VPN-test – Hur du kontrollerar din VPN för läckor

VPN Leaks TestIbland lockar VPN-leverantörer sina användare till en falsk känsla av säkerhet. En ny studie fann att upp till 84% av VPN kommer att läcka din IP-adress. Eftersom poängen med att använda ett VPN är att förbli anonym, lämnar läckorna dig exponerad. En annan fråga hos vissa leverantörer kommer från trasiga funktioner. Som ett exempel kan IPv6-läckskydd faktiskt läcka din IP eller döda switchar kanske inte faktiskt förhindrar utsänd information. Det är därför du bör testa anslutningen till din favorit VPN-leverantör för att se till att den klarar dessa test. Här är några av våra favoriter som klarat VPN-läckagetest.


Kolla efter läckor

En av de mest omfattande webbplatserna för att testa din VPN-leverantör är https://www.doileak.com webbplats. Det verkar vara en one-stop-shop för alla de vanligaste läckorna och några ovanliga.

Dessa test identifierar:

 1. Begär IP – Detta test visar din IP-adress till internet i stort. om du använder en VPN-tjänst bör den visa deras adress och plats istället för din.
 2. Operativ system – De använder några olika verktyg för att få denna information. Det inkluderar Javascript, webbläsare och TCP / IP-fingeravtryck.
 3. Kopplingstyp – Även om detta är mestadels identiskt på alla enheter, implementeras vissa små parametrar på olika sätt av anslutningstyper. Genom att titta på dessa parametrar kan de vanligtvis upptäcka hur den testade komponenten är ansluten till internet.
 4. Webbläsare – Den här liknar OS-detekteringsverktyget vi just nämnde. De upptäcker det på samma sätt.
 5. DNS-förfrågningskälla – DNS-läckor avslöjar inte själva IP-adressen, men de kan avslöja att saker inte är vad de verkar. Som ett exempel använder Netflix sådana tips för att förhindra geo-spoofing. En intresserad observatör med rätt myndighet kan tvinga din Internetleverantör att avslöja den verkliga IP-adressen. Om du får ett “grönt” resultat betyder det att dina DNS- och HTTP-förfrågningar matchar och verkar komma från samma område. Men det betyder inte att din riktiga IP är dold.
 6. Tidszonskillnad – Upptäckt av Javascript, detta kommer att avgöra vilken tidszon som är baserad på din plats. Om du använder ett VPN kommer det att visa platsens tidszon.
 7. SSL-trafik – Om ditt VPN inte har SSL-stöd kan dina data överföra alla dina känsliga data i ren text. Naturligtvis är detta en dålig sak. Du vill se till att alla leverantörer du använder klarar det här testet.
 8. WebRTC IP-läcka – WebRTC låter som en bra idé. Det beror på att det möjliggör videochatt, videosamtal och P2P-webbläsardelning. Men det gör att alla webbplatser direkt kan se din riktiga IP-adress. För att lösa det här problemet vill du få en webbläsarextension som WebRTC Leak Prevent (för Chrome).
 9. Torrent IP – Genom att använda detta test kan du bekräfta att din Torrent-klient använder ditt VPN för att skicka förfrågningar till en Torrent-tracker.
 10. Torrent DNS – Detta test hjälper dig att upptäcka den DNS-server som din torrentklient använder. På så sätt kan du bekräfta att din Torrent-klient använder din VPN för att skicka förfrågningar till en Torrent-tracker.
 11. Flash-stöd – Även om det kan vara vanligt att använda Flash, kommer det här testet att se om det startar automatiskt på ditt system. Om så är fallet, vill du blockera det helt eller åtminstone se till att det inte startar automatiskt.
 12. WebGL-support – Den här är mer en brist än en läcka. Det kan vara en säkerhetsrisk senare.
 13. Tredjepartscookies – Tredjepartscookies gör det enkelt för företag att spåra din närvaro online. Även om du kanske gillar riktade annonser, kan den ge tillräckligt med information för att matcha din riktiga IP till din anonyma IP.

Även om denna testwebbplats kanske inte identifierar allt, kommer det att ge dig ett bra ställe att börja. Det finns flera andra webbplatser tillgängliga, men den här har många av de vanligaste testerna. Kom ihåg att gruppen som lägger ut webbplatsen använder humor, men låter dig veta att den potentiellt kan samla informationen för sig själv. Informationen de samlar in kan vara lite nervös, men den visar dig hur, varför och vilken information som kan samlas in.

Läcktestplats

Som du ser kan det vara enkelt att testa ditt VPN. Genom att använda dessa tester kan du se om din VPN-leverantör är ett bra val. Om inte, överväg en av våra favorit VPN: er.

RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160KryssrutaKryssrutaKryssruta
2NordVPN$ 3.49NordVPN87KryssrutaKryssrutaKryssruta
3Privat internetuppkoppling$ 2.85PIA49KryssrutaKryssruta
4Cyberghost$ 2.75Cyberghost80KryssrutaKryssruta
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kryssruta
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map