Ghid de instalare Windows IPVanish

Înainte de a descărca una dintre aplicațiile IPVanish pe dispozitivul dvs., trebuie să vă abonați la unul dintre planurile lor de servicii. Acesta este un proces foarte simplu. Mai întâi alegeți-vă planul VPN. Al doilea pas al acestui proces vă permite să introduceți o adresă de e-mail și o parolă pentru contul dvs..


IPVanish Acoount Creation

După ce v-ați creat contul, trebuie să alegeți o metodă de plată și să introduceți informațiile corespunzătoare pentru a finaliza achiziția. Personalul IPVanish vă va trimite un e-mail primitor odată ce contul dvs. este activ. Procesul este finalizat automat în culise, astfel încât să vă așteptați să primiți e-mailul imediat după înregistrare.

Descărcarea aplicațiilor personalizate IPVanish

După ce contul dvs. este activ, puteți descărca software-ul IPVanish corespunzător pentru dispozitivul dvs. și îl puteți instala. Pentru a începe acest proces, selectați „Aplicații” din meniul principal al site-ului web. Derulați în jos și selectați pictograma pentru sistemul de operare dorit.

Descărcarea aplicațiilor și aplicațiilor IPVanish

Aceasta va deschide o pagină unde puteți face clic pe butonul „Download” pentru a descărca fișierul de instalare pe computerul dvs. Windows sau Mac OS X. Făcând clic pe linkurile către iOS, Android și Fire TV vă va duce la magazinul corespunzător (iTunes, Google Play, Amazon), unde puteți finaliza procesul de instalare pe dispozitivul dvs..

Instalarea și utilizarea IPVanish Windows Client

Instalarea IPVanish Windows Client

După ce ați descărcat fișierul de instalare Windows pentru clientul IPVanish, rulați-l ca administrator și permiteți-l să facă modificări, dacă este necesar. În primul rând, veți vedea un ecran primitor. Selectați următorul și apoi acceptați Termenii și condițiile. Trebuie să acceptați acestea pentru ca procesul de instalare să continue.

IPVanish Procesul de instalare Windows Faceți clic pe ecranul următor pentru a accepta directorul implicit. Acum că s-a finalizat configurația inițială, faceți clic pe instalare pentru a termina transferul clientului pe computer. Când se finalizează acest lucru, veți vedea ecranul de pornire pentru a rula clientul pentru prima dată. Faceți clic pe „Run IPVanish” și se va deschide ecranul de conectare.

IPVanish Conectare client Windows

Introduceți adresa de e-mail și parola pe care le-ați folosit pentru a crea contul dvs. IPVanish. După verificarea certificatelor dvs., tabloul de bord se va deschide.

IPVanish Windows App Connection Dashboard

Dacă v-ați conecta acum, software-ul vă va conecta automat la cel mai bun server din locația dvs. pe baza ping-ului și a încărcării serverului din cele mai apropiate locații de server..

IPVanish meniul client Windows

Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, să examinăm mai întâi meniul ecranelor afișate în partea stângă a tabloului de bord principal. Meniul este împărțit în cinci categorii:

 • Conectare rapidă – acest ecran poate fi utilizat pentru a realiza și monitoriza conexiunile rapide la rețeaua VPN.
 • Lista serverului – ecrane care furnizează liste alternative de conectare la server și filtre pentru conectarea la serviciu. (Vom examina lista de server și ecranul de conectare rapidă mai detaliat mai târziu, în recenzia noastră IPVanish.)
 • Detalii cont – este un ecran care afișează informațiile contului dvs. și un link către portalul de conectare la cont pe site-ul lor web.

Detalii despre contul IPVanish

 • Setări – vă permite să controlați setările generale și de conexiune pentru client. (vom privi mai detaliat aceste ecrane în secțiunea următoare)
 • informație – afișează informațiile despre versiune, TOS și licențele terțe asociate cu software-ul IPVanish.

Informații despre software IPVanish și TOS

Meniu Setări IPVanish

Meniul de setări vă permite să modificați aspectul, pornirea și comportamentul de conectare al clientului Windows IPVanish. Acesta este împărțit în patru file: general, conexiune, setări IP și jurnale.

IPVanish pentru Setări Windows

setari generale

Aceste setări generale sunt împărțite în cinci categorii. Acestea sunt pornire, închidere, actualizare, asistență și interfață.

