Norton varnostni pregled 2017

Norton SymantecNorton Security je zaščitno orodje, ki ga proizvaja podjetje Symantec. Ime sega v niz DOS-ovih pripomočkov, ki so bili priljubljeni v prvih dneh računalnikov. Symantec je protivirusno orodje kupil leta 1990. Trenutna različica na enem mestu ponuja zaščito pred vsemi virusi in zlonamerno programsko opremo. So eden najbolj znanih varnostnih programov v panogi. V tem pregledu bomo za dokazovanje uporabili Norton Security Deluxe.


Obstajajo tri različice Norton Security, o katerih bomo govorili tukaj. To so Standard, Deluxe in Premium. Imajo različne lastnosti, odvisno od tega, kaj potrebujete. Na spodnji sliki lahko vidite razlike med njimi. Primerjali bomo razlike v tem pregledu in vam pomagali sprejeti najboljšo odločitev.

Norton AV cene

Kot vidite, je standardna različica Norton Security 34,99 USD. To je eno leto in en računalnik. Deluxe izdaja znaša 39,99 USD za eno leto. To vključuje podporo do petih naprav, vključno s telefoni in tabličnimi računalniki. Premium različica je 49,99 USD na leto za do 10 naprav. Norton ponuja dvoletne načrte za vse tri različice z enakimi popusti. Všeč nam je dejstvo, da je mogoče z različnimi načrti pokriti več naprav. V trenutku bomo presegli značilnosti različnih izdelkov. Uporabljali bomo Windows 10, vendar Norton podpira Windows, Mac, iOS in Android.

Protivirusna zaščita

Ne glede na to, katero protivirusno programsko opremo izberete, vse delujejo na podoben način. Takoj, ko jo namestite, ste zaščiteni pred novimi grožnjami. Nato izvedete prvo pregledovanje naprave. Datoteke se nato ujemajo s svojo bazo podatkov, da se prepričajo, da ni virusov. Norton loči od lastnosti, ki jih ponuja. O teh bomo v kratkem spregovorili več. Če želite zaščititi družino za vse svoje naprave in edinstvene funkcije, ki jih ne nudijo drugi, predlagamo uporabo premium različice.

Funkcija skeniranja je razdeljena na več različnih vrst. Hitro skeniranje, popolno skeniranje sistema, skeniranje po meri in opravilo po meri. Lahko tudi skenirate celoten računalnik ali samo mape. Te preglede so morda načrtovane in jih je mogoče izvajati tako pogosto

kakor hočeš. Popolna sistemska preiskava utegne trajati nekaj časa, zato jo boste najprej želeli narediti. Čeprav bo programska oprema skenirala kateri koli pogon, ki ga želite, se ne bo zgodil samodejno. Z drugimi besedami, če priključite USB-pogon, morate programski opremi povedati, da jo skenira.

Norton ima še druga orodja, vključno s požarnim zidom, proti-neželeno pošto in možnostmi zaščite identitete. V programsko opremo so vgrajena tudi orodja za čiščenje, ki vam bodo pomagala optimizirati računalnik. Čeprav nekateri konkurenti zaračunajo dodatna orodja, Norton ne. Poleg tega obstaja edinstven varnostni način družine, ki je edinstven. Otrokom boste pomagali varneje brskati. Če imate otroke, bo deloval kot otrokom prijazen filter, ki jim bo pomagal zaščititi pred zunanjimi grožnjami.

Obiščite gumb NortonVarnostne in zasebne funkcije

Norton ima kar nekaj možnosti, med katerimi lahko izbirate, zato lahko programsko opremo spremenite glede na vaše potrebe. V konzoli je pet različnih področij, v katerih boste našli funkcije. Vsa so na spodnjem zaslonu. Lepo bi jih bilo videti na istem mestu.

Glavna Nortonova konzolaVarnost:

Pregledi – Tu so štiri kategorije.

