Hur man Torrent anonymt med Socks5 Proxy eller VPN

Torrent anonymt - Socks 5 Proxy ImageNär det gäller P2P-fildelning stöder populära torrentklienter proxy och VPN. Oavsett vilken app du använder målet för många användare är att strömma anonymt. Idag kommer vi att leda dig genom att ställa in Socks5-proxy eller VPN för att anonymisera din torrent-trafik. Båda alternativen hjälper dig att skydda din integritet och hålla dig anonym. Låt oss hoppa direkt in och jämföra fördelarna med Socks5-proxy kontra VPN för torrent.


Socks5 Proxy vs VPN för Torrenter

Vi kommer att hålla saker enkla i vår jämförelse av Socks5-proxy och VPN. För detta inlägg syftar vi bara till att anonymisera din kommunikation när vi använder en torrentklient. I detta fall är Socks proxy den bästa lösningen. Medan en VPN kommer att tjäna samma syfte, är krypteringen överdödig och bromsar din anslutning.

Det här är vad du vill komma ihåg om du använder Sock5 proxy eller VPN:

  • Socks5 Proxy – kör inuti din torrentklient, maskerar IP utan kryptering, bästa hastighet
  • VPN – krypterar all din kommunikation, avblockerar geo-restriktioner, långsammare än proxy

Den bästa lösningen beror verkligen på dina mål. Om du bara vill anonymisera din torrentrafik kommer Socks5-proxy att ge dig bästa prestanda. Som vi alla vet kan torrentering ibland vara långsam. Att lägga till kryptering av VPN kan bromsa det ännu mer. Å andra sidan, om du vill kryptera all din trafik och ansluta till servrar i andra länder för att avblockera geo-begränsat innehåll, föreslår vi att du använder VPN.

Det bästa av båda världar

Du kan se vårt 10 bästa VPN-avsnitt för att jämföra leverantörer, men jag rekommenderar starkt IPVanish för det bästa av båda världarna. IPVanish ger medlemmarna tillgång till både Socks5-proxy och VPN. Du kan välja när du ska använda varje. Det betyder att du kan njuta av de bästa hastigheterna medan du strömmar anonymt. Du kan också kryptera all din kommunikation vid behov. Vi använder IPVanish för både torrenter och Kodi. Det fungerar bra. Anslut till servrar runt om i världen med deras klientprogramvara för Windows, Mac, iOS och Android. Njut av obegränsad Socks5-proxy och VPN från bara 4,87 $ per månad med vår exklusiva kampanj som ger en rabatt på upp till 60% rabatt.

Du kanske blir förvånad över hur många lagliga torrentwebbplatser är tillgängliga. Oavsett vilka torrentwebbplatser du planerar att använda, här är en guide till torrent anonymt med några av våra favoritkunder.

Torrent Anonymt med Socks5 Proxy i uTorrent

Eftersom Socks5-proxy är det bästa sättet att torrentera anonymt och hålla din anslutningshastighet hög, börjar vi med det. Låt oss hoppa in och titta på hur vi ställer in IPVanish Socks5 Proxy för uTorrent.

Att ställa in uTorrent-klienten för att köra igenom en Socks5-proxy är mycket enkelt. Lansera uTorrent och gå till alternativ > Inställningar. Titta sedan ner till vänster-menyn och välj Förbindelse.

uTorrent Socks5 proxyinställning

Nu när du är på skärmen för anslutningsinställningar letar du efter Typ rullgardinsmenyn och välj SOCKS5 som visas ovan. Du vill sedan klicka på autentisering kryssruta. Du är redo att ange Socks5-proxyinformation. Börja med att besöka IPVanish och logga in för att se kontrollpanelen. Gå därifrån och klicka på SOCKS5 Proxy flik. Det är här du hittar Användarnamn, Lösenord, och hostname. Ta värdnamnet som tillhandahålls av IPVanish och ange det i Ombud fältet i uTorrent och ställ in det för port 1080. Gå sedan vidare och kopiera över Användarnamn och Lösenord. Det finns några fler alternativ att konfigurera innan installationen slutförs. Gå vidare och rensa alla kryssrutor i fältet Lyssnarport avsnittet överst på skärmen. Markera rutorna under Proxyserver och Proxy Sekretess inställningar som visas ovan. Klicka till slut Tillämpa och OK för att slutföra installationen.

