ibVPN granskning

IbVPN-teamet började med att erbjuda proxytjänster 2003. I början av 2010 lanserade de ibVPN och erbjuder PPTP- och L2TP-anslutningar. Med tiden gick de till support för OpenVPN, SSTP och SoftEther. 2011 tillfogade en allt-i-ett VPN-klient för Windows. Sedan dess har ibVPN-teamet lagt till en Mac-klient tillsammans med iOS- och Android-appar. Deras senaste tillägg inkluderar Chrome- och Opera-tillägg, Socks5-proxyer och Smart DNS för att hjälpa till att avblockera kanaler i andra länder.


Sedan lanseringen av tjänsten 2010 har ibVPN-teamet varit ganska upptagna. De erbjuder anpassad VPN-klientprogramvara och mobilappar. 2014 introducerade ibVPN sin ibDNS-tjänst. ibDNS är en SmartDNS-tjänst som hjälper dig att undvika geobegränsningar utan den hastighetsförlust som är kopplad till VPN-kryptering. Två år senare 2016 rullade de ut Socks5-proxyer. ibVPN har ett brett utbud av planer att välja mellan beroende på dina behov.

ibVPN

Prissättning och specialerbjudanden

ibVPN erbjuder en hel del VPN-planer. De har flera kontotyper baserade på dina behov. Det bästa sättet att bestämma vilken plan som är rätt för dig är att titta över bordet på deras prissida. Min favorit är Ultimate VPN-planen som inkluderar obegränsad tillgång till deras fullständiga nätverk, SmartDNS och Sock5-proxyer utan extra kostnad. Prenumerera på Ultimate-planen och anslut på upp till 3 enheter samtidigt.

ibVPN-prissättning

ibVPN erbjuder rabatter på alla deras planer. Du kan spara upp till 55% rabatt per år på deras Ultimate VPN-paket. Deras månatliga planer är ganska prissatta från $ 4,95 till $ 10,95 men den årliga planen är ett ännu bättre värde. Priset för den årliga terminen på deras Ultimate-plan fungerar till bara $ 4,83 per månad Besök ibVPN special sida för att spara.

ibVPN stöder ett brett utbud av betalningsalternativ. Jag gillar att använda PayPal för onlinetjänster för att ha en annan plats att hantera prenumerationen. Jag gillar också att ibVPN erbjuder bitcoin som betalningsalternativ. De accepterar också stora kreditkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover), Perfect Money, WebMoney, Payza, CashU och flera fler betalningsalternativ.

Riskfri provperiod

IbVPN-teamet förstår att du behöver tid för att testa tjänsten. De erbjuder en 24-timmars gratis provperiod tillsammans med en 15-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta ger dig god tid att testa tjänsten tillsammans med ibVPN-klientprogramvaran och mobilappar. Om du inte är nöjd, begär bara en återbetalning under de första 15 dagarna.

Besök ibVPN

ibVPN nätverks- och serverplatser

När det gäller nätverk hanterar ibVPN servrar på strategiska platser runt om i världen. Deras nätverk har verkligen vuxit med åren. De gör ett bra jobb med att erbjuda pålitliga VPN-anslutningar på viktiga platser runt om i världen. De har flera serverplatser i populära länder som USA och Storbritannien. ibVPN tillåter torrenter och P2P med deras Ultimate VPN- och Torrent VPN-konton.

CountriesLocationsServersIP’sProtocols
47631002000OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, SoftEther

Du kan enkelt se vilka servrar som tillåter strömtrafik. De är markerade med P2P i början av servernamnet och grupperas längst ner i serverlistan. De stöder P2P-anslutningar till servrar i Bulgarien, Kanada, Hong Kong, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Ryssland, Sverige och Ukraina.

ibVPN har servrar i Argentina, Australien, Österrike, Belgien, Brasilien, Bulgarien, Kanada, Chile, Kina, Tjeckien, Danmark, Egypten, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Ungern, Island, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan , Korea, Litauen, Luxemburg, Mexic, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Panama, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Storbritannien, Förenade kungariket Stater och Vietnam.

Sekretess och säkerhet

Beroende på ditt syfte för att använda en VPN-tjänst kan loggningspolicyn vara mycket viktig. ibVPN är mycket tydlig om den information de loggar in. I sin integritetspolicy nämner de att ibVPN inte spårar användarnas Internetanvändning och inte håller loggar över användarnas aktivitet.

Enligt ibVPNs sekretesspolicy loggar de följande information och behåller informationen i sju dagar:

 • Tid, datum och plats VPN-anslutning upprättades.
 • VPN-anslutningens varaktighet.
 • Bandbredd som används under anslutningen.

Den andra sidan är säkerhet. Krypteringsnivån som erbjuds är viktig. ibVPN började med PPTP- och L2TP-protokoll. De lade till OpenVPN med stöd för TCP- och UDP-anslutningar. Du kan också ansluta med SSTP eller SoftEther. Att stödja ett brett utbud av protokoll ger tjänsten en bra blandning av säkerhet och kompatibilitet.

Besök ibVPN

Hands-On Testing

Om du har läst några av mina recensioner vet du att jag bara överväger VPN-leverantörer med kvalitetsklientprogram. ibVPN passar bra in i den kategorin. De erbjuder väldesignad och mycket funktionell klientprogramvara för Windows och Mac. Tillsammans med mobila appar för iPhone, iPad och Android mobila enheter.

