Pregled DotVPN

V našem pregledu DotVPN je bilo ugotovljeno, da gre za internetno varnost in zasebnost, ki jo ponuja Smart Security Ltd. Začela se je izvajati leta 2014. Njihovo poslanstvo je „zagotoviti dostop do brezplačnega in odprtega interneta.“ Trenutno imajo programsko opremo VPN za platforme Android in iOS. Poleg tega imajo razširitve za brskalnike Google Chrome, Opera in Firefox, ki vam lahko pomagajo varovati vse vaše podatke med brskanjem po spletu. Te lahko pomagajo tudi pri zaščiti vaše internetne zasebnosti, saj vam omogočajo, da spremenite svojo navidezno geo-lokacijo. Trenutno je v razvoju namizna aplikacija.


Pregled DotVPN

Cene in posebne ponudbe

DotVPN ima resnično poenostavljen model določanja cen. Ponujajo brezplačno storitev VPN z nekaterimi omejitvami (funkcije spodaj prikazane kot osičene). Podrobneje jih bomo preučili pozneje v našem pregledu DotVPN. Poleg tega ponujajo tudi vrhunsko storitev brez kakršnih koli omejitev.

Vrhunska storitev ima dva različna načrta cen. Ti načrti se cenovno razlikujejo glede na trajanje storitve. En mesec se lahko prijavite za 4,99 dolarja in eno leto za 35 dolarjev. To pomeni, da če se prijavite za eno leto, lahko prihranite 40% na mesečni ceni.

DotVPN Cene

Kaj torej dobite za svojo plačljivo naročnino? DotVPN Premium ima naslednje funkcije:

 • Boljša uspešnost – dostop do več strežnikov, kar vam omogoča hitrejše povezave in hitrost prenosa podatkov.
 • Neomejena pasovna širina podatkov – brez drobljenja hitrosti prenosa.
 • Pretok video in avdio – omogoča dostop do pretočne vsebine z različnih geolokacij.
 • Zaščita požarnega zidu v oblaku – to ščiti vaša ranljiva odprta vrata, saj so vse dohodne povezave prek strežnikov DotVPN. Tako se na požarnem zidu strežnika DotVPN blokirajo poskusi vdorov in zlonamerna programska oprema in nikoli ne dosežejo vaše naprave.
 • Omejitve vsebine nič – to vključuje prenose P2P in mimo cenzure vsebine.
 • Večja moč ključa za šifriranje – storitev uporablja 4096-bitni ključ za preverjanje povezav tunelov in razširitev SSL.

DotVPN ponuja samo en način plačila za njihovo storitev, PayPal. Plačila s kreditno kartico in Bitcoin trenutno niso sprejeta. Menimo, da bi to lahko omejilo veliko uporabnikov.

Preizkusno obdobje brez tveganja

DotVPN ima brezplačno različico svojih varnostnih in zasebnih storitev. Edine lastnosti te storitve so neomejena pasovna širina in zaščita požarnega zidu prek njihovih omrežnih strežnikov. Vse, kar je potrebno za uporabo brezplačne storitve, sta e-poštni naslov in geslo. Ne omogoča pretakanja vsebine, ima nižjo jakost ključa za šifriranje in ne dovoli prometa P2P.

Kljub tem omejitvam menimo, da je njegova glavna omejitev za večino ljudi ta, da gre počasi. Verjetno je to posledica dejstva, da so vsi brezplačni uporabniki omejeni na določene strežnike v neki regiji. Ti strežniki so počasnejši in na splošno prenatrpani, kar vodi do počasnega delovanja celotne brezplačne storitve.

Vendar DotVPN za teden dni brezplačne uporabnike nadgrajuje v hitrejšo Premium mrežo. Ne vemo, ali je ta nadgradnja na voljo le za omejeno časovno obdobje ali ne. Torej, zdaj bi bil pravi čas, da preizkusite storitev Premium in preverite, ali lahko ustreza vašim trenutnim potrebam po varnosti in zasebnosti.

Za nove uporabnike Premium imajo tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja, če niste zadovoljni z njihovo storitvijo. To nadomestilo ima nekaj pogojev in omogoča tudi delno vračilo. Vsako delno povračilo je po lastni presoji DotVPN. Več informacij o tem najdete na strani pravilnika o vračilu na njihovi spletni strani.

Obiščite DotVPN

Lokacije omrežja DotVPN in strežnika

Omrežje DotVPN sestavlja približno 700 strežnikov. Ti so razširjeni med 24 podatkovnimi centri v 12 različnih državah. Države, ki jih lahko povežete, so ZDA, Kanada, Španija, Švica, Nizozemska, Švedska, Združeno kraljestvo, Rusija, Francija, Nemčija, Japonska in Singapur. To ni toliko lokacij kot nekatere večje storitve VPN, vendar svojim uporabnikom omogoča dostop do nekaterih najbolj priljubljenih destinacij. Kot nov ponudnik se DotVPN še vedno širi na nove lokacije.

