Pregled Psiphona 2018

Začnimo s pregledom Psiphona z navedbo, da gre za hibridno storitev VPN, ki jo ponuja Toronto v Kanadi s podjetjem Psiphon Inc. s Kanado. Torej, kaj je hibridna storitev VPN? Preprosto rečeno, storitev je mogoče uporabiti kot celoten VPN z zaščito L2TP / IPsec. Vendar to ni njegov osnovni namen. Psiphon je orodje za izogibanje cenzuri, ki uporablja VPN, SSH in HTTP proxy tehnologije. Če živite v omejevalni državi in ​​morate zaobiti neko obliko internetne cenzure, je storitev Psiphon eno najboljših orodij, ki so danes na voljo za dostop do bolj brezplačnega in odprtega interneta. Uporaba njihove storitve lahko poveča vaše možnosti za uspešno obhod cenzure, ki jo sponzorira država.


Pregled Psiphona

Kaj je Phiphon?

Psiphon je brezplačen in odprtokoden programski program, zasnovan za spletno proticenzuro z uporabo VPN, SSH, zakrčenih SSH (OSSH) in proxy tehnologij HTTP / SOCKS. Uporablja se lahko za odblokiranje vsebine na lokalnih požarnih zidovih v podjetjih in univerzah. Vendar je zasnovan predvsem za izogibanje vladnim omejitvam internetnih vsebin v državah, kot so Kitajska, Iran in druge države Bližnjega vzhoda, Rusija in druge države, na katere se ne cenzurira internet.

Njegov končni cilj je zagotoviti storitev, ki je enostavna za uporabo, ki vsem omogoča necenzuriran pogled na internet od kjer koli na svetu. Njegov namen je vedno zagotoviti ta dostop, ne glede na to, ali je omenjena cenzura začasna ali trajna. Ta prilagodljivost je pomagala uporabnikom nepristranskim internetnim informacijam na zadnjih volitvah v Iranu in Ugandi. Različnim skupinam je tudi pomagal, da so med postopkom volitev vzpostavili stik, ko so ustrezne vladajoče stranke uvedle večjo internetno cenzuro tradicionalnih VPN in drugih socialnih storitev.

Zgodovina Psiphona

Psiphon se je začel kot ideja uporabiti majhno mrežo prostovoljskih pooblaščencev, da bi uporabnikom v omejevalnih državah pomagal zaobiti državno sponzorirano internetno cenzuro. Prvotno je bil zasnovan in implementiran kot mreža prijateljev in družinskih proxy strežnikov, ki omogočajo dostop do tistih, ki jih poznajo v cenzuriranih državah. Začela sta ga Citizen Lab in Univerza v Torontu decembra 2006 in izdala kot odprtokodno programsko opremo.

Projekt je hitro rastel. Posledično je bila leta 2007 ustanovljena neodvisna kanadska korporacija Psiphon, Inc. Z leti so kot vodilni ponudnik pri premagovanju internetne cenzure prejeli različne nagrade. Njihova storitev je mnogim uporabnikom omogočila, da prepoznajo prvotno obljubo interneta kot foruma za svobodno izražanje in izmenjavo necenzuriranih informacij. Kot smo že omenili, je bilo to prvotno doseženo s tem, ko smo v cenzuriranih državah pustili proxy povezave prijateljev in družine na manj omejenih področjih za svoje spletne aktivnosti. To je privedlo do lokalne rasti v skupnostih z velikimi skupinami bivših domoljubov.

Leta 2008 je Psiphon prejel nekaj štipendij Evropskega parlamenta in ameriškega State Departmenta. Te donacije naj bi ga pomagale spremeniti iz majhne skupine lokaliziranih omrežij proxy strežnikov v prilagodljivo storitev izogibanja, ki je na voljo uporabnikom po vsem svetu. To jim je omogočilo diverzifikacijo svoje osnovne skupine z dodajanjem izkušenih varnostnih in programskih inženirjev. Posledično so se od svojih lokalnih začetkov razvili v komercialno storitev, ki ponuja varne spletne rešitve za izogibanje milijonom uporabnikov na različnih lokacijah po vsem svetu..

Kako deluje Psiphon??

Storitev Psiphon ponuja geografsko raznoliko mrežo tisoč proxy strežnikov s centralnim upravljanjem. Večino trenutne infrastrukture gostijo ponudniki storitev v oblaku. To jim omogoča, da se odzovejo na povratne informacije in spremenijo programsko opremo ter pravočasno distribuirajo posodobitve.