 • Pornirea sistemului – controlează comportamentul de pornire a clientului odată ce sistemul este pornit.
  • Porniți IPVanish la pornirea Windows – acest lucru va porni automat clientul IPVanish atunci când Windows este deschis și vă va permite să îl micșorați.
   • Ascunde IPVanish la pornire – Reduceți clientul în tava de sistem după ce se deschide.
 • Pornire IPVanish – o comutare care vă permite să alegeți dacă și unde se conectează aplicația IPVanish la pornire
  • Nu vă conectați automat – așteptați conectarea manuală.
  • Conectați-vă la ultimul server conectat – conectați-vă automat la ultima locație reușită.
  • Conectați-vă la cel mai rapid server – alegeți cel mai rapid server determinat de software.
  • Utilizați cel mai rapid server din țară – selectați o țară la care să vă conectați automat.

IPVanish Setări generale ale clientului Windows

 • Închidere – alegeți cum se comportă software-ul atunci când îl închideți folosind pictograma Windows Close.
  • Renunțați la aplicație – deconectați-vă de la serviciul IPVanish și închideți aplicația.
  • Ascundeți tava – micsorați aplicația în tava de sistem. Îl puteți controla de acolo.
  • Afișați dialog și cereți – indicați instrucțiuni privind închiderea de la caz la caz. Vă recomandăm această setare, deoarece ne place să putem schimba acest lucru în funcție de ceea ce facem la momentul respectiv.

Promovare închidere IPVanish Windows Client

 • Actualizări – alegeți dacă doriți să participați la testarea beta. Amintiți-vă că betasul poate afecta uneori stabilitatea clientului.
 • Interfață IPVanish – treceți la modul de interfață simplă pentru o utilizare ușoară sau pentru a elibera spațiu pe desktop.

Modul simplu IPVanish Windows Client

Setări de conectare

Setările de conexiune pentru clientul Windows sunt împărțite în trei categorii. Acestea sunt VPN, OpenVPN, un driver de instalare / reparare OpenVPN.

 • VPN
  • Protocol activ – sunt patru opțiuni de protocol.
   • OpenVPN UDP – protocolul implicit al clientului. Este cel mai rapid și mai sigur protocol și ar trebui să fie folosit ca prima alegere.
   • OpenVPN TCP – acest protocol face verificarea erorilor și este astfel mai stabil, dar mai lent. Poate fi utilizat pentru distanțe lungi sau conexiuni slabe dacă protocolul OpenVPN UDP prezintă probleme de stabilitate, cum ar fi deconectări frecvente.
   • L2TP – un protocol VPN alternativ care folosește o criptare dublă și securizează datele dvs. folosind IPsec. Ar trebui utilizat dacă OpenVPN nu funcționează.
   • PPTP – protocolul VPN cel mai puțin sigur, care ar trebui utilizat numai dacă celelalte nu reușesc.
  • Reconectare automata – setarea acestui lucru, pornirea automată la pornirea sistemului, conectarea automată și comutatorul de ucid va ajuta să vă asigurați că sunteți întotdeauna conectat atunci când sunteți pe Internet
  • Ucide întrerupătorul – activarea acestui comutator va dezactiva accesul la internet dacă conexiunea IPVanish este renunțată accidental pentru a vă proteja confidențialitatea și anonimatul online.
   • Blocați traficul LAN – dacă comutatorul de ucidere este activ, puteți primi în continuare trafic LAN între resursele partajate.
  • Activați protecția împotriva scurgerilor IPv6 – protejează împotriva scurgerilor IPv6 în timp ce utilizați VPN.
  • Activați protecția împotriva scurgerilor DNS – protejează împotriva scurgerilor DNS de alte programe.

Setări IPVanish CVonnection pentru Windows

 • OpenVPN
  • Port OpenVPN
   • 443 – portul utilizat de site-urile SSL (HTTPS). Aceasta este o opțiune bună pentru cei care doresc să-și deghizeze traficul folosind același port pe care îl folosește banca dvs. și alte companii pentru a-și asigura site-urile web.
   • 1194 – portul implicit OpenVPN.
  • Obfuscate OpenVPN – folosit pentru a ajuta la depășirea inspecției profunde a pachetelor, folosind pachete de date și obturatorii și porturile utilizate.
 • Instalați / reparați driverul OpenVPN – acest lucru vă va permite să reparați un driver TAP corupt, fără a fi nevoie să reinstalați IPVanish.

