Betternet pregled

Začnimo z našim pregledom Betternet z opazovanjem, da nudijo brezplačno neomejeno storitev VPN. Med uporabo njihove storitve lahko pričakujete znatno izgubo hitrosti interneta. Svojo brezplačno storitev ponujajo s tako imenovanim “booster” prodajnim modelom. To pomeni, da lahko njihovo storitev uporabljate v eni sami napravi, če vam bodo predlagali aplikacije, ki jih boste kupili. Če kupite katero od teh aplikacij prek njihove aplikacije, potem zaslužijo s to prodajo. Betternet prav tako zasluži z nekaterimi videoposnetki, ki jih morate tudi gledati, ko uporabljate njihovo aplikacijo.


Betternet pregled

Cene in posebne ponudbe

Poleg brezplačne storitve VPN, ki jo nudi Betternet, ponujajo tudi Premium VPN. Trenutno (3-10–2016) je to na voljo samo za njihovo aplikacijo za Android, omenjajo pa, da aktivno delajo na razširitvi premijske storitve na iOS in Windows. Kaj torej ponuja njihova premium storitev v primerjavi z brezplačno storitev VPN?

 • Uporabniki Premium lahko na en račun povežejo do pet sočasnih naprav.
 • Uporabniki Premium se bodo lahko povezali na namenske strežnike, ki so na voljo samo njim, ki imajo manj prometa in boljšo hitrost.
 • Uporabniki Premium niso več izpostavljeni tako imenovanim predlogom aplikacij (oglasov), s katerimi trpijo brezplačni člani.
 • Uporabniki Premium lahko izbirajo med osmimi različnimi lokacijami strežnikov: ZDA, Velika Britanija, Kanada, Nizozemska, Francija, Nemčija, Japonska in Singapur.
 • Uporabniki Premium bodo dobili prednostno tehnično podporo

Skratka, premium naročnikom je obljubljen pravilnik “brez oglasov”, boljše delovanje VPN povezave, možnost izbire lokacije strežnika, možnost uporabe storitve na petih različnih napravah hkrati in prednostna tehnična podpora.

Betternet ponuja svojo vrhunsko storitev v dveh različnih načrtih, ki temeljita na dolžini termina. Mesečno načrtujejo 4,99 USD, letni pa 29,99 USD. Kot večina ponudnikov VPN tudi oni popustijo dolgoročni načrt. To pomeni, če se prijavite za eno leto njihove premium storitve, ga lahko dobite že od 2,50 USD na mesec. To je tako, da brezplačno dobite šest mesecev brezplačne storitve. Trenutno je edini način za prijavo na premijski načrt Betternet prek mobilne aplikacije Android. Betternet sprejema plačila samo prek trgovine Google Play in Apple Store, zato na svoje strežnike ne shranjuje nobene kreditne kartice ali z njimi povezanih podatkov..

Brezplačno preizkusno obdobje

Betternet želi, da preizkusite njihovo vrhunsko storitev, da jo lahko primerjate z njihovo brezplačno storitvijo. Ponujajo vam 30-dnevno vračilo naročnine, če se odločite, da njihova premium storitev ni primerna za vaš namen. Njihova politika vračila je velika omejitev in to je, da v tem obdobju ne smete porabiti več kot 50 MB. Menimo, da je to nerealno za 30 dni testiranja storitve, saj bo večina ljudi to že v prvi uporabi presegla. Menimo, da to zmanjšuje 30-dnevno politiko vračil in menimo, da bi morala ekipa Betternet to omejitev ponovno preučiti..

Model Betternet Free VPN

Kot smo že omenili, deluje model Betternet brezplačnega VPN-ja, s čimer vam spodbudi družbo. To počnejo na nekaj različnih načinov. Najprej morate za namestitev aplikacije omogočiti dovoljenje nakupov v aplikaciji. Nato se strinjate, da jim boste dovolili, da predlagajo programske aplikacije. Če namestite katero od teh aplikacij, potem zaslužijo. Običajno vas bo aplikacija ob zagonu vprašala za ogled videoposnetka. Prva spodnja slika prikazuje zaslon odjemalca, ki vas v tem primeru pozdravi. Drugi dve sliki sta nekaj videoposnetkov, ki so nastali ob dveh različnih obdobjih. Kot lahko vidite, ti zajemajo vse, od videoposnetka o varnosti IT do videa spodnjega perila. Temu včasih sledijo predlagane brezplačne aplikacije.