Poleg varnosti podatkov in zasebnosti imajo uporabniki DotVPN tudi dostop do analitike, sledenja internetu in preprečevanja oglasov ter zaščite požarnega zidu. To so nekatere značilnosti, ki jih običajno najdemo pri višjih ponudnikih. Vključeni so tako v proxy svojih internetnih brskalnikov, kot tudi na platformi iOS in Android.

Zasebnost, varnost in podpora

DotVPN ima svoje DNS strežnike in pravijo, da imajo strogo politiko brez dnevnika. Nahajajo se v Hong Kongu, ki nima trenutnih zakonov o hrambi podatkov. Tu je izvleček iz njihovega spletnega mesta:

Ne shranjujemo nobenih informacij in dnevnikov, ki bi lahko razkrili vašo lokacijo ali spletne aktivnosti. DotVPN hrani samo osnovne podatke, ki so potrebni za delovanje naše storitve.

Odkrili smo, da vaš naslov IP shranjujejo 24 ur od vaše zadnje povezave kot del njihovega vzdrževalnega servisa. Nekaterim uporabnikom je to lahko moteče. Te podatke morate pregledati sami. Najdemo jih v njihovi politiki zasebnosti.

Za varnost DotVPN uporablja zaščito transportnega sloja (TLS 1.2) s šifriranjem AES-128 s 4096-bitnim RSA ključem za stiskanje rok in prenos AES ključa. To bi moralo zagotoviti večjo zaščito večini uporabnikov. Njihove internetne razširitve proxy uporabljajo povezavo proxy SSL s 4096-bitnim ključem. Njihova aplikacija za iOS zaradi varnosti izkorišča IPSec.

Podpora DotVPN je prek sistema vozovnic s povprečnimi čakalnimi dobami. Imajo majhno bazo znanja o rešenih težavah in splošnih pogostih vprašanj. Zdi se, da trenutno ni prisotna v družabnih omrežjih.

Obiščite DotVPN

Hands-on testiranje DotVPN

DotVPN trenutno nima aplikacije Windows ali OS X. Vendar pa imajo Android in iOS aplikacije. Za aplikacijo iOS je potreben iOS 8.0 ali novejši. Poleg tega imajo razširitve brskalnika za Opera, Firefox in Google Chrome. V tem razdelku pregleda DotVPN si bomo podrobneje ogledali aplikacijo Android in razširitev proxy Google Chrome.

Uporaba aplikacije DotVPN za Android

Namestitev aplikacije DotVPN za Android je preprosta. Preprosto kliknite na stran za prenos svojega spletnega mesta in nato izberite aplikacijo »Google Play« pod aplikacijo Android. Tako se boste odpeljali do trgovine Google Play, kjer boste lahko začeli postopek namestitve aplikacije.

Tam se dotaknite gumba »Namestitev« in nato odprite aplikacijo. Ko se aplikacija odpre, boste morali vnesti e-poštni naslov in nato geslo. Spodnje slike ponazarjajo ta postopek. Zadnja slika prikazuje glavni zaslon povezave.

Namestitev in zagon DotVPN

Tapkanje stikala za povezavo / prekinitev povezave na tem zaslonu vas bo povezalo s strežnikom v državi, ki je prikazana na dnu zaslona. V tem primeru vas bo to povezalo z ZDA. Aplikacija vam bo samodejno dodelila nov virtualni naslov IP in povezala Premium uporabnike z najhitrejšim strežnikom DotVPN s njihove trenutne lokacije. Uporabniki brezplačnih storitev bodo praviloma dodeljeni večjim množicam brezplačnih strežnikov in bodo imeli počasnejše delovanje VPN.

Če se dotaknete same lokacije, se bo odprl zaslon za izbiro države (spodaj levo). Nato lahko izberete nov ciljni strežnik v omrežju DotVPN. S tem se boste vrnili na glavni zaslon, kjer se boste nato lahko povezali na svojo novo lokacijo.

Do menija računa lahko dostopate s pritiskom na ikono menija v zgornjem levem kotu (tri vodoravne vrstice). V tem meniju bo prikazana vrsta vašega računa in omogočeno vam je naslednje:

 • Storitev nadgradnje – omogoča nadgradnjo na storitev Premium.
 • Spremeni geslo – omogočajo ponastavitev gesla za račun.
 • Skupna storitev – naj vam storitev delijo s prijatelji na Facebooku ali Twitterju.
 • Storitev cen – vas bodo odpeljali v trgovino Google Play, kjer lahko ustvarite pregled aplikacije Android.
 • Pomoč strankam – odprite sistem vozovnic DotVPN.

