ExpressVPN Windows installationsguide

Innan du kan få åtkomst till att ladda ner ExpressVPN-programvaran måste du först prenumerera på deras tjänst. Detta är en flerstegsprocess:


 • Välj den ExpressVPN-plan som passar dina behov.
 • Ange den e-postadress du vill använda för ditt konto.
 • Välj din betalningsmetod och slutför ditt köp.
 • Skapa ett lösenord för ditt konto.

Du får sedan ett välkomnande e-postmeddelande från ExpressVPN-teamet med en länk för att ställa in tjänsten på din enhet.

Du kan också logga in på ditt konto på deras webbplats. För att logga in, klicka på “Mitt konto” i huvudwebbmenyn. Ange sedan ditt e-postmeddelande och lösenord för ditt konto. Detta öppnar ditt konto. Här kan du komma åt alla dina kontouppgifter.

ExpressVPN-konto

Om du klickar på det gröna “Set up ExperessVPN” öppnas nedladdningssidan där du kan välja den enhet som du vill installera ExpressVPN-programvaran på. När du har valt din enhet kommer skärmens högra sida att visa knappen “Hämta” för att installera den för stationära applikationer. Du måste också kopiera aktiveringskoden för att installera ExpressVPN på Windows, Mac OS X och Linux. För iOS-, Android- och Kindle Fire-enheter visar detta knappen till applänken i respektive butik (iTunes, Google Play och Amazon).

Den här sidan har också länkar för att installera tillägg för Apple Safari (Mac), Google Chrome (Windows, Mac, Linux) och Mozilla Firefox (Windows, Mac, Linux). Du måste ha respektive webbläsare och skrivbordsversionen av ExpressVPN installerad på din enhet för att kunna använda dessa. De är inte fristående VPN-applikationer. Det är bara enkla sätt att kontrollera de viktigaste desktopapparna.

Det finns också instruktioner och DNS-serverns IP-adresser för hur du använder MediaStreamer-tjänsten med Apple TV, PlayStation, Xbox, andra enheter du vill använda den på. Instruktioner för installation av ExpressVPN på ett antal routrar kan också hittas här. Slutligen har det instruktioner och referenser för manuell installation av OpenVPN, L2TP / IPsec eller PPTP på dina enheter.

Besök ExpressVPN

Installera och använda ExpressVPN Windows Client

ExpressVPN Windows-klientinstallation

Ladda ner först installationsfilen för Windows till din dator, bärbar dator eller surfplatta enligt ovan. Kör sedan det som admin för att påbörja installationsprocessen. Du kanske måste låta den göra ändringar på din maskin. Efteråt ser du den välkomnande skärmen. Klicka på “Alternativ” om du vill ändra katalogen där programvaran är lagrad.

ExpressVPN Windows-klientinstallation

Annars väljer du “Installera” för att börja processen att lägga till Windows-klienten till din dator. Efter en kort stund får du ett meddelande om att installationen har slutförts. Stäng detta och aktiveringsfönstret för ExpressVPN-klienten öppnas.

Aktivera ExpressVPN Windows-klienten

För att aktivera klienten klistrar du in aktiveringskoden som du kopierade från nedladdningsskärmen i inmatningsrutan. Detta aktiverar “OK” -knappen. Du kan också välja att starta ExpressVPN när du startar Windows och om du vill dela sammanlagda data med deras supportteam eller inte. När du har angett din kod och gjort dina andra val, klicka på “OK” för att avsluta installationen av klienten.

ExpressVPN Windows-aktiveringsprocess

Öppna ExpressVPN-klienten för första gången

När klienten har installerats öppnas den för första gången. Huvudfönstret på instrumentpanelen visas med en fråga om att ansluta till tjänsten. Om du klickar på omkopplaren startar anslutningsprocessen till den smarta platsen, USA-Washington DC i fall och fall. Vi kommer att diskutera hur appen bestämmer den smarta platsen senare i vår ExpressVPN-granskning. Du kommer att se en prompt som visar att du är ansluten och att ditt internet är säkert. Detta är bara en inledande handledning till din första anslutning till ExpressVPN-nätverket.

ExpressVPN Windows-klientstartInnan vi får en noggrannare titt på att ansluta till olika platser med appen, låt oss först titta på klientmenyn. Denna meny öppnas genom att klicka på menyikonen (tre horisontella linjer) i övre högra hörnet på instrumentbrädan.

Besök ExpressVPN

ExpressVPN-klientmeny

Innan du öppnar menyn för att göra ändringar måste du koppla bort från din nuvarande server. Här är en sprängvy av huvudmenyn för ExpressVPN Windows-klienten. Vi kommer att förklara mer om dessa menyalternativ: “VPN-platser”, “Snabbtest”, “Hjälp” och “Alternativ” senare i denna ExpressVPN-granskning.

 • Diagnostik – låter dig granska din anslutningsprocess i anteckningsblock eller spara den i en fil.
 • Få 30 gratis dagar – öppnar webbplatsen ExpressVPN där du kan bjuda in vänner att prova sin tjänst. Om de köper det får du båda 30 gratis dagar i tjänst.
 • Avsluta ExpressVPN – stänger klienten men behåller din aktiveringskod så att du inte behöver ange den igen.

ExpressVPN huvudmeny

ExpressVPN-hastighetstest

Om du väljer “Hastighetstest” öppnas fönstret som låter dig köra ett hastighetstest på alla servrar i nätverket för att se vilket som är bäst för ditt ändamål. Din senaste testdata visas när du öppnar den. Du måste vara frånkopplad från VPN för att köra ett nytt hastighetstest. När du kör ett nytt hastighetstest, visar instrumentpanelen meddelandet “Hastighetstest kör …” och statistiken kommer att vänta tills de beräknas om..

Kolumnerna i hastighetsteststabellen är som följer:

 • Plats – visar en lista över anslutningsplatserna för nätverket. Du kan klicka på rubriken “Plats” för att organisera dem i alfabetisk ordning.
 • Hastighetsindex – En kombination av “latens” och “nedladdningshastighet”. Det ger dig ett enda nummer för att utvärdera hastigheten på en plats. Högre antal betyder snabbare hastigheter.
 • Latens – Mät tiden i millisekunder som data måste resa fysiskt från din dator till VPN-platsen. Låga siffror innebär snabbare respons för din Internet-trafik.
 • Nedladdningshastighet – Mäter mängden data per sekund som kan resa genom din Internet-anslutning till den VPN-platsen. Högre antal innebär vanligtvis snabbare nedladdningar.

ExpressVPN internt hastighetstest

Riktlinjer för hastighetstest för att välja en plats

Så hur använder du hastighetstestet för att bestämma den bästa platsen för din anslutning? Här är några allmänna riktlinjer:

 • Totalt snabbast läge – Detta kommer i allmänhet att vara det med högsta hastighetsindexnummer.
 • För allmän surfing – I praktiken bör du ta några (2 eller 3) platser med högsta hastighetsindexnummer och testa dem för att se vilket som är bäst för dig.
 • Snabbast för ett visst land – Klicka först på platskolumnen för att alfabetisera listan över länder. Bläddra sedan till det valda landet och hitta platsen i det landet med det högsta hastighetsindexnumret. Om två är nära bör du testa båda för att se vilket som är bäst för din anslutning.

Du kan klicka på stjärnan till höger om platserna för att favoritera dem. Detta gör det enkelt att hitta den du vill testa när du har avslutat hastighetstestet. Stjärnan blir gul som indikerar att den nu är en favorit. Vi har valt att favorisera USA-Atlanta, USA-New Jersey-3 och Kanada-Toronto baserat på detta hastighetstest för att se vilken som ger bästa prestanda.

Hjälpmeny

Nedan visas den utvidgade “Hjälp” -menyn. Menyalternativen inkluderar följande:

 • Supportwebbplats – Om du väljer detta öppnas supportsidan på ExpressVPN-webbplatsen så att du kan felsöka ett problem, undersöka deras vanliga frågor eller se en enhetsinstallationsguide.

ExpressVPN Expanded Help-meny

 • Kontakta oss – Detta öppnar ett biljettfönster där du kan beskriva ditt problem och inkludera diagnostik om du har anslutningsfel. Du kan sedan skicka biljetten till ExpressVPN-supporten. De kommer att svara tillbaka till dig via e-postadressen för ditt konto.
 • IP-adresschecker – Detta är en IP-adresschecker på deras webbplats. Det visade korrekt vår plats i Washington DC. Vi testade också denna serverplats och andra med några andra IP-checkar för att verifiera resultaten.

ExpressVPN-hjälpmenyobjekt

 • DNS-läckagetest – Alla DNS-frågor går igenom de ExpressVPN-krypterade privata DNS-servrarna med nollkännedom, vilket indikeras av detta test. Läcktest från tredje part indikerade också detta och visade att inga läckor upptäcktes.
 • Om ExpressVPN – Visar informationen om ExpressVPN Windows-klientversionen för din nuvarande installation. Eftersom skrivbordsappar inte uppdateras automatiskt kan det hjälpa dig att hålla dig uppdaterad med den senaste versionen. Den gamla versionen måste tas bort innan den nya installeras.Besök ExpressVPN

ExpressVPN-klientanslutningsalternativ

Alternativmenyn består av följande flikar: Allmänt, Protokoll, Konto, Webbläsare och Avancerat. Dessa tillåter dig att ändra klientens anslutningsbeteende.

Allmänna alternativ för ExpressVPN

De allmänna alternativen är indelade i tre kategorier:

 • Börja – Om du ställer in dessa och Nätverkslås kommer du att skydda dig.
  • Starta ExpressVPN-tjänsten automatiskt när Windows öppnas.
  • Anslut till den senaste kända anslutningen när klienten startas.
 • Nätverkslås – Denna funktion kallas också VPN kill switch.
  • Låt denna uppsättning säkerställa att Internet-anslutningen avbryts om VPN-anslutningen avbryts av misstag
   • Du bör veta att det här låset inte är aktivt om VPN inte är anslutet. Den är inte heller aktiv om tjänsten håller på att ansluta eller koppla bort.
   • Detta innebär att du bör sluta köra andra appar när du byter servrar för att undvika läckor.
  • Alternativt kan du tillåta åtkomst till LAN-resurser (Local Area Network) som skrivare.

Allmänna alternativ för ExpressVPN

 • Anslutning per app – Du kan aktivera split-tunneling för att bestämma vilka appar som ska tunnelas med ExpressVPN-tjänsten.
  • Om du aktiverar detta aktiveras knappen “Inställningar” så att du kan hantera dina appar. Det har tre alternativ.
   • Tunnel alla appar – detta är standard och det enda som bevarar din integritet och anonymitet. Alla appar är krypterade och tunnelade via ExpressVPN.
   • Väljer appar för att inte tunnela – här kan du lägga till och ta bort appar som du vill använda din vanliga ISP. Alla andra appar kommer att krypteras och tunnelas.
   • Välj appar som ska tunnelas – det här låter dig lägga till ta bort bara de appar du vill kryptera och tunneln. Alla andra appar kommer att använda din vanliga ISP och kommer inte att krypteras.

ExpressVPN split-tunneling

ExpressVPN-protokollval

Du kan välja protokollet som du använder för att ansluta till ExpressVPN-nätverket här. Du bör veta att inte alla platser är tillgängliga för andra protokoll än OpenVPN. Det här är de protokoll som du kan välja mellan:

 • Automatisk – Du bör använda det här protokollet i de flesta fall. Det gör att tjänsten kan välja det bästa protokollet för ditt nätverk. Det mesta av tiden betyder att det kommer att använda OpenVPN (UDP). Men det tillåter också tjänsten att välja stealthalternativ för nätverksanvändare i områden där censur finns som Kina. Det kan också automatiskt ändra protokoll för att övervinna andra nätverksproblem som svaga signaler eller instabila anslutningar.
 • OpenVPN (UDP) – detta är standardprotokollet i de flesta fall eftersom det ger den bästa kombinationen av hastighet och säkerhet.
 • OpenVPN (TCP) – Du bör använda detta protokoll om du får problem med nätverksstabilitet eftersom det till skillnad från (UDP) gör felkontroll på datapaket. Detta förbättrar anslutningsstabiliteten eftersom det skickar tillbaka tappade datapaket men det är långsammare.

ExpressVPN-protokoll

 • L2TP / IPsec – ett kombinerat protokoll som är säkrare än PPTP men långsammare. Det anses säkert men ibland blockeras av brandväggar på grund av dess användning av UDP Port 500.
 • PPTP – det äldsta och minst säkra av tillgängliga protokoll. Använd bara detta om inget av de andra protokollen fungerar.
 • SSTP – snabbt och säkert Microsoft-protokoll som endast är för Windows. Detta är ett bra protokoll för att kringgå brandväggar.

Besök ExpressVPN

ExpressVPN-konto

Den här fliken innehåller en länk till gratisservicesidan för 30 dagar som vi diskuterade tidigare i klientmenysavsnittet i vår ExpressVPN-granskning. Den visar också antalet dagar kvar i ditt nuvarande prenumeration. Slutligen låter du logga ut från Windows-klienten. Var uppmärksam på att om du loggar ut från appen måste du ange din aktiveringskod nästa gång du startar den. Detta säkerställer ditt servicekonto om du använder en delad dator för att köra det.

ExpressVPN-kontoinfo

ExpressVPN Browser Extensions

Använd den här fliken för att ladda ner ExpressVPN-tillägget för din webbläsare. De har utsträckningar för Google Chrome och Mozilla Foxfire. Klienten upptäcker om du har installerat webbläsaren innan den erbjuder att du kan lägga till tillägget.

Webbläsare och deras ExpressVPN-tillägg

Genom att installera tillägget kan du kontrollera VPN-tjänsten från din webbläsare. Observera att det inte är ett fristående program och är värdelöst utan skrivbordsklienten. Med det sagt rekommenderar vi starkt att du använder tillägget tillsammans med klienten.

Lägga till och använda ExpressVPN Chrome Extension

Klicka först på “Hämta Chrome” för att installera Google Chrome på din maskin. Välj sedan “Hämta tillägg” för att lägga till ExpressVPN-tillägget till det. Välj ”Snabbinstallation” och granska behörigheterna för tillägget. Om dessa är acceptabla, klicka på knappen “Lägg till tillägg” för att slutföra processen. När du har lagt till ser du ExpressVPN-ikonen till höger om URL-rutan i din webbläsare. Klicka på detta för att hantera din VPN-tjänst.

Google Chrome Webbläsare och ExpressVPN-tilläggsinstallation

Här är några bilder av start- och sekretessinställningarna för ExpressVPN-webbläsartillägget. Den visar också processen som används för att ansluta till platsen “Toronto -2”. Denna process är som följer:

 1. Klicka på knappen “Välj plats”.
 2. Expandera platsen i Kanada genom att välja “>”.
 3. Välj platsen “Toronto-2”.

Detta kommer att ansluta dig och öppna huvudpanelen. Om du öppnar Windows-klienten ser du att den också visar att du är ansluten till “Toronto-2”

Använda ExpressVPN-webbläsarförlängningen

ExpressVPN Avancerade alternativ

Den sista fliken har tre växlingsinställningar.

 • Dela information – eventuellt dela sammanlagd, icke-personlig kraschinformation med EXpressVPN.
 • IPv6 läckageskydd – avaktivera IPv6-upptäckt bör vara aktiverat.
 • Använd ExpressVPN DNS – Aktivera detta för att se till att dina DNS-frågor kommer att skyddas av deras DNS-servrar med nollkännedom.

ExpressVPN Avancerade alternativ

Besök ExpressVPN

Använda ExpressVPN Windows Client

Du kan se att huvudklienten fortfarande är ansluten till Kanada, Toronto-2-platsen som vi valde med hjälp av ExpressVPN Google Chrome webbläsartillägg. Innan du kan byta plats måste du koppla från nätverket genom att slå på anslutningsomkopplaren. Instrumentpanelen visar sedan knapparna “Smart plats” och “Välj plats”.

Välja en ny nätverksplats

Du kan använda menyn “VPN-platser” för att välja en specifik plats att ansluta till. Det är dock lättare att bara klicka på ”Välj plats”. Detta öppnar den rekommenderade listan över platser. Du kan se att USA är ett favoritland. Den här listan visar cirka tio rekommenderade länder att ansluta till från din nuvarande plats. Länderna med en höger pekande pil framför sig kan utökas till specifika städer genom att klicka på pilen. Nederländska exemplet illustrerar detta. Endast ett land kan utvidgas åt gången.

Välja en ny anslutningsplats

Fliken “Alla” visar alla platser. Vi har utvidgat Europa-kontinentet och Nederländerna och favoriserat Amsterdam-platsen för att visa att det fungerar för alla listor. Du kan bläddra till valfritt land eller stad med den här listan. Men om du letar efter ett visst land eller stad, kommer du att använda din responsiva sökning enklare.

Den sista listan visar de senaste anslutningarna följt av listan över favoritplatser. Observera att denna lista nu visar USA-Atlanta-platsen, USA-New Jersey-3 och Kanada-Toronto som vi valde att favorit i hastighetstestet. Det har också platsen Nederländerna-Amsterdam som vi precis markerade när vi undersökte listan över alla länder och städer. Att välja USA favorit kommer att ansluta oss till den snabbaste staden i USA från vår plats.

Ansluter till en specifik serverplats

Nu när vi har tittat på hur vi väljer en ny plats, låt oss ansluta till en. Klicka på USA-Atlanta för att välja det. Lägg märke till att instrumentpanelen nu visar den som den valda platsen. För att påbörja anslutningsprocessen kan du slå på strömbrytaren på instrumentpanelen. Men det är lättare att bara dubbelklicka på den plats du vill ansluta till. Att koppla ur tar bara en enda växling av instrumentpanelens switch.

Ansluter till en ny ExpressVPN-nätverksplats

Som ni ser är ExpressVPN Windows-klienten lätt att installera. Standardinställningarna är bra för de flesta användare. Detta innebär att de med begränsad teknisk kunskap kan använda den för att ansluta till ExpressVPN-tjänsten. Den har några avancerade funktioner som en kill switch, DNS-läckeskydd och split-tunneling som de med mer teknisk expertis kommer att uppskatta. Att ansluta till den smarta platsen, som är den pålitliga VPN-platsen från dig, tar bara ett enda klick. Du kan kontrollera det via webbläsarförlängningen. Du kan välja ett specifikt land eller stad att ansluta till med bara några klick. Att koppla från ExpressVPN-nätverket tar bara ett enda klick. Ingenting kan vara lättare.

Besök ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map