ExpressVPN Mac Setup Guide

De vars operativsystem är Mac OS X har inte lämnats ut av den tekniska personalen på ExpressVPN. De har skapat en klient för att göra det enkelt för dig att ansluta till VPN-servrar också i deras nätverk. I likhet med Windows-klienten måste du först registrera dig för service och sedan logga in på din kontosida på deras webbplats för att ladda ner ExpressVPN Mac-installationsfilen. Du vill gå till prenumerationsfliken för ditt konto och klicka på den gröna knappen “ställa in ExpressVPN”. Detta tar dig till licenssidan där du kan ladda ner installationsfilen för den senaste klienten för Mac OS X 10.9 och högre (Mavericks, Yosemite, El Capitan).


Därefter vill du klicka på den gröna knappen “ladda ner nu” för att ladda ner installationsfilen för Mac-klienten till din dator. Innan du gör detta väljer du aktiveringskoden i den gula rutan och använder Kommando + C för att kopiera den så att du kan klistra in den på klienten i ett ögonblick för att aktivera dess licens för ditt konto. Du kan använda registreringskoden på flera datorer. Se bara till att ha koden till hands eftersom du måste ange den första gången du startar klienten på varje Mac-enhet.

ExpressVPN Mac-klientnedladdning

När installationsfilen finns på din dator måste du köra den för att installera Mac-klienten. Detta kommer att installera en ikon för att starta ExpressVPN-appen på din startplatta som den som visas på bilden till vänster nedan. När du startar Mac-klienten för första gången måste du aktivera den genom att klistra in den aktiveringskod som vi tidigare kopierade. Den andra bilden nedan visar denna aktiveringsskärm. Markera rutan ovan för “starta ExpressVPN vid start” och tryck på Kommando + V för att klistra in koden. När koden har klistrats in klickar du på den grå ok-knappen för att aktivera klienten. Den sista skärmen visar att vi har aktiverat mjukvarulicensen och nu kan börja använda appen.

ExpressVPN Mac OS X-klientaktivering

Genom att trycka på knappen “börja använda appen” kommer en skärm att visas som till vänster nedan. Det här är ej ansluten ange för klienten. Det känns lätt igen av det stora röda olåsta låset. Den visar också den sista platsen som vi anslutit till vilket gör det enkelt att ansluta igen där. Om du trycker på den gröna “anslut” -knappen ansluter vi oss till USA – New York i vårt fall. De ansluten skärmen i mittenbilden visar denna anslutning. Förutom att visa “ansluten” har den en bild av ett grönt lås i sitt låsta tillstånd. Detta indikerar att vår anslutning nu är säker och att vi är anslutna till en VPN-server i New York. Om du trycker på den röda “koppla bort” -knappen stängs vår anslutning. Den sista bilden visar platsväljare skärmen som kan nås genom att klicka på länken “välj en annan plats” från skärmen till vänster nedan. Alternativt kan du klicka på ellipsknappen “…” uppe till höger på någon av de två första skärmarna och välja platsväljaren från listan listan som visas.

ExpressVPN Mac-klientanslutning

De platsväljare skärmen som visas till höger ovan har fyra menyalternativ för att skapa och beställa de platser du kan välja mellan:

 • Favoriter eller “stjärna” – Detta visar två olika listor.
  • Nyligen anslutna – Detta är en lista över de tre senaste anslutningarna som beställts från de senaste till äldsta.
  • Favoriter – Detta är en lista över dina favoritanslutningar i alfabetisk ordning.
   • Favoriter väljs genom att klicka på den grå stjärnan till höger om platsen i valfri menylista. (Stjärnan blir gul och indikerar att den är en favoritplats)
   • Favoriter kan väljas antingen på lands- eller stadsnivå. Att gynna en stad kommer alltid att ansluta dig till den staden medan ett land ansluter dig till den bästa serverplatsen i det landet just nu..
   • Favoriter kan avmarkeras genom att klicka på den gula stjärnan på den plats du vill ta bort.
 • Rekommenderad – Lista över ExpressVPNs toppval för dig.
 • Efter region – Tihs visar regionala listor som du kan välja mellan inklusive Amerika, Europa, Afrika, Mellanöstern & Indien och Stilla Asien.
 • Vid namn – Detta visar en lista över alla platser i alfabetisk ordning.

