Pregled BolehVPN

Začnimo s tem pregledom s pogledom na zgodovino podjetja BolehVPN. BolehVPN je malezijska storitev VPN, ki so jo začeli izvajati leta 2007 kot sredstvo za izogibanje lokalnemu blokiranju ponudnikov internetnih storitev in preprečevanju vsebine. Kljub temu, da so manjši od nekaterih ponudnikov, so zaradi vere v brezplačen internet, popolno zavezanost anonimnosti in prilagojeno storitev za stranke postali pomemben akter na azijskem trgu VPN. To prepričanje je privedlo do njihove politike brez dnevnika in odprte podpore P2P. Poleg tega je to prepričanje spodbudilo tudi njihov razvoj tehnologij za izboljšanje zasebnosti in cenzure, ki so privedle do njihovega pomembnega položaja na mednarodnem trgu VPN..


Pregled BolehVPN

Cene in posebne ponudbe

Kot je razvidno iz tega pregleda, BolehVPN poenostavlja njihovo ceno tako, da ponuja njihovo VPN kot enoten načrt. Ko se prijavite na plačljivi načrt, vaša naročnina vključuje dostop do vseh njihovih strežnikov, različnih storitev ali protokolov in neomejen dostop do njihovega omrežja. To pomeni, da uporaba pasovne širine ni omejena. Poleg tega BolehVPN članom zagotavlja dve simultani prijavi in ​​dodatno L2TP prijavo z enim plačanim računom. To vam omogoča zaščito doma, hkrati pa vam omogoča enako zaščito med potovanjem.

Cene BolehVPN

Ponujajo 7-dnevni preizkusni račun v višini 3,70 USD, ki ga je najbolje uporabiti za preizkus storitve in preverite, ali ustreza vašim potrebam. Njihov osnovni 30-dnevni načrt se prodaja za 9,99 USD s popusti, ki se ponujajo pri velikih nakupih. To pomeni, da lahko dobite 60-dnevni načrt za 16,99 dolarja, 180-dnevni načrt 44,99 in 365-dnevni načrt 79,99 dolarja. Uživajte v BolehVPN od samo 6,50 USD na mesec kar je, kot da bi dobili štiri mesece brezplačno.

BolehVPN podpira široko paleto možnosti plačila. Podpirajo Paypal, kreditne in debetne kartice, spletno bančništvo ter BitCoin (prek Coinbase) ter DogeCoin in DarkCoin prek CoinPayments. Podpirajo tudi številne predplačniške kreditne kartice. Malezijske stranke lahko uporabljajo bančno vplačilo (preko spleta in gotovinskih depozitov). S kreditnimi karticami, debetnimi karticami in spletnim bančništvom se upravlja prek MolPay ali NetBuilder. Če želite naročiti na njihovo storitev, morate imeti le veljaven e-poštni naslov in prehod za plačilo. Plačilo z Bitcoin ali predplačniško kartico bo omogočilo skupno anonimnost plačil.

Preizkusno obdobje brez tveganja

BolehVPN ima dve različni preizkušnji: enodnevno brezplačno preizkušanje in 7-dnevno brezplačno naročnino na preizkus. Če želite zahtevati odobritev njihove enodnevne brezplačne sledi, morate na prodajni oddelek poslati e-pošto s kratkim opisom nameravane uporabe VPN. Priporočam pa, da se naročite na njihov 7-dnevni preizkusni načrt brez obveznosti, če želite resnično oceniti resnično uspešnost njihove storitve.

Preizkusnih paketov običajno ni mogoče povrniti, razen če VPN ni mogoče uporabiti tam, kjer ste. Vračilo je na voljo za naročnine 30 dni in več v prvih 14 dneh storitve. Povračilo mora biti posledica tehničnih težav, ki jih njihovo podporno osebje ni moglo pravočasno odpraviti in so ugotovili, da gre za resnično zahtevo za vračilo. Vračilo netehničnih vprašanj ne bo dano. Zato BolehVPN priporoča, da izkoristite eno od njihovih preskusov, da ugotovite, ali ste zadovoljni z uspešnostjo njihovega VPN, preden se naročite na enega od njihovih dolgoročnih načrtov.

