Hur du delar obegränsad 4G-data via din router

Bild för mobiltelefondelningLiksom med den naturliga utvecklingen av teknik har vi nyligen sett en ökning i trådlösa obegränsade dataplaner. Om du någonsin har prissatt dem tidigare, vet du att dessa planer kan vara mycket dyra. I jämförelse med de uppmätta planerna finns det en ganska stor skillnad i pris. Om du har en av dessa planer, anser vi att du borde kunna dela den informationen med vänner eller familj. Det finns inget behov av att ha flera obegränsade planer så länge du delar via datatethering. Denna process gör att andra kan använda din obegränsade dataplan hemma eller på jobbet.


Vad är datatjänster?

Datatethering är ett sätt att dela en trådlös dataplan utöver den enhet den är bunden till. Det är inte nytt men var inte så vanligt förrän nyligen. När dataplanerna gick till en obegränsad struktur ökade denna typ av dataanvändning med en hel del. Sanningen är att obegränsade planer inte riktigt är obegränsade. Efter en viss punkt (beroende på operatören) kommer dina data att bromsas. Det kan hända med så få som 10 GB eller gå upp till 22 GB innan det börjar bli långsammare. Verkställande direktören för T-Mobile har offentligt kommit ut och ilskat klagat över tethering.

Varför skulle du vilja dela dina data?

Vi kommer att förse dig med några scenarier där tethering av data skulle vara praktiskt. Om du är hemma och inte har tillgång till WiFi kan den här proceduren låta dig njuta av internet som du normalt skulle göra. Det finns ingen begränsning för antalet enheter du kan använda i det här fallet. Du behöver inte oroa dig för att vara i ett lantligt område eller i ett område som ligger precis utanför din internettjänst.

Även om det finns fler, finns det ett andra scenario som vi kan erbjuda. Om du åker på semester, det finns två sätt datatjänster kan gynna dig. Det första sättet är i fordonet. Eftersom så många elektroniska enheter ansluter till internet nu kan det vara svårt att använda dem om du är på resande fot. De flesta bilar har inte mobilt WiFi, så det kan vara ett problem. Det andra sättet är på hotellet. Många hotell kostar idag att använda WiFi. Oavsett om du behöver göra något för jobbet eller spela ett spel, kan du behöva betala extra för förmågan. Dessutom kan WiFi på hotellet vara för långsamt för dina behov. Det är två av de scenarier som kan använda datatjänster, men du kanske kan tänka på mer.

Hur använder du datatethering?

Detta förfarande är inte nytt, men det har blivit ganska lite mer populärt på senare tid. Det finns några metoder för att göra detta. Det första sättet är den äldsta metoden du kan använda. Det handlar om att slå på telefonens WiFi-hotspot. Det har bestämda intervallbegränsningar och kommer att äta snabbt genom batteriets livslängd. Det kan också förkorta batteriets livslängd permanent om du kontinuerligt gör det.

Det har länge sagts att nödvändighet är modern till uppfinningen. Det finns nu en hel del routrar på marknaden som låter dig koppla din telefon till dem via en USB-kabel. Det finns två fina saker med den här metoden, jämfört med det första sättet. Eftersom den är ansluten till en USB-kabel förblir telefonen laddad och laddas under processen. Det gör att routern också kan göra det mesta av arbetet.

Om du inte har någon av dessa nya routrar finns det ett annat sätt. Vad du gör i det här fallet är att koppla telefonen till din dator med en USB-kabel och sedan dela din anslutning till routern med en Ethernet-kabel. Även om det här låter svårt, fungerar det faktiskt ganska bra och kan användas av nästan alla routrar.

Eftersom bindning kan orsaka datastrottling med båda metoderna föreslår vi att du använder a VPN för att komma runt dessa begränsningar. På det sättet bör du inte ha några problem med att dina data är begränsade.

Varför använder du en router bättre än telefonens hotspot?

Som vi nämnde har den trådlösa hotspot-metoden vissa fall. Det är därför vi nu kommer att gå igenom fördelarna med att använda en router på sin plats.