 • Pregledi in naloge
  • Hitri pregled – Pregleduje samo ključne dele računalnika.
  • Popolno skeniranje sistema – Zelo temeljito, vendar lahko traja nekaj časa.
  • Pregled po meri – Tu lahko nastavite posebne mape ali datoteke.
  • Naloga po meri – Posodobi definicije virusa in očisti temp datoteke, zgodovino brskalnika in optimizira vaš trdi disk.
 • Norton Power Eraser – Agresivno orodje za popravilo, ki težko najde težave
 • Norton Insight – Ponuja vam seznam datotek, ki bi jih bilo mogoče preskočiti v skeniranju, glede na število uporabnikov, ki ga imajo. Če ima veliko uporabnikov v skupnosti datoteko, se domneva, da je varna.
 • Diagnostično poročilo – Poročilo, ki vam bo pomagalo najti morebitne težave.

Posodobitev v živo – Posodobitve najnovejših definicij virusov.

Zgodovina – Prikaže zgodovino prenosov in najdenih groženj.

Napredno – Poda seznam različnih možnosti, ki jih lahko omogočite s premikanjem drsnika v položaj ON. To vključuje samodejno zaščito, požarni zid, zaščito pred vdori, zaščito po e-pošti, varno identiteto, zaščito brskalnika, varno brskanje in prenašanje informacij.

Identiteta:

Varnost identitete – Orodje, ki se uporablja za shranjevanje delov vaše identitete.

Nastavitve ID-ja – Omogoča konfiguriranje varne identitete in nastavitev možnosti zaščite pred lažjem in Norton Safe Web.

Statistika – Omogoča ogled statistike predmetov, ki jih vsebuje varen trezor. To vključuje opombe, naslove, samodejne prijave, gesla, običajne prijave in pomočnik za izpolnjevanje.

Generator gesel – Kot bi predvidevali, bo to orodje ustvarilo varno geslo. Date mu smernice in na podlagi teh jih bo ustvaril.

Izvedba:

Optimiziranje diska – Orodje za odmrzovanje diska.

Čiščenje datotek – Čisti datoteke in se znebi neželene pošte.

Startup Manager – Omogoča / omogoči / onemogoči zagonske programe. Prav tako vam pove, koliko virov uporabljajo, in vam daje možnost nastavitve programov na zakasnjen začetek.

Grafikoni – Omogoča grafiko uspešnosti v živo in več drugih grafov, povezanih z odkrivanjem, pregledovanjem, opozorili in še več.

Več Nortona:

Mobilna identiteta varna – Vse, kar imate v sefu za identiteto, vključno s stiki, gesli in opombami, lahko greste kamor koli.

Dodaj naprave – Dodajte druge naprave, ki jih imate.

Družina Norton – To je spletni filter, s pomočjo katerega bodo vaši otroci varni v spletu.

Upravljanje – Tukaj upravljate svoj račun.

Pod orodjem za nastavitve v zgornjem desnem kotu lahko prilagodite več možnosti. Nastavitve se lahko spremenijo za protivirusne, požarni zid, antispam, zaščito identitete, razpored opravil in skrbniške nastavitve. Kot lahko vidite, obstaja veliko možnosti in načinov za prilagoditev Nortona. Čeprav je več funkcij, kot jih navajamo tukaj, imamo glavne.

Namestitev in podpora

Sčasoma je namestitev virusne programske opreme postala lažja. Norton Security dobro poenostavi stvari za uporabnike, ne glede na to, kako pametni so. Po namestitvi programske opreme lahko do konzole dostopate na dva različna načina. Prvi postavi ikono na namizje. Videti bo, da je ikona Norton Security, ki smo jo pokazali na vrhu tega pregleda. Drugi način za dostop do konzole je, da z desno miškino tipko kliknete ikono v pladnju. Pojdite naprej in odprite glavno konzolo. Kliknite varnostno ploščo, kot vidite spodaj.

