ProtonVPN Review 2020

ProtonVPN a fost lansat în 2017 de ProtonVPN AG, o companie non-profit. Are sediul central la Geneva, Elveția. Asta înseamnă că ești ferit de privirile înțepătoare ale țărilor „14 ochi”. Este vorba despre un set de 14 țări care sunt de acord să împărtășească informații peste tot. În plus, Elveția are unele dintre cele mai puternice legi de confidențialitate din lumea occidentală. Compania este cunoscută pentru confidențialitate și beneficiază de expertiza produsului lor soră, ProtonMail. În prezent are aplicații pentru Windows, Mac OSX, Linux, iOS și Android.


ProtonVPN

Prețuri ProtonVPN

Există o versiune gratuită și o versiune plătită a ProtonVPN. În această recenzie, vom trece în mare parte peste versiunea plătită. În prezent, există 3 pachete de abonamente diferite. Acestea sunt Basic, Plus și Visionary. Acestea le furnizează în planuri lunare și anuale. Prețurile lunare sunt următoarele:

 • Planul de bază – 5 USD / lună;
 • Plus plan – 10 USD / lună; și
 • Plan vizionar – 30 USD / lună.

Înscrierea la unul dintre planurile ProtonVPN în timpul promoției lor curente vă va economisi până la 50% din reducerea prețurilor lunare.

Prețul ProtonVPN

Toate planurile plătite oferă acces la toate cele 40+ țări și 550+ servere care sunt în prezent în rețeaua ProtonVPN. După cum vă așteptați, fiecare plan variază în funcție de viteză, numărul de servere, numărul de conexiuni simultane permise și include funcții suplimentare. Planurile Basic, Plus și Visionary oferă tuturor abonaților lor:

 • Servere de mare viteză – Acces de mare viteză în toate țările
 • Servere P2P – Servere care permit descărcarea P2P.
 • Dispozitive simulatane – Fiecare plan vă permite cel puțin 2 dispozitive și crește odată cu planul.

Planul vizionar vă oferă cele mai multe avantaje. Acestea includ ProtonMail Visionary, streaming securizat, servere Plus, Secure Core, servere Tor și multe altele. ProtonMail Visionary este versiunea completă a ProtonMail a serviciului lor de e-mail criptat securizat end-to-end. Aceasta poate fi o alegere bună pentru dvs. dacă doriți securitatea suplimentară oferită prin criptarea tuturor e-mailurilor.

Dacă nu aveți nevoie de toate beneficiile suplimentare, poate doriți să vă analizați pentru a obține planul anual Plus. Acest plan oferă acces nelimitat la toate locațiile de până la cinci dispozitive simultane. Vă permite, de asemenea, să utilizați cele mai rapide servere ProtonVPN dedicate, oferă acces la rețeaua Secure Core, permite accesul la o rețea Tor cu un singur clic și securitate în streaming pentru 8 dolari pe lună. Aceasta este recomandarea noastră pentru cei care nu au nevoie de e-mail criptat.

Puteți plăti serviciul ProtonVPN folosind euro, dolari sau franci elvețieni. Acceptă Visa și Mastercard. Dacă preferați să păstrați toate tranzacțiile online într-un loc central, beneficiați de PayPal.

ProtonVPN Serviciu gratuit și oferte speciale

ProtonVPN oferă un plan gratuit pentru serviciile lor. Acest plan are următoarele caracteristici:

 • Acces la servere din 3 țări fără limită de date
 • Performanța se bazează pe încărcarea serverului
 • O conexiune simultană

ProtonVPN are, de asemenea, o garanție de returnare de 30 de zile. Aceasta înseamnă că în termen de 30 de zile de la abonament, veți primi o rambursare. Pentru a solicita rambursarea dvs., trebuie să trimiteți un e-mail prin care să vă anulați serviciul și să solicitați restituirea personalului de asistență ProtonVPN în termen de 30 de zile de la achiziție. Rambursarea va fi evaluată pe baza duratei de abonament.

Accesați ProtonVPN

Locații server

ProtonVPN are servere în următoarele țări. Desigur, acestea sunt pentru serviciul plătit:

 • Austria, Australia, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Elveția, Cehia, Germania, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Hong Kong, Irlanda, Israel, India, Islanda, Italia, Japonia, Coreea, Luxemburg, Olanda, Norvegia , Noua Zeelandă, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Singapore. Regatul Unit, Statele Unite și Africa de Sud.

