Granskning av sekretessbadger 2016

Orange sekretessgrävlingikonenPrivacy Badger är en kostnadsfri tredjepartsspårare och ad-blockerande förlängning som är en ny händelse till samhället. Detta integritetsverktyg släpptes 2014 är projektet från Electronic Frontier Foundation (EFF). Privacy Badgers mål är att blockera spårningsannonser och blockera spårningskakor för att skydda din integritet. För närvarande stöder det bara Chrome och Firefox. Andra versioner kommer snart.


Liksom andra kan du välja att ändra inställningen för varje tracker. Det ger dig möjlighet att blockera spårarna du vill blockera. I den här recensionen visar vi dig hur du använder, laddar ner och installerar tillägget Privacy Badger.

Finansiering av integritet Badger

Finansiering för integritetsgarvet kommer från EFF. Även om du inte behöver donera till EFF, ger Privacy Badger dig chansen att. Vi rekommenderar att du stöder deras ansträngningar. En trevlig del av blockeraren är att den kommer att informera dig om en annons spårar dig på flera webbplatser. Du kan också blockera annonser från specifika domäner genom att flytta reglagen. Privacy Badger är en favoritförlängning av webbläsaren bland många integritetsförespråkare.

Sekretessgrävling för Chrome

För att få Privacy Badger för Chrome måste du klicka på menyknappen i webbläsaren. Gå sedan till Fler verktyg, och då Extensions.

Adblock Plus-installation

Du kommer nu att tas till Extensions skärm från Chrome.

få fler tillägg

Välj alternativet som säger få fler tillägg. Skriv in på vänster sida Sekretessgrävling. Du kommer att se flera olika alternativ här, men du vill välja tillägg som säger Privacy Badger som erbjuds av www.eff.org. Klicka sedan på Lägg till i Chrome -knappen under tilläggsrubriken för att komma igång.

Sekretessgrävling för Chrome

När du uppmanas att klicka på Lägg till tillägg.

Sekretessgrävling för Chrome

Hur man använder Privacy Badger för Chrome

Nu när tillägget är installerat kommer du att uppmanas att ta en rundtur.

Sekretessgrävling för Chrome

När du har gått igenom turnén stänger du Chrome och öppnar den igen. Du kan lämna inställningarna ensam eller ändra dem. För att ändra dem, klicka på ikonen Privacy Badger. Klicka nu på växeln för att komma åt alternativ sida. Som du kan se nedan kan du inaktivera Privacy Badger för specifika webbplatser.

Sekretessgrävling för Chrome

Det finns fyra flikar i detta avsnitt. Det här är användarfilterinställningar, vitlistade domäner, sociala widgetinställningar och allmänna inställningar.

Användarfilterinställningar – Den här fliken visar dig de potentiella trackarna på sidan. Du kan blockera alla spårare helt, bara blockera kakorna eller så kan du tillåta allt. Som det står, du behöver verkligen inte flytta reglagen om inte något är trasigt.

Vittlistade domäner – Den här fliken är där du lägger till domäner som du vill vitlista.

Inställningar för sociala widgetar – Det finns en knapp på den här fliken. Du kan antingen inaktivera eller aktivera social widgetbyte.

Allmänna Inställningar – Det finns bara en kryssruta på den här fliken. Du kan klicka på rutan som säger Visa antal blockerade objekt.

sida med alternativ för privatlivsgrävling

Nu är Privacy Badger redo att användas i Chrome.

Sekretessgrävling för Firefox

För att få Privacy Badger för Firefox, gå till webbplatsen https://www.eff.org/privacybadger och klicka på knappen som säger Installera Privacy Badger.

installera sekretessgrävling för firefox

När du gör det får du ett pop-up-meddelande som det här. Gå vidare och klicka på Tillåta.

integritet badger installera pop up

Klicka sedan på Installera.

installera sekretessgrävling

När den har installerats ser du samma turné som vi nämnde i Chrome-avsnittet. Nu kan du bläddra som du vanligtvis och veta vilka tredjepartsannonser som spårar dig. Om du inte ser några annonser som saknas på en webbsida som du tittar på uppfyller annonserna reglerna för att inte spåra.

Skillnaderna med och utan integritetsbrev

På bilden nedan ser du en webbsida utan att använda Privacy Badger. Det finns flera annonser synliga.

hemsida utan sekretessbrev

Nu kommer vi att visa dig samma sida med Privacy Badger.

webbplats med integritetsgrävling aktiverad.

Som du kan se finns det annonser blockerade på webbplatsen. Kom ihåg att inte alla annonser är blockerade som standard. För att blockera specifika annonser måste du inaktivera spårarna för den annonsen. Privacy Badger är främst ett sekretessverktyg, inte en annonsblockerare.

Varför använda sekretessgrävlingen?

Privacy Badger gör ett bra jobb med att blockera tredjepartsannonsspårare. Det kommer att skydda dig från de webbplatser som följer din surfaktivitet över flera källor. Vi är glada över att Privacy Badger snart kommer att finnas tillgängliga för andra stationära och mobila versioner.

Slutsats

Sammanfattningsvis gillar vi Privacy Badgers användarvänlighet. När du bläddrar mer med Privacy Badger kommer tillägget att ändras utan att du behöver flytta reglagen. Du behöver inte göra några ändringar i reglagen om inte webbplatserna slutar fungera. Eftersom Privacy Badger främst är ett integritetsverktyg kommer det inte att blockera alla annonser. Om du vill ha fler annonser blockerade föreslår vi att du också använder andra annonsblockerare. Du kan använda ytterligare verktyg som ett VPN för att skydda din integritet.

Besök Privacy Badger

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map