Hur du inaktiverar IPv6 på Windows och Mac

IPv6-läckage och DNS-kapning var ämnen för en ny akademiker forskning papper som testade kommersiella VPN-leverantörer. Resultaten pekade på att VPN-tjänster var svaga mot IPv6-läckor och DNS-kapningsattacker. Även om resultaten har ifrågasatts av ett antal VPN-företag som föråldrade och felaktigt föreställer deras kapacitet, vill vi fel på sidan av försiktighet.


För IPv6-läckage finns det en enkel lösning för de flesta av oss. Använder du IPv6? Om svaret är ‘nej’ eller om du inte vet det använder du förmodligen inte IPv6. I det här scenariot är det bästa sättet att undvika läckor att inaktivera IPv6. Det finns några sätt att göra detta beroende på vilken VPN-tjänst du råkar använda.

Inaktivera IPv6 i din VPN-klient

Vissa VPN-leverantörer erbjuder IPv6-läckskydd. Om du inte är säker på om din VPN eller inte erbjuder funktionen föreslår jag att du tittar på inställningssidan för deras klientprogram. Du kan också kontakta deras tekniska support och fråga. jag vet det Privat internetuppkoppling och PureVPN har switchar i sin anpassade VPN-programvara för att inaktivera IPv6. Låt oss titta på PIA VPN-klienten.

PIA IPv6 läcksskydd

Här är beskrivningen av PIA: s IPv6 läckeskydd:

IPv6 läckageskydd inaktiverar IPv6-trafik när du är på VPN. Detta säkerställer att ingen IPv6-trafik läcker ut över din normala internetanslutning när du är ansluten till VPN. Detta inkluderar 6to4 och Teredo tunnelad IPv6-trafik. Det här kommer att inte blockera IPv6 på Windows XP om du har aktiverat den manuellt.

Låt oss nu titta på PureVPNs IPv6-läckeskydd:

PureVPN IPv6 läcksskydd

Som ni ser PureVPN erbjuder en kryssruta på deras inställningssida för att aktivera “IPv6 Leak Protection” som i sin tur inaktiverar all IPv6-trafik till eller från din dator.

Inaktivera IPv6 manuellt på Windows

Microsoft började inkludera IPv6 i Windows XP (valfritt) och det har varit en obligatorisk del av operativsystemet sedan Windows Vista. Du kör troligen Windows 7, 8 eller 10. Oavsett vilken version av operativsystemet du kör (Vista eller senare) har du flera sätt att inaktivera IPv6. Den första metoden är att automatiskt inaktivera IPv6 i Windows. För att göra det, besök Microsoft IPv6-guide sida.

Windows - inaktivera IPv6

Den andra metoden är att manuell inaktivera IPv6 genom ditt register. Återigen föreslår jag att du hänvisar till Microsofts IPv6-guide. De kommer att leda dig genom processen. Det första du vill göra är att säkerhetskopiera ditt register. Att göra fel registerändring kan göra ditt system oanvändbart. Microsoft-guiden ger dig specifika registernyckelvärden för DisabledComponents nyckel baserad på dina mål.

 • 0 – aktivera alla IPv6-komponenter igen
 • 0xff – inaktivera alla IPv6-komponenter utom IPv6-loopback-gränssnittet
 • 0x20 – föredrar IPv4 framför IPv6
 • 0x10 – inaktivera IPv6 på alla icke-tunnelgränssnitt
 • 0x01 – inaktivera IPv6 på alla tunnelgränssnitt
 • 0x11 – inaktivera alla IPv6-gränssnitt förutom IPv6-loopback-gränssnittet

Inaktivera IPv6 för en nätverksanslutning

Förutom att inaktivera IPv6 för all Windows-kommunikation kan du inaktivera IPv6 på specifika nätverksgränssnitt. För att göra det kommer du att öppna kontrollpanelen och gå till ‘Visa nätverksstatus och uppgifter’ i avsnittet Nätverk och delningscenter. Nästa vill du klicka på “ändra adapterinställningar” som visar dina nätverksanslutningar. Högerklicka på den anslutning du vill ändra och vänsterklicka på egenskaper. Avmarkera nu rutan för Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) som visas nedan.

Windows nätverksanslutning

Du kan enkelt aktivera IPv6-kommunikation när som helst genom att markera rutan i framtiden.

Inaktivera IPv6 på Mac OS X 10.7 och 10.8

Tack till IT-teamet vid University of Louisville för att dela stegen för att inaktivera IPv6 på Mac OS X 10.5 eller högre. Vi kommer att täcka instruktionerna för Mac OS X 10.7 och 10.8. Se deras guide för de tidigare versionerna.

För att inaktivera IPv6 i Mac OS X Yosemite (10.7 eller 10.8) vill du börja med att gå till Applications, sedan Utilities och slutligen klicka på Terminal. Du kan få en lista över dina nätverksgränssnitt genom att utfärda följande kommando:

 • nätverksuppställning-lista alla nätverkstjänster

De flesta nyare Mac-enheter har bara wi-fi-nätverksgränssnitt. Om du kör kommandot ovan listas ett LAN-gränssnitt om du har ett. Nu vill du ge ut dessa kommandon för att inaktivera IPv6:

 • nätverksinställning -setv6off Wi-Fi
 • nätverksinställning -setv6off Ethernet

Du kommer troligtvis bara att behöva det första kommandot som inaktiverar IPv6 på din wi-fi-anslutning. Om du vill aktivera IPv6 i framtiden skriver du bara följande kommandon baserat på om du har LAN förutom wi-fi-adaptrar på din Mac.

 • nätverksinställning -setv6automatisk Wi-Fi
 • nätverksuppsättning -setv6automatisk Ethernet

Om du har flera adaptrar kan du behöva hänvisa till dem i följd. Till exempel Ethernet 1, Ethernet 2 osv.

Följ oss @VPNFan för de senaste VPN-nyheterna och guiderna.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map