Torrent anonymt med Socks5 Proxy i Vuze

Att ställa in en proxy för Vuze är lite mer involverad. Vi kommer att leda dig genom varje steg så att du inte missar någonting. När installationen är klar kan du torrentera anonymt med IPVanish Socks5 Proxy med Vuze.

Starta Vuze och börja med att klicka på Verktyg > alternativ. Du börjar på Läge flik.

Vuze-läge

Gå vidare och växla Användarförmåga läge över till Avancerad. Nu är du redo att dubbelklicka på Anslutning i den vänstra menyn.

Vuze peer källor

Detta steg är att hindra din offentliga IP-adress från att läcka när du använder appen via en proxy. Avmarkera de alternativ som visas ovan. När du är klar gå vidare och klicka på Ombud i menyn till vänster. Om du inte ser Proxy-alternativet klickar du på pilen till vänster om Anslutning för att visa fler alternativ.

Vuze Socks5 proxy

Det är här du kommer att ange Socks5-proxyinformation. Om du inte redan har gjort det, logga in på IPVanish-webbplatsen och gå till SOCKS5 Proxy-fliken för att hämta informationen. Du anger värdnamnet i värdfältet. Ställ in porten till 1080 och ange sedan ditt användarnamn och lösenord. Det slutför installationen.

Torrent anonymt med VPN

Det andra alternativet för anonym torrenting är att använda ett VPN. Genom att ansluta till en VPN-server kan du kryptera all din trafik. Detta sträcker sig utöver torrenter till allt du gör online. Det finns några sätt att ansluta till VPN. Det enklaste är att använda en VPN-klient. Vi kommer att använda IPVanish VPN klient för Windows men de har också anpassade appar för Mac, iOS och Android. Alla är gratis för medlemmar. Du kan ta tag i den senaste versionen från deras webbplats.

Första gången du öppnar IPVanish går du vidare och klickar på växel ikon och välj sedan Förbindelse flik. Aktivera Kill Switch funktion. Detta kommer att döda din Internet-anslutning när som helst VPN tappar av någon anledning. Du kan ställa in klienten till Automatisk återanslutning så att dina Torrent-nedladdningar fortsätter efter att VPN-anslutningen återupprättats. Du vill också aktivera IPv6 läckageskydd och DNS-läckskydd.

IPVanish torrentinställningar

Nu när klienten är konfigurerad för att hålla torrentaktiviteter anonym är allt du behöver göra att ansluta till IPVanish-nätverket. De har över 500 VPN-servrar i över 60 länder så du har många alternativ att välja mellan. Vi rekommenderar servrarna i Nederländerna. IPVanish har nästan 50 servrar i Amsterdam. Detta säkerställer snabba anslutningar för torrentanvändare. Gå vidare och välj en serverplats och klicka på Ansluta.

IPVanish för Torrenter

När du är ansluten ser du IP-adressen tilldelad av VPN-servern högst upp i applikationen. Du kan verifiera din IP-adress via klienten (Växelsymbol > IP-inställningar > Kontrollera) eller via din webbläsare. Du kommer att se att IP-adressen som din ISP och andra ser är den som tilldelas av IPVanish VPN-servern i Amsterdam. Detta håller din offentliga IP-adress anonym.

Det är allt som finns åt det. Oavsett om du vill använda Socks5 eller VPN för att hålla dina torrentaktiviteter anonym, kommer IPVanish att skydda din integritet. Kom ihåg att använda vår VPN Fan-kampanj för att spara upp till 60% rabatt på obegränsat VPN. Istället för att betala 10 $ per månad kan du registrera dig för ett helt år med åtkomst för bara $ 4,87 per månad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map