NordVPN Mac Setup Guide

Du vill ladda ner den senaste versionen av NordVPN Mac-programvaran. Besök deras webbplats och klicka på “Verktyg & Information ”på huvudmenyn. Klicka sedan på ”Hämta” i den resulterande rullgardinslistan.


NordVPN nedladdning

Nu vill du klicka på knappen “Hämta” som visas när du håller musen över Mac OS X-rutan.

NordVPN Mac nedladdning

Detta öppnar ett dialogfönster som låter dig spara Mac-klientens installationsfil på din dator. Klienten kräver Mac OS X 10.10 eller högre. Klientinställningssidan har också manuella installationsguider för att konfigurera Mac OS X med OpenVPN, L2TP / IPsec och PPTP.

När klienten har laddats ner till din dator, öppna filen där du laddade ner den. Ett popup-fönster visas där du begär att du drar NordVPN-ikonen till din applikationsmapp. Detta kommer att installera appen på din dator. Öppna NordVPN-appen från den här mappen för att starta den.

Första gången klienten startar kommer den att kräva att du anger dina NordVPN-referenser för att verifiera att du har behörighet att använda den. Lägg märke till att längst ner på skärmen står “Logga in för att komma åt NordVPN-tjänsten”. För att komma åt inloggningsskärmen, klicka på menyikonen (tre horisontella rader) längst upp till vänster på skärmen så glider den ut som visas på skärmen nedan.

NordVPN Mac OS X-klient vid startAnge ditt NordVPN “Användarnamn” och “Lösenord” och klicka sedan på “Logga in” -knappen. Appen kommer automatiskt ihåg dessa. Om du har glömt ditt lösenord finns det en länk här för att starta processen för att återställa det. Det finns också en länk här för att skapa ett NordVPN-konto om du inte har ett.

NordVPN Mac OS X-klient Loggad in

När du väl har angett dina referenser kommer du att se en skärm som den som visas ovan. Observera att nederst på skärmen nu står “Inloggad framgång”. Detta är kartskärmen. Du kan zooma in och ut på den här skärmen och välja en plats att ansluta till genom att klicka på stiftet i landet.

Innan vi tittar på att ansluta till en VPN-server i NordVPN-nätverket, låt oss ta en titt på inställningsmenyn som nu har ersatt inloggningsmenyn. Klicka på menyikonen uppe till vänster om för att avslöja inställningsskärmen som visas nedan med några av inställningarna utvidgade för att visa hur de fungerar.

NordVPN Mac-klientinställningar (exploderad)

Ovanstående skärm är indelad i tre avsnitt enligt följande:

 • Konto information – Detta visar ditt användarnamn och utgångsdatum för kontot.
  • Eftersom du inte är ansluten till en VPN-server visar den din verkliga offentliga IP-adress.
 • Hjälp – Hjälp har tre olika sätt som du kan få hjälp med en fråga eller problem.
  • Hjälpcenter – Detta öppnar huvudsidan för vanliga frågor och support så att du kan söka efter de svar du söker.
  • E-poststöd – Detta öppnar en supportbiljett för din fråga.
  • Live chat – detta öppnar en livechatsession med en av NordVPNs supportpersonal. Baserat på det ämne du väljer kan du prata med en fakturerings- eller teknisk supportperson.
 • inställningar – Detta innehåller några inställningar som gör att du kan kontrollera NordVPN-klientens allmänna beteende.
  • Smart-Play – Om du ställer in detta på kan du strömma några av dina favoritströmmande media som kan geo-begränsas från ditt land från någon av NordVPN-servrarna utan att behöva komma åt en server i det land media strömmas från. Det betyder att du kan ansluta till en server i ditt land och få tillgång till strömmande media från andra regioner utan att behöva byta VPN-servrar.
  • Autoconnect to – Detta öppnar ett fönster med en lista över alla NordVPN-servrar för dig att välja en att automatiskt ansluta till när appen startar som visas i bilden ovan.
  • Meddelanden – Om du slår på detta tillåts popups när du ansluter eller kopplar från en NordVPN-server.
  • Starta vid start – Detta startar klienten automatiskt när du startar datorn. Om du slår på detta och autokopplar hjälper du dig att alltid vara ansluten till VPN när du använder din maskin.
  • Logga ut – Om du klickar på det krävs att du anger dina referenser nästa gång du loggar in.

Nu när vi har granskat några av de allmänna inställningarna för NordVPN Mac OS X-klienten, låt oss ta en titt på hur enkelt det är att ansluta till en VPN-server i deras nätverk med den. Allt som krävs från kartskärmen är att klicka på en stift i det land som du vill ansluta till som gjordes genom att klicka på USA-stiftet i skärmdumpen nedan. Lägg märke till att meddelandet nu säger: “Du har anslutit dig till USA”.

NordVPN-kartanslutning till USA

NordVPN Mac-klienten ansluter dig automatiskt till den snabbaste VPN-servern i det land du väljer. Kartskärmen ger ett snabbt och enkelt sätt att ansluta till en VPN-server på NordVPN-nätverket. Detta kan också vara användbart om du snabbt vill byta servrar och testa för att se vilka som ger dig bästa prestanda.

Ett annat sätt som du kan ansluta till NordVPN-tjänsten är genom att använda sökfunktionen överst på skärmen. Du kan söka efter ett visst syfte som “stream Hulu” eller ett specifikt land som Storbritannien. Om du söker efter ett syfte kommer ett antal länder att dyka upp för att hjälpa dig att uppfylla det. Du behöver bara välja ett land som du vill ansluta till. Klicka sedan på anslutningsomkopplaren bredvid sökningen för att slutföra anslutningen.

