ExpressVPN Android Setup Guide

Du kan ladda ner Android-appen genom att logga in på din ExpressVPN-kontosida och knacka på knappen “Ställ in ExpressVPN”. Detta öppnar länken till sin sida i Google Play-butiken. Tryck på den här. När du är där trycker du på för att installera den och öppna den sedan på din Android-enhet.


Installera ExpressVPN Android-appen

Ställa in ExpressVPN Android-appen

När appen öppnas måste du ställa in några alternativ innan du kan öppna den. På inloggningsskärmen kan du ange dina kontouppgifter (e-postadress och lösenord). Annars kan du initiera en 7-dagars kostnadsfri testperiod (endast för mobilappar) genom att ange en e-postadress.

Ställa in ExpressVPN Android-appen

Då måste du konfigurera VPN-tjänsten genom att tillåta de behörigheter den behöver för att etablera ExpressVPN-tjänsten på din Android-surfplatta. Slutligen kan du växelvis välja att skicka kraschrapporter, hastighetstester, anslutningsstatus (framgång eller misslyckande), annan aggregerad information till supportteamet för att förbättra deras nätverk.

ExpressVPN-app första anslutning

När du har autentiserat appen och konfigurerat dess initiala konfigurationsalternativ öppnas den för första gången. Anslutningspanelen öppnas med tips för att bekanta dig med hur enkelt det är att ansluta till tjänsten. Som standard kommer den smarta platsen att väljas. Detta är den plats som appen tycker är bäst för allmän surfing var du befinner dig. Det bestäms med hjälp av anonyma statistik som nedladdningshastighet, latens och avstånd mellan din dator och deras nätverksserver.

Första ExpressVPN Android-appanslutning

För att få dig den första anslutningen, tryck på “Av” -anslutningsknappen. När anslutningen är klar kommer en grön sköld att omfatta “På” -knappen. Eftersom det här är första gången du ansluter ber appen dig att du nu är säker.

ExpressVPN Android-appmeny

Innan vi tittar på appen i aktion, låt oss titta på menyn med funktioner och alternativ som finns tillgängliga för att ansluta och använda tjänsten. Denna meny öppnas genom att knacka på hamburgarikonen (tre horisontella linjer) i det övre vänstra hörnet av instrumentpanelen.

ExpressVPN Android-appinställningsmenyn

Den första av dessa objekt är menyn “Inställningar”. Den består av tre VPN-inställningar och några om information. Inställningarna är följande:

 • VPN-protokoll – standard är automatiskt och du bör lämna det här om du inte har problem med anslutningen.
  • UDP – är OpenVPN som appen är standard för eftersom den är den snabbaste
  • TCP – är ett felkontroll av OpenVPN-protokollet som fungerar bättre över långa avstånd eller svaga nätverk.
 • Auto start – startar appen när du slår på din Android-telefon.
 • Skicka ExpressVPN-data – för att förbättra tjänsten. Detta är icke-personlig aggregerad information.

ExpressVPN Android-appinställningsmenynAndra ExpressVPN Android-appmenyobjekt

De är också skärmar för din kontoinfo och för att få hjälp. Kontoskärmen har en länk för att hänvisa vänner. Om de prenumererar får både du och dem 30 gratis dagar med VPN-åtkomst.

Hjälpskärmen har en länk till deras supportsida på deras webbplats. Du kan också öppna ett formulär för att skapa en supportbiljett från den här skärmen. Biljetten låter dig ange information om ditt problem eller fråga och inkludera diagnostik om det är ett anslutningsproblem. Du kan sedan skicka det till ExpressVPN-supportteamet. Vi fick ett svar på vår fråga på ungefär en timme.

ExpressVPN Android-appmenynAnvända ExpressVPN Android-appen

Att ansluta till den “smarta platsen” är ett bra val för allmän surfing eftersom det ger god hastighet och stabilitet. Det finns dock tillfällen då du kanske vill ansluta till ett visst land för att dra nytta av en specifik resurs eller tjänst.

Välja en ny anslutningsplats

Du kan välja specifika länder eller städer att ansluta till genom att knacka på knappen ”Välj plats”. Detta öppnar listan med platsskärm. Den här skärmen har tre flikar:

Välja en ny anslutningsplats

 • Rekommenderad – Den här innehåller den smarta platsen och cirka nio andra länder som appen rekommenderar för dig baserat på din plats. Genom att trycka på pilen till höger om ett land utvidgas den till stadsnivå. Genom att trycka på stjärnan till höger om platsen läggs den till i dina favoritlistor. En röd stjärna indikerar att den är en favorit. Du bör favoritplatser som du använder regelbundet.
 • Allt – är en komplett lista över alla ExpressVPN-nätverksplatser. Det organiseras av följande regioner: Amerika, Europa, Asien och Stilla havet och Afrika, Mellanöstern och Indien.
 • Nyligen – är en lista över senaste anslutningar följt av en lista med favoritplatsen. För att ansluta till en plats trycker du bara på den som vi gjorde för Storbritannien och östra London.

Platssökning och Ping

Två andra funktioner som kan göra det lättare för dig att välja en plats med bra prestanda är sökning och ping. För att använda dessa måste du kopplas bort från ExpressVPN-nätverket. Tryck på väljaren för att koppla bort vid behov. Du vet att du är frånkopplad eftersom du ser både “Smart plats” och “Välj plats” -knapparna.

Ett enklare sätt att välja en plats om du känner till det land som du vill ansluta till är att använda den responsiva sökningen. Välj sökikonen och börja skriva på platsen. När du skriver listan kommer filtret att föra dig plats till toppen. Detta fungerar med både länder och städer.

Använda Location Search och Ping

Den sista funktionen vi vill titta på är pingtestet. Detta test mäter tiden i millisekunder som det tar för en signal att gå från din dator till servern som du är ansluten till. För att köra testet, tryck på hastighetsmätarikonen uppe till vänster på platsskärmen. Lägre siffror indikerar generellt snabbare platser. Det är vanligtvis platser som är närmare dig. USA och Kanada skulle vara bra val för anslutningar i det här fallet.

Du kan se att ExpressVPN-appen är lätt att installera och använda. En enda kran är allt som är nödvändigt för allmänna surfbehov tack vare funktionen ”Smart location”. Den använder OpenVPN-protokollet för säkra anslutningar. Ingen teknisk kunskap är nödvändig för att använda den för att ansluta till ExpressVPN-nätverket. Det tar bara några få kranar att välja nya platser. Användning av ping- och sökfunktioner underlättar denna process. En enda kran kopplar bort dig. Ingenting kan vara enklare.

Besök ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map