Pregled bulward VPN 2020

Morten Lund je leta 2002 ustanovil BullGuard kot podjetje za razvoj programske opreme, osredotočeno na varnost. Začeli so z protivirusnim izdelkom in se odtlej razširili na druga področja, od katerih je najnovejši osebni VPN. Sedež podjetja je v Londonu. Imajo tudi pisarne v ZDA, Avstraliji in še pet po vsej Evropi. Podjetje BullGuard je v partnerstvu z NordVPN aprila 2019. Trenutno ne vidimo nobenega razloga, da bi se prijavili na BullGuard, temveč da se naročite na NordVPN, saj oba uporabljata isto omrežje. Žal uporabniki BullGuarda imajo dostop le do podmnožice strežnikov NordVPN. Tudi če ste kupec BullGuard in cenite njihove izdelke, je VPN dober dodatek zaupanja vrednega podjetja.


Protipožarni VPNCene in posebne ponudbe

Ko je storitev BullGuard VPN prvič zagnala, je bila cena v primerjavi s številnimi priljubljenimi VPN velika. Na srečo ekipa BullGuard ponuja popust za tiste, ki se želijo prijaviti na daljši rok. Prihranite lahko do 58%, če se naročite na 3 leta neomejenega VPN dostopa samo 2,97 USD na mesec. To je dogovor, za katerega smo se prijavili in zadovoljni smo bili s storitvijo. Kot je razvidno iz spodnje slike, je triletni načrt daleč najboljša vrednost. Izberete lahko tudi enoletni načrt za 7,08 USD na mesec ali dvoletni načrt za 3,97 USD na mesec.

Cenik VPN za zaščitne sistemeOglejmo si funkcije, ki jih lahko pričakujete pri BullGuard VPN:

 • Aplikacije po meri VPN za Windows, Mac, iOS in Android
 • Skladen uporabniški vmesnik v namiznih in mobilnih aplikacijah
 • Na voljo v angleškem, nemškem, danskem, francoskem, nizozemskem in španskem jeziku
 • Neomejen dostop do strežnikov v 16 državah
 • Hiter, zanesljiv dostop prek omrežja NordVPN
 • Hkrati povežite do 6 naprav
 • Internet kill switch in stikalo za ubijanje aplikacij
 • Brez pravilnika o dnevnikih (BullGuard ne spremlja vaših dejavnosti)
 • Sposobnost konfiguriranja nastavitev strežnika DNS po meri
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 24/7 podpora za klepet v živo

BullGuard ponuja široko paleto možnosti plačila. Prijavite se lahko s kreditno kartico (Visa, Mastercard, American Express, JCB), PayPal, PayNearMe, bančno nakazilo ali ček / denarno nakazilo. Nismo videli možnosti za plačilo z Bitcoin ali drugimi kripto valutami. Plačila se obdelujejo prek Cleverbridgea. BullGuard ne ponuja brezplačne preizkušnje, vendar pa vsi novi člani krijejo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Obiščite BullGuard VPN

Lokacije omrežja in strežnika BullGuard VPN

Kot smo že omenili v našem pregledu, je mreža BullGuard dejansko podmnožica strežnikov, ki so na voljo v omrežju NordVPN. Kot član VPN BullGuard boste imeli dostop do strežnikov v 16 državah. To je v primerjavi s celotnim omrežjem NordVPN, ki vključuje več kot 5000 strežnikov v 60 državah, precej omejen. BullGuard tudi nima možnosti izbire posamezne lokacije strežnika znotraj države. Na primer, povezali smo se z ZDA, vendar nismo mogli izbrati določenega mesta. Storitev NordVPN vam omogoča to možnost.

Lokacije strežnika za zaščito

BullGuard VPN omogoča dostop do strežnikov v naslednjih državah:

 • Avstralija, Avstrija, Belgija, Kanada, Danska, Francija, Nemčija, Irska, Nizozemska, Norveška, Singapur, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike

Kot vidite, je mreža BullGuard VPN dobro zastopana v Severni Ameriki in Evropi. Zajeti sta tudi Azija (Singapur) in Oceanija (Avstralija).

Zasebnost in varnost

Pri zasebnosti in varnosti VPN je treba pogledati dve področji. Prva sta protokol in raven šifriranja, ki se uporabljata za povezave s strežnikom. V primeru BullGuarda ste lahko prepričani, da zagotavljajo varne povezave prek omrežja NordVPN. Njihova stranka uporablja OpenVPN in izbirate lahko med TCP in UDP. Za najboljšo kombinacijo varnosti in hitrega delovanja priporočamo UDP. To je tisto, kar smo uporabili pri naših hitrostnih testih, ki bodo predstavljeni v trenutku. Če imate težave z uporabo UDP, preprosto pojdite v nastavitve in preklopite na TCP. To bo dodalo preverjanje napak za stabilnejšo povezavo v nekaterih okoliščinah.

