Vilka länder vill förbjuda kryptering?

Regeringarna i USA, Storbritannien och Nederländerna vill alla ha tillgång till bakdörr till krypterad data. De vill att krypteringsnycklarna ska snöva på privat kommunikation. Som ni kommer att se på ett ögonblick använder varje land nationell säkerhet som ett sätt att få stöd i hopp om att anta nya lagar för att ge dem laglig tillgång till krypterad kommunikation. Storbritanniens premiärminister, David Cameron, vill ta saker ett steg längre och förbjuda kryptering tillsammans i Storbritannien. Kina planerar att kräva att alla företag vänder över krypteringsnycklar till 2020.


Kryptering i Storbritannien

Storbritanniens premiärminister David Cameron har varit uttalad i sina känslor mot kryptering. I själva verket vill han förbjuda kryptering i Storbritannien.  Herr Cameron pekar på de senaste terrorhändelserna för att visa behovet av att förbjuda stark kryptering i Storbritannien. Vi kan alla förstå behovet av att säkra medborgarnas säkerhet, men vad kommer priset att vara om du tar bort allas rätt till integritet samtidigt. Detta är något Storbritannien har brottat med i flera år nu.

Det konservativa partiet i Storbritannien presenterade Utkast till kommunikationsdatafaktur, även känd som Snooper’s Bill, 2012 och förväntade sig att det skulle vara lag 2014. Det fungerade inte då vice premiärminister Nick Clegg drog tillbaka sitt stöd för propositionen. Skillnaden är att det konservativa partiet nu har makten och planerar att återuppliva Snooper-propositionen som kommer att läggas fram senare i år. Den här gången blir deras ansträngningar svårare att hindra.

Kryptering i USA

Direktören för Federal Bureau of Investigation (FBI), James Comey Jr., och vice riksadvokaten vid justitiedepartementet, Sally Quillian Yates, kommer att vittna framför senatens domstolskommitté imorgon. Herr Comey har tidigare uttryckte sin oro om teknikföretagens åtgärder för att skydda användarnas integritet. Han anser att den federala brottsbekämpningen bör ha tillgång till dina kommunikationer, även om de är krypterade. Från en FBI-presskonferens förra hösten:

“Jag är en stor tro på rättsstatsprincipen, men jag tror också att ingen i detta land är längre än lagen,” berättade Comey till reportrar vid FBI: s huvudkontor i Washington. “Det som oroar mig för detta är företag som marknadsför något uttryckligen för att låta människor placera sig utanför lagen.”

Herr Comeys kommentar kom strax efter att Google och Apple meddelade att de inte längre skulle blockera krypteringen på sina enheter. De rullade ut en ny version av sina mobila operativsystem som gjorde det omöjligt för någon annan än användaren att låsa upp telefonen. Du måste själv låsa upp den om det tvingas av myndigheter eller en domstolsbeslut. Detta tog Silicon Valley ur slingan när det gäller att komma åt användarnas krypterade data.

Comey och Yates förväntas vittna om oro för brottsbekämpning som brottslingar gömmer sig bakom krypterad kommunikation. De vill att kongressen ska agera genom att ge dem bakdörråtkomst till krypterade system och enheter. Kanske skulle det hjälpa till att avskräcka brottslingar men det skulle också riskera all vår kommunikation. En grupp väl respekterade kryptografer och datavetare släpper en papper idag som beskriver riskerna för att tillåta regeringar som USA och Storbritannien tillgång till krypterad data. Kort sagt säger de att när uppgifterna är ute finns det inget att få tillbaka dem i flaskan. De känner starkt att brytning av kryptering kommer att ge oss alla i riskzonen.

Kryptering i Nederländerna

Nederländerna hör allmän opinionen om ett nytt lagförslag som skulle uppdatera underrättelsen & Säkerhetslagen från 2002. The ny räkning skulle göra det möjligt för den nederländska regeringen att tvinga kommunikationsleverantörer att överlämna krypteringsnycklar. Enligt a posta av nederländska tekniska säkerhetskonsult, Matthijs R. Koot, skulle den nya lagförslaget tvinga vem som helst att dekryptera data eller kommunikation:

“Underrättelsetjänsterna har rätt att tvinga vem som helst att hjälpa till att dekryptera data i [ett datoriserat system] … eller hjälpa till att dekryptera konversationer, telekommunikationer eller dataöverföring …; antingen genom att överlämna nycklar eller tillhandahålla dekrypterad data. Ett annat alternativ att besegra kryptering är användningen av hackkraften ”för att bryta in i system.

Det kommer att ta någon tid innan det nya lagförslaget omröstas men under tiden har allmänheten i Nederländerna en chans att yttra sig. Förhoppningsvis kommer de att gå ut mot den nya bulkövervakningen och låta regeringen veta att de inte vill ha tillgång till sina privata uppgifter genom dekryptering.

Kryptering i Kina

Du kan förvänta dig att kineserna tar ett starkt ståndpunkt mot kryptering. Det är sant för medborgare i Kina tillsammans med utländska teknologiföretag. Kina har en femårsplan för att tvinga alla företag som bedriver verksamhet i Kina att vända över krypteringsnycklar. När USA: s president Barack Obama uttryckte sin oro svarade den kinesiska regeringen med att säga att USA och Storbritannien har drivit på samma tillgång i flera år nu.

Detta är från en Bloomberg Business artikel publicerad tidigare i år:

“Många västerländska regeringar, inklusive regeringarna i USA och Storbritannien, har under många år bett teknikföretag att avslöja sina krypteringsnycklar,” sa Fu Ying, taleskvinna för Kinas National People’s Congress, onsdag i Peking. “Detta steg syftar till att förebygga och utreda terroristaktiviteter.”

Kina avser att förbjuda alla företag som inte tillhandahåller krypteringsnycklar från sin kommunikationsinfrastruktur fram till 2020. Det tar mindre än fem år för den internationella debatten att värmas upp. Under tiden är Kina gärna med att brottsbekämpande myndigheter använder en krypterad version av Alibabas mobila operativsystem för säker mobilmeddelanden.

Framtiden för kryptering

Möjligheten att kryptera data och kommunikation är en fråga om mänskliga rättigheter. FN publicerade en Rapportera om kryptering, anonymitet och ramarna för de mänskliga rättigheterna tidigare i år. De ställde ett antal medlemsländer följande frågor:

  1. Skyddar rätten till integritet och yttrandefrihet och yttrandefrihet säker online-kommunikation?
  2. Antagande av ett bekräftande svar, i vilken utsträckning kan regeringar, i överensstämmelse med lagen om mänskliga rättigheter, införa begränsningar för kryptering och anonymitet?

Jag föreslår att du läser svaren från rapporten. När du läser igenom svaren kan du berätta än att vissa länder har mer än lite arbete att göra när det gäller deras inställning till kryptering. Vissa svarande tycktes inte ens förstå frågorna eller använde kanske politisk jargong istället för att faktiskt besvara dem.

Följ oss @VPNFan för de senaste sekretessnyheterna online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map