FlashRouters sekretessappgranskning – VPN-skydd för alla

Linksys WRT3200ACM-routerVi hade nöjet att testa en Linksys WRT3200ACM AC3200 DD-WRT-router från FlashRouters över helgen. Syftet var att ta en titt på den nya FlashRouters Privacy App som innehåller ett enkelt men ändå mycket effektivt gränssnitt för anslutning till några av de största VPN-tjänsterna i världen. Som du kommer att se på ett ögonblick är allt du behöver för att komma igång ett VPN-konto. Sekretess-appen kommer att ta hand om resten. Bäst av allt, genom att ansluta till ett VPN via FlashRouters Privacy App kan du skydda hela ditt nätverk med ett enda VPN-konto.


Vad är en FlashRouter och hur fungerar det?

Kort sagt FlashRouters är ett företag i USA som säljer varumärkesrutrar med DD-WRT eller Tomato firmware förinstallerat. Det finns ett antal fördelar med att använda en router med öppen källkod. Till att börja med eliminerar det en hel del buggar och säkerhetshål som har lämnat miljontals konsumentrutrar öppna för attack. Ur ett integritetsperspektiv stöder DD-WRT och Tomato firmware OpenVPN, L2TP och PPTP VPN-anslutningar. Du kommer också att upptäcka att de anpassade routrarna fungerar bättre än samma enheter som laddats med fabriks firmware.

Vad gör FlashRouters sekretessapp??

FlashRouters-teamet har utökat användbarheten för sina enheter ytterligare med tillägget av en ny VPN Privacy App. Med appen kan du enkelt ansluta till populära VPN-tjänster via routern och till och med växla mellan leverantörer. Den enda förutsättningen är a VPN prenumeration. Detta skyddar hela ditt nätverk inklusive enheter som annars inte skulle vara kompatibla med ett VPN som spelkonsoler och streamingboxar.

Vilka VPN-tjänster stöder FlashRouter sekretessapp?

Vid vår granskning inkluderade FlashRouters Privacy-app support för 11 VPN-leverantörer inklusive ExpressVPN, Hide My Ass (HMA), IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN och Windscribe. Vi testade appen med IPVanish, PIA och ExpressVPN så att vi kan tala med användarvänligheten. Vi kommer att gå mer in på ett ögonblick.

Kan jag installera VPN-sekretessappen på min befintliga router?

Det korta svaret är nej. Du måste köpa en enhet från FlashRouters för att kunna använda appen. Om du redan äger en avancerad konsumentrouter och vill lägga till VPN-stöd kan du tänka på ExpressVPN-routerappen. Det hjälper dig att komma igång utan mycket teknisk kunskap. Annars rekommenderar jag starkt att du köper en förinstallerad DD-WRT- eller Tomato-router från teamet på FlashRouters.

FlashRouters sekretessapp: praktiskt testning

Innan vi dyker in i appen vill jag nämna vad du kan förvänta dig när du köper en enhet från FlashRouters. Till att börja med kommer den med en liten broschyr som hjälper dig att komma igång. Inom några minuter kommer du att ha routern ansluten till Internet och kunna använda FR Privacy App för att ansluta till din favorit VPN. Guiden innehåller också kontaktinformation och supporttimmar. Du kommer gärna veta att FlashRouters har chattstödstimmar 7 dagar i veckan. Du kan också skicka e-post till dem eller besöka FR: s hjälpcenter för svar på många vanliga frågor.

Följ guiden som medföljde enheten när du har tagit bort rutan och konfigurerat din nya router. Du kommer att öppna en webbläsare och besöka flashrouterapp.com. Detta kommer att omdirigera till en lokal sida. Obs! Om du får en tom skärm när du startar sidan, vill du stänga och starta om ett webbläsarfönster i inkognitoläge. Om det inte fungerar, gå vidare och återställ routern. Vi gjorde det och det fixade problemet direkt. Om du är osäker, starta om ��

När FlashRouters sekretess-app startas hälsas du med följande skärm:

FlashRouters sekretessapp

Ansluter till IPVanish VPN

Det första du vill göra är att klicka på rullgardinsmenyn “Välj”. Det är här du hittar en lista över VPN-tjänster som stöds. Vi började med att välja IPVanish. Skärmdumpen till vänster visar FlashRouters Privacy App-gränssnitt för IPVanish. Som du kan se finns det en listruta för att välja en serverplats. Om du börjar skriva namnet på en stad kommer appen att returnera alla resultat som matchar din fråga. När du väljer en server anger du bara ditt användarnamn och lösenord och klickar på knappen “Anslut”. Du kan också välja om du vill “Auto-Connect to VPN” eller inte och aktivera funktionen “Global Kill Switch” baserat på dina inställningar.

FlashRouters IPVanish-anslutning

Vi anslöt till ett antal IPVanish-serverplatser och fann att alla skulle fungera ganska bra. Som ni kan se ovan anslöt vi till en server i Chicago och testade vår hastighet. Prestandan var mycket bra med en nedladdningshastighet på 65,39 Mbps på en kabelanslutning som maximerar cirka 70 Mbps. Vi genomförde också en sekretesskontroll på IPVanish-webbplatsen för att bekräfta att vår IP-adress hade ändrats till en geo-lokaliserad i Chicago. Vi körde också ett snabbt DNS-läckagetest som är en del av vår vanliga testprocess. Vi har inte stött på några problem med FlashRouters-enheten, sekretess-appen eller IPVanish-anslutningen.

Ansluter till privat internetåtkomst (PIA)

Nästa beslutade vi att avbryta en anslutning till PIA. Detta var lika enkelt. Huvudskillnaden var en extra dropdown som gjorde det möjligt för oss att välja mellan AES-128 och AES-256 bitars kryptering. Vi valde AES-256-alternativet för den starkaste möjliga krypteringen. Det första du kommer att märka när du utforskar serverns nedrullning för PIA är att varje plats har både ett TCP- och UDP-alternativ. Vi valde UDP för snabbare hastigheter. Om du har anslutningsproblem kan du alltid byta till TCP som inkluderar felkontroll.

FlashRouters PIA-anslutning

Återigen anslöt vi oss till en PIA VPN-server i Chicago. Som ni ser var prestandan nästan identisk med IPVanish. När vi var anslutna till en server i Chicago testade vi vår hastighet och fann att den var 65,47 Mbps. Det ser ut som att både IPVanish och PIA går igenom LogicWeb i Chicago så att liknande hastigheter är vettiga. Återigen utförde vi en IP-adress och DNS-läcktest utan problem. FlashRouters sekretessapp fungerade utan problem när vi först fick gränssnittet för att ladda.

Slutsats

Det kanske mest imponerande inslaget i den nya FlashRouters Privacy App är det enkla användargränssnittet. Appen kräver inte mycket teknisk kunskap för att skydda din integritet. Det är ett stort plus eftersom konfigurering av din router kan vara en skrämmande och ibland farlig uppgift. Linksys WRT3200ACM-enhet från FlashRouters presterade mycket bra i alla våra tester. Vi rekommenderar definitivt enheten. Den enda leverantören vi inte kunde testa var ExpressVPN eftersom appen krävde ytterligare information. Om du använder ExpressVPN laddar FlashRouters-teamet sin VPN-app på din enhet. Sammantaget var vi mycket imponerade av FlashRouters sekretessapp och rekommenderar starkt att du använder den för att skydda alla enheter i ditt nätverk med ett enda VPN-konto. När du har en chans att testa appen eller dig själv, skicka ett meddelande till oss @VPNFan och låt oss veta vad du tycker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map