Setări conexiune IP

Există trei categorii pentru ecranul de setări IP. Acestea sunt următoarele: Schimbați adresa IP, Verificați adresa IP și configurația DNS.

 • Schimbarea periodică a adresei IP – vă va permite să vă schimbați adresa IP periodic în timpul unei singure sesiuni. Perioada minimă pe care o puteți alege este de 45 de minute. Alte opțiuni sunt de 60 și 90 de minute. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea, dar trebuie să fiți conștienți de faptul că puteți fi expus în timpul procesului de schimb IP, astfel încât ar trebui să opriți alte programe rulante în timpul acestei tranziții sau să activați comutatorul de omor VPN.

Setare IP pentru clientul IPVanish Windows

 • Verificați adresa IP – este o varietate de link-uri web pentru a vă verifica adresa IP. Vă veți verifica adresa IP curentă. Veți observa că adresa IP și locația se vor schimba atunci când vă conectați la rețeaua IPVanish.
 • Configurație DNS – în mod implicit, vă permite să alegeți să utilizați IPVanish DNS pentru interogări. În rest, puteți introduce propriul dvs. DNS terț, precum OpenDNS sau Google, introducând serverele DNS primare și secundare. Vă recomandăm să utilizați opțiunea IPVanish DNS pentru confidențialitate.

Jurnalele de conexiune

Acest ecran afișează jurnalele de conexiune pentru sesiunea curentă. Făcând clic dreapta pe acesta deschide un meniu care vă va permite să deschideți jurnalul în blocul de notițe. În rest, puteți să-l copiați în clipboard și să-l lipiți într-un e-mail sau în altă aplicație. Acest lucru vă poate ajuta atunci când contactați personalul de asistență IPVanish în legătură cu problemele de conectare.

Jurnalele de conexiune IPVanish

Accesați IPVanish

Utilizarea clientului IPVanish

Vă puteți conecta la serviciul IPVanish cu interfața obișnuită sau simplă. Puteți deschide modul simplu selectând-o în meniul „Setări generale”.

Modul de interfață simplă

Utilizarea interfeței IPVanish Simple pentru Windows

 1. Pictograma rețelei – clic pe pictograma rețelei (triunghi punctat) afișează link-uri către paginile IPVanish Facebook și Twitter.
 2. Procesul de conectare – apăsând butonul „Oprit” va începe conexiunea cu cel mai rapid oraș (bazat pe procentul de ping și de încărcare) din locația dvs..
 3. Tabloul de bord conectat – După terminarea acestei conexiuni, va afișa locația ta virtuală, adresa IP și durata curentă a sesiunii. Butonul „On” va deveni verde aprins.
 4. deconectarea – apăsând butonul „Pornit” vă va deconecta de la serverul dvs. VPN curent. Va fi afișată ultima locație conectată.
 5. Selecteaza tara – acest lucru vă va permite să selectați țara cu care doriți să vă conectați. Acest lucru este util pentru extinderea opțiunilor de divertisment, vizualizarea evenimentelor sportive în timp real sau economisirea de bani pe servicii la prețuri regionale. Alegerea unei noi țări va reseta orașul la „Cel mai bun oraș”.
 6. Selectați orașul – puteți selecta orașul din țara aleasă pentru a vă conecta de aici. Acest lucru poate fi util pentru vizualizarea evenimentelor care pot fi anulate în unele zone. Odată ce țara și orașul sunt alese, faceți clic pe butonul „Oprit” vă va conecta acolo.
 7. Setări – pictograma angrenajului vă va reveni la ecranul de setări al interfeței obișnuite.
 8. Conectare rapidă – pictograma de expansiune va deschide ecranul de conectare rapidă normală.

Utilizarea interfeței simple pentru a vă conecta la IPVanish

Interfața simplă este ușor de utilizat și ocupă foarte puțin spațiu pentru desktop pe computer. Poate fi introdus într-un colț al ecranului, dar totuși disponibil, astfel încât o privire este tot ce trebuie pentru a vedea starea sesiunii VPN. Vă permite să vă conectați și să vă deconectați cu un singur clic de mouse. În rest, alegeți țara, orașul și apoi conectați-vă.