Drugi kritični dejavnik za številne uporabnike VPN je, koliko podjetje sledi in beleži vašo uporabo. V primeru BullGuarda se zavežejo k zasebnosti uporabnikov. Jasno prikazujejo pravilnik brez dnevnika, kar pomeni, da se zavezujejo, da ne bodo spremljali vaše dejavnosti, ko ste povezani v omrežje. Ker nismo slišali nobenih pravnih dejanj, ki bi se nanašale na mrežo NordVPN, je to dober znak za BullGuard.

Tehnična podpora

Ekipa BullGuard je uspešna tehnična podpora. Pričakovali bi, da bo enako tudi z njihovim novim izdelkom VPN. Začnejo z brezplačno 24/7 podporo klepetanja v živo. Na spletnem mestu BullGuard boste našli center za pomoč, vodnik za izdelke in forum. Vse to je lahko v pomoč pri reševanju težav. Na srečo pri testiranju njihovega VPN-ja nismo imeli težav, zato osebno ne moremo podati mnenja podporne skupine.

Obiščite BullGuard VPN

Programska oprema za stranke in mobilne aplikacije

Kot smo že omenili v našem pregledu, je BullGuard razvil celotno linijo aplikacij za njihovo storitev VPN. Na njihovem spletnem mestu najdete vodnike za namestitev odjemalca VPN v Windows in Mac. Imajo tudi razdelek za aplikacije za Android in iOS. Seveda jih lahko prenesete neposredno iz trgovin z aplikacijami Google in Apple. BullGuard nima aplikacije za naprave Amazon TV. Če želite spremeniti lokacijo svojega naslova na firestick ali igralni konzoli, priporočamo, da VPN povežete prek usmerjevalnika. Za več podrobnosti se lahko obrnete na njihovo tehnično podporo.

Skočimo noter in si oglejmo stranko BullGuard. Začeli bomo z Odjemalec VPN za Windows BullGuard.

Odjemalec Windows Bullguard

Uporabniški vmesnik ne bi mogel biti lažji. Lahko preprosto kliknete gumb za hitro povezavo, da se povežete z najboljšim strežnikom VPN za vašo trenutno lokacijo. V našem primeru je bil to BullGuard VPN strežnik v Združenih državah Amerike. Žal ne morete izbrati posameznega mesta, vendar je bila storitev odzivna, kot je prikazano v naših hitrostnih testih.

Preizkus hitrosti buldobra

Kot vidite, smo se povezali s strežniki VPN v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji. Naša internetna povezava doseže približno 130 Mb / s. Hitrost se je gibala med 100 Mbps in 113 Mbps, ko ste se povezali z BullGuard VPN z uporabo protokola OpenVPN UDP. Impresivna zmogljivost izvira iz uporabe mreže NordVPN.

Nastavitve Programa Windows

Čeprav za povezavo z BullGuard VPN ni treba spremeniti nobene nastavitve, je treba omeniti nekaj možnosti. Prvi je ta, da odjemalec Windows vključuje tako stikalo Internet kill kot tudi stikalo za ubijanje aplikacij. Prva bo prekinila vašo internetno povezavo, če VPN ne uspe. Stikalo za odstranjevanje aplikacij vam omogoča prilagoditev posameznih aplikacij, ki bodo izključene iz komunikacije, dokler se VPN ne vzpostavi. Tako boste zaščitili svojo zasebnost kadarkoli iz kakršnega koli razloga izgubite povezavo z njihovim omrežjem.

Naslednji korak je Odjemalec BullGuard VPN za Mac.

Bullguard VPN za Mac

Takoj boste opazili videz aplikacije Mac, ki je enaka kot za Windows. Tudi nastavitve so zelo podobne. Odjemalec Bullgaurd Mac ima stikalo za odstranjevanje in vam omogoča izbiro med protokolom OpenVPN UDP in TCP. Stranka ima privzete nastavitve za UDP, kar je dobra izbira. V TCP spremenite le, če imate težave s povezavo.

Strežnik Bullguard Spain

Povezali smo se s strežnikom VPN v Španiji, da smo preizkusili delovanje na Macu. Kot lahko vidite, je bila naša hitrost prenosa več kot 109 Mbps. Odlično, če se nahajamo v Združenih državah Amerike. Z vsebino HD lahko preprosto prenašate HD vsebine ali uživate v hitrem spletnem igranju.