Video primeri Betternet

V drugih primerih boste v polju pod gumbom za povezavo brezplačne programske opreme pozvani različna sporočila. Na prvi sliki zgoraj se to vpraša: “Ali naj gledam video?” Sledijo lahko tudi druga sporočila, ki jih boste morda videli. Prva spodnja slika prikazuje sporočilo, ki ga večino časa vidite, »Pridobite brezplačno aplikacijo«. Če se dotaknete tega, boste prikazali dve ali tri programske aplikacije, ki jih Betternet priporoča, da jih namestite.

Betternet sporočila

Srednja slika zgoraj prikazuje ogled videoposnetka in ponovno povezovanje zaslona. Slika desno od njega prikazuje zaslon, ki se prikaže, če kliknete »Ali naj gledam video? na sredinski sliki. Model, ki ga podpira oglas, je bil narejen že prej, vendar se zdi, da se je skupina Betternet spet nekako postavila na novo. Kombinirali so ga z nameščanjem aplikacij in naredili nekaj, za kar nismo verjeli, da je mogoče s takšnim modelom. Naredilo je razmeroma nevsiljivo. To so dosegli tako, da so sporočila in oglasi časovno ustrezali zagonu aplikacije in časom, ki jih v večini primerov povezujete ali znova povezujete..

Imamo zaskrbljenost, da Betternet za oglaševanje uporablja tretje strani. Te tretje osebe lahko uporabljajo tehnologije za dostop do nekaterih podatkov, vključno s piškotki, vendar niso omejene na njih, da ocenijo učinkovitost svojih oglasov. Betternet to orodje še posebej onemogoča, saj se nanašajo na svojo politiko zasebnosti, tj. Od tega, kako te tretje osebe uporabljajo pridobljene informacije, je odvisno od njihovih lastnih politik zasebnosti. Torej bodite pozorni, da vas njihovi oglaševalski partnerji spremljajo, ko uporabljate njihovo brezplačno storitev VPN.

Zasebnost in varnost

Betternet se nahaja v Kanadi. Imajo strogo, Brez dnevnika politika zasebnosti. Uporabniki VPN ne beležijo nobenih podatkov o povezavi ali uporabi. Hranijo samo tiste podatke, ki so potrebni za delovanje njihove storitve, in jih nikoli ne delijo s tretjimi osebami. Njihova politika zasebnosti pojasnjuje, kako se ravna z vsemi podatki, kot je prikazano spodaj:

Betternet ne zbira, ne beleži, ne hrani, ne deli nobenih prepoznavnih osebnih podatkov uporabnikov. Betternet lahko zbere čas povezave do naše storitve in skupno količino prenesenih podatkov na dan. Betternet shranjuje to, da vam lahko zagotovi najboljšo možno omrežno izkušnjo.

Hkrati pravijo, da sodelujejo s partnerji in tretjimi strankami, da bi zagotovili priporočila za aplikacije, ki jih nameščate, hkrati pa ne prevzemajo odgovornosti za to, kar te tretje osebe počnejo s podatki, ki jih zbirajo na vas.

Z uporabo Betterneta potrjujete in se strinjate, da lahko Betternet prikazuje oglase v aplikaciji kot ločeno spletno stran v svojem brskalniku ali na kakršen koli način, za katerega se zdi, da je Betternet primeren. Betternet lahko uporablja storitve oglaševanja tretjih oseb s svojimi določili in pogoji. Z uporabo Betterneta se strinjate s pogoji teh storitev tretjih oseb in potrjujete, da Betternet ne prevzema nobene odgovornosti in odgovornosti za vsebine, prikazane v njihovem imenu.

To se sliši nejasno, kot pazite na kupce. Torej, bodite pozorni.

Po nekaj raziskavah smo ugotovili, da storitev Betternet uporablja OpenVPN s šifriranjem AES256 in 128-bitnim AES-CBC za IPSec. Poskušali smo izvedeti več informacij o velikosti omrežja Betternet VPN, vendar niso bili uspešni. Upajmo, da se bo v prihodnje ekipa Betterneta s temi informacijami bolj predstavila.

Hands-on testiranje

Naš pregled Betternet zaključimo z nekaj rokami pri preizkušanju njihove programske opreme za odjemalca Windows in aplikacije Android. Za začetek bi radi povedali, da je brezplačna storitev Betternet hitrost naše internetne povezave znižala bistveno več, kot bi si želeli, kot to počnejo številne brezplačne storitve. Imajo odjemalce programske opreme za Windows, iOS, Android in razširitve za brskalnike Chrome in Foxfire. Trenutno je do premijskega računa možno dostopati samo z aplikacijo Android.