Conectarea la IPVanish folosind conexiunea rapidă

Conectare rapidă este versiunea obișnuită a dimensiunii ecranului interfeței cu mod simplu. Este la fel de ușor de utilizat ca și interfața simplă, dar vă va permite să vă conectați până la un anumit server în rețeaua IPVanish. Iată o privire la caracteristicile interfeței complete cu vederi explodate ale orașului (cu Ashburn selectat) și serverul afișat lângă acesta.

 1. Locatia curenta – interfața arată locațiile publice actuale de internet și adresa IP asociată cu aceasta. Odată conectat, aceasta va afișa noua dvs. locație virtuală și adresa IP.
 2. Statusul curent – aceasta afișează parametrii odată conectați. Acestea includ: timpul conectat, protocolul utilizat, serverul ales, datele încărcate și datele descărcate.
 3. Grafic – odată ce v-ați alăturat rețelei IPVanish, acesta afișează un grafic în timp real al datelor descărcate și încărcate.IPVanish Windows Client Conectare rapidă
 4. Selecteaza tara – în mod implicit, aceasta va afișa țara de origine, dar o puteți modifica făcând clic pe țara curentă și selectând alta din lista derulantă rezultantă. Schimbarea țării va reseta orașul înapoi la „Cel mai bun oraș” și serverul la „Cel mai bun server” dacă au fost schimbate.
 5. Selectați orașul – aceasta afișează cel mai bun oraș din țara aleasă la care să vă conectați în mod implicit pe ping din locația dvs. și încărcările serverului. Odată schimbat, acesta va fi implicit la ultima dvs. conexiune de succes. Modificarea orașului va reseta serverul la „Cel mai bun server”
 6. Alegeți serverul – în mod implicit, aceasta arată „Cel mai bun server” din orașul ales sau serverul ultimei dvs. conexiuni de succes.
 7. Starea conexiunii – selectând fie butonul „Off” sau „Connect” vă va conecta la locația aleasă în prezent. Odată conectat, butonul „Off” va deveni verde, iar butonul verde „Connect” se va transforma într-unul roșu „Deconectați”.

Conectarea la rețeaua IPVanish cu conexiune rapidă

Conectarea la IPVanish folosind ecranul Sever List

Ecranul listei de server are trei file. Aceste file sunt „Listă”, „Hartă” și „Filtru”. Acestea au funcții diferite care vă permit să determinați cu ușurință cel mai rapid server din regiune, țară sau oraș pentru conexiunea dvs. IPVanish.

Ecran IPVanish Windows Client Server List

Lista serverului: fila listă

Fila Lista de servere: Listă este folosită pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun server pentru conexiunea dvs. Lista poate fi comandată în funcție de țară, timp de răspuns (ms), procent de încărcare sau favorite. Are următoarele caracteristici:

 1. Locație publică (virtuală) – locația virtuală curentă și adresa IP (redusă din imagine).
 2. Starea conexiunii – starea conexiunii.
 3. Filtrează după – comutați pentru a sorta lista țării-oraș după:
  • Țară – această listă este sortată în ordine alfabetică după țară și apoi oraș. Acesta este probabil cel mai puțin eficient tip de căutare pentru IPVanish.
  • Timp de raspuns – lista este sortată prin creșterea timpului de ping al serverului (ms). Această căutare vă poate ajuta să găsiți rapid serverul cu cel mai rapid timp de răspuns.
  • Procentul de încărcare – vă poate ajuta să găsiți rapid serverele cu încărcare mică deoarece ordonează lista prin creșterea procentului de încărcare.
  • Favorite – mută locațiile favorite în partea de sus a listei. Acestea sunt urmate de celelalte țări în ordine alfabetică.Lista IPVanish Server: fila Listă
 4. Caseta de căutare responsive – este o căutare care filtrează lista pe măsură ce se adaugă litere la textul de căutare. Această căutare funcționează atât cu țările, cât și cu orașele. Această căutare este utilizată pentru a filtra rezultatele sortării în locația la care doriți să vă conectați.
 5. Lista țărilor-orașelor – acestea sunt ordonate după criteriile de sortare.
 6. Numărul de servere – numărul total de servere la locația din această țară. Dacă faceți clic pe aceasta, veți extinde acea locație din listă la nivel de server. Fiecare server arată valori ping (ms) și procente de încărcare pentru a vă ajuta să găsiți cea mai rapidă în acea locație.
 7. Favorite – făcând clic pe steaua de lângă o locație va crea un favorit pentru cel mai bun server din țara respectivă. Puteți selecta, de asemenea, favorite la nivel de server. Steaua va deveni galbenă pentru a indica faptul că acea locație sau server este favorită.

