FrootVPN Review

Vår FrootVPN-granskning hittade en liten VPN-tjänst som har funnits i VPN-utrymmet i mindre än två år. De började som en gratis VPN-tjänst. I oktober 2015 med ett godkännande av The Pirate Bay-webbplatsen fick tjänsten över 100 000 nya användare på ungefär en vecka. På grund av att mängden användare ökade så snabbt på så kort tid fann de snabbt att deras lilla nätverk inte kunde upprätthållas på helt gratis basis, därför tar de nu ut en nominell avgift. De har servrar i nitton länder efter en större nätverksuppdatering i september 2016. Deras tjänst stöder OpenVPN, L2TP och PPTP-protokoll.


FrootVPN Review

Prissättning och specialerbjudanden

FrootVPN-tjänsten inkluderar obegränsad åtkomst till deras VPN-nätverk av servrar i Kanada, Frankrike, Sverige och USA. Du kan ansluta upp till fem samtidiga enheter per konto. FrootVPN stöder OpenVPN-protokollet med en mycket stark krypteringsalgoritm. Det stöder också L2TP och PPTP så att deras tjänst kan användas på en mängd olika plattformar och enheter.

FrootVPN-prissättningFrootVPN-prissättning är några av de lägsta i VPN-utrymmet. Deras prissättningsstruktur diskonteras baserat på längd. De erbjuder tre olika terminpaket på deras VPN. Dessa villkor inkluderar en månad, tre månader och 1 år. Deras priser börjar på $ 4,99 för en månads tjänst. Du kan få tre månader för $ 11,97 eller $ 3,99 per månad. Slutligen, om du prenumererar på ett år, är priset $ 35,88 eller bara $ 2,99 per månad. Deras prissättning är billig jämfört med de flesta andra VPN-leverantörer.

FrootVPN erbjuder några olika sätt för dig att betala för VPN-åtkomst. Du kan betala med PayPal, större kreditkort, Bitcoin, giropay och WebMoney. De kreditkort de accepterar är MasterCard, VISA, American Express och Discover. Giropay gör att du kan göra direkta banköverföringar. Om du använder Bitcoin och WebMoney kan du vara mer anonym.

Prövningsperiod för riskfri

Även om de inte har en kostnadsfri prövning erbjuder FrootVPN alla nya användare en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Det här är mer än tillräckligt med tid att prova sitt VPN för dig själv. Om du av någon anledning inte är helt nöjd med deras tjänst kommer de att återbetala din betalning i sin helhet. Du måste begära återbetalning av din prenumerationsavgift inom 30 dagar efter att du prenumererar på deras tjänst. Inga återbetalningar kommer att ges efter denna period. Det nämns inte några betalningstyper som är berättigade till återbetalning, så se till att fråga personalen om detta om du betalar på annat sätt än PayPal eller större kreditkort.

Besök FrootVPN

FrootVPN nätverks- och serverplatser

FrootVPN hanterar ett snabbt växande nätverk med VPN-servrar på strategiska platser runt om i världen. Detta gör deras service idealisk för dig som reser och behöver lite extra integritet. FrootVPN-teamet lade till 14 nya serverplatser i september 2016, vilket utvidgade deras nätverk väl förbi dess tidigare storlek.

CountriesLocationsServersIP’sProtocols
191940+okändOpenVPN, L2TP, PPTP

FrootVPN har servrar i följande länder:

 • Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Isle of Man, Israel, Japan, Mexiko, Nederländerna, Polen, Ryssland, Singapore, Sydkorea, Sverige, Schweiz, Storbritannien, USA

FrootVPN-nätverket tillåter Torrent- och P2P-trafik. De loggar inte något som deras användare gör när de är på sin tjänst vilket hjälper deras användare att förbli anonyma och säkra.

Sekretess och säkerhet

Att hitta ett VPN som inte loggar någon av dina onlineaktiviteter är avgörande för att skydda din online sekretess när du använder deras tjänst. FrootVPN har godkänt The Pirate Bay och gör det mycket tydligt när de kan på sin webbplats att de inte loggar någon av dina online-aktiviteter när du använder sin tjänst. Här är ett utdrag från deras webbplats:

Vi behåller inga loggar av något slag som användarinformation, tidsstämplar, bandbredd, IP-adress, DNS-frågor och logg-sessioner för någon av dina aktiviteter för att i hög grad undvika övervakning från tredje part.

Här är en direkt från deras integritetspolicy.

Vi sparar inga trafikdata och lagrar inga loggar. Det betyder att vi ALDRIG loggar in din IP-adress, tider och liknande detaljer. Vi erbjuder anonym surfing och vår policy är att alltid skydda vår användares integritet. Vi kommer aldrig att be våra användare om någon personlig information. Vi övervakar eller loggar aldrig din internetaktivitet

Dessa utdrag visar att FrootVPN tar din personliga integritet på allvar när du använder deras VPN. Varje kund får en ny slumpmässig IP-adress när han ansluter till sin tjänst. De behåller inte betalningsinformation, det förvaras hos deras processorer som inte får tillhandahålla den till andra.

Även om de har ett litet nätverk på cirka 40 servrar i bara fyra länder, behandlar de din online-säkerhet mycket allvarligt. Deras OpenVPN-anslutning använder en mycket stark TLS-ECDHE-AES-256-GCM-SHA384-algoritm för att kryptera alla dina internettransaktioner. Autentisering mellan servern och klienten använder TSL 1.1 2048 bit RSA. Detta ger dem sekretess framåt så att dina data skyddas om ett framtida säkerhetsbrott inträffar. Kryptering av L2TP använder 168 bitar och PPTP-anslutningar använder ett 128-bitars styrkaciffer. Detta innebär att du alltid kan vara säker på att all din Internet-trafik är säkert krypterad när du använder deras tjänst.