Povezovanje z operacijskim sistemom Windows

Prenos odjemalca Windows za brezplačno storitev VPN Betternet lahko dobite s klikom na prenos v meniju njihovega spletnega mesta. Ko zaključite s prenosom, zaženite aplikacijo za nastavitev BetternetforWindows, da začnete nameščati odjemalca Windows v računalnik. Upoštevajte, da bo morda potrebna namestitev, da na vaš računalnik namesti različico ogrodja Windows.NET, preden se začne dejanska namestitev odjemalca. To se je zgodilo v našem primeru. Spodnja slika prikazuje prvi in ​​zadnji zaslon čarovnika za namestitev Betternet za Windows. S klikom na naslednjo sliko spodaj se začne postopek namestitve in s klikom na zaključek v drugi dokonča namestitev in zažene odjemalca prvič.

Namestitev Betternet Windows

Odjemalski vmesnik je zelo preprost, uporabnikom ni veliko izbire, zato bi ga bilo treba uporabnikom zelo enostavno uporabljati, ne glede na vaše tehnično znanje. Prva slika spodaj je tisto, kar boste videli, ko odjemalec naloži nepovezano. Opazite, da je obraz zaspan in obdan s sivim krogom. Glede na to, kje se nahajate, boste morda videli drugo državo, ki ni ZDA. Storitev Betternet vas bo privzeto povezala s strežnikom, ki vam je najbližje, z najmanj številom uporabnikov in vam tako zagotovila strežnik, za katerega menite, da ima najboljše rezultate.

Odjemalec Betternet Windows

Ko se odjemalec začne s storitvijo, preprosto kliknite gumb za povezavo na glavnem zaslonu. Druga spodnja slika prikazuje, kako izgleda glavni zaslon, ko je povezava končana. Opazite, da je obraz buden, ščit pa je obdan v modrem krogu. Druga stvar, ki jo opazimo, je polje s sporočili pod gumbi za povezavo ali prekinitev povezave. Tu so vam na voljo aplikacije in videoposnetki, ki si jih boste lahko ogledali, kot tudi všeč ali tvitnili o storitvi Betternet in o tem, kako zaslužijo denar za vas kot njihov “booster”.

Meni Betternet Windows

Edini izbor uporabnika je meni v zgornjem levem kotu prve slike zgoraj, ki bo odprl zaslon, kot je prikazan na desni zgoraj. To je stran z nastavitvami. Edina možnost na tem zaslonu je, da se povezava samodejno ponovno poveže. Drugi gumbi na tej strani bodo:

 • Kontaktiraj nas – odprite vozovnico za podporo
 • Pogosta vprašanja – odprite pogosta vprašanja na njihovi spletni strani
 • Politika zasebnosti – omogočil vam je, da preučite stran o zasebnosti Betternet na njihovem spletnem mestu
 • Kako deluje Betternet? – na svojem spletnem mestu prikazujejo model Betternet

Kot lahko vidite, je odjemalec Windows zelo osnoven, vendar naredi svoje delo.

Povezava z Androidom

Edini način, da se trenutno naročite za naročninsko storitev VPN, je, da najprej namestite aplikacijo za Android iz trgovine Google Play. Ko namestite to aplikacijo v napravo, boste videli sliko, kot je prikazana spodaj levo. Pritisnite spodnji rezultat za povezavo na srednjem zaslonu spodaj. Končno se na zaslonu na desni prikaže aplikacija Android, ko je popolnoma povezana. Videli boste, da je zelo podoben odjemalcu Windows.

Betternet Android Connection

Če izberete ikono menija (tri vodoravne vrstice) na posnetku zaslona na levi zgoraj, se prikaže zaslon z nastavitvami, kot je prikazan na levi sliki spodaj. Na tem zaslonu je jasno viden zeleni gumb “go premium”. To je gumb, ki se ga dotaknete, če si želite ogledati zaslon, prikazan na sredini, na katerem naj bodo prikazani načrti cen in omogočite nakup tistega, ki ga želite.