Tehnologija uporablja arhitekturo z enim skokom za šifriranje in varno povezavo cenzuriranih uporabnikov z regionalnimi proxy strežniki v neomejenih državah. To uporabnikom v cenzuriranih državah omogoča dostop do bolj brezplačnega in odprtega interneta. Trenutno je na voljo samo za naslednje platforme: Windows, Android in iOS.

Preprosteje rečeno, uporabnikom je na voljo zasebni seznam regionalnih proxy strežnikov zunaj njihove države z omejitvami. Ko se uporabnik poveže z enim od teh, potem deluje kot njegov posrednik pri internetnih transakcijah in v njegovem imenu vloži zahteve. Zahtevana necenzurirana vsebina se nato pošlje posredniku. Ta vsebina se nato varno posreduje uporabniku.

Če izvirni proxy opusti ali postane drugače nedosegljiv, se uporabnik samodejno poveže z drugim. To pomeni, da lahko med uporabo storitve Psiphon doživite spremembe IP.

Kako se Psiphon razlikuje od tradicionalnih VPN-jev?

Kar jih ločuje od tradicionalnih VPN, je njihova sposobnost uporabe različnih arhitektur za izogibanje vladni cenzuri. Programsko opremo Windows lahko nastavite tako, da deluje kot običajno VPN z uporabo L2TP / IPsec za šifriranje in varnost podatkov.

Če pa vaša povezava s strežnikom VPN ne uspe, se lahko poskusite povezati s SSH. Če je SSH z vaše lokacije blokiran, programska oprema uporablja tudi zatemnitev na delu povezave s stiskanjem. Namen tega je skriti dejstvo, da za dostop do internetnih vsebin uporabljate orodje za izogibanje cenzuri. To stori z randomizacijo statičnih podpisov, ki jih uporablja SSH, da oteži prepoznavanje in preprečevanje prstnega odtisa protokola. To mu omogoča, da zaobide številne oblike inšpekcij globokih paketov (DPI), ki jih uporabljajo nekatere vlade.

Druga stvar, ki jo loči od številnih VPN-jev, je ta, da vsakemu uporabniku ponuja le podmnožje zasebnega omrežja proxy strežnikov. To pomeni, da nihče uporabnik ne pozna raznolikosti svojih naslovov IP v omrežju. Zato otežuje njihovo omrežje z uporabo tradicionalnih metod blokiranja IP.

Kako varen je Psiphon?

Psiphon uporablja L2TP / IPsec kot protokol VPN za svojega odjemalca Windows. Čeprav je protokol počasnejši od OpenVPN, protokola, ki ga najpogosteje uporabljajo VPN, večina protokolov še vedno velja za varnega. V načinu VPN bo ves promet uporabnikov šifriran in tunel prek njihove storitve. Uporabniki pa se morajo zavedati, da je privzeti protokol, ki ga uporablja njihova storitev, OSSH.

Protokol OSSH uporablja SSL skupaj z avtentifikacijo gesla za tunel informacij med odjemalcem in strežnikom z uporabo kriptografije z javnim ključem. Omogoča tudi oddaljen varen dostop do ključnih besed in preverjanje pristnosti uporabnikov za povečanje varnosti strežnika. Čeprav se v večini primerov šteje za varno, ni tako varen kot nekateri drugi protokoli VPN.

Upoštevajte tudi, da celotnega uporabniškega prometa prek tega protokola ni mogoče prenašati prek storitve Psiphon, saj ga bodo uporabljali le tisti, ki ga podpirajo in so pravilno konfigurirani. Konkretno, ko način VPN ni omogočen, se prek šifriranega predora proxy pošiljajo samo aplikacije, ki uporabljajo lokalne proxy HTTP in SOCKS..

Poleg tega se je izkazalo, da imajo nekatere ameriške vladne agencije (CIA in NSA) orodja, ki omogočajo prestrezanje in celo delno dekodiranje transakcij, šifriranih s SSH. Ker pa varovanje vaših podatkov ni glavni namen podjetja Psiphon, to ni veliko skrbi za številne uporabnike, ki samo poskušajo zaobiti državno sponzorirano internetno cenzuro..