 • Utökad räckvidd – Genom att använda den trådlösa hotspot-metoden är du i princip begränsad till samma rum (förutsatt att rummet inte är stort). Som jämförelse kommer routermetoden att låta dig täcka ett helt hus. Vare sig du är hemma eller i en korttids semester hyra, är du täckt.
 • Telefonbatteri / livslängd – Telefoner i dag är inte billiga. Att använda WiFi-hotspot kontinuerligt kommer inte bara att snabbt tappa batteriet, utan den extra värmen som konstant genereras kan skada telefonen och batteriet på lång sikt.
 • Hotspot Data Caps – genom att använda den trådlösa hotspot kan du stöta på datahuvudproblemet snabbt. Att använda vår tredje metod plus en av de gratis tredjepartsapparna som PdaNet kan dock hjälpa till att dölja aktiviteten. Verizon tillåter inte sammankoppling om du inte är rotad och andra kommer troligen att ha dessa typer av begränsningar, så du kan se hur det kan bli ett problem.
 • Flexibilitet – Om du använder telefonens trådlösa hotspot-funktion har du nästan ingen kontroll över någon av routningsinställningarna. Genom att använda en router på sin plats kan du få tillgång till alternativ som anpassade DNS-inställningar, VPN-skydd och mer. Du kan till och med köra olika typer av servrar precis som du normalt skulle göra.

Så du förstår, det finns många skäl till att använda en router är bättre än den inbyggda trådlösa hotspot.

Kommer min vanliga router att tillåta datatjänster via USB?

Asus AC-5300 routerKanske. Om du använder en Asus med ASUSWRT eller en router med OpenWRT och DD-WRT. Av alla de erbjudna kan du räkna med att betala mellan $ 80- $ 300 för Asus. Firmware för routern som Asus kör (ASUSWRT) låter dig koppla din 3G- eller 4G-anslutning, så länge du använder en Android-telefon. Även om din obegränsade plan inte stöder koppling finns det sätt att få den att fungera. Om du använder en kraftomformare kan du till och med kunna använda routern i ett rörligt fordon. Här är de korta stegen du skulle använda med den här metoden.

 1. Öppna ASUSWRT-kontrollpanelen.
 2. Gå till “USB-applikationsinställningar” och välj 3G / 4G-data.
 3. Anslut din telefon med en USB-kabel.
 4. Under WAN-indexet ändrar du WAN-typen till USB.
 5. Aktivera USB-läge och välj Android-telefon som USB-enhet.
 6. Aktivera tethering på din telefon. Detta kan vara på olika platser beroende på telefonen, men vi kunde hitta den på Samsung Galaxy under Inställningar > anslutningar > Mobil hotspot och tethering. Det borde likna andra Android-enheter.

Vad sägs om den sista metoden?

PdaNetÅterigen kommer den sista metoden att fungera med nästan alla routrar. Så länge du har en dator kan du enkelt använda det här alternativet. Om din trådlösa plan inte innehåller officiell tethering, behöver du en av apparna vi talade om tidigare. Som du kanske tror, ​​om du vill undvika hastighetsbegränsningar är du bättre på att få premiumversionen av PdaNet+ för cirka 8 $. Här är den korta versionen av steg för den här.

 1. Anslut din dator till routern med en Ethernet-kabel.
 2. Starta en USB-tetheringsession.
 3. Öppna nätverksadapterinställningarna (från kontrollpanelen).
 4. Leta reda på din Ethernet-anslutning och klicka på båda.
 5. Ställ in anslutningsdelning genom att högerklicka och välja “Bridge Connections”. Det kan ta några minuter. Du vet att du har lyckats om du visar en ny anslutning som heter “Network Bridge”.
 6. Kontrollera att din anslutning fungerar genom att högerklicka på den kopplade adaptern. Välj status och se till att IPv4-anslutningen säger internet. Upprepa för Ethernet-adaptern.
 7. Testa routerns anslutning. Om du kan komma till internet är du redo.

Slutliga tankar om att dela obegränsad 4G-data via din router

Och nu har du de bästa metoderna för att dela din obegränsade 4G-dataplan via din router. Att använda dessa tekniker kan vara värdefullt om du befinner dig på en plats utan tillgång till WiFi, du inte vill betala för det eller tror att WiFi kan vara för långsamt. Vi hoppas att du har lärt dig hur enkelt att dela dina data kan vara. Eftersom många människor inte är medvetna om att detta är möjligt, se till att dela detta inlägg med dina vänner så att de kan dela också.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map