SpeedVPN pregled – Brezplačen VPN s puščanjem

Logotip SpeedVPNSpeedVPN je priljubljena brezplačna mobilna aplikacija VPN, ki ima več kot 10 milijonov prenosov. To ni presenečenje, saj mobilno računalništvo nenehno raste. Medtem ko nekatera večja podjetja VPN ponujajo podporo za več platform, se SpeedVPN osredotoča izključno na operacijski sistem Android. Kot ugibate, je ta podprt z oglasi. Ker ni premium različice, je SpeedVPN za uporabnike vsekakor brezplačen. Vprašanje je, kako dobro deluje ta brezplačni izdelek in ali ga je vredno uporabljati? V tem pregledu bomo poskušali odgovoriti na ta vprašanja in videli, ali SpeedVPN ustreza našim testom. Glede na Googlove statistike ima ta aplikacija 4,3 zvezdice z več kot 147 tisoč ocenami. Oglejmo si, ali si zasluži takšno pohvalo.


Želite primerjati naše najbolj priporočene storitve VPN? Tu je nekaj najboljših možnosti za zaščito vaše zasebnosti in deblokiranje geo-omejitev. Vsak VPN ponuja preizkusno obdobje za 30 dni brez tveganja.

RankVPN ServiceVPN ventilator
PriceVisit
SiteServer
Lokacije št
LogsBrowser
RazširitveSmart
DNS
1ExpressVPN6,67 USDExpressVPN160Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
2NordVPN3,49 USDNordVPN87Potrditveno poljePotrditveno poljePotrditveno polje
3Zasebni dostop do interneta3,33 USDPIA49Potrditveno poljePotrditveno polje

O podjetju

Podjetje z imenom gospeedsoft.com je ustvarilo SpeedVPN leta 2014. To pomeni, da so že nekaj časa, vsaj kar zadeva internet. Iskanje informacij o podjetju ni enostavno, na voljo pa so komaj kakšni kontaktni podatki. Vendar smo odkrili, da je domena registrirana v Švici. Če je to pravilno, VPN urejajo trdni zakoni o zasebnosti. Glede na to menimo, da bi moralo biti vsako podjetje, ki želi varovati vašo zasebnost, bolj pregledno.

Cenitev

Kot smo že omenili, za SpeedVPN ni treba plačati. Čeprav večina brezplačnih VPN-jev ponuja možnost nadgradnje za več funkcij, vam ta ne daje možnosti. Velikokrat to pomeni, da ste izdelek. Zaradi teh razlogov vedno obotavljamo uporabo brezplačnih VPN-jev. Če tudi vi, vam priporočamo Zasebni dostop do interneta kot alternativa. Za samo 2,50 USD na mesec lahko uživate v varnem dostopu do VPN-ja na vseh svojih napravah zaupanja vrednega podjetja, ki je pregledno in obstaja že vrsto let.

Lastnosti

SpeedVPN ima zelo preprost in preprost vmesnik. To pomeni, da ni veliko funkcij ali načinov za spreminjanje nastavitev. Ko ga naložite in prečkate obsežen seznam dovoljenj, boste morali onemogočiti optimizacijo baterije. Upoštevajte, da vsi VPN-ji (zlasti plačljive storitve) ne potrebujejo dostopa do tukaj navedenih elementov. Ko se enkrat povežete, je edina možnost, ki jo imate nadzorovan, strežnik, ki ga uporabljate. Na spodnji sliki boste videli štiri države, do katerih vam SpeedVPN omogoča dostop, do katerih so Nemčija, ZDA, Anglija in Francija. Razen spodobne hitrosti ni nobenih posebnosti, o katerih bi lahko govorili.

Izvedba

Ena težava pri uporabi brezplačnega VPN je hitrost storitve. Za test hitrosti smo uporabili strežnik v ZDA. Kot vidite tukaj, je bila naša normalna hitrost 45,8 Mb / s. Pri uporabi SpeedVPN je bila naša hitrost 36,3 Mb / s. To pomeni, da obstaja 21-odstotna razlika v hitrosti. Ker je normalna hitrost lahko do 25% izguba hitrosti, SpeedVPN kaže povprečne hitrosti. Če menite, da gre za brezplačen VPN, je dobro.

SpeedVPN test hitrostiUporaba VPN

Če ste že prej poskusili uporabljati VPN, veste, da je včasih lahko težko. Vendar je premikanje po tem VPN enostavno. Ker ne morete veliko spremeniti, je treba le nekaj korakov povezati.