Končno tudi Psiphon ne zagotavlja varnosti svoje programske opreme. Po lastnih besedah:

Vendar ne pozabite, da je Psiphon zasnovan kot orodje za izogibanje cenzuri in ni posebej zasnovan za namene nadzora. Psiphon ne povečuje vaše zasebnosti na spletu in ga ne bi smeli obravnavati ali uporabljati kot spletno varnostno orodje.

Kaj pa vaša zasebnost med uporabo Phiphona?

Na prvi pogled Psiphon ščiti vašo zasebnost, ker običajno ne beleži IP naslovov za svoje uporabnike. Ker Psiphon ne potrebuje uporabniških računov, privzeto ne zbirajo e-poštnih naslovov, uporabniških imen ali gesel. Kljub temu pa zberejo veliko količin zbranih informacij, ki jih delijo s svojimi komercialnimi partnerji.

Sledi nekaj odlomkov s strani njihove politike zasebnosti glede informacij, ki jih zbirajo njihovi strežniki Psyphon.

Zbiramo naslednje podatke, da ugotovimo, kako dobro deluje Psiphon, katera spletna mesta so priljubljena in katere strategije razmnoževanja so učinkovite. Te podatke delimo z našimi partnerji, tako da lahko na primer vidijo, kako pogosto se njihove strani obiskujejo prek Psiphona in iz katerih držav.

Število e-poštnih zahtevkov za povezavo za prenos odjemalca
Število nadgradenj
Kako pogosto se uporablja vsak protokol in kode napak po neuspehu
Kako pogosto se odkrijejo novi strežniki
Število sej in trajanje seje
Skupaj prenesenih bajtov in bajtov, prenesenih za nekatere določene domene
Platforma za stranke (poenostavljen seznam operacijskih sistemov;…)

Dnevniki dogodkov vključujejo časovne žige, kode regije (državo in mesto) in atribute, ki ne identificirajo, vključno s ID-jem sponzorja (določi, na podlagi katerega se uporablja gradnja odjemalca Psiphon), različico odjemalca in vrsto protokola. Ogledi strani se združijo po času in / ali seji, preden se prijavijo.

Vse statistike, ki se delijo s sponzorji, so nadalje združene po datumu, sponzorju in regiji.

Kot vidite, Psiphon ne zbira samo informacij za namene vzdrževanja, ampak tudi agregirane podatke za komercialne sponzorje. V svoj zagovor v celoti orisujejo, katere podatke počnejo in ne zbirajo ter kako jih uporabljajo v svoji politiki zasebnosti. Preglejte ga sami. Poleg tega jasno navajajo, da Psiphon ne povečuje vaše zasebnosti na spletu in da, če je to vaš glavni cilj, namesto tega uporabite omrežje Tor.

Podpora Psiphonu

Psiphon ne zagotavlja neposredne podpore za posamezne uporabnike, vendar obravnava pomisleke, ki so skupni mnogim uporabnikom v bazi pogostih vprašanj na njihovi spletni strani. Prav tako zbirajo povratne informacije s strani svojih odjemalcev programske opreme za reševanje nekaterih vprašanj, kot so okvare regionalne povezave. Posledično priporočajo, da, če prejmete veliko napak v povezavi, znova naložite odjemalca, da posodobi seznam omrežnih proxy strežnikov, če so bili nekateri blokirani.

Obiščite Psiphon

Psiphon v akciji

Psiphon je mogoče uporabljati na platformah Windows, Android in iOS. Da bi povečali svoj svetovni vpliv, te programske aplikacije podpirajo več kot dvajset različnih jezikov. Ti vključujejo angleščino, španščino, arabščino, indonezijščino, perzijščino, poenostavljeno in tradicionalno kitajsko, turško, vietnamsko in druge.

Povezave za prenos spletnega mesta Psiphon

Prenos programske opreme Psiphon

Stran za prenos spletnega mesta Psiphon vsebuje povezave za prenos njihove programske opreme za vse platforme, ki jih podpirajo. Njihova aplikacija za iOS je na voljo samo v trgovini iTunes. Programska oprema Windows in Android je na voljo za neposreden prenos s svojega spletnega mesta.

Morda boste morali prilagoditi varnostne nastavitve za Android, da boste dovolili aplikacijam iz neznanih virov (kar pomeni spletna mesta, ki niso trgovina Google Play), preden lahko svojo datoteko »apk« naložite neposredno v napravo Android in jo namestite (»stransko obremenitev«). Lahko pa uporabite povezavo do trgovine Google Play, če jo želite namestiti z vaše lokacije. Če je spletno mesto Psiphon ali njegove povezave za prenos cenzurirano, kjer ste, lahko zahtevate, da vam datoteke pošljete po e-pošti z uporabo [email protected]

Brskalnik Psiphon za uporabnike iOS

iPhoni in iPadi so podprti prek brskalnika Psiphon za iOS. To je aplikacija samo za brskalnik. To pomeni, da bo prek omrežja posrednikov na vašem iPhonu ali iPadu nastavljen samo promet brskalnika Psiphon. Ves ostali promet bo potekal prek vaše običajne Wi-Fi ali mobilne povezave.

Če želite na napravi iOS uporabiti blokiran račun za Facebook, Twitter ali drug socialni medij, morate najprej dostopati do njega prek aplikacije brskalnika. Če ga poskusite odpreti neposredno, ga bo blokiral vaš redni ponudnik.

Za nameščanje aplikacije je potreben iOS 8.0 ali novejši. Samodejno izbere vaše protokole povezave, vendar vam omogoča izbiro lokacije vašega strežnika. Tako je vsakomur olajšana uporaba ne glede na njihovo strokovno znanje.

Psiphon za uporabnike sistema Windows

Psiphon za Windows deluje v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 in Windows 10. Najprej ga prenesete v svoj računalnik Windows. Psiphon ne uporablja namestitvenih datotek, ampak raje uporablja podpisano izvedljivo datoteko za distribucijo odjemalca Windows.

Če prenesete to izvedljivo datoteko iz drugega vira, lahko preverite njeno pristnost tako, da primerjate njen podpis s tistimi, ki jih najdete v pogostih vprašanjih na njihovem spletnem mestu. Postopek za to lahko najdete tudi za njihove Windows in Android stranke.

Uporaba odjemalca Psiphon Windows

Ko se prepričate, da je datoteka, ki ste jo prenesli, verodostojna, jo lahko kopirate v lastni imenik ali preprosto zaženete iz območja prenosa. Če ga želite uporabljati v načinu VPN, ga boste morali “zagnati kot skrbnik”. To bo odprlo stranko in vas samodejno povezalo v najhitrejšo državo z vaše lokacije. To povezavo označuje obkrožen zeleni kljuk, zeleno besedilo “Povezano” in rdeči gumb “Prekini”..
Začetna povezava odjemalca Psiphon WindowsZačetna povezava je vedno do najhitrejše lokacije, da se zagotovi konstantna zmogljivost. Če pa se želite povezati z določeno državo in izkoristiti spletna mesta ali storitve, ki uporabljajo to virtualno lokacijo, lahko kliknete v spodnje polje »Poveži se« in izberite lokacijo vašega strežnika iz 17 različnih držav. To vas bo prekinilo od trenutne lokacije in vas nato samodejno povezalo s strežnikom na vaši novi virtualni lokaciji.

Države Psiphon imajo strežnike, vključno z Avstrijo, Belgijo, Kanado, Švico, Češko, Nemčijo, Španijo, Združenim kraljestvom, Madžarsko, Indijo, Italijo, Japonsko, Nizozemsko, Romunijo, Singapurjem in ZDA.

Spreminjanje držav v odjemalcu Psiphon Windows

Prekinitev povezave s storitvijo je prav tako preprosta, preprosto kliknite gumb »Prekini povezavo«.

Prekinitev povezave s storitvijo Psiphon s Windows odjemalcem

Konfiguracija odjemalca Windows Psiphon

Odjemalec Psiphon Windows ima nekaj ročnih nastavitev, ki omogočajo nastavitev njegovega delovanja. Do njih lahko dostopate tako, da v glavnem meniju odjemalca na levi strani okna odjemalca izberete »Nastavitve«.

Meni za nastavitve odjemalca Windows Psiphon

Vsebujejo naslednje posamezne nastavitve preklopa:

 • Zmanjšajte na sistemsko pladenj – To vam omogoča, da sprostite prostor v opravilni vrstici in namizju, če ste s storitvijo daljši čas povezani.

Zmanjšanje odjemalca sistema Psiphon Windows v sistemsko vrstico

 • Split predor – Če se boste s tem spoprijeli, bodo zahteve za strežnike, ki so poslani v vaši državi, prosili za tunele prek storitve Psiphon. Tako lahko hitreje dostopate do teh spletnih mest in morda zmanjšate stroške uporabe podatkov.

Možnost razdelitve predora Psiphon

 • Onemogoči časovne omejitve za počasna omrežja – Če to omogočite, lahko zmanjšate nepričakovane prekinitve povezav v počasnih omrežjih.

Psiphon Onemogoči časovno omejitev za počasne mreže

 • Področje strežnika Psiphon – To vam omogoča, da izberete določeno državo, na katero se želite povezati, in zagotavlja enako funkcijo, kot če kliknete v spodnje polje »Povezava prek« na glavni strani povezave.

Izbira virtualne države Psiphon

 • Lokalna vrata proxyja – To boste morali nastaviti, če imate orodja, ki zahtevajo ročno konfiguracijo za delo s storitvijo Psiphon.

Nastavitev lokalnih pristanišč Psiphon

 • Proxy proxy – Privzeto bo odjemalec Psiphon uporabil kateri koli vnaprej konfiguriran proxy v vašem računalniku za vzpostavitev svojega tunela. Nastavitev strežnika proxy vam omogoča, da preklopite to privzeto vedenje tako, da ročno konfigurirate proxy za uporabo ali mu rečete, naj ne uporablja nobenega obstoječega proxyja. Nekatera podjetja in univerze lahko zahtevajo, da za dostop do interneta konfigurirate strežnik proxy. V tem primeru lahko tukaj ročno vnesete nastavitve.

Psiphon Upstream Proxy Setup za Windows

 • Uporabite način L2TP / IPsec – Zadnja nastavitev omogoča odjemalcu, da uporablja popolno funkcijo VPN. To bo onemogočilo vse druge nastavitve, razen tiste za zmanjšanje, saj niso združljive s tem načinom. Če nastavite to, bo tunel ves vaš računalniški promet skozi predor Psiphon, vendar bi lahko oviral vašo sposobnost, da bi obšli cenzuro, saj ne zagotavlja nobene zametke povezave in bo morda lažje blokirati.

Način Psiphon VPNČe spremenite konfiguracijo odjemalca, boste pozvani, da jih shranite ali zavržete, preden zapustite meni z nastavitvami. Verjetno bi morali sprejeti privzete nastavitve, razen če imate posebne potrebe po proxyju, imate težave s povezavo ali imate težave pri dostopu do spletnih mest.

Naslednji dve postavki menija odjemalca sta »Povratne informacije« in »Vizitka«. V meniju za povratne informacije boste osebju Psiphona zagotovili pozitivne ali negativne odzive, s pomočjo katerih bodo lahko izboljšali svoje delovanje. Prav tako lahko prijavite težave in zahtevate odgovor po e-pošti. Zavedajte se, da lahko posamezni odgovori trajajo nekaj časa. V meniju približno je prikazana številka vaše trenutne različice in povezave do najnovejše nadgradnje ali dostopa do pogostih vprašanj na njihovem spletnem mestu.

Povratne informacije Psiphona in O menijih

Zadnja dva menija sta Dnevniki in Jezik. V meniju Dnevniki so prikazani podatki o prijavi v trenutno sejo in lahko pomagate vi ali osebje Psiphona pri odpravljanju težav s povezavo. V zadnjem meniju je prikazan globalni obseg aplikacije in po potrebi boste lahko spremenili jezik odjemalca.

Dnevniki in jezikovni meniji PsiphonJasno vidite, da Psiphon vsem uporabnikom sistema Windows v mnogih delih sveta olajša premagovanje požarnih zidov in cenzure, ki jih je sponzorirala vlada. Njihov programski odjemalec je preprost za prenos in uporabo. Nekaj ​​klikov je potrebnih za povezovanje v njihovo omrežje za večino uporabnikov in začeti uživati ​​v bolj odprti necenzurirani internetni izkušnji.

Psiphon za uporabnike Android

Za razliko od svojega odjemalca Windows aplikacija Android ne podpira načina popolne VPN, vendar ima način Tunnel Whole Device. Prav tako samodejno uporablja OSSH protokol, da poveča vaše možnosti za izogibanje cenzuri brez odkritja.

Aplikacija Psiphon Android uporablja Androidovo VpnService skupaj s tun2socks za zagotavljanje celotnega načina za naprave Android. Podprogram tun2socks ustvarja vmesnik za virtualno omrežje TUN. Ta vmesnik prestreže vse prihajajoče TCP povezave in jih nato posreduje strežniku SOCKS. To jim omogoča, da posredujejo ves promet naprav prek svoje tunelizirane storitve SSH, ne da bi potrebovali podporo aplikaciji.

Stransko nalaganje aplikacije Psiphon Android

Odločili smo se, da bomo aplikacijo Psiphon Android naložili neposredno z njihovega spletnega mesta. Najprej smo prilagodili varnostne nastavitve, tako da smo lahko naložili aplikacije iz drugih krajev, razen iz trgovine Goggle Play. Nato smo aplikacijo prenesli s strani za prenos spletnega mesta Psiphon. Ko smo ga prenesli, smo namestili aplikacijo. Po odprtju smo se odločili za tunel celotne naprave in ji omogočili vzpostavitev VPN storitve. Ko smo poskrbeli za te uvodne izjave, nas je programska oprema Psiphon samodejno povezala s strežnikom z najboljšo zmogljivostjo.

Stransko nalaganje aplikacije Psiphon Android

Uporaba aplikacije Psiphon Android

Na vrhu aplikacije Psiphon Android je majhen oglasni prostor z menijem zavihkov pod njim za različne zaslone. Prvi od njih je zaslon “Statistika”, ki prikazuje grafični prikaz podatkov, poslanih in prejetih med sejo.

Drugi zavihek »Možnosti« vam omogoča, da konfigurirate delovanje Psiphona. Vsebuje tri nastavitve preklopa:

 • Celotna naprava v tunelu – S tem zagotovite, da se ves promet prilagodi prek njihove storitve. Če to izklopite, bo aplikacija prešla v način brskalnika Psiphon in odprla brskalnik. V tem načinu bo tunel samo promet prek brskalnika Psiphon.
 • Posodobitve prenesite samo na WiFi – Če nastavite to stikalo, boste lahko prihranili denar s svojega računa za mobilne podatke.
 • Onemogoči časovne omejitve za počasna omrežja – To stikalo nastavite, če naključno prekinete povezavo.

Meni zavihkov Android Psiphon

Na zavihku Možnosti boste tudi izbrali novo virtualno državo. Podobno kot pri odjemalcu Psiphon Windows, ko boste izbrali novo lokacijo, vas bo aplikacija povezala z njo. Če se dotaknete gumba »Povratne informacije«, se bo odprl zaslon, na katerem boste lahko komentirali delovanje aplikacije in težave prijavili tehnični podpori Psiphon.

Zdaj si oglejmo še druge možnosti aplikacije Psiphon Android. Če se dotaknete gumba »Več možnosti«, se bodo prikazale te. Prvi dve možnosti vam omogočata, da nastavite slušna in taktilna opozorila, da vas obvestite, ko povezava pade, tako da jo lahko znova zaženete.

Možnosti aplikacije Psiphon Android

Če se dotaknete možnosti »Izključi aplikacije«, se odpre zaslon, ki vam omogoča, da prek storitve Psiphon izberete aplikacije, ki jih ne želite predočiti. Ko izberete aplikacije, ki jih želite izključiti, tapnite »Nastavi«, da jih shranite. To lahko pomaga izboljšati hitrost teh aplikacij in povečati njihovo delovanje z omejevanjem količine podatkov, ki jih ima za predoranje.

Aplikacija bo privzeto uporabila vaše sistemske omrežne nastavitve za ustvarjanje predora SSH, vendar lahko to spremenite. Če dotaknete možnost »Ustvari prek proxy HTTP«, boste lahko konfigurirali proxy HTTP, ki ga uporablja pri vzpostavljanju svojega SHH omrežja. To je podobno nastavitvi strežnika proxy, ki jo uporablja odjemalec Windows.

Prekinitev povezave s storitvijo Psiphon je enostavna kot povezava z njo. Preprosto tapnite gumb »Stop« na dnu glavnega zaslona aplikacije. Modri ​​logotip Psiphon se bo obarval belo in pokazal, da prometa ne uporabljate več. Obstaja tudi zavihek, s katerim boste lahko pregledali dnevnike sej. Zadnji posnetek zaslona je v brskalniku Psiphon.

Psiphon Android App Disconnect

Aplikacija Psiphon 3 Android je enostavna za uporabo in namestitev. Nastavite ga lahko za prilagajanje vsega prometa Android prek aplikacije ali samo promet iz brskalnika Psiphon, kot je aplikacija iOS. Omogočili boste preprosto izključitev aplikacij s samo nekaj dotiki. Za povezavo ali prekinitev povezave je potreben le en dotik zaslona. Ima funkcije, podobne njihovim odjemalcem za Windows, in vsem omogoča enostavno zaobiti požarne zidove ali cenzuro, ne da bi bilo potrebno obsežno tehnično znanje.

Pregled aplikacije Psiphon Pro Android

Aplikacijo Psiphon Pro Android lahko prenesete in namestite iz trgovine Google Play. Oglas je podprt in Psiphonov prvi poskus zaslužka s svojo programsko opremo za izogibanje. Prva stvar, ki jo boste opazili, je, da je več kot polovica zaslona pokrita z oglasi. To pomeni, da je za prikazovanje možnosti zaslona in drugih funkcijskih zaslonov na voljo le približno ena četrtina zaslona.

Aplikacija Psiphon Pro je skoraj enaka priloženi aplikaciji Psiphon 3, ki smo jo pregledali zgoraj. Omogoča vam izbiro novih virtualnih držav in vas poveže z njimi. Možnost posodabljanja samo prek Wi-Fija ni več na voljo, ostali zavihki in možnosti pa ostajajo enaki. Je pasovna širina omejena na 2 Mb / s. Naši hitrostni testi na brezplačni različici so se gibali med 1 in 2 Mb / s.

Pregled aplikacije Psiphon Pro Android

Ko spreminjate zavihke ali povezave, poleg statičnih oglasov prikazuje tudi oglase in videoposnetke na celotni strani. Kot primer, pri poskusu spreminjanja virtualnih lokacij smo morali preklicati dva oglasa na celotni strani in pogledati osem sekundni video, preden se je aplikacija končno povezala z našo novo virtualno državo. Podobni dogodki so se zgodili skoraj vsakič, ko smo se dotaknili aplikacije. Ugotovili smo, da so ti oglasi precej nadležni in mislimo, da boste tudi vi.

Če želite uporabljati aplikacijo Psiphon Pro, se boste verjetno želeli hitro prijaviti na naročnino. Plačilo za aplikacijo bo odstranilo oglase iz nje. Nadgradili boste tudi na večjo hitrost povezave glede na vaš paket. Plačila lahko opravite prek trgovine Google Play. Psiphon ponuja storitev v dveh modelih: neprekinjen servis in začasne največje dovoljene hitrosti.

Plačila za neprekinjene naročnine je treba opraviti s kreditno kartico in vključiti brezplačno 30-dnevno preskusno različico. Cene zanj so naslednje:

 • Največja hitrost – 9,99 USD na mesec, približno 5 MB / s;
 • Visoka hitrost – 4,99 USD na mesec, hitrost ni znana.

Začasne dovolilnice za največjo hitrost se lahko plačajo s kreditno kartico ali z darilnimi karticami ali dobropisi Google Play. Cene zanj so naslednje;

 • 7 dnevna prepustnica – 4,99 USD
 • 30 dnevna prepustnica – 9,99 USD
 • 360 dnevni prehod – 119,99 USD

Preskusi hitrosti Psiphona

Odločili smo se, da bomo v storitvi Psiphon izogibanja preskusili hitrost in uporabili način polnega VPN, ki uporablja protokol L2TP / IPsec, in privzeti način OSSH. Preskus OSSH je bil izveden z možnostjo njihove najhitrejše države. Kot smo sumili, so bili zaradi hibridne narave Psiphona ti testi zelo različni.

Psiphoni hitrostni testi VPN

Psiphon na našem celotnem testu hitrosti načina VPN ni bil zelo uspešen. Odjemalec je izbral lokacijo našega strežnika VPN in nismo ga mogli spremeniti na bližjega strežnika, saj je omogočanje tega načina onemogočilo našo sposobnost spreminjanja regije. Pričakovali smo, da bo test počasnejši od nekaterih drugih VPN storitev zaradi protokola L2TP / IPsec, ki ga storitev uporablja. Čeprav je varno, je to eden izmed počasnejših protokolov VPN zaradi dvojne enkapsulacije podatkov in preverjanja napak, če velja.

Psiphon test polne hitrosti VPN

Preskus hitrosti kaže, da je šifriranje znižalo hitrost prenosa naše osnovne povezave s 24,09 Mb / s na 4,80 Mb / s. To je približno 80% padec na strežnik v Londonu v Veliki Britaniji. To je zelo velik padec hitrosti povezave v primerjavi z večino storitev VPN, ki smo jih preizkusili. Poleg tega uporaba storitve v tem načinu ni priporočljiva, saj zmanjšuje vaše možnosti, da bi lahko obšli požarne zidove in vladno cenzuro..

Preskusi hitrosti Psiphon OSSH

Rezultati za storitev Psiphon, ki uporablja privzeti protokol OSSH, so bili odlični. Čeprav ni posebej namenjen varnosti, ta protokol zaradi svoje narave zagotavlja približno enako raven zaščite pred šifriranjem kot SSL. Kar pa je za večino uporabnikov Psiphona bolj pomembno, je to, da povečuje njihovo možnost za premagovanje cenzure s strani države.

Preskus hitrosti Psiphon OSSH

Storitev Psiphon je opravila veliko boljši izkoristek privzetega protokola in nastavitev na našem preizkusu učinkovitosti. Preskus hitrosti kaže, da je znižal hitrost prenosa naše osnovne povezave s 33,82 Mb / s na 30,73 Mb / s. To je približno 9,1% padec na strežnik v Ontario v Kaliforniji. Pri uporabi njihovih proxy strežnikov je relativno majhna izguba hitrosti povezave. Z dodano zmožnostjo izogibanja požarnim zidom in državno sponzorirano cenzuro je to majhna cena za uspešnost.

Pregled Psiphona: Sklep

Psiphon je internetna storitev cenzurnega izogibanja, ki jo ponuja kanadsko podjetje Psiphon Inc. Začelo se je kot sredstvo, s katerim lahko prijatelji in družina posredujejo pooblaščence ljudem, za katere so vedeli, da jim bodo pomagali preseči cenzuro svoje države in uživati ​​v bolj odprtem internetu. Danes je prerasla v eno najboljših storitev, ki jo lahko ljudje povsod v zatiranih državah uporabljajo za premagovanje vladne cenzure in interakcijo z zunanjim svetom.

Programska oprema Psiphon je odprtokodna, sama storitev pa je brezplačna, vendar podpirajo oglase. Pred kratkim so za svoje uporabnike Android uvedli izboljšano storitev naročnine. Imajo enostavno programsko opremo za Windows, Android in iOS, s pomočjo katere se uporabniki lahko povežejo v svoje omrežje.

Njihova programska oprema je privzeta za protokol OSSH, ki preusmeri promet iz aplikacij, ki podpirajo proxy HTTP / HTTPS in SOCKS. To vključuje najbolj pravilno nastavljene brskalnike. Njihov odjemalec Windows lahko deluje v polnem načinu VPN s protokolom L2TP / IPsec. Aplikacijo Android je mogoče zagnati v načinu celotne naprave ali brskalnika, aplikacija iOS pa samo v načinu brskalnika.

Čeprav Psiphon ni mišljen kot internetno varnostno orodje, kljub temu zagotavlja nekaj zaščite. Vendar je njegov cilj pomagati premagati požarne zidove in državno sponzorirano cenzuro v omejevalnih državah po vsem svetu. Preveden je bil v več jezikov, da bi pomagal uresničiti ta cilj.

Kaj nam je bilo najbolj všeč pri storitvi Psiphon:

 • Imajo programsko opremo po meri za računalnike Windows.
 • Psiphon ima mobilne aplikacije za naprave Android in iOS.
 • Vsakdo lahko dovoli, da obide cenzuro, ne da bi potreboval tehnična znanja.

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Izboljšajte hitrost svojih mobilnih aplikacij.
 • Zmanjšajte število oglasov za brezplačne uporabnike Android.

Programska oprema Psiphon je zasnovana za cenzorsko izogibanje z uporabo tehnologij VPN, SSH, prikriti SSH (OSSH) in HTTP / SOCKS Proxy tehnologij. Tehnologija zakritja, ki jo uporablja, ji pogosto omogoča, da se norčuje z strategijami DPI, ki jih uporabljajo države, kot je Kitajska. Če morate v svoji državi premagati internetno cenzuro, lahko Psiphon poveča vaše možnosti za uspeh. Tako boste lahko uživali v bolj neoporečenem internetu.

Obiščite Psiphon

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map