NordVPN Mac-sökfunktion

Bilden ovan visar en skärmdump av listrutan som visas när du klickar på sökrutan “Jag vill …”. Denna lista är organiserad enligt följande:

 • Favorit servrar – Vi kommer att titta på hur du ställer in favoritservrar senare i vår recension.
 • Senaste anslutningar – Detta visar de fem senaste anslutningarna du gjort med den senaste anslutningen som visas först.
 • Alla länder – En alfabetisk tabell över länder i NordVPN-nätverket.
 • Andra syften – Titta på Netflix, strömma Hulu, använda Torrenter och andra specialändamål som erbjuds av NordVPN.

Liknande resultat kan erhållas genom att klicka på Utforska-knappen som visas i följande tre skärmdumpar. Skärmdumpen nedan visar hela listan över länder. Detta är standard när du klickar på utforska-knappen. Om du väljer ett land och sedan klickar på anslutningsväxeln slutförs din anslutning till den snabbaste VPN-servern i det landet.

NordVPN Mac Utforska alla länder

Skärmdumpen nedan visar listan “välj ett land” filtrerat av P2P. Ditt val är nu bara sex länder, Brasilien, Kanada, Tyskland, Luxemburg, Nederländerna och Sverige. Så snart du väljer en av dessa och sedan kopplar på anslutningsomkopplaren kan du konfidentiellt dela filer i NordVPN-nätverket.

NordVPN Mac Explore P2P Filtered

Följande skärm visar listan “välj ett land” filtrerat av Zattoo. Ditt val är nu bara fyra länder som strömmar över Zattoo-innehåll: Frankrike, Tyskland, Spanien och Schweiz. Välj ett av dessa, slå sedan på anslutningsomkopplaren så kan du njuta av alla dina favorit Zattoo-show på bara några sekunder.

NordVPN Mac Explore Zattoo Filtered

Som du kan se av ovanstående exempel är anslutning till den snabbaste VPN-servern i ett land en enkel process med Mac-klienten. Välj bara landet du vill ansluta till och slå på anslutningen. Om du vill ha lite mer kontroll över servern du ansluter till i ett visst land kan du klicka på glasögonen i det övre högra hörnet på klientskärmen.

Detta öppnar serverskärmen som innehåller en komplett lista över alla servrar så att du kan välja den du vill ansluta till. För att göra detta val enklare innehåller varje server ett belastnings% -värde, pingtid (ms) och avståndet från dig.

NordVPN Mac-serverslista

Den här serverns skärm (visas ovan) låter dig också välja de favoriter som vi nämnde tidigare i det här avsnittet. Klicka bara på det öppna hjärtat till höger om servernamnet. Detta skapar ett fast rött hjärta som indikerar att den servern nu är en favorit. Serverskärmen är organiserad enligt följande:

 • Favorit servrar – Detta gör det enkelt att hitta och ansluta till dina favoritservrar eftersom de är överst på listan.
 • Syfte servrar – Detta inkluderar Anti DDoS, Dedicated IP, Double VPN, Tor over VPN och Ultrasnabb TV-servrar.
 • Nya anslutningar – Detta gör det enkelt att ansluta till en server du nyligen använde om du tycker att du behöver.
 • Komplett serverlista – Denna lista sorteras alfabetiskt efter land.

För att ansluta till en server från väljer du bara en server och klickar sedan på knappen “Anslut” till höger på skärmen.

Skärmdumpen nedan visar konfigurationsinställningarna som klienten har. De är bara tre av dessa och de är som följer:

 • Mätningssystem – Detta låter dig växla mellan avstånden som visas mellan det amerikanska imperialsystemet (miles) och det metriska systemet (km)
 • Protokoll – Detta låter dig växla mellan de två OpenVPN-protokollen.
  • TCP – Detta är överföringskontrollprotokollet och bättre för tillförlitlighet men långsammare på grund av dess feldetektering och korrigering av paketöverföringar.
  • UDP – Detta är användardatagramprotokollet och standard för de flesta användningar eftersom det är snabbare än TCP.
 • Aktivera DNS – Detta gör att du kan använda din egen anpassade DNS. Du bör använda NordVPN DNS om du inte har en anledning att inte göra det så att du kan dra nytta av Smart Play och andra funktioner.

NordVPN Mac OS X-klientkonfiguration

Du kommer att märka att den här skärmen också visar det aktuella servervalet och dess parametrar. Du kan ansluta från den här skärmen genom att klicka på den gröna “Connect” -knappen också. Den sista fliken som vi kommer att undersöka för Mac-klienten är fliken Kill Switch.

NordVPN Kill Switch

Dödbrytaren, när den är aktiverad, låter dig välja applikationer som kommer att stoppas när VPN-anslutningen tappas. Detta kan hjälpa till att skydda din känsliga information från oavsiktlig exponering på öppet internet. När du slår på killknappen ser du en skärm som visar en lista över appar som du kan lägga till den. Om du väljer en app och öppnar den läggs den appen till i listan över appar som kommer att dödas om VPN-anslutningen tappas.

NordVPN Kill Switch App-val

Vår granskning av NordVPN Mac OS X-klienten hittade en app som var tvåklickad enkel att använda. Välj bara en VPN-serverplats och klicka sedan på knappen “Anslut” eller anslut växla för att slutföra din anslutning till din valda server. I kartläge klickar du bara på den snabbaste servern i det landet genom att klicka på kartplatsen. Det kan inte bli mycket lättare än detta. Vissa oväntade funktioner som en VPN-applikations kill-switch, valet mellan TCP och UDP och Smart-Play ingick också.

Besök NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map