Obiščite BolehVPN

Lokacije omrežja in strežnika BolehVPN

Kar zadeva velikost, BolehVPN morda nima največjega omrežja. Kljub temu pa so razvili odličen ugled v prostoru VPN, saj so ustvarili uporabniško usmerjeno VPN storitev, ki ščiti zasebnost svojih članov, jim pomaga premagati cenzuro in jim zagotavlja varno in varno okolje, da anonimno brskajo po internetu.

DržaveServersProtokoli
1550OpenVPN in L2TP

BolehVPN ima strežnike v naslednjih državah:

Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Hong Kong, Italija, Japonska, Luksemburg, Malezija, Nizozemska, Singapur, Švedska, Švica, Velika Britanija in Združene države.

BolehVPN zagotavlja resnično neomejeno uporabo podatkov za vse njihove člane v celotnem omrežju. To je bonus za tiste, ki potujejo ali tiste, ki želijo dostopati do geo-omejenih pretočnih medijskih vsebin. Poleg tega so sprejeli P2P in celo optimizirali svojo storitev, da jo podpirajo. Na primer, njihov VPN pomaga odstraniti zaviranje ponudnika internetnih storitev in oblikovanje prometa P2P / torrent aktivnosti s spreminjanjem podatkovnih paketov in prikrivanjem podatkovnega prometa, da bi ga ponudniki internetnih storitev težje prepoznali.

Zasebnost in varnost

Politika beleženja je zelo pomembna za številne ljudi, ki iščejo VPN. BolehVPN jasno kaže, da imajo no-log pravilo. Ti podatki so povzeti neposredno s njihovega spletnega mesta Pogosta vprašanja o zasebnosti:

Ne, ne hranimo dnevnikov. Smo malezijsko registrirano podjetje, za katero ne veljajo obvezni zakoni o hrambi podatkov. Ker ne hranimo dnevnikov, tudi na zahtevo ne moremo deliti veliko informacij.

… Odvisno od načina plačila je vse, kar je potrebno, veljaven e-poštni naslov. Vsi prejeti osebni podatki bodo uporabljeni le za izpolnitev vašega naročila. Vaših podatkov ne bomo prodali ali distribuirali nikomur.

Ne spremljamo nobenega prometa naših strank niti voljno ne bomo delili podrobnosti o strankah.

Te tri izjave ponazarjajo skupno zavezanost družbe BolehVPN za vašo osebno in internetno zasebnost. Kot zadnja možnost pa bodo začasno vklopili dnevnike, da bi prepoznali zlorabo svojih storitev (DoS ali neželena pošta), identificirali in ukinili kršitelja in izbrisali dnevnike. Pravijo, da se je to zgodilo le nekajkrat v letih njihovega službovanja in je potrebno za ohranitev celovitosti njihove službe.

Njihov VPN uporablja močan okvir OpenVPN za zagotavljanje boljše varnosti in združljivosti na različnih platformah. Prav tako ima podporo za L2TP za tiste, katerih naprave nimajo izvorne podpore za OpenVPN. Ti protokoli bi morali biti več kot zadostni za povprečne potrebe uporabnikov VPN. Ne podpirajo PPTP, ker menijo, da ni varen.

Obiščite BolehVPN

Hands-on testiranje

BolehVPN ima programsko opremo po meri za naprave Windows, Mac in Android. Njihovi odjemalci Windows in Mac se namestijo s samo klikom in imajo poenostavljene grafične uporabniške vmesnike. Številne tehnične podrobnosti samodejno obravnava njihova programska oprema, zato za uporabo BolehVPN-GUI ni potrebno nobeno tehnično znanje. Nekaj ​​preprostih klikov in povezani ste in uporabljate njihovo storitev. Imajo tudi aplikacijo za Android po meri. Navodila za vodenje vas vodijo do prenosa in konfiguriranja aplikacije OpenVPN Connect iz OpenVPN Technologies, Inc. za naprave iOS za uporabo njihove storitve. Poleg tega nudijo navodila po korakih za ročno konfiguriranje OpenVPN na Linux, usmerjevalnikih Sabai Technology, Asus-WRT Merlin usmerjevalniki (RT-N66, AC66, AC56, AC68) in DD-WRT usmerjevalniki. Imajo tudi vodnike za konfiguriranje svojih L2TP / IPSec VPN za naprave Windows, Mac, iOS in Android.