Zaprimo ta del s pogledom na Aplikacije za igro BullGuard za iOS in Android.

Aplikacija Bullguard za iOS

Tako iPhone kot Android aplikacija sta zelo preprosti za uporabo. Preprosto izberete lokacijo ali pustite aplikaciji, da izbere najboljši strežnik za vas. Ni veliko drugih možnosti. Zaslon z nastavitvami vključuje stikalo za prekinitev, ki bo prekinilo vaš internet, če VPN padne. Uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti, bodo radi omogočili to funkcijo. V nasprotnem primeru je aplikacija za mobilne naprave naravnost naprej in za nastavitev potrebuje le minuto.

Strežnik Bullguard Nizozemska

Povezali smo se z nekaj različnimi lokacijami, vključno z Nizozemsko, Singapurjem in Kanado. Nizozemski strežnik je bil najboljši s hitrostjo prenosa nekaj manj kot 100 Mbps. Lokacije strežnikov Kanade in Singapurja so dosegle približno 60 Mbps. Dovolj hitro, da lahko v telefonu ali tabličnem računalniku uživate v številnih spletnih aktivnostih.

Zaključek

BullGuard že več kot 15 let ščiti računalnikove in mobilne naprave uporabnika. S partnerjem NordVPN sta sodelovala pri uvedbi izdelka VPN aprila 2019. Storitev VPN je precej dobra, vendar je v primerjavi z NordVPN omejena. Če je vaš cilj posebej VPN, predlagamo, da razmislite o neposrednem iskanju NordVPN. Za isto ceno boste imeli dostop do več lokacij in funkcij strežnika. Če pa uporabljate druge izdelke BullGuard in želite podpreti njihova prizadevanja, vam priporočamo BullGuard VPN. Storitev je uspešna in je med njihovo trenutno promocijo ugodna cena.

BullGuard VPN uporabnikom omogoča, da hkrati povežejo do 6 naprav. Njihove aplikacije za Windows, Mac, iOS in Android lahko namestite v poljubno število naprav in se hkrati povežete na 6. To je dober način za zaščito namizja in mobilnih naprav. Tisti, ki pogosto potujejo, bodo cenili dodatne povezave. Aplikacije VPN imajo enoten uporabniški vmesnik in so zelo enostavne za uporabo. Aplikaciji lahko dovolite, da izbere lokacijo strežnika ali izberete državo sami. Žal ne morete izbrati določenega mesta. NordVPN daje uporabnikom možnost izbire mest in posameznih strežnikov, zato upamo, da bo BullGuard v prihodnosti dodal to stopnjo prilagodljivosti. Za zdaj se lahko povežete s strežniki v 16 državah v primerjavi s 60 z NordVPN. Še enkrat upamo, da bo BullGuard razširil seznam razpoložljivih strežnikov.

Kaj nam je bilo pri storitvi najbolj všeč:

 • Partnerstvo z NordVPN za hiter in zanesljiv dostop do VPN
 • Aplikacije po meri VPN za Windows, Mac, iOS in Android
 • Internet kill switch in stikalo za ubijanje aplikacij
 • Vključite do 6 naprav hkrati.
 • Brez pravilnika o dnevnikih. BullGuard ne beleži dejavnosti uporabnika.
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 24/7 podpora za klepet v živo

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Ponudite več lokacij strežnika (trenutno 16 držav v primerjavi z 60 državami NordVPN)
 • Uporabnikom omogočite izbiro posameznih strežnikov in mest v državi
 • Dodajte podporo za Bitcoin in druga plačila s kripto valutami

Če povzamemo, smo uživali v testiranju BullGuard VPN-a. Programska oprema je delovala dobro, omrežje pa je hitro. Edina pomanjkljivost je omejena mreža v primerjavi z NordVPN. Nismo prepričani, zakaj so uporabniki BullGuarda omejeni na 16 držav. Morda NordVPN omejuje storitev za partnerje ali pa je to povezano s stroški. Kakor koli že upamo, da bo BullGuard dodal več lokacij strežnika in možnost izbire strežnikov do mesta in posamezne ravni strežnika. Kar se tiče stroškov, se nam zdi BullGuard cenovno ugoden. Na 36 mesecev se lahko prijavite za neomejen dostop do VPN že s samo 2,97 USD mesečno. Vse nove člane krije 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

Obiščite BullGuard VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map