 1. Poiščite SpeedVPN v trgovini Google Play in kliknite Namestite.
 2. Sprejmite dovoljenja in povejte Dovoli do povezave VPN.
 3. Ko se naloži, kliknite na Nadaljujte gumb.
 4. Od tega trenutka boste našli Lokacije strežnika odsek, ki smo ga pokazali prej s klikom na navpični stolpec s 3 pikami v zgornjem desnem kotu.

SpeedVPN Uporaba

Prednosti uporabe VPN-ja

V teh dneh iz mobilne uporabe prihaja kar nekaj internetnega prometa. To pomeni, da uporaba WiFi postaja nujno za shranjevanje podatkov. Ker se iz dneva v dan pojavlja več vročih točk WiFi, imamo zdaj brezposelni dostop do svetovnega spleta. Lahko pa stavite, da tudi kibernetski kriminalci to radi. Če se povežete s strežnikom, ki ga izberete, ustvarite varno in šifrirano povezavo. Tako močno zmanjšate možnost, da bodo kriminalci ukradli vaše občutljive podatke.

Če želite obiti geo-bloke, je uporaba VPN-ja nujno. To je zato, ker podjetja, vlade in celo medijske družbe preprečujejo uporabnikom ogledovanje omejene vsebine znotraj in zunaj ciljnega območja. Ko se povežete z omrežjem VPN, boste prepričali, da se nahajate na drugem mestu, kot ste v resnici. Preprosto se povežite s strežnikom in lahko začnete brskati ali si ogledati vsebino, do katere želite dostopati. Če imate še vedno težave z blokiranjem, se boste prepričali, da je v brskalniku onemogočen WebRTC. To je težje, če v Androidu uporabljate različne brskalnike. Predlagamo, da uporabite Firefox in naložite razširitveno blokado za ogled omejene vsebine. V nasprotnem primeru bo vse, kar poskušate odblokirati, še vedno videti vaš prvotni naslov IP.

Ali SpeedVPN pušča?

Ena od težav, ki jo imajo številne brezplačne storitve VPN, so puščanje DNS. Če vaša storitev pušča, to predstavlja kritično varnostno napako. Ker običajno za zaščito zasebnosti uporabljate VPN, lahko puščanje razkrijejo vaš IP naslov. Za testiranje SpeedVPN za to napako bomo uporabili celovito spletno mesto za testiranje puščanja, imenovano www.doileak.com. Ta nam je všeč, ker prikazuje seznam različnih vprašanj. Nekatere od njih je mogoče odpraviti na strani brskalnika (kot pri zgoraj navedeni težavi WebRTC), druge pa kažejo puščanja, ki jih ni mogoče odpraviti. Kot vidite na spodnji sliki, ima SpeedVPN nekaj puščanja. Čeprav ni toliko kot nekatere druge brezplačne storitve, puščanje še vedno premagajo namen uporabe VPN-ja.

SpeedVPN Test puščanja

Naj uporabim SpeedVPN?

Ne glede na to, ali uporabljate SpeedVPN ali ne, sodi k vam. Za tiste, ki se trudijo obiti geo-omejitve, boste morda v redu. Če pa programska oprema za blokiranje vidi vaš naslov IP, boste morda imeli nekaj težav. Storitev omogoča le eno povezavo, zato ni rešitev, če imate več naprav. Prav tako ne pozabite, da SpeedVPN ne dovoljuje skupne rabe datotek P2P / datotek v njihovem omrežju. Če nameravate uporabljati SpeedVPN za zaščito vaše zasebnosti, predlagamo, da namesto tega uporabite plačljivo storitev, da se prepričate, da ne pušča.

Končne misli o SpeedVPN

Ko zaključujemo ta pregled, vidimo, da je SpeedVPN izjemno priljubljen in ima več kot 10 milijonov prenosov. Hitrost storitve nam je všeč, saj je tisto, kar bi pričakovali od plačane storitve. To pomeni, da boste morda lahko uživali vsebino, ki je omejena na geo. Ker pa je brezplačna, dobite številne oglase. Prav tako ne morete spremeniti ravni šifriranja ali izbrati določenih strežnikov v državi. Druga pomanjkljivost te storitve je majhno število držav, ki so na voljo. Nenazadnje nam test za uhajanje DNS preprečuje, da bi priporočili SpeedVPN. Zagotovo vam bo pomagal obiti geo-omejitve, toda to je vse, kar bi morali od njega pričakovati. Če želite razmisliti o več možnostih, si oglejte naše Top 10 VPN-jev seznam.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map