Povezava s odjemalcem Windows

Oglejmo si odjemalca BolehVPN za Windows. Ob prvem zagonu odjemalca se prikaže zaslon za prijavo, kjer vnesete poverilnice, ki ste jih pridobili ob naročilu. Zasloni odjemalcev prikazujejo vaše stanje povezave, hitrost prenosa in prenosa trenutne povezave ter socialne ikone za skupno rabo. Poleg običajnega gumba za zmanjševanje in zapiranje sistema Windows zaslon odjemalca vsebuje tudi dodatno ikono ščita, ki vsebuje vprašalnik. S klikom na to ikono se odpre stran za podporo uporabnikom BolehVPN, kjer lahko odprete vstopnice in preverite stanje trenutnih vozovnic. Ko se prijavite, boste videli zaslon, podoben spodnjemu. Hiter pregled tega zaslona pokaže, da ima pet jezičkov: nadzorna plošča, dnevnik VPN, nastavitve, nastavitve proxyja in stanje storitve. Zavihek Nadzorna plošča je izbran privzeto.

BolehVPN-Windows1

Nadzorna plošča (prikazana zgoraj) je razdeljena na štiri sklope:

 • Povezava
  • Omogoča izbiro protokola (OpenVPN ali L2TP)
  • Omogoča izbiro strežnika s strežnikom za povezavo
  • Omogoča povezavo ali prekinitev povezave s strežnikom
  • Ima tudi gumbe za odpiranje strani za podporo strankam in stran s pogostimi vprašanji na spletnem mestu BolehVPN.
 • Statistika
  • Prikaže vam prenesene podatke (nalaganje in prenos) za danes in mesec
  • Omogoča ponastavitev statistike
 • Podrobnosti o trenutni seji
  • Prikaže vaš javni IP naslov in IP naslov vašega trenutnega strežnika povezav
  • Prikaže državo trenutne povezave
  • Prikaže vam prenesene podatke (nalaganje in prenos) za trenutno sejo
 • podrobnosti računa – Prikaže uporabniško ime trenutnega računa in datum poteka

Ko izberete strežnik s spustnega seznama pod povezavo, boste opazili, da jih imenuje šest vrst konfiguracije. Pomembno je razumeti te konfiguracije, da v celoti izkoristite storitev BolehVPN. Tu je seznam vrst konfiguracije, skupaj s kratkim opisom in pregledom prednosti in slabosti vsake.

Konfiguracije povezave BolehVPN

 1. TCP strežnik – To se uporablja za obhod požarnih zidov podjetij / kampusov. To je združeno z drugimi vrstami konfiguracije.
 2. Proxied – Ta konfiguracija je najboljša za usmerjanje varnega prometa, vendar zahteva nastavitev proxy SOCKS, tako da ima več režijskih stroškov.
  • Prednosti
   1. Ne upočasni prometa, če ne gre prek VPN-ja, kot sta igranje in splošno brskanje po internetu.
   2. Lahko se uporablja za dobro oluščen P2P.
   3. Če pravilno konfigurirate, vas v primeru padca VPN ne bo izpostavil.
  • Slabosti
   1. Program, ki ga želite preiti skozi VPN, potrebuje podporo za proxy.
   2. Ni popolnoma povezljiv in je videti požarno.
   3. Ne zagotavlja popolne zasebnosti.
 3. Popolnoma usmerjena – Ves internetni promet je šifriran in tuneliziran prek VPN (vaša splošna storitev all inclusive VPN).
  • Prednosti
   1. Zagotavlja visoko stopnjo zasebnosti in varnosti.
   2. Ko je enkrat priključena, ne potrebuje dodatne namestitve.
   3. Dobro deluje s slabo posejanimi sledilci.
  • Slabosti
   1. Upočasni ves internetni promet.
 4. xCloak – To skriva promet, da skrije uporabo VPN. V glavnem so to zaobšli stroge internetne požarne zidove v državah, kot sta Kitajska in Iran.
 5. BolehGeo – To je za pretakanje / dostop do spletnih mest, ki so omejene na ameriški naslov brez uporabe VPN-ja.
  • Pro – Brez upočasnitve, saj promet ni šifriran.
  • Con – Trenutno podpira le nekaj kanalov (Hulu, Netflix, Hulu Plus, HBO GO, Pandora, Fox, Crunchyroll, CBS, Youtube)
 6. Surfanje / pretakanje – Enako kot BolehGeo, vendar z več lokacijami in šifrirano

