LastPass pregled

LastPass je daleč eden najbolj priljubljenih sistemov za upravljanje gesla na svetu. So visoko odmevno podjetje, in ker v panogi delujejo od leta 2008, so bili ena prvih storitev hranjenja gesla na trgu. Kot družba imamo vedno več gesel, ki si jih moramo zapomniti. Ker je dostop do spleta postal običajna, podjetja in organizacije prenašajo informacije na spletna mesta, ki segajo od pridobivanja kuponov prek spleta, do registracije za zdravstveno kritje zaradi Zakona o dostopni oskrbi (Obamacare). Njihov cilj je odstraniti nekaj stresa iz življenja njihovih uporabnikov, tako da jim omogočijo preprost in enostaven program, ki ga bodo lahko uporabljali za sledenje gesel.


LastPassCene in posebne ponudbe

LastPass ima tri izdaje. Brezplačna izdaja, premium različica in podjetniška izdaja za več uporabnikov. Kot bi pričakovali, se lastnosti izdelka spreminjajo z različico, ki jo izberete. Za samo 12 dolarjev na leto lahko dostopate do odličnih funkcij, kot je zmožnost sinhronizacije vseh vaših informacij v vseh napravah, večfaktorskih pristnosti, vključno z biometriko, prednostno podporo in skupno mapo z dovoljenji po meri. Zavedajte se, da ne glede na platformo, ki jo uporabljate pri prijavi, morate ostati pri uporabi brezplačne različice.

Preizkusno obdobje brez tveganja

Če vas zanima premijska različica, LastPass ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Če bi se odločili, da dodane funkcije ne bodo vredne 1 dolarja na mesec, se lahko po 30 dneh vrnete na brezplačno različico in povrnili vam bodo denar. Garancija vam bo dala več kot dovolj časa, da se odločite, ali je premium storitev prava za vas. V nasprotnem primeru bo brezplačna različica opravila delo in zaščitila vaša gesla.

Obiščite LastPass

LastPass v akciji

LastPass je edinstven v načinu delovanja. Namesto da ima samostojno aplikacijo, jo zložite v brskalnik in se prikaže kot dodatek brskalniku. Vključuje se v skoraj brskalnike, naj gre za IE, Firefox, Chrome, Safari ali Opera. Izjema od pravila na tem mestu je Microsoft Edge.

Ikona brskalnika LastPass

S klikom na zgornjo ikono se prikaže meni, iz katerega izhaja večina funkcionalnosti. Ta meni vključuje nekaj naslovov, ki jih bomo razložili.

Meni LastPass

Moj trezor LastPass

Ta funkcija omogoča ogled spletnih mest, na katerih ste v zadnjem času uporabili gesla. Tukaj lahko počnete tudi številne druge stvari. Moj LastPass Vault deluje kot nadzorna plošča za to storitev. Tu se nahajajo nastavitve programa. Lahko tudi preizkusite moč svojega gesla, dodate varne opombe, si ogledate vadnice in si ogledate uporabniški priročnik.

LastPass trezor

Izpolnite obrazce

Tu so shranjeni vaši izpolnjeni obrazci šifrirani podatki. Če uporabljate običajne podatke, izpolnjene na obrazcu, ti podatki na splošno niso šifrirani, razen če na spletnem naslovu izrecno navede https. Tu so lahko shranjeni tudi vaši podatki o plačilu. Manj je spletnih mest, ki imajo vaše plačilne podatke, tem bolje. Shranjevanje na več spletnih mestih poveča tveganje, da bodo ti podatki ogroženi.

Zadnji obrazec LastPass

Ustvari varna gesla

Ste že kdaj slišali, da nekdo iz IT-ja pravi, da potrebujete močno geslo, vendar imate težave z izdelavo? To orodje bo ustvarilo varno geslo za vas. Do zdaj večina nas ve, kaj naredi varno geslo. Ker bi morali biti zapleteni, si jih ne bi bilo težko zapomniti ali ugibati. Izdelala bo tudi enkratna gesla za enkratno uporabo.

Lastnik generator gesel

Varne opombe

Dobro za vodenje posameznih zapiskov. Ne glede na to, ali gre za geslo za Wi-Fi, ključ programske opreme ali celo čas, ko se zakončevo letalo spusti za načrtovanje (uporabite domišljijo), je to koristno mesto za varno shranjevanje zapiskov. Zamislite si to kot zasebni šifrirani dnevnik v računalniku. S to funkcijo ne izgubite več pomembnih informacij.

Obiščite LastPassVarnost LastPass

Kar zadeva varnost, ta storitev v oblaku lokalno šifrira vaše geslo z 256-bitnim šifriranjem AES in jih prek varne povezave v spletu zavaruje v oblaku. Za tiste, ki imajo tehnično misel, se enosmerne soli samodejno izpraznijo 5k krat, vendar če želite biti varni, morate to številko povečati na vsaj 10k. LastPass vam bo omogočil nastavitev številke na 100k. Glavno geslo ostane na vašem lokalnem računalniku. Morda ste že slišali za nedavne kraje LastPass, kjer so bile ukradene nekatere informacije. Nobenega glavnega gesla niso ukradli, nekateri podatki pa so bili odvzeti in lahko hekerjem omogočijo dostop do vašega računa, če ne ustvarite močnega glavnega gesla. LastPass ponuja tudi več dejavnikov preverjanja pristnosti, vključno z Google Authenticator, Toopher, Duo varnost, Transakt in Grid za brezplačne različice. Ker bo program obdržal vsa vaša gesla, vsem potencialnim hekerjem ne bi smeli olajšati dostopa do vaših podatkov. Zavedajte se tudi, da bodo razkrili informacije, ki jih zahteva zakon.

LastPass Software

Kot smo omenili, LastPass deluje kot dodatek brskalniku v namiznem operacijskem sistemu. Dodatek je na voljo za IE, Firefox, Chrome, Safari in Opera. Na voljo so tudi aplikacije za iOS, Android, Blackberry in Windows App Store.

Obiščite LastPass

LastPass Podpora

Nakup premium različice vam omogoča, da prejmete, kar jim pravijo, “prednostna podpora