Uporaba aplikacije DotVPN za Android

Končno se s pritiskom na ikono zobnika v zgornjem desnem kotu zaslona odpre zaslon »Nastavitve«. Na tem zaslonu lahko preklopite naslednje:

 • Ohranjevalnik pasovne širine – nadzoruje stiskanje podatkov, kar lahko poveča zmogljivost VPN.
 • Adblock – blokira nekatere neželene oglase, ki lahko povečajo hitrost brskalnika.
 • Zaščita za sledenje – pomaga preprečiti tretjim osebam, da spremljajo vaše internetne dejavnosti.
 • Blokirajte analitiko – zmanjša metapodatke, zbrane o vas med brskanjem po internetu.
 • Firewall – ščiti vas pred zlonamernimi internetnimi viri.
 • Začeti – samodejno se poveže, ko se zažene aplikacija DotVPN Android.

Na glavnem zaslonu za povezavo z aplikacijami je prikazan samodejni števec za vse blokirane aktivnosti. Kot je razvidno iz zgornjih slik, je DotVPN Android aplikacija enostavna za namestitev in uporabo. Na katero koli lokacijo v njihovem omrežju se lahko povežete s samo nekaj dotiki. Še nekaj dotikov vam bo omogočilo enostavno spreminjanje na nov ciljni strežnik. To vam bo pomagalo ohraniti internetno zasebnost in varnost, medtem ko se boste povezali s svojim najljubšim dostopnim mestom od kjer koli na svetu.

Obiščite DotVPN

Uporaba DotVPN razširitve za Google Chrome

Logotip DotVPNNamestitev razširitve DotVPN Google Chrome je preprosta. Na strani za prenos na njihovem spletnem mestu kliknite na gumb »Dodaj v Chrome« pod njegovo sliko. Odprla se bo trgovina Google Chrome, kjer na vrhu končnice kliknete gumb »Dodaj v Chrome«. Ko je dodan, preprosto odprite brskalnik Chrome in kliknite ikono DotVPN zgoraj na desni strani naslovne vrstice.

To bo odprlo razširitev in vam omogočilo vnos e-poštnega naslova in gesla. Potem se bo razširitev odprla in vam zagotovila navidezni IP naslov do najbližje podprte lokacije DotVPN. To bo pomagalo zaščititi vse podatke brskalnika in vam zagotovilo več zasebnosti med uporabo spleta. Ta postopek zagona je prikazan spodaj.

Zagon DotVPN Chrome

S klikom na lokacijo na dnu glavnega okna povezave, ki je prikazano desno zgoraj, se bo odprlo okno s seznamom krajev, s katerimi se lahko povežete. Na tem seznamu boste videli čas pinga za lokacijo in dve ocenjeni hitrosti povezave. Prva hitrost je počasnejša in je namenjena brezplačnim uporabnikom storitev. Drugo je hitrost, ki bi jo morali doživeti uporabniki Premium. S klikom na novo lokacijo v tem oknu boste znova odprli glavno okno in vam od tam dodelili navidezni IP naslov.

Podobno kot za Androidovo aplikacijo s klikom na ikono menija (tri vodoravne vrstice) v oknu odpre okno računa, v katerem najdete podatke o svojem računu. Račun lahko nadgradite tudi na storitev Premium, spremenite geslo za račun, storitev delite s prijatelji na družabnih omrežjih, napišete pregled razširitve ali odprete vozovnico s podpornim osebjem DotVPN..

DotVPN razširitev za Chrome v akciji

S klikom na ikono zobnika v zgornjem desnem kotu okna se odpre zaslon »Nastavitve«, kjer lahko preklopite nekatere parametre za izboljšanje delovanja brskalnika. Ti vključujejo naslednje:

 • Ohranjevalnik pasovne širine – omogoča do 30% stiskanje podatkov za podatke brskalnika.
 • Adblock – blokira nekaj oglaševanja, ki lahko izboljša preoblikovanje in hitrost brskalnika.
 • Zaščita za sledenje – ustavi nekaj programske opreme za sledenje znotraj brskalnika.
 • Blokirajte analitiko – pomaga zaščititi pred zbiranjem metapodatkov v brskalniku.

Požarni zid pomaga zaščititi vaš brskalnik pred napadi zlonamerne programske opreme, podatki brskalnika pa so tunelirani s šifriranjem SSL s 4096-bitnim ključem. V glavnem oknu povezave se šteje vse, kar je DotVPN blokiral. Aplikacije, ki se uporabljajo zunaj brskalnika, niso na noben način zaščitene.