Utilizarea listei de server pentru a găsi cea mai rapidă conexiune

Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să utilizați funcțiile de sortare și de căutare împreună la conectarea utilizând lista de server. Mai întâi, sortați lista în funcție de timpul de răspuns sau procentul de încărcare. Apoi utilizați căutarea pentru a filtra lista în locația la care doriți să vă conectați. Puteți apoi să extindeți lista de server și să alegeți cel mai bun unul singur sau doar să faceți clic pe locație (țară-oraș) și să lăsați IPVanish să o aleagă pentru dvs..

Haideți să aruncăm o privire cum să găsiți cel mai rapid server la care să vă conectați în Regatul Unit, folosind această metodă. Mai întâi sortați lista după „Timp de răspuns”. Apoi tastați în caseta de căutare până când sunt afișate rezultatele Regatului Unit. După examinarea locației din Nottingham, care are cel mai rapid timp de răspuns (195 ms), observăm că are un procent de încărcare mare (64%). Rețineți că testăm din Statele Unite, astfel încât ping-ul este vizibil mai lent decât ar fi dacă ne-am conecta la Marea Britanie din regiune.

Astfel, vom dori să verificăm următoarea locație pentru a compara serverele sale timp de ping și valorile de încărcare. Observăm că server-09 are un ping de 198 ms și o încărcare de 31%. Acesta este probabil cel pe care l-am selecta manual. Ca test, ne hotărâm să lăsăm software-ul IPVanish să aleagă serverul pentru noi, selectând locația Regatul Unit – Manchester.

Alegerea celui mai rapid server din Marea Britanie după Ping și procent de încărcare

Întrucât eram deja conectați la un server din Statele Unite, software-ul ne solicită dacă dorim să ne deconectăm de la acesta și să ne reconectăm la cel din Regatul Unit. După ce am dat clic pe da și am trecut la ecranul de conectare rapidă, vedem că software-ul l-a ales pe același pe care l-am fi ales manual.

Utilizarea IPVanish pentru a vă conecta la cel mai bun server din Marea Britanie

Am efectuat teste similare pentru alte tipuri și căutări. În fiecare caz, software-ul a ales unul dintre aceleași servere pe care le-am fi ales manual. Prin urmare, avem încredere în a permite clientului să aleagă cel mai bun server după ce am selectat o locație folosind lista. Acest lucru va ajuta la simplificarea căutărilor pe serverul dvs. când o locație are mai multe servere. Locațiile serverului pe care le utilizați în mod regulat ar trebui marcate ca favorite pentru a vă reconecta mai ușor.

Lista serverului: fila hartă

Pentru cei care sunt mai vizionați, IPVanish vă va permite să alegeți conexiunea la server de pe ecranul hărții. Acest lucru este ușor de făcut. Mai întâi selectați zona (continentul sau țara) la care doriți să vă conectați. Faceți clic peste destinațiile disponibile pentru a vedea valorile ping-ului. Alegeți-l cu cel mai mic ping și apoi extindeți zona respectivă pentru a obține o alegere mai granulară a serverelor. Verificați noile valori ping. Faceți clic pe cea cu cea mai mică valoare.

Să ne uităm la modul de utilizare a hărții pentru a selecta cel mai rapid server pentru conexiunea noastră. Acest ecran poate fi defilat folosind mouse-ul sau degetul. După ce am verificat valorile ping-ului serverului, făcând clic pe numerele care le reprezintă, am descoperit că cel mai rapid server se află în regiunea superioară a nord-estului din Boston. Pentru a verifica acest lucru, am defilat și am făcut zoom (folosind roata mouse-ului, dar harta funcționează și cu gesturi cu ecran tactil) în acea regiune și am examinat ping-urile serverului din acea zonă la Montreal, Toronto, New York și Boston.

Utilizarea hartii serverului pentru a vă conecta la rețeaua IPVanish

Făcând clic pe locație pentru Boston, apare promptul de conectare, deoarece suntem conectați în prezent la serverul din Manchester. Dacă faceți clic pe „Da”, completați conexiunea la cel mai bun server din Boston. Dacă nu am fi fost conectați la rețeaua IPVanish, făcând clic pe locația Boston ne-ar fi conectat direct la cel mai bun server de acolo.

Utilizarea hartii pentru a vă conecta la cel mai rapid server

După cum puteți vedea, utilizarea ecranului de hartă pentru a vă conecta la o locație a serverului durează doar un singur clic odată ce ați făcut zoom în ținta dvs. Alegerea unei noi destinații și reconectarea la un server este la fel de ușoară. Pur și simplu treceți la partea de lume la care doriți să vă conectați, măriți dacă este necesar și faceți clic pe noua dvs. locație.

Lista serverului: fila Filtru

Fila de filtru este similară cu fila listă din caracteristici. Cu toate acestea, poate fi filtrată numai după țară sau o gamă de latență. De asemenea, are un buton pentru a șterge filtrele actuale. Acest lucru este ideal pentru a afla care este cea mai mică latență pentru o anumită țară. Iată ecranul de filtru implicit cu țara și filtrele de latență afișate în vederea explodată de lângă acesta.

Ecranul serverului de filtrare pentru clientul Windows IPVanish

Determinați intervalul de locații Ping

Cel mai bun mod de a utiliza acest ecran este să căutați o anumită țară sau oraș și apoi să verificați dacă există o gamă de latență. Dacă nu este găsit niciunul, atunci ar trebui să creșteți intervalul până la găsirea unuia. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți o idee despre viteza conexiunii dvs. din țara respectivă. Filtrul poate fi folosit și pentru a găsi servere în țările din jurul tău care au cea mai mică latență.

De exemplu, am vrut să testăm cea mai bună conexiune din locația noastră în Germania, astfel încât să putem găsi un server pentru streaming media. În primul rând, asigurați-vă că ștergeți filtrele făcând clic pe butonul „Șterge filtrele”. În continuare, începeți să tastați, ger, (cazul nu contează) în bara de căutare. După ce Germania se află în partea de sus a listei filtrate, selectați <Interval de latență de 50 ms. Dacă nu sunt găsite servere, ștergeți filtrele și măriți latența la următorul interval. Odată ce Germania reapare în listă, ați stabilit unde sunt cele mai rapide servere VPN din Germania. În cazul nostru, serverele din Frankfurt au fost cele mai rapide la aproximativ 100 ms. Este extraordinar, având în vedere că suntem la 4.500 de mile distanță.

Găsiți gama de latență a celor mai rapide servere VPN germane IPVanish

Clientul Windows facilitează conectarea tuturor la rețeaua IPVanish. Are un mod simplu care necesită mai puține imobiliare computer și vă permite să vă conectați și să vă deconectați în doar câteva clicuri, acceptând implicitele software. De asemenea, vă va permite să alegeți o locație a orașului în care să vă conectați pentru streaming sau în alte scopuri. Acest lucru este ideal pentru cei care nu doresc să fie deranjați de detaliile tehnice ale utilizării IPVanish, dar doresc securitatea pe care o oferă.

În același timp, are o interfață normală care vă oferă un control mai mare asupra comportamentului și protocoalelor clientului pentru cei care doresc o abordare tehnică mai practică a conexiunilor VPN. Acesta vă va permite să controlați interogările DNS și scurgeri. Puteți activa comutatorul IPVanish kill și puteți controla modul în care este tratat traficul LAN atunci când este activat.

Acest lucru vă permite să determinați cum se comportă aplicația în timpul pornirii și opririi. Puteți utiliza funcția de conectare rapidă sau drill manual pentru a examina procentul de ping și de încărcare a serverelor din țară sau oraș pentru conexiunea dvs. După ce găsiți serverele care sunt cele mai rapide pentru activitățile dvs. online de zi cu zi, le puteți salva ca favorite. Pe scurt, IPVanish vă va permite să decideți nivelul de control pe care îl doriți pentru conexiunea VPN.

Accesați IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map