Norton varnostna konzola

Od tu kliknite na povezavo, ki piše hitro skeniranje.

Hitro skeniranje

Hitro pregledovanje je v redu kot začetno dejanje. Če imate na svojem računalniku veliko število datotek, lahko traja nekaj časa. Predlagamo, da čim prej opravite popolno skeniranje sistema. Za podporo obstaja veliko različnih možnosti. Nudijo klepet v živo, telefonsko podporo, forume in bazo znanja. Vsi so na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Protivirusna zmogljivost in vpliv na sistem

Pri izbiri protivirusnega izdelka sta uspešnost in vpliv odločilna dejavnika. Naenkrat je bil Norton antivirus zelo težak z viri. Čeprav je delovalo, ga mnogi strokovnjaki niso marali. Norton je zdaj rešil ta vprašanja. Po podatkih neodvisne strani za testiranje av-test.org je Norton Security 2016 eden najbolje ocenjenih izdelkov na njihovem seznamu. To pomeni, da je sistemski vpliv zelo majhen, zato težave, ki so jih nekateri imeli s programom na začetku, že več niso vprašanje. Na vseh testih je bil boljši od povprečja v panogi. Prikaže eno napačno odkrivanje zakonite programske opreme, povprečje pa je tri.

Obiščite gumb NortonNaši testi

Pri pisanju recenzij radi testiramo programsko opremo zase. Obstaja več načinov preizkušanja varnosti Norton. Drugo spletno mesto, eicar.org, ponuja nekaj lažnih virusnih datotek, ki jih lahko uporablja javnost. Ko smo datoteke prenesli s spletnega mesta, jih je programska oprema vse blokirala.

Sporočilo o virusu iz Nortona

Drugi preizkus, ki smo ga vodili, je bil narejen tako, da smo ustvarili ponarejen niz virusa v obliki datoteke .txt in ga shranili. Takoj, ko smo poskusili, smo dobili sporočilo, da je samodejno blokiral datoteko. Ena stvar, ki jo želimo omeniti, je hitro skeniranje v primerjavi s celotnim pregledom. Hitro skeniranje nam je reklo, da smo varni, vendar je celoten pregled pobral testne datoteke, ki smo jih že imeli v računalniku. Prav tako je našteval tiste, o katerih nismo vedeli. Dva sta bila lažno pozitivna. To vemo, ker smo se že prej zgodili s temi spisi. Če veste, kaj je datoteka, lahko do njih še vedno dostopate.

Norton Security za Android

Norton Security ima različice za iOS in Android, vendar vam bomo pokazali različico Android. Za začetek pojdite v trgovino Google Play. Nato poiščite Norton Security. Kot vidite na spodnji sliki, se program imenuje Norton Security in Antivirus. Dotaknite se gumba za namestitev in nato odprtega gumba.

Android namestite zaslone

Ko odprete programsko opremo, tapnite povezavo za strinjanje in zagon. Program bo samodejno začel skenirati. Ko to storite, boste videli sporočilo, da ste zaščiteni ali ste v nevarnosti.

Norton Security za Android skeniranje

Ikone na vrhu vam omogočajo dostop do funkcij. Vnesite licenčno kodo, da lahko povežete vse svoje naprave skupaj.

Končne misli

Zaradi preteklosti od Norton Security nismo veliko pričakovali. Vendar smo bili pri pisanju te recenzije prijetno presenečeni. Z Nortonom so se stvari spremenile in to je bilo dobro v vseh naših testih. Zelo so nam všeč njihova vgrajena orodja in možnost povezovanja namiznih in mobilnih naprav. Vse je bilo dobro označeno in enostavno za uporabo. Predlagamo, da si ogledate različici Norton Security Deluxe in Premium. Če iščete dobro zaščito in celovito rešitev za protivirusno programsko opremo, to želite pogledati.

Obiščite gumb Norton

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map