Drugi zavihek je dnevnik VPN in se v glavnem uporablja za odpravljanje težav z uporabniško povezavo s strani podpornega osebja BolehVPN. Tretji zavihek, ki je prikazan spodaj, so nastavitve. Razdeljen je na tri sklope: Nastavitve aplikacije, Upravljanje konfiguracije in Posodobitev aplikacije.

BolehVPN Windows2

V razdelku z nastavitvami aplikacij boste lahko določili lastne nastavitve:

 • Skrij se na uspešni povezavi – Ta ikona skrije, ko je povezava storitve VPN.
 • Povežite se z škorenj – Ko se storitev VPN zažene, se samodejno povežete s storitvijo.
 • Brez zvoka – Izklopite zvok v odjemalcu.
 • Omogoči zaklepanje – Po podpori BolehVPN gre za “nadomestno stikalo za ubijanje”, ki onemogoči privzeto pot in prisili ves promet (celo LAN) prek VPN. To traja, dokler ročno ne pritisnete na prekinitev povezave v odjemalcu BolehVPN.
 • Zaženite ob zagonu sistema – Zaženite odjemalca ob zagonu sistema.
 • Samodejno ponovno povezati – Če pade VPN, se samodejno znova povežete.
 • Omogoči zaščito pred puščanjem DNS – To se uporablja za zaščito pred izpostavljenostjo javnosti IP zaradi zaščite vaše zasebnosti.

V razdelku Upravljanje konfiguracije lahko izberete konfiguracijo strežnika VPN, ki jo želite naložiti v zagon, nastavite, ko ga želite posodobiti, in ga ročno posodobite. Zadnji razdelek omogoča preverjanje posodobitve odjemalca, spreminjanje uporabnikov in shranjevanje nastavitev.

Četrti zavihek je zavihek z nastavitvami proxyja, ki ga boste morali nastaviti, če izberete strežnik s konfiguracijo proxy, ki bo usmerjal določen promet skozi tunel VPN. Omogoča vam naslednje:

 • Protokol – Možnosti vključujejo proxy, HTTP ali SOCKS.
  • Če je vrsta proxyja HTTP ali SOCKS, vnesite naslov proxy in številko vrat.
 • Potrebna je overitev – Izklopite ali vklopite.
  • Če je potrebna avtentikacija, vnesite uporabniško ime in geslo
 • Shranite nastavitve proxyja

Zavihek stanja storitve vam omogoča preverjanje stanja vseh strežnikov v omrežju. Konkretno lahko preverite čas odziva pinga in stopnjo izgube paketa za vsak strežnik.

Obiščite BolehVPN

Povežite se z odjemalcem Mac VPN

Poleg programske opreme Windows ima BolehVPN tudi odjemalca Mac po meri, s katerim se lahko poveže s svojimi strežniki VPN in samodejno pridobi konfiguracijske datoteke. Ima skoraj enako funkcijo odjemalca Windows.

Odjemalec BolehVPN Mac

Deluje samo za Mac OS X Leopard (10.6.0) in novejše. Če uporabljate OS X Leopard (10.5.0) in novejši, boste morali uporabiti njihov vodič Tunnelblick, da vzpostavite šifrirano povezavo med vašim sistemom in njihovimi strežniki ter ročno dodate konfiguracijske datoteke. Zagotavljajo vam navodila, da vas sprehodijo po tem.

