IPVanish Priročnik za nastavitev iOS-a

Gumb IPVanish iOSNajnovejšo aplikacijo za iOS IPVanish najdete na njihovi strani za nastavitev. Če želite priti tja, preprosto kliknite povezavo »Aplikacije« na vrhu njihovega spletnega mesta. To bo odprlo stran programske opreme VPN. Za začetek kliknite na iOS. To bo naložilo podstran za nastavitev iOS-a, ki vsebuje informacije o najnovejši aplikaciji za iOS in povezavo do trgovine z aplikacijami. Ta stran vsebuje tudi korak za korakom ročno nastavitev in vizualne vodnike za konfiguracijo naprave iOS z L2TP in PPTP.


Če želite prenesti aplikacijo, kliknite gumb »Prenesi v App Store«. Ko je iTunes, kliknite gumb za prenos, da začnete namestitev aplikacije. Aplikacija IPVanish je združljiva z iOS 8.0 in novejšimi. Ko se namestitev začne, boste videli zaslon, kot je prikazan na levi spodaj. To opozorilo za iOS govori, da ves internetni promet poteka prek VPN-ja. Podobno je z opozorilom o zaupanju, ki ga izdajo Android naprave. To morate omogočiti, da se namestitev VPN nadaljuje. Slika na levi prikazuje drugo namestitveno sporočilo z vprašanjem, ali želite prejemati obvestila in opozorila IPVanish. To ni obvezno.

Namestitev IPVanish iOS

Po posredovanju zgornjega obvestila bo aplikacija vnesla svoje uporabniško ime in geslo za prijavo v storitev IPVanish. Ob predpostavki, da ste vnesli uporabniško ime in geslo za svoj račun IPVanish in se prijavili, vas bo aplikacija pozvala, da ustvarite profil VPN. Tako boste nastavili konfiguracijo IPVanish IKEv2 za vašo napravo iOS. Ko je ta profil nameščen, boste videli začetni zaslon IPVanish, kot je prikazan spodaj na levi strani. To je glavni zaslon za povezavo aplikacije v izključenem stanju. Prikaže se izklopljeno med povezavo in stikalo je trdno belo, kar pomeni, da je v izključenem stanju. Prikazani IP naslov in vidna lokacija sta vaš pravi IP naslov in lokacija. Na tem zaslonu je prikazano tudi stanje vašega računa in kdaj ga je treba obnoviti.

IPVanish iOS VPN Povezava

Če se dotaknete zaslona vzdolž vrstice pod povezavo, ki prikazuje lokacijo (Atlanta, ZDA) na zgornji sliki, bo na desni strani podrsal seznam lokacij strežnika. To je prikazano na zgornjem zgornjem zaslonu. Če se dotaknete strežnika na tem seznamu, ga boste izbrali in vrnili na glavni zaslon povezave. S pritiskom na stikalo preklopite na izbrani strežnik. Zadnji zgornji zaslon prikazuje to povezavo s strežnikom Atlante v ZDA. Opazite, da je stanje povezave prikazano povezano in da je drsno stikalo zeleno. Prikazani je tudi IP-naslov, ki ga je dodelil strežnik VPN, in prikazuje vidno lokacijo Atlante, ZDA. Zdaj ste povezani in ves vaš internetni promet je šifriran pred zunanjim beganjem. Prekinitev povezave je tako preprosta kot tapkanje drsnega stikala. Če želite spremeniti strežnike, morate izbrati drug strežnik in ponoviti postopek.

Zadnji zasloni, ki jih želimo preučiti za iOS aplikacijo IPVanish, so zasloni z nastavitvami, do katerih lahko dostopate s pritiskom na “hamburger” ali ikono menija (tri vodoravne črte) v zgornjem levem kotu glavnega zaslona. Na spodnji sliki je na levi strani prikazan glavni zaslon. Razdeljen je na tri sklope: splošni, napredni in naročniški. Splošni razdelek omogoča samo oceno IPVanish s pritiskom na desno usmerjeno puščico in prikazuje trenutno različico aplikacije. Napredni razdelek, ki vsebuje možnosti na zahtevo, o katerem bomo govorili kasneje. Omogoča vam, da izberete protokol povezave VPN in znova namestite profil VPN, če je bil poškodovan, kar se včasih zgodi s profili VPN. Privzeti protokol za iOS aplikacijo je IKEv2, vendar ga lahko spremenite v IPSec.

IKEv2 ni samo privzeti protokol, ampak tudi najbolj primeren za mobilne naprave, kot sta iPhone in iPad, ker je vgrajena podpora in na splošno velja, da je tako hiter, varen in zanesljiv kot protokol OpenVPN. Prav tako je njegova zasnova primerna za samodejno ponovno povezavo in ponovno vzpostavitev VPN povezave, ko se povezava začasno izgubi, kot se včasih zgodi med potovanjem. Protokol IKEv2 podpira protokole Mobility and Multihoming (MOBIKE), zato je idealen za uporabnike mobilnih naprav, ki redno preklapljajo med žariščnimi točkami, ali tiste, ki preklapljajo med domačimi omrežji Wi-Fi in uporabo mobilnih podatkov, ko so zunaj.

V zadnjem razdelku zaslona z glavnimi nastavitvami so prikazane informacije o naročnini, na primer ob obnovitvi računa. Omogoča vam tudi obnovitev potečenih nakupov. Končno se lahko od tukaj odjavite iz storitve VPN.

Nastavitve aplikacije za iOS IPVanish

Ogledali smo si vse nastavitve, razen tistih, ki jih najdete pod zaslonom na zahtevo, do katerih lahko dostopate tako, da tapnete desno usmerjeno puščico desno od nje. Ta zaslon je prikazan na desni na zgornji sliki. Vsebuje možnosti za povezavo VPN. Te možnosti so naslednje:

 • Vedno vklopljen
  • Če omogočite to možnost, boste poskušali vedno ostati povezani z omrežjem IPVanish VPN.
 • Samodejno se povežite za naslednje SSID-je
  • Če omogočite to možnost, boste vedno poskušali vzpostaviti povezavo z VPN za prikazane SSID.
  • Ta ima vgrajene SSID-je, kot so Panera, attwif, Google Starbucks in drugi.
  • Prav tako lahko dodate svoje SSID-ove, kot je vaše domače omrežje ali drugi.
 • Samodejno se povežite za naslednja spletna mesta
  • Če omogočite to možnost, boste vedno prikazali povezavo z VPN za prikazana spletna mesta.
  • To je nekaj vgrajenih na spletnih mestih, kot so twitter.com, facebook.com, youtube.com in druga.
  • Na ta seznam lahko dodate tudi svoja spletna mesta.

Te možnosti bodo dejansko omogočile rudimentarno stikalo za ukinitev aplikacije iOS ali izbranih SSID-jev in spletnih mest.

Kot vidite, vam bo aplikacija iOS IPVanish iOS omogočila enostavno povezavo s strežniki VPN v njenem omrežju s samo nekaj dotiki zaslona naprave iOS. Vključuje de facto stikalo za uničenje, ki vam omogoča selektivno izbiro, katere SSID in spletna mesta želite samodejno povezati s storitvijo VPN. Končno je privzeta možnost IKEv2, enega najboljših protokolov VPN za mobilne naprave, kot sta iPhone in iPad, ker podpira MOBIKE.

Obiščite IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map