Hur du gör din VPN snabbare

Hastighet är ofta en stor faktor när du väljer ett virtuellt privat nätverk (VPN). Oavsett om du planerar att använda en tjänst ofta eller bara då och då, kommer du att få de bästa hastigheterna att hjälpa dig att ladda ner innehåll snabbare eller få en jämnare bild när du strömmar. Naturligtvis är inte alla tjänster desamma. Även när du väljer ett företag med snabba servrar kan många faktorer påverka prestandan i deras nätverk. I det här inlägget kommer vi att gå igenom vissa delar av VPN: er, vilka objekt som kan påverka hastigheten och tips för att göra ditt VPN snabbare. På så sätt får du de bästa upplevelserna. Låt oss börja i början.


Faktorer som påverkar VPN-hastighet

Som vi nämnde finns det flera faktorer som kan påverka VPN-hastigheten. Tänk på att dessa inte är i någon specifik ordning. Vissa av dessa kan du kontrollera medan andra du inte kan.

 1. Serverplats – Platsen för servern du väljer är viktig. Ju närmare servern är din nuvarande plats, desto bättre chans har du för att din hastighet ska vara snabbare.
 2. Krypteringsstyrka – Ju starkare kryptering, desto långsammare blir din anslutning. Men om du ändrar din krypteringsstyrka är du mer sårbar för kompromisser.
 3. Nätverksinställningar – Även om många användare älskar WiFi, förbättras din VPN-hastighet ganska mycket om du ansluter direkt (hård tråd med en LAN-kabel) till modemet eller routern.
 4. Dirigering – VPN-routing kan påverka hastigheten på din anslutning. Om du väljer ett av de nyare eller mindre erfarna VPN-företagen, kom ihåg att de kanske inte leder trafiken såväl som veteranerna. Topp-VPN: er som IPVanish och VyprVPN göra ett mycket bra jobb med att dirigera trafik.
 5. Server Crowding – VPN-servrar har en begränsad mängd bandbredd. Därför betyder fler användare att du måste dela mer bandbredd. Detta är en växande fråga för VPN som erbjuder mycket billiga flerårskonton eller livstidskonton. Stark trängsel är ett av anledningarna till att vi styr användare från livstid VPN-erbjudanden.
 6. protokoll – Det protokoll du väljer kan påverka hastigheten på din anslutning. Som ett exempel är UDP-versionen av OpenVPN snabbare eftersom den inte verifierar att alla informationspaket kommer till sin plats. TCP-versionen verifierar datapaketleveransen men den är långsammare.
 7. Vanlig anslutningshastighet – Ju högre din vanliga anslutningshastighet, desto bättre är din chans att få höga nummer med ett VPN. Du får inte högre siffror än din normala anslutningshastighet. Om du gör det beror VPN-leverantören på informationen. Detta kan ge falska hastighetsbetyg ibland.
 8. Servernivå – I vissa länder kan servern vara lägre än i andra. Om företaget har toppnivå-servrar hanterar de alla delar av anslutningen. Vi kommer att använda IPVanish som ett exempel. Vissa av deras servrar har en “A” -beteckning medan andra har en “C” -beteckning. Den första uppsättningen servrar styrs helt av företaget och är snabbare än den andra uppsättningen servrar.

Hastighetskomponenter

Det finns två delar att snabba på när du pratar om VPN: er. Dessa är latens (den tid det tar för en informationsbegäran att skicka och ta emot) och genomströmning (mängden data som kan överföras inom en viss tid).

 • Latens – uppmätt i millisekunder, kanske du kanske inte märker den här. Om du är strömning, allt kommer dit, bara inte så snabbt. Men latens blir viktigare om du gör saker online där det betyder något. Exempel på detta försöker köpa något online som kan sälja snabbt eller spela en video spel där hastighet är avgörande.
 • Genomströmning – Du har förmodligen sett den här typen av hastighetsmätning. Du kan vanligtvis uttrycka hastigheter som Mbps (megabit per sekund), MBps (MegaBytes per sekund) eller till och med Gbps (Gigabits per sekund). Om du har en 1 Gbps-anslutning och har en nedladdning på 5 GB bör det ta dig cirka 40 sekunder att ladda ner. Eftersom det finns 8 bitar i en byte kan du uppskatta hur lång tid nedladdningen tar med viss multiplikation.

Tips för att få de bästa hastigheterna på ett VPN

 1. Platser – Såvida inte dina mål inkluderar anslutning till ett specifikt land, välj en plats nära dig.
 2. kryptering Styrka – Beroende på vilken leverantör du väljer kan styrkan inte ändras. Leverantörer ställer vanligtvis till 256 MB som standard. Om du kan ändra den till en lägre krypteringsstyrka lämnar du dig mer sårbar för attack.
 3. Nätverksinställningar – Om du vill ha den bästa hastigheten och du har möjlighet, anslut dig direkt till modemet eller routern via en CAT5 eller CAT6 (LAN-kabel). Det kommer att öka din hastighet.
 4. Dirigering – Genom att välja en veteran eller väletablerad leverantör kommer du att se till att du har tillgång till de bästa routingkonfigurationerna som finns tillgängliga.
 5. Server Crowding – I det här fallet vill du välja den minst trångt server som finns. På så sätt får du den mest bandbredd du kan. Om du låter leverantören välja servern för dig är det kanske inte den bästa som finns för dig.
 6. protokoll – Eftersom du vanligtvis vill välja OpenVPN-protokollet väljer du UDP-versionen. Om du har anslutningsproblem bör du välja TCP-versionen. Mobilanvändare kanske också vill prova IKEv2.
 7. Vanlig anslutningshastighet – Liksom nätverksinställning är det snabbare att ansluta med en kabel. Naturligtvis, desto bättre anslutning, desto bättre resultat får du.
 8. Servernivå – Som vi nämnde vill du välja den högsta nivåservern som finns tillgänglig om du får ett alternativ.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det en hel del olika faktorer som påverkar din VPN-hastighet. Vissa av dem kan du kontrollera medan andra du inte kan. Om du fortfarande har problem med de saker du kan kontrollera bör du överväga att uppgradera din internethastighet. När snabbare hastigheter blir tillgängliga kommer du att uppgradera din internetanslutning extra kraft. På så sätt kan du få bra hastigheter och fortfarande skydda din integritet. Ett annat alternativ du har är att byta till en snabbare VPN-tjänst. För en titt på några av de bästa, känn dig gärna en titt på vår 5 snabbaste VPN-lista.

RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisit
Site
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160KryssrutaKryssrutaKryssruta
2NordVPN$ 3.49NordVPN87KryssrutaKryssrutaKryssruta
3Privat internetuppkoppling$ 3.33PIA49KryssrutaKryssruta
4Cyberghost$ 2.75PIA112KryssrutaKryssruta
5IPVanish$ 5.20IPVanish76Kryssruta
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map