Povežite se z iPhone ali iPad

Aplikacija za iOS OpenVPN Connect

BolehVPN ima priročnik, ki vam bo pomagal namestiti aplikacijo OpenVPN Connect iz OpenVPN Technologies, Inc. na naprave iOS in jih konfigurirati za delo z njihovo storitvijo. Za aplikacijo OpenVPN Connect je potreben iOS 6.1 ali novejši. Aplikacija je optimizirana za iPhone 5.

Povežite se z aplikacijo Android

Aplikacija za Android BolehVPN

BolehVPN ima tudi aplikacijo Android za njihovo storitev VPN. Imajo lep vodnik za pomoč pri namestitvi in ​​konfiguraciji aplikacije. Konfiguracije proxyja ne veljajo za naprave Android. Ko nastavite aplikacijo, se boste lahko enostavno dotaknili povezave z njihovimi strežniki. Za aplikacijo je potreben Android 4.0 ali novejši.

Obiščite BolehVPN

Preskus hitrosti BolehVPN

Brez preizkusa hitrosti delovanja noben pregled ne bi bil popoln. Preizkusil sem storitev BolehVPN, da vidim, kako vpliva na hitrost povezave. Na dan, ko sem opravil test hitrosti, sem imel nekaj težav pri povezovanju z njihovimi bližjimi strežniki VPN. Vendar pa naslednji dan nisem imel težav s povezovanjem.

Preskus hitrosti BolehVPN

Kot lahko vidite, je bila 43-odstotna razlika v hitrosti med povezavo neposredno do mojega ponudnika internetnih storitev in povezavo s strežnikom v Los Angelesu. Kot pričakujete, je njihova izguba hitrosti povezave zaradi uporabe popolnoma šifrirane storitve, vendar je izguba sprejemljiva. S hitrostjo skoraj 38 Mbps mislim, da ne boste imeli težav z uporabo njihove storitve za večino aplikacij.

Pregled BolehVPN: Sklep

BolehVPN je majhna storitev VPN, ki je svoj sloves gradila na storitvah strank in prepričanju v brezplačen internet. Čeprav so se sprva začeli kot lokalni zasebni projekt, so zrasli v mednarodno prisotnost v prostoru. Njihovo odprto sprejetje P2P, zavezanost zasebnosti in osredotočenost na stranke so spodbudili to rast. Imajo virtualne lokacije v 15 različnih državah. Privzeto je, da nudijo popolno zaščito in skrijejo vaš IP naslov s tuneliranjem vseh podatkov v vaš računalnik in iz njega prek virtualnega tunela, ki ga je ustvaril njihov servis. Ponujajo tudi druge konfiguracije za pomoč pri obvladovanju cenzure, premagovanju požarnih zidov in dostopu do geografsko omejenih pretočnih medijev.

Kaj mi je bilo pri storitvi najbolj všeč:

 • Preprosta uporaba programske opreme Windows in Mac
 • Mobilna aplikacija za Android
 • Cene s popustom za časovne načrte
 • Pregleden pravilnik brez dnevnika
 • OpenVPN protokol za varno šifriranje

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Boljše brezplačno preskušanje, ki ga je lažje dobiti
 • Možnost za več protokolov z njihovo storitvijo
 • Podpora za L2TP za več kot le ZDA in Združeno kraljestvo
 • Aplikacija po meri za naprave iOS
 • Odblokirajte več spletnih strani za pretakanje predstavnosti za svoj BolehGeo

BolehVPN ponuja odmevno hitro storitev za velikost njihovega omrežja. Če iščete storitev VPN, ki verjame v resnično svobodo interneta, ima individualno osredotočenost na stranke in jemlje zasebnost resno, je BolehVPN za vas. Prijavite se na preizkusno plačilo brez obveznosti in ga preizkusite sami.

Obiščite BolehVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map