Utilizează VPN datele? Care este impactul asupra capacelor de date?

Capacele de dateConceptul planului de date neschimbat pentru transportatorii mobili din SUA este încă relativ nou. În timp ce unii utilizatori au planuri neschimbate, majoritatea utilizează în continuare plafoane de date. Cu alte cuvinte, majoritatea plătesc în continuare pentru cantitatea de date pe care o folosesc. Aceasta duce la verificarea constantă a utilizării datelor, astfel încât să nu treceți peste capac. Acestea fiind spuse, protejarea vieții private în timpul mersului este foarte importantă. Nimeni nu vrea ca datele lor sensibile să fie furate. Pentru cei care au un plan nelimitat și se angajează în legătură (utilizând serviciul mobil ca punct de rețea wifi), sunteți vulnerabil la furt. Dacă cunoașteți VPN-urile, cunoașteți beneficiile pozitive ale utilizării unuia. Dacă nu, vă putem ajuta cu câteva dintre elementele de bază și vă vom arăta de ce este atât de important. Să începem cu câteva dintre motivele principale din spatele utilizării unei VPN și a ceea ce face.


Motive pentru utilizarea unui VPN și modul în care funcționează

Este posibil să fi auzit că VPN-urile vă vor ajuta să vă protejați confidențialitatea, dar este posibil să nu știți cum, de ce este important sau chiar dacă trebuie să utilizați unul. Dacă sunteți o persoană care se gândește la securitate, este posibil să știți deja răspunsul la unele dintre aceste întrebări. Dacă sunteți nou în comunitate, utilizarea unei VPN este o idee bună ori de câte ori puteți.

 • Utilizarea unui VPN pentru confidențialitate – Când vă conectați la un server folosind software-ul client, creați un tunel securizat pentru serverul respectiv. Apoi, tot traficul dvs. este redirecționat prin această conexiune. Ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt criptate și mult mai greu de obținut prin mijloace normale. Dacă în ultima vreme ați acordat atenție, știți că unele organizații federale au profitat deja de ocazia de a spiona cetățeni.
 • Utilizarea unui VPN pentru a evita restricțiile – Indiferent dacă vă aflați pe un plan de date contorizat sau plafonat, pot exista restricții asupra modului în care utilizați serviciul. Cu planul contorizat, totul ține cont de capacul dvs. de date.

După cum am menționat, datele dvs. trec printr-o conexiune sigură atunci când utilizați un VPN. Asta înseamnă că da, utilizați date când utilizați una. Dacă sunteți pe un plan care are o placă de date, veți utiliza o sumă suplimentară cu un VPN. Este frecventă o creștere de 5% -15% față de datele pe care le-ați folosi în mod normal. Aceasta deoarece datele criptate au mai multă lățime de bandă decât datele necriptate. Dacă aveți o plafonă în planul dvs. de date, va trebui să o monitorizați. Ca exemplu, dacă veți utiliza 10 GB de date, ar fi doar 9 GB + 1 GB de criptare. Deși nu dorim să vă descurajeze să utilizați un VPN pentru a vă proteja confidențialitatea, probabil sunteți conștienți de cât de rapid poate crește utilizarea datelor dumneavoastră. Fii atent la modul de utilizare. În caz contrar, puteți ajunge să plătiți încă 10 $ – 15 $ pe GB utilizat, în funcție de operatorul pe care îl utilizați.

Planurile nelimitate nu sunt întotdeauna nelimitate

Chiar dacă fiecare operator de transport din SUA oferă o formă de „plan nedeschis”, nu sunt întotdeauna cu adevărat nelimitate. Indiferent care sunt motivele dvs. pentru utilizarea unui plan neschimbat, există cu siguranță unele limitări. Unii transportatori accelerează datele în funcție de modul în care utilizați serviciul. Ca exemplu, clienții T-Mobile au voie să folosească până la 7 GB înainte de a se juca. LA&Limita este de 22 GB. Unele încep viteze de accelerare după numai 500mb. De asemenea, vă puteți aștepta ca unii să accelereze o anumită utilizare, cum ar fi utilizarea de software torrenting, Netflix sau altele. Utilizând o VPN și schimbând portul în clientul VPN, puteți ajuta să opriți acele companii să vă aglomereze descărcările. Înainte de a începe acest lucru, trebuie să poată identifica ceea ce faceți pe internet. O conexiune VPN pe portul 443 va opri o mulțime de accelerare a traficului.