Betternet Upgrade

V našem primeru je prišlo do težav in načrtov ni bilo mogoče naložiti. Če bi se pravilno naložil, bi se lahko naročili na njihovo premijsko storitev. Zadnji zaslon je tisti, ki bi ga videli, če ste premijski član in ste na zgornjem zaslonu z nastavitvami (prva slika) izbrali “že sem premija”. Upoštevajte, da je vse, kar morate prijaviti za njihovo premijsko storitev, veljaven e-poštni naslov. Ko se naročite na premium storitev, boste lahko izbrali državo, s katero se želite povezati, s klikom na lokacije, kot je prikazano na prvi sliki spodaj. Prikazane bodo države, s katerimi se lahko povežete z uporabo Betternet premium VPN.

Lokacije strežnika Betternet

Srednji in zadnji zaslon, prikazan zgoraj, prikazujeta trenutne lokacije, ki jih ponuja njihova storitev. S klikom na rumen “go premium” vas opomnite, da morate biti premium naročnik, da izberete svojo lokacijo.

Betternet test hitrosti

Betternet ni bila ena najhitrejših storitev VPN, ki smo jo preizkusili na naših hitrostnih testih, kot je to primer pri mnogih brezplačno VPN storitve. Hitrost naše internetne povezave se je zmanjšala za skoraj 78%, ko smo jih povezali prek svojih strežnikov v Atlanti, GA.

Betternet test hitrosti

Pričakuje se nekaj izgube hitrosti povezave zaradi dodatne varnosti, ki jo ponuja šifrirana povezava. Kljub temu je 78% občutno zmanjšanje in če imate za začetek počasno hitrost ponudnika internetnih storitev, bi to lahko hitrosti vaše internetne povezave skoraj neuporabilo. Treba je opozoriti, da pravijo, da je njihova plačana storitev na namenskih strežnikih in precej hitrejša kot njihova brezplačna storitev. Zaradi neskladnosti hitrosti ponudnika internetnih storitev se lahko vaš učinek razlikuje, zato se prepričajte sami. Čeprav glede P2P prometa ni nobenega pravilnika, ga ne priporočamo zaradi počasne hitrosti povezave med uporabo njihove storitve VPN.

Pregled Betternet: Sklep

Betternet je nov prostor za zasebnost in zdi se, da v svoji novi storitvi odpravlja nekatere napake. Zdi se, da njihova brezplačna storitev deluje, vendar počasi. Tega ne bi želeli uporabljati, če uporabljate VPN ves čas, vendar je primeren za tiste, ki samo občasno uporabljajo storitev VPN. Šifriranje, ki ga uporablja njihova storitev, ni najboljše, toda 128-bitni AES mora biti dovolj varen za večino uporab.

Kaj nam je všeč pri njihovi storitvi

 • Ponuja brezplačno neomejeno uporabo
 • Nevsiljiva izvedba “povečevanja” tako pri pregledu videoposnetkov kot aplikacij, ki jih želite namestiti
 • Enostaven vmesnik za uporabnike Android
 • Hiter odziv strank (v nekaj urah)

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Več tehničnih podrobnosti o njihovi storitvi in ​​omrežju na spletni strani
 • Pojasnitev uporabe informacij tretjih oseb
 • Premium storitev za druge platforme: iOS, Windows, pa tudi brskalnike, ki jih podpirajo.
 • Podpora za Mac OS X
 • Cene za vrhunsko storitev na njihovem spletnem mestu

Storitev Betternet brezplačna VPN je počasna. Izguba hitrosti povezave prek njihovega omrežja je bila običajno 75% -85%. Glede na vaš originalni ponudnik internetnih storitev bi lahko vaš internet upočasnil do te mere, da postane skoraj neuporaben. Z brezplačnim VPN nimate nadzora nad tem, kje se povežete, kar omejuje uporabnost njihove brezplačne storitve za deblokiranje pretočne vsebine ali skupno rabo datotek. VPN s plačano naročnino vam bo pomagal, da to storite bolje, če je vaš cilj v eni od osmih držav, v katerih imajo strežnike. Če želite le zaščititi svoje podatke na vročih točkah WI-Fi in biti bolj anonimni pri svojem vsakodnevnem brskanju po internetu, potem storitev Betternet bi lahko bila dobra izbira za vas. Ne pozabite, da ponujajo 30-dnevno garancijo vračila denarja, če uporabljate manj kot 50 MB pasovne širine. Bodite prepričani, da preizkusite njihovo hitrost in se prepričajte, da ste z njo zadovoljni.

Obiščite Betternet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map