Razširitev DotVPN Chrome je predvsem proxy, ki je zasnovan tako, da vam nudi navidezni naslov IP za premagovanje cenzure in geo-omejitev. Za njegovo uporabo je potrebnih le nekaj klikov. Poleg tega lahko pomaga zaščititi anonimnost glede na navade brskalnika.

Obiščite DotVPN

DotVPN test hitrosti

Naš pregled ne bi bil popoln brez hitrostnega testa. Test je bil izveden z njihovo aplikacijo za Android namesto običajnega preizkusa programske opreme za Windows, ker še nimajo namizne programske opreme za Windows ali OS X. Pokazalo se je, da je bila uspešnost dobra. Šlo je za povprečje drugih, ki smo jih preizkusili v smislu izgube hitrosti. Zaradi šifriranja je prišlo do zmanjšanja hitrosti. Ta izguba je vredna dodatne varnosti, ki jo nudi storitev DotVPN.

DotVPN Android test hitrosti

Kot vidite na zgornjih slikah, je šifrirana povezava znižala našo osnovno hitrost prenosa ISP z 29,49 Mb / s na 25,59 Mb / s. To je približno 13,2% padec na strežnik v Highlands, NC. To je sprejemljiva izguba za varnost podatkov, ki jo ponuja šifriranje vsega vašega internetnega prometa s storitvijo DotVPN.

Sklepi

DotVPN je storitev, ki jo ponuja Smart Security Ltd. Pomagala vam bo bolj varna uporaba mobilnih naprav Android ali iOS. To vam lahko pomaga, da boste pri miru ali doma najljubši dostopni WiFi dostopni. To doseže tako, da šifrira ves promet vaše naprave in ga usmeri na VPN strežnik v njihovem omrežju. Poleg tega vam dodeli nov virtualni IP naslov, ki vam bo omogočil premagovanje cenzure in nekaterih geo-omejitev. Opozoriti želimo, da nam ni omogočil dostopa do US-Netflixa, saj so začeli prepovedovati nekatere povezave prek VPN storitev. Imeti navidezni naslov IP bo prav tako pomagal zaščititi spletno zasebnost. Njihovo omrežje sestavlja približno 700 strežnikov v 12 državah.

DotVPN ima sedež v Hong Kongu, ki trenutno nima zakonov o hrambi podatkov. Ne beleži določenih spletnih mest ali poizvedb svojih strank, vendar shrani nekatere podatke IP za 24 ur za namene vzdrževanja. Imajo aplikacije za mobilne naprave Android in iOS. DotVPN ima tudi razširitve za brskalnike Firefox, Opera in Chrome. Njihova programska oprema ima majhno število nastavitev in jih je enostavno nastaviti in uporabljati. Z nekaj preprostimi kliki miške ali tapni na zaslonu naprave se boste hitro povezali z izbranim strežnikom VPN.

Aplikacija DotVPN Android za varnost uporablja preverjanje transportnega sloja (TLS 1.2) z AES-128 in 4096-bitnim RSA ključem. Njihove internetne razširitvene povezave za proxy uporabljajo SSL s 4096-bitnim ključem. Aplikacija iOS zaradi varnosti uporablja vgrajen IPsec. To omogoča njihovim naročnikom lepo razmerje med hitrostjo in varnostjo.

Podpora za DotVPN je predvsem prek sistema za izdajo vozovnic po e-pošti. Imajo majhno bazo pogostih vprašanj, sestavljeno iz splošnih informacij o VPN in nekaterih odgovorov na vprašanja o podpori.

Kaj nam je bilo pri storitvi najbolj všeč:

 • Imajo mobilne aplikacije za naprave iOS in Android.
 • Imajo razširitve proxy SSL za brskalnike Firefox, Opera in Chrome.
 • Njihova premium storitev je cenovno ugodna.
 • Ponujajo brezplačno storitev VPN.
 • Nahajajo se v Hong Kongu.

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Sprostite samostojno programsko opremo Windows in OS X.
 • Posodobite njihovo spletno mesto in odpravite neskladnosti.
 • V njihovo omrežje dodajte več lokacij za Južno Ameriko in Oceanijo.

Uporabniki DotVPN imajo dostop do omrežnih strežnikov v Severni Ameriki, Vzhodni in Zahodni Evropi ter Aziji. Imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko sami preizkusite njihovo Premium storitev. Poskusi. Če storitev DotVPN ustreza vašim potrebam po internetni varnosti in zasebnosti, se lahko prijavite že za samo 2,99 USD na mesec.

Obiščite DotVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map