Cum să configurați uMatrix pe Chrome sau Firefox

În ultimii ani, publicul larg a început să plătească mai mult despre confidențialitatea lor online. Unul dintre modurile de a face acest lucru este să instalați extensia uMatrix în browserul dvs. Chrome Firefox. Acest instrument puternic de confidențialitate este ușor de utilizat și are câteva funcții avansate care funcționează bine. Totuși, ca în orice instrument, trebuie să vă amintiți că o modificare prea mare poate cauza probleme pe site-ul dvs. preferat. După ce o adăugați la browserul dvs., veți vedea o pictogramă în colțul din dreapta sus cu un număr în ea. Vom vorbi despre specificul într-o clipă.


uMatrix

Cum funcționează uMatrix?

După cum am menționat, uMatrix este ușor de utilizat și este punct și faceți clic. În interiorul consolei, puteți cam ușor selecta doar elementele pe care doriți să le blocați. Este foarte bine să opriți bloatware, malware, cookie-uri, trackere și aproape orice altceva care poate cauza probleme pe sistemul dvs. Asta înseamnă că navigarea dvs. devine mai sigură și mai rapidă, deoarece nu trebuie să faceți față acțiunilor de fundal. Există un alt beneficiu în utilizarea acestuia. Dacă vă aflați pe o conexiune la internet contorizată sau dacă utilizarea dvs. de date este importantă, uMatrix vă va ajuta să reduceți datele consumate din cauza tuturor lucrurilor pe care le blochează.

De ce blocarea este prea mare poate cauza probleme?

Deoarece uMatrix este un instrument atât de puternic, blochează implicit acțiunile terților. În timp ce aceasta poate părea o idee bună, aceasta va face ca multe dintre site-urile web pe care le vizitați să nu funcționeze corect. Îi blochează ca o precauție de siguranță, dar cu siguranță poate fi enervant. În locul încărcării paginilor web așa cum vă așteptați, este posibil să primiți un mesaj care vă spune doar că acesta se încarcă. Dacă întâmpinați această problemă, puteți fie să dezactivați blocajele problemelor sau să o dezactivați pentru întregul site. Desigur, asta depinde de tine.

Interfața cu utilizatorul

Deși probabil că ați văzut unele dintre diferitele opțiuni de mai sus, vom face tot posibilul pentru a trece peste specificitățile UI (Interfață de utilizator). Să începem mai întâi cu elementele de bază. Deoarece uMatrix folosește culori, verde înseamnă că permiteți elementul, în timp ce roșu înseamnă că îl blocați. Culorile verde mai deschis și roșu mai deschis reprezintă elemente blocate în mod natural. În dreapta locului unde vedeți bara de adrese, există o stea gri. Făcând clic care va bloca totul sau va permite modificările pe care le efectuați pentru a afecta toate site-urile la nivel global. Pentru cei care doresc să blocheze un anumit site web în toate activitățile de navigare, aceasta este cea pe care trebuie să o introduceți. Dacă decideți să schimbați ceea ce vă permiteți mai târziu, va trebui să vă întoarceți la ea și să o schimbați acolo.

Dacă sunteți mulțumit de modificările pe care le-ați făcut pe site-ul specific pe care vă aflați (în imaginea de mai sus, este thesaurus.com), puteți selecta pictograma de blocare pentru a o bloca. Dacă nu vă plac toate modificările pe care le-ați făcut, pictograma din dreapta blocării este o ștergătoare. Aceasta vă va permite să o resetați. Când efectuați modificări, asigurați-vă că apăsați butonul de actualizare pentru a vedea efectele modificărilor.

Blocarea abilităților

Unul dintre lucrurile frumoase despre utilizarea uMatrix este posibilitatea de a bloca anumite tipuri de articole. Acestea includ numele de domeniu (toate), cookie-uri, CSS, imagini, media, scripturi, XHR, iframe și altele. În timp ce acestea sunt grozave, există două setări pe care poate doriți să le permiteți. Setarea pe care va trebui să o schimbați este cea pentru YouTube (da, va bloca YouTube). Adresa web de care trebuie să vă asigurați că este permisă s.ytimg.com. Atunci când îl permiteți, veți putea viziona din nou YouTube fără a fi nevoie să vă compromiteți celelalte setări. Al doilea pe care vrei să-l permiți este googlevideo.com. Dacă site-ul web folosește Google Video.

Sfaturi pentru utilizarea uMatrix

Există câteva sfaturi pe care le putem oferi atunci când utilizați uMatrix. Vom începe cu setările de confidențialitate. Puteți accesa dând clic pe bara subțire gri din partea superioară a ecranului care scrie uMatrix și oferă versiunea extensiei. Faceți clic pe „Confidențialitate”. Desigur, de aici puteți activa setările de confidențialitate, în funcție de cele pe care le doriți. Pentru a bloca malware, selectați fila „Active” unde ați găsit fila „Setări”. În acest caz, asigurați-vă că bifați caseta care scrie „active de actualizare automată”. Apoi, asigurați-vă că aveți caseta de scripturi malware..

După cum vedeți, utilizarea uMatrix funcționează foarte bine și vă va ajuta în mai multe moduri diferite. Vă rugăm să împărtășiți această postare cu prietenii dvs. pentru ca ei să se bucure și de uMatrix. Urmează-ne @VPNFan pentru cele mai recente recenzii VPN și promoții de la furnizori de top.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map