Enskilda länder eller regioner kan utökas eller kontraheras genom att klicka på triangelformerna till vänster om dem. En fullständig lista kan extraheras / komprimeras genom att klicka på ikonen expand / contract (nedåt triangel med horisontella linjer) uppe till höger om platsväljare skärm.

Som skärmdumpen nedan visar har rullgardinslistan som erhållits genom att klicka på ellipsen andra alternativ tillgängliga förutom platsväljaren. Den andra är hastighetstestet. De hastighets test skärmen visas till höger nedan. Den här skärmen hjälper dig att fastställa den snabbaste anslutningen för ditt aktuella syfte. Den mäter ett par olika variabler:

 • Latens – Den tid det tar för data att flytta från din dator till VPN-serverplatsen (millisekunder).
  • Lägre latens är bäst och som en allmän regel ju längre bort en serverplats är, desto högre är latensen.
 • Nedladdningshastighet – Ett mått på de data som överförts per sekund (kb / s)
  • Högre nedladdningshastighet är bättre.

Med hjälp av dessa mätningar och några “black-box” -beräkningar bestämmer ExpressVPN a Hastighetsindex vilket är ett nummer som representerar hur snabb din anslutning till den platsen kommer att vara just nu. Index med högre hastighet representerar snabbare anslutningar. Tabellen kan sorteras efter valfri kolumnrubrik genom att klicka på den. Om du till exempel klickar på rubriken för platskolumn ordnar den alfabetiskt. Detta är användbart för att enkelt hitta den snabbaste servern i ett visst land. Du kan köra ett hastighetstest och spara resultaten för framtida jämförelser. Klicka på “?” längst ner i testet ger dig tips om hur du hittar den snabbaste avskiljaren för ditt ändamål. Hjälpalternativet låter dig skicka en supportbiljett eller tillhandahålla en länk till ExpressVPN-supportsidan. Med diagnostikalternativet kan du visa eller spara anslutningskommandon för att lösa anslutningsproblem.

ExpressVPN-alternativ Hastighetstest

Det sista alternativet som vi vill undersöka är de preferenser som öppnar en preferenser skärm med tre flikar: allmän, protokoll och avancerad. Den allmänna fliken visas på bilden nedan till vänster. Detta låter dig välja att automatiskt starta ExpressVPN-klienten vid start och ansluta till den sista platsen när klienten startas. Du kan också köpa nya prenumerationer och växla mellan dem genom att ange en annan aktiveringskod (detta motsvarar ändring av användaren). Slutligen kan du hänvisa vänner för att tjäna en gratis månad med tjänst från ExpressVPN.

ExpessVPN-inställningar

Den andra fliken på inställningsskärmen är fliken protokoll och som visas på bilden ovan. Protokollen som du kan välja bland inkluderar följande:

 • Välj protokoll automatiskt – Detta låter ExpressVPN välja det bästa protokollet för din anslutning
  • Detta kommer vanligtvis att vara OpenVPN (UDP) -protokollet.
 • UDP-OpenVPN – Detta ger den bästa hastigheten och säkerheten, men kanske inte alltid fungerar.
 • TCP-OpenVPN – Detta fungerar ofta om OpenVPN (UDP) inte gör det men är långsammare.
 • L2TP-IPsec – Ett annat tillgängligt alternativ som använder en fördelad nyckel.
 • PPTP – Det minst säkra av alla protokoll och endast bra för strömning.

Andra protokoll än OpenVPN kan ha en delmängd nätverksplatser att ansluta till. Välj protokoll automatiskt är standard och detta är det bästa alternativet för de flesta användare och bör inte ändras om du inte har ett anslutningsproblem.

Den sista fliken på inställningsskärmen är den avancerade fliken som visas nedan och har för närvarande bara ett alternativ. Det här alternativet är om du vill dela anonym hastighetstestdata och information om anslutningar för att hjälpa dem att skapa ett snabbare och mer pålitligt nätverk.

ExpressVPN Avancerade inställningar

ExpressVPN-klienten för Mac OS X har samma utseende och fall som deras Windows-klient. Det gör att Mac-användare kan ansluta och koppla från sitt nätverk med bara ett par musklick. Den har inte en kill switch som Windows-klienten eller mer avancerade alternativ. Men precis som Windows-klienten gör det det enkelt för Mac-användare att välja en VPN-server, ansluta till den, koppla från den och sedan ansluta till en ny. Det hjälper till att garantera din integritet genom att säkra din anslutning medan du använder Internet.

Besök ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map