Abonații Basic, Plus și Visionary au acces la toate țările din rețeaua ProtonVPN. Utilizatorii gratuite se pot conecta la un număr mic de locații de server din Japonia, Olanda și Statele Unite. Acestea sunt servere cu lățime de bandă mai mică, care sunt adesea mai lente din cauza încărcării. După cum vă puteți imagina, serverele gratuite rămân destul de aglomerate de cele mai multe ori.

ProtonVPN Network Security

În ceea ce privește securitatea rețelei pentru ProtonVPN, acestea oferă doar standardul de aur al industriei, OpenVPN. Oferă un mix excelent de viteză și securitate. Având în vedere faptul, nu este surprinzător faptul că ProtonVPN îl folosește exclusiv cu criptarea AES-256.

Asistență pentru clienți ProtonVPN

ProtonVPN are o bază de cunoștințe care conține informații generale despre rețeaua lor VPN, precum și sfaturi de depanare. De asemenea, conține ghiduri de instalare pentru routere Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS și DD-WRT și vă va arăta cum să conectați dispozitivul la unul dintre serverele lor. Aceasta include conexiunea la serverele lor de intrare Secure Core și Tor. În ceea ce privește social media, acestea au o prezență pe Facebook, Twitter și Reddit. Dacă nu găsiți răspunsurile de care aveți nevoie, puteți să trimiteți un e-mail personalului de asistență și vor fi bucuroși să vă ajute.

Accesați ProtonVPN

Testarea hands-on a ProtonVPN

Indiferent de contul pe care decideți să îl utilizați cu compania, mai întâi trebuie să vă creați un cont. Fac acest proces ușor de făcut și nu necesită prea multe informații. După cum puteți vedea mai jos, este o problemă să introduceți o adresă de e-mail și să plătiți serviciul.

ProtonVPN Creare

După ce v-ați creat contul, este timpul să vă conectați. Deoarece există diferite versiuni, vom folosi cea mai populară opțiune desktop, cea pentru Windows.

Utilizarea ProtonVPN pe mașinile Windows

Începeți să descărcați clientul desktop Windows. După instalarea acestuia, veți vedea ecranul de conectare care vă va permite să vă conectați la client. Pur și simplu introduceți numele de utilizator și parola și faceți clic pe butonul de conectare.

Configurare ProtonVPN

În continuare, veți vedea consola prezentată mai jos. Puteți observa mai multe elemente pe care le evidențiem folosind săgețile. Pictograma săgeților care merg în direcții diferite reprezintă un server P2P în timp ce săgeata care indică pictograma unei cepe este pentru un server Tor Network. Opțiunea Secure Core este versiunea multi-hop. În timp ce vă va proteja mai bine, vă puteți aștepta să fie mai lent, deoarece treceți prin mai multe locații de server.

Consola ProtonVPN

Când vă conectați la una dintre țări, veți vedea triunghiul verde care apare pe hartă așa cum vedeți mai jos.

Consola ProtonVPN 2

Desigur, puteți găsi diferite opțiuni disponibile în colțul din stânga sus, făcând clic pe cele 3 bare orizontale. Nu este prea mult de configurat. Pur și simplu selectați o locație a serverului și conectați-vă la ProtonVPN.

Accesați ProtonVPN

Teste de viteză ProtonVPN

Plus testul de viteză al serverului

Deoarece ProtonVPN are un serviciu gratuit și plătit, am decis să le testăm pe ambele. În plus, am decis de asemenea să testăm viteza conexiunilor Secure Core. Verificarea conexiunilor la serverele lor plus arată o mică pierdere în ceea ce privește viteza de conectare. Ne-am așteptat ca acest lucru având în vedere nivelul lor ridicat de criptare.

ProtonVPN Speedtest1

După cum puteți vedea, există doar o mică scădere între viteza inițială și viteza cu VPN activat. Aceasta este o scădere de aproximativ 19% la un server din Chicago, IL. În general, testele noastre pe alte servere au variat între 20% și 25%. Considerăm că acesta este un preț mic de plătit datorită nivelului ridicat de securitate oferit prin utilizarea serviciului ProtonVPN. În ciuda pierderii de viteză, viteza noastră de conectare este încă destul de rapidă pentru orice aplicație online pe care am avea-o, inclusiv ocolind geo-restricțiile și urmărind emisiunile noastre TV preferate online.

