NordLocker Review

NordLockerNordLocker är ett fillagringsprogram som har tagits till dig av samma team som hanterar NordVPN. Tjänsten erbjuder 5 GB krypterad lagring gratis, eller så kan du få obegränsad lagring om du väljer att använda premiumversionen. Som ni kan gissa läggs det ut av tillverkarna av NordVPN. Skåpet är mycket kraftfullt och du kommer att hitta det enkelt att använda. Som sagt, det har ett antal andra konkurrenter på marknaden som också fungerar bra. I denna recension kommer vi att ge dig en mer djupgående titt på tjänsten och se vad den har att erbjuda.


Prissättning

Som vi nämnde tillåter NordLocker upp till 5 GB gratis. Men även premiumversionen är ett bra värde. Som ni ser är en månadsplan 8,00 dollar per månad. Om du istället väljer 1-årsplanen, sjunker din kostnad till $ 4,99 per månad och du sparar 37%. Den tvååriga planen sänker priset till $ 3,99 per månad så att du sparar 50%. Det bästa värdet för NordLocker är 3-årsplanen. Genom att betala $ 2,99 per månad sparar du 62%.

NordLocker Prissättning

Utöver denna affär erbjuder NordLocker en 30-dagars återbetalningsgaranti.

NordLocker-funktioner

Det finns ett antal funktioner som NordLocker erbjuder. Låt oss titta på vad detta lagringsprogram har att erbjuda.

 • Återställning av huvudlösenord
 • Krypterade namn och filstrukturer
 • 24/7 livechatt
 • Möjlighet att säkra filer som lagras i nästan alla annars osäkra molntjänster
 • Möjlighet att dela krypterade filer med andra användare
 • Kryptering av klientsidan
 • Enkel dra och släpp filkryptering

Även om NordLocker inte är öppen källkod, använder den kryptering per fil. Varje fil i en volym är krypterad och lagras individuellt, så det finns inget behov att ladda upp hela filmappen om du vill ändra ett dokument som lagras online. Titta på dra och släpp-konsolen nedan.

NordLocker

Om återställning av huvudlösenord

När du skapar ett nytt konto kan du välja ett huvudlösenord för att kryptera dina filer. NordLocker genererar också en återställningsnyckel som bara är tillgänglig för dig och du vill se till att du lagrar den på en offline plats. Även om detta kan användas för att återställa ditt huvudlösenord, måste du fortfarande vara försiktig. Om du tappar både ditt huvudlösenord och nyckel kan du inte öppna dina filer alls.

Integritet

Om du är medveten är Nord baserat i Republiken Panama. Alla rättsliga tvister löses i den jurisdiktion. Det betyder att det är utanför området för “14 ögon” -partners. Så du behöver inte vara alltför orolig för dina filer.

säkerhet

När det gäller kryptering använder NordLocker AES-256-GCM-kryptering med en Argon2-hash. Till skillnad från vissa företag är båda dessa faktorer testade och riktiga krypteringsmetoder. Men den offentliga nyckelkryptografin för generering och autentisering av asymmetriska nyckelpar sker emellertid via Elliptic-curve cryptography (ECC) istället för den vanligare RSA. Det finns viss oro över ECC-strukturen, men det är fortfarande en ganska säker algoritm. Var dock medveten om att eftersom det inte är programvara med öppen källkod är det svårt att se om ECC-komponenterna är korrekt implementerade så att det i värsta fall utgör en risk. Som sagt, men de flesta användare kommer sannolikt inte att ingå i en hotmodell. Om du bara lagrar dina bilder eller dokument är du relativt säker.

En av fördelarna med ECC är förmågan att dela filer. Eftersom e-postadressen kan identifieras med en unik kod kan de ytterligare användarna låsa upp dem med sina egna privata nycklar. Som du kan se nedan klickar du bara på “Lägg till användaråtkomst”.

NordLocker

Enkel användning

NordLocker är tillgängligt för MacOS och Windows. Kom dock ihåg att om du ska använda den på en Windows-baserad maskin måste du installera .Net Framework 4.8. Om den inte är korrekt installerad fungerar inte NordLocker ordentligt utan den. Om du har problem med att installera eller något annat kan du alltid kontakta deras kundtjänst dygnet runt eller kolla FAQ-avsnittet på deras webbplats.

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter ett mycket enkelt sätt att kryptera dina filer och skydda dem mot stöld, kan du inte gå fel med NordLocker. Även om vi inte är nöjda med ECC-krypteringsmetoden är allt annat robust. Även om det finns några gratis och öppna skyddskåp i samhället, är ingen av dem lika eleganta som den här. Vi förväntar oss att det snart kommer att finnas iOS- och Android-versioner av NordLocker-appen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map