VPN ponuja funkcijo ali ne, priporočam, da pogledate stran z nastavitvami programske opreme za odjemalce. Lahko se obrnete tudi na njihovo tehnično podporo in vprašate. to vem Zasebni dostop do interneta in PureVPN imajo stikala v svoji programski opremi VPN, da onemogočijo IPv6. Oglejmo si odjemalca PIA VPN.

Zaščita pred puščanjem PIA IPv6

Tu je opis PIA-jeve zaščite pred uhajanjem IPv6:

IPv6 zaščita pred uhajanjem onemogoči promet IPv6, medtem ko je na VPN. Tako boste zagotovili, da ob običajni internetni povezavi ne bo uhajal noben promet IPv6 prek vaše običajne internetne povezave. To vključuje promet 6to4 in Teredo s tunelom IPv6. To bo ne blokirajte IPv6 v operacijskem sistemu Windows XP, če ste ga ročno omogočili.

Zdaj si oglejmo PureVPN-jevo zaščito pred uhajanjem IPv6:

Zaščita pred puščanjem PureVPN IPv6

Kot lahko vidite, PureVPN na njihovi strani z nastavitvami ponuja potrditveno polje, da omogočite »IPv6 Leak Protection«, kar posledično onemogoči ves promet IPv6 v ali iz vašega računalnika.

Ročno onemogoči IPv6 v sistemu Windows

Microsoft je začel vključevati IPv6 v sistem Windows XP (neobvezno) in je že od sistema Windows Vista obvezen del operacijskega sistema. Verjetno imate operacijski sistem Windows 7, 8 ali 10. Ne glede na to, katero različico operacijskega sistema zaganjate (Vista ali novejšo različico) imate več načinov za onemogočanje IPv6. Prva metoda je samodejno onemogočanje IPv6 v sistemu Windows. Če želite to storiti, obiščite Vodič za Microsoft IPv6 stran.

Windows - onemogoči IPv6

Druga metoda je, da ročno onemogočite IPv6 prek svojega registra. Še enkrat predlagam, da se obrnete na Microsoftov vodnik za IPv6. Sprehodili vas bodo skozi postopek. Prva stvar, ki jo boste želeli narediti, je varnostno kopiranje registra. Napačna sprememba registra lahko pusti vaš sistem neuporaben. Microsoftov vodnik vam bo dal posebne vrednosti ključev registra za DisabledCompone ključ glede na vaše cilje.

 • 0 – znova omogočite vse komponente IPv6
 • 0xff – onemogoči vse komponente IPv6, razen vmesnika povratne zanke IPv6
 • 0x20 – raje IPv4 pred IPv6
 • 0x10 – onemogoči IPv6 na vseh netunnelskih vmesnikih
 • 0x01 – onemogoči IPv6 na vseh vmesnikih tunelov
 • 0x11 – onemogoči vse vmesnike IPv6, razen vmesnika za povratno povezavo IPv6

Onemogoči IPv6 za omrežno povezavo

Poleg onemogočanja IPv6 za vse komunikacije z Windows lahko onemogočite IPv6 na določenih omrežnih vmesnikih. Če želite to narediti, boste želeli odpreti nadzorno ploščo in v razdelku »Center za omrežje in skupno rabo« odpreti »stanje omrežja in naloge«. Nato kliknite “Spremeni nastavitve adapterja”, ki bodo prikazale vaše omrežne povezave. Z desno miškino tipko kliknite povezavo, ki jo želite spremeniti, in levi kliknite na lastnosti. Zdaj preprosto počistite polje za Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6), kot je prikazano spodaj.

Windows Network Connection

Komunikacije IPv6 lahko kadar koli znova omogočite tako, da potrdite polje v prihodnosti.

Onemogoči IPv6 v Mac OS X 10.7 in 10.8

Hvala ekipi IT na Univerzi v Louisvillu za delitev korakov za onemogočanje IPv6 na Mac OS X 10.5 ali novejši. Pokrivali bomo navodila za Mac OS X 10.7 in 10.8. Prosimo, glejte njihove vodnik za starejše različice.

Če želite onemogočiti IPv6 v Mac OS X Yosemite (10.7 ali 10.8), boste želeli začeti z aplikacijami, nato Utilities in na koncu kliknite Terminal. Seznam omrežnih vmesnikov dobite tako, da izdate naslednji ukaz:

 • networksetup -listallnetworkservice

Večina novejših Macov ima samo omrežne vmesnike Wi-Fi. Če zaženete zgornji ukaz, bo prikazan LAN vmesnik, če ga imate. Zdaj boste morali izdati te ukaze, da onemogočite IPv6:

 • networksetup -setv6off Wi-Fi
 • networksetup -setv6off Ethernet

Verjetno boste potrebovali le prvi ukaz, ki onemogoči IPv6 na vaši povezavi Wi-Fi. Če želite v prihodnosti znova omogočiti IPv6, preprosto vnesite naslednje ukaze glede na to, ali imate na računalniku poleg Wi-Fi adapterjev tudi LAN..

 • networksetup -setv6automatic Wi-Fi
 • networksetup -setv6automatic Ethernet

Če imate več adapterjev, jih boste morda morali navesti v zaporedju. Na primer Ethernet 1, Ethernet 2 itd.

Sledi nam @VPNFan za najnovejše novice in vodnike o VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map