Besök FrootVPN

Hands-On Testing

Att registrera sig för ett konto är en mycket enkel process som FrootVPN säger tar bara 10 sekunder. Du måste ange ett användarnamn, lösenord och din e-postadress. Beroende på ditt val av betalningstyp kan det behövas annan information när du klickar på kassan för att slutföra din transaktion. Du kan också välja att kryssa i rutan för att automatiskt förnya ditt prenumeration. Detta illustreras av bilden nedan.

FrootVPN-prenumeration

FrootVPN har inga anpassade mjukvaruklienter eller appar men säger att de arbetar med en Android. Anslutning till deras nätverk sker främst via OpenVPN Connect-klienten från OpenVPN Technologies eller via programvara inbyggd i själva OS som L2TP- och PPTP-anslutningar. När OpenVPN Connect-programvaran har installerats på din enhet, måste du manuellt installera rätt (.opvn) -filer för att kunna ansluta till VPN-servrar i deras nätverk. Dessa kan erhållas från kontosektionen på deras webbplats när du väl har loggat in på deras webbplats.

Du kan ansluta till deras VPN-nätverk med OpenVPN på följande plattformar: Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Linux / Debian och iPhone / iPad. L2TP-protokollet stöds på Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Ubuntu, iPhone / iPad och Android. PPTP-protokollet låter dig köra deras VPN på Synology NAS och Microtik routrar. Som ni ser stöder de de flesta större plattformar och enheter. FrootVPN har illustrerat guider på deras supportsida för att hjälpa dig konfigurera alla dessa enheter för att ansluta till deras VPN-nätverk.

Ansluter till Windows VPN-klienten

OpenVPN GUILåt oss nu titta på hur vi kan konfigurera Windows för att använda FrootVPN-tjänsten. Först måste du ladda ner Windows OpenVPN Connect-klienten till din dator. Du kan hitta länken för att göra detta i supportområdet på deras webbplats. När du har laddat ner rätt paketinstallatör till din maskin måste du öppna och köra den. Detta kommer att lägga till ikonen (visas till höger) på skrivbordet. Om du klickar på detta öppnas Windows-klienten i systemfältet enligt följande.

OpenVPN-systemfack

När du kör klienten och installerar rätt (.ovpn) -filer klickar du på ikonen ovan i facket, väljer din server och klickar på Anslut. Det är lika enkelt som det. På ett ögonblick får du ett meddelande som indikerar att du är ansluten och ikonskärmen blir grön. All din Internet-trafik är nu krypterad och integritetsskydd online skyddas av FrootVPN-nätverket.

Besök FrootVPN

FrootVPN hastighetstest

FrootVPN-föreställningen var lite nedslående. Som visas på bilden nedan var vår hastighet långsammare på VPN än den var direkt till vår ISP. Du kan förvänta dig någon påverkan på hastigheten med hjälp av vilken VPN som helst som orsakas av överhuvudtaget för att kryptera din Internet-trafik.

FrootVPN hastighetstest

Som du kan se på bilderna ovan sänkte FrootVPN-krypterad anslutning vår bashastighets nedladdningshastighet från 41,73 Mb / s till 18,99 Mb / s. Detta är en nedgång på över 50% i nedladdningshastighet när du är ansluten till VPN. Detta är mer än vi skulle ha sett. Liknande resultat erhölls vid anslutning till andra servrar i nätverket. Även om en viss förlust förväntas, känner vi att detta är överdrivet. Även med 50% hastighetsförlust kan vi fortfarande göra allt vi behövde när vi använder deras tjänst eftersom vår ISP-hastighet är hög till att börja med. Detta kanske inte är sant i ditt fall, så vi rekommenderar att du testar tjänsten för dig själv för att se om deras prestanda är acceptabelt för dig.

Slutsats

FootVPN är en grundläggande VPN-tjänst. De har ingen egen mjukvara men de har manuella konfigurationsguider för att hjälpa dig konfigurera deras tjänst från ett brett utbud av enheter. Deras primära anslutning sker via openVPN Connect GUI-programvaran. Du måste importera (.ovpn) -filen för att ansluta till din enhet med OpenVPN-protokollet. De har också guider för användning av L2TP och PPTP med olika enheter.

Deras tjänst inkluderar obegränsad VPN-åtkomst till servrarna de har i nitton länder. De har uttalat att de inte har några loggar så att de inte kommer att kunna hjälpa några brottsbekämpande / upphovsrättsbyråer eller någon tredje part. De säger eftersom de inte har några loggar, de har inget att erbjuda dem. De har rekommenderats av The Pirate Bay och deras VPN-nätverk är Torrent och P2P fildelningsvänligt.

Det vi gillade mest med tjänsten:

 • De stöder OpenVPN-, L2TP- och PPTP-protokollen.
 • De har en billig VPN-tjänst
 • De har inga villkor för sin 30-dagars återbetalningsgaranti.
 • De låter dig betala mer anonymt genom att använda Bitcoin och WebMoney
 • De erbjuder kortrabatter på årliga registreringar.

Idéer för att förbättra tjänsten:

 • Erbjud anpassad programvara för Windows och Mac OS X
 • Erbjud mobilappar för iOS- och Android-enheter
 • Fortsätt att växa nätverk och förbättra prestandan

Oavsett vilken term du väljer (månad, 3 månader eller årlig) erbjuder FrootVPN 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Testa deras service och testa dess prestanda för dig själv. Om du bestämmer att FrootVPN passar bra för dig och tycker om att använda det kan du prenumerera från bara $ 2,99 per månad.

Besök FrootVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map