Test securizat de viteză a rețelei de bază

Testarea conexiunilor de rețea Secure Core arată că viteza conexiunii scade destul de mult atunci când ne conectăm la serviciul ProtonVPN. Acest lucru este de așteptat, deoarece calea către serverul VPN de destinație a fost sporită prin prima primare multifuncțională în rețeaua Secure Core a ProtonVPN. Acest lucru crește semnificativ timpul de ping și încetinește dramatic viteza de internet.

ProtonVPN SpeedTest

Testul de viteză arată că conexiunea criptată scade baza noastră destul de semnificativ. Când am folosit comutatorul Secure Core, acesta ne-a conectat la un server din SUA, apoi a sărit în Islanda. De aceea, observați o scădere a vitezei de peste 95% între cele două rezultate. În cazul în care confidențialitatea online este principala dvs. preocupare, protecția sporită ar putea merita lovitura uluitoare la viteza conexiunii.

Test gratuit de viteză ProtonVPN

Testarea conexiunilor la serverul gratuit ProtonVPN arată că au o pierdere uriașă în viteza de conectare, unele dintre ele fiind peste 90%. În timp ce se așteaptă o anumită pierdere, serverele gratuite au fost mult mai lente decât serverele lor premium.

ProtonVPN Speedtest 3

În imaginea de mai sus, puteți vedea aproximativ 90% pierdere de viteză. Considerăm că nu este acceptabil pentru cei care se conectează de regulă la Internet folosind un VPN. Oferă totuși celor care au rareori nevoie de o conexiune sigură la Internet sau au finanțe limitate o modalitate de a naviga în siguranță pe Web.

Revizuirea ProtonVPN: concluzie

ProtonVPN este un serviciu de securitate și confidențialitate relativ nou pentru Internet, care este susținut de aceeași echipă care a dezvoltat ProtonMail, popularul serviciu de e-mail criptat end-to-end. Deși nou pentru industrie în 2017, acestea beneficiază de expertiza tehnică în securitatea internetului și de reputația excelentă de care se bucură ProtonMail. Folosind acest suport, au creat o rețea VPN în creștere, rapidă și sigură. Deși sunt deja o alegere solidă, ei au potențialul de a fi unul dintre primele servicii VPN.

ProtonVPN a creat un client software personalizat pentru Windows. Este ușor de instalat și utilizat. Te va conecta la rețeaua lor VPN în doar câteva clicuri. Clientul vă permite să vă conectați direct la serverul dvs. de destinație sau să vă creșteți confidențialitatea prin mai multe salturi prin rețeaua lor Secure Core. De asemenea, include protecție împotriva scurgerii DNS și un comutator de ucidere VPN. De asemenea, oferă acces la alte dispozitive precum Mac OS X, Linux, Android și iOS prin software personalizat și au ghiduri care să vă ajute cu acestea în zona de suport a site-ului lor web. Puteți chiar conecta routerul dvs. Tomat sau Asus-WRT la rețeaua lor.

ProtoVPN are o zonă de asistență pe site-ul lor web, cu informații generale despre caracteristicile serviciului lor. De asemenea, are ghiduri care vă ajută să vă conectați la serviciul lor. Acestea au o prezență socială pe Facebook, Twitter și Reddit. De asemenea, puteți face solicitări de asistență prin e-mail.

Ce ne-a plăcut cel mai mult despre serviciu:

 • Au un client excelent, ușor de utilizat pentru Windows.
 • Rețeaua lor Secure Core care vă permite să vă măriți confidențialitatea printr-o conexiune multi-salt.
 • De la 2 la 10 conectări simultane dacă vă abonați la un plan plătit ProtonVPN.
 • Funcții avansate precum un comutator de ucidere și protecție împotriva scurgerii DNS.
 • Garanție de returnare de 30 de zile.

Idei pentru îmbunătățirea serviciului:

 • Continuați să creșteți numărul locațiilor serverului.
 • Includeți Bitcoin ca opțiune de plată.
 • Adăugați suport pentru chat pe site-ul lor web.

Deși nu am testat și nu am arătat toți clienții, ProtonVPN face ca acest lucru să fie un punct de a menține aplicațiile lor cât mai aproape identice. În acest fel, nu trebuie să vă ajustați la o aplicație nouă atunci când comutați computere sau chiar platforme. Există câteva puncte minunate către acest serviciu și puteți găsi funcții pe care ați fi de așteptat să le găsiți pe unele dintre cele mai scumpe servicii. Compania oferă confidențialitate puternică la un preț rezonabil. Recomandăm planul vizionar pentru cei care caută un e-mail criptat sau planul Plus pentru cei care au nevoie doar de VPN.

Accesați ProtonVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map