Ansluter till Windows VPN-klienten

Låt oss titta närmare på ibVPN All-In-One VPN-klienten för Windows.

ibVPN Windows-klient

Som du kan se är ibVPN-klienten ganska rakt fram. Du kan enkelt välja mellan serverplatser och protokoll (L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP). Om du väljer OpenVPN kan du också välja mellan TCP och UDP. Jag skulle rekommendera UDP för strömmningstjänster. Du kommer att märka en ökning av hastigheten med UDP via TCP.

IbVPN Windows-klienten stöder OpenVPN-, PPTP- och L2TP-anslutningar. Jag gillar serverns dropdown. Det gör det mycket enkelt att välja vilken serverplats som helst i deras nätverk. Kom ihåg att kontot du registrerar dig anger vilka servrar du kan komma åt. Jag testade ibVPN med deras Ultimate VPN-paket.

Besök ibVPN

Anslut till Mac VPN-klienten

Förutom deras robusta Windows-programvara har ibVPN också en Mac-klient. Du kan ladda ner den senaste versionen direkt från deras webbplats. Använd Mac-klienten för att ansluta till någon av ibVPN: s serverplatser runt om i världen.

ibVPN Mac-klient

Som du ser ibVPN-klienten för Mac ser mycket lik sin Windows motsvarighet. IbVPN-teamet gjorde ett bra jobb med programvaran.

Anslut från iPhone eller iPad

ibVPN erbjuder sina medlemmar en gratis iOS-app. Du kan ladda ner det direkt från Apple iTunes app store. Mobilappen kräver iOS 8 eller senare. Det stöder iPhone, iPad och iPod Touch. Appen är optimerad för iPhone 7.

ibVPN iOS-app

När du installerar ibVPN iOS-appen på din iPhone eller iPad låter du välja önskad serverplats. Därifrån kommer den att konfigurera en profil på din enhet så att du kan ansluta till den servern. Du sparar tid och huvudvärk kontra manuellt konfigurerar anslutningen.

Besök ibVPN

Anslut till Android-appen

Förutom sin iOS-app har ibVPN-teamet utvecklat en app för Android. Du kan ladda ner appen gratis från Google Play. Kom ihåg att ibVPN erbjuder obegränsad bandbredd oavsett vilken enhet du använder. De tillåter också flera anslutningar baserat på vilken plan du väljer vilket är särskilt trevligt när du reser. Jag ansluter från min bärbara dator och telefon samtidigt med ett enda konto.

ibVPN Android-app

Att använda Android-appen är ännu enklare än dess iOS-motsvarighet. När du loggar in på Android-appen kan du välja en serverplats. Därifrån kommer appen att ansluta och dina data kommer att krypteras. När du är klar med att använda VPN kopplar du helt enkelt bort och fortsätter surfningen. Återigen gör appen livet enklare jämfört med att manuellt ställa in ett VPN på din Android-enhet.

Besök ibVPN

ibVPN-hastighetstest

Jag testade hastigheten för ibVPN med hjälp av ett Ultimate VPN-konto efter att ha installerat deras allt-i-ett Windows-klient. OpenVPN UDP och L2TP användes för att testa ibVPN-nätverkets prestanda för granskningen. Hastighetstestresultat blandades på serverplatser i USA.

Bilderna nedan visar min hastighet utan VPN och sedan en gång ansluten till en ibVPN-server i Amsterdam. Hastigheten var ganska imponerande med tanke på att ibVPN tillåter torrenter på den servern.

ibVPN hastighetstest

Som ni ser var det cirka 10% skillnad i hastighet mellan anslutningen direkt till min ISP och anslutningen till ibVPN-servern i Amsterdam. Kryptering lägger till omkostnader så att du kan förvänta dig en viss minskning av prestandan. Det är en avvägning för en högre sekretessnivå. Med en hastighet på nästan 60 Mbps kan du enkelt ladda ner eller strömma HD-innehåll.

Slutsats

Jag har haft glädje av att använda ibVPN under åren och har haft en främre rad för att se tjänsten växa. Deras team har gjort ett bra jobb med att utöka servicefunktionerna och nätverksplatserna. Jag föredrar en enkel allt du kan äta plan (Ultimate VPN) men de erbjuder mycket värde i flera av sina planer. ibVPN har utvecklat ett komplett utbud av klientprogramvara och mobilappar.

Det jag gillade mest med tjänsten:

 • Lätt att använda Windows- och Mac-klienter
 • Mobilappar för iPhone, iPad och Android
 • Stöd för OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP, SSTP och SoftEther
 • Smarta DNS- och Sock5-proxyer ingår i Ultimate VPN-plan
 • Djuptidsrabatt på årliga registreringar

Idéer för att förbättra tjänsten:

 • Minska antalet erbjudna VPN-planer
 • Förbättra nätverksprestanda i USA
 • Fortsätt att lägga till serverplatser

Jag gillade att testa ibVPN. Tillförlitligheten var utmärkt och hastigheten var ganska bra på utvalda P2P-vänliga servrar. Du bör prova det själv. Anslut från Windows eller Mac tillsammans med iOS och Android. Ge tjänsten en provkörning. Jag tror att du kommer att njuta av extrafunktioner som Smart DNS och Sock5-proxy. Kom ihåg att registrera dig för den kontotyp som bäst uppfyller dina behov. Min favorit är Ultimate VPN-planen.

Besök ibVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map