NordLocker pregled

NordLockerNordLocker je program za shranjevanje datotek, ki vam ga je prinesla ista ekipa, ki upravlja NordVPN. Storitev ponuja 5 GB šifriranega prostora za shranjevanje brezplačno, če pa se odločite za uporabo premijske različice, lahko dobite neomejen prostor za shranjevanje. Kot ugibate, so ga dali proizvajalci NordVPN. Omara je zelo močna in z njo boste enostavno upravljali. Kljub temu ima na trgu številne druge tekmece, ki prav tako dobro delujejo. V tem pregledu vam bomo podrobneje ogledali storitev in videli, kaj lahko ponuja.


Cenitev

Kot smo omenili, NordLocker omogoča do 5 GB brezplačno. Vendar pa je tudi premium različica dobra vrednost. Kot lahko vidite, enomesečni načrt znaša 8,00 USD na mesec. Če se namesto tega odločite za enoletni načrt, vam stroški padejo na 4,99 USD na mesec in prihranite 37%. Dvoletni načrt zniža ceno na 3,99 USD na mesec, tako da prihranite 50%. Najboljša vrednost za NordLocker je triletni načrt. S plačevanjem 2,99 USD na mesec prihranite 62%.

NordLocker cene

Poleg tega posla NordLocker ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Funkcije NordLocker

NordLocker ponuja številne funkcije. Oglejmo si, kaj lahko ta program za shranjevanje ponuja.

 • Ponastavitev glavnega gesla
 • Šifrirana imena in strukture datotek
 • 24/7 klepet v živo
 • Sposobnost zaščite datotek, ki so shranjene v skoraj kateri koli sicer nevarni storitvi v oblaku
 • Sposobnost skupne rabe šifriranih datotek z drugimi uporabniki
 • Šifriranje na strani odjemalca
 • Enostavno šifriranje datotek

Čeprav NordLocker ni odprtokodnega, uporablja enkripcijo na posamezne datoteke. Vsaka datoteka v zvezku je šifrirana in posamično shranjena, zato ni treba ponovno naložiti celotne mape datotek, če želite spremeniti en dokument, ki je shranjen v spletu. Spodaj si oglejte konzolo za povleci in spusti.

NordLocker

O ponastavitvi glavnega gesla

Pri ustvarjanju novega računa lahko izberete glavno geslo za šifriranje datotek. NordLocker ustvari tudi obnovitveni ključ, ki je na voljo samo vam, zato ga boste morali shraniti na lokaciji brez povezave. Čeprav lahko to uporabite za ponastavitev glavnega gesla, morate biti še vedno previdni. Če izgubite glavno geslo in ključ, datoteke sploh ne boste mogli odpreti.

Zasebnost

Če se zavedate, Nord ima sedež v Republiki Panama. Vsi pravni spori se rešujejo v tej pristojnosti. To pomeni, da je zunaj področja partnerjev “14 oči”. Torej, ni vam treba pretirano skrbeti za svoje datoteke.

Varnost

Kar zadeva šifriranje, NordLocker uporablja šifriranje AES-256-GCM s hashonom Argon2. Za razliko od nekaterih podjetij sta oba dejavnika preizkušena in resnični načini šifriranja. Vendar pa je kriptografija javnega ključa za generiranje in overjanje asimetričnih parov ključev namesto bolj običajne RSA prek kriptografije Elliptic-curve (ECC). Čeprav obstaja nekaj pomislekov glede strukture ECC, je to še vedno dokaj varen algoritem. Kljub temu se zavedajte, da ker to ni odprtokodna programska oprema, je težko ugotoviti, ali so komponente ECC pravilno implementirane, tako da v najslabšem primeru tvega. Kljub temu pa večina uporabnikov verjetno ne bo del grožnje. Če samo shranjujete slike ali dokumente, ste relativno varni.

Ena od prednosti ECC je možnost skupne rabe datotek. Ker je e-poštni naslov mogoče prepoznati z edinstveno kodo, jih lahko dodatni uporabniki odklenejo z lastnimi zasebnimi ključi. Kot lahko vidite spodaj, samo kliknite “Dodaj uporabnikov dostop”.

NordLocker

Enostavnost uporabe

NordLocker je na voljo za MacOS in Windows. Če pa ga boste uporabljali na računalniku z operacijskim sistemom Windows, ne pozabite, da morate namestiti .Net Framework 4.8. Če ni pravilno nameščen, NordLocker brez njega ne bo deloval pravilno. Če imate kakršne koli težave z namestitvijo ali kaj drugega, se lahko vedno obrnete na njihovo 24/7 skupino za pomoč strankam ali preverite razdelek s pogostimi vprašanji na njihovem spletnem mestu.

Končne misli

Če iščete zelo enostaven način za šifriranje datotek in jih zaščitite pred krajo, ne morete narobe z NordLockerjem. Čeprav nismo popolnoma zadovoljni z metodo šifriranja ECC, je vse ostalo zanesljivo. Čeprav je v skupnosti nekaj brezplačnih in odprtokodnih varnostnih omaric, nobena od njih ni tako elegantna, kot je ta. Pričakujemo, da bodo kmalu na voljo različice za iOS in Android aplikacije NordLocker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map