Impactul utilizării unui VPN asupra capacelor dvs. de date

Dacă te simți nevoit să folosești un VPN în rețeaua de celule în loc de wifi, diferite protocoale și puterile de criptare au impacturi diferite asupra utilizării datelor. Acestea se aplică dacă utilizați un plan contorizat sau plafonat. Mai jos este o listă a protocoalelor, a nivelurilor de criptare și a impactului pe care îl au. Vom începe cu cel mai puțin, mai întâi.

 • PPTP (128 biți)
 • IKEv2 (128 biți)
 • L2TP / IPsec (128 biți)
 • OpenVPN (128 biți)
 • OpenVPN stealth / ofuscat (128 biți) (veți vedea setarea pentru asta pe unele servicii)
 • IKEv2 (256 biți)
 • L2TP / IPsec (256 biți)
 • OpenVPN (256 biți)
 • OpenVPN sigilat / obturat (256 biți)

Deși OpenVPN este cel mai popular datorită vitezei și securității sale, poate doriți să încercați și alte opțiuni. Dacă vi se oferă opțiunea PPTP, rețineți că „creatorul său nu consideră că oferă o protecție adecvată mai mult. Ceilalți, însă, ar trebui să vă ofere o protecție decentă. După cum probabil ați ghicit, versiunea de 256 biți obuscată este cea mai sigură, dar este cea mai lentă. Vă recomandăm să folosiți IKEv2 pentru iPhone conexiuni. Un mare avantaj față de L2TP / IPSec este faptul că IKEv2 se reconectează rapid dacă aveți o conexiune scăzută sau vă deplasați între rețele.

Privind lista, este posibil să vă întrebați care este diferența dintre OpenVPN și versiunile Stealth / ofuscate ale protocoalelor. Ceea ce face furtul este să vă facă VPN aproape nedetectabil. Desigur, acest lucru este extrem de util dacă vizitați o țară în care utilizarea VPN este încruntată. Este nevoie de mai multă lățime de bandă decât versiunea standard a OpenVPN, dar vă poate salva de la inteparea internetului în unele cazuri sau vă poate opri să vă confruntați cu probleme în altele.

Acum, vom arunca o privire la unele elemente de date standard și costul lor aproximativ de lățime de bandă. Rețineți că acestea sunt doar estimări, astfel încât utilizarea dvs. reală poate varia. Nu uitați că utilizarea VPN poate crește aceste numere cu 5% -15%. Creșterea mică merită să vă asigurați confidențialitatea.

 • E-mail (trimis sau primit, numai text) = 35 KB
 • E-mail (trimis sau primit) cu atașamente mici = 350KB
 • 1 minut de joc conectat = 1MB
 • Post de social media = 250 KB
 • Pagina web standard = 180 KB
 • 1 minut de streaming de muzică = 1 MB
 • Aplicație / joc / melodie descărcare = 4MB
 • 1 minut de streaming video (SD) = 4,5 MB
 • 1 minut de streaming video (HD) = 16,5 MB

În concluzie, sperăm că am răspuns la unele dintre întrebările dvs. și v-am făcut să vă gândiți un pic mai multe despre cum să folosiți cel mai bine un VPN pentru a vă proteja datele mobile. Deși vă va mări lățimea de bandă cu o sumă ușoară, beneficiile, securitatea și liniștea sufletească pe care le obțineți folosind o VPN merită. Vă rugăm să nu ezitați să folosiți @VPNFan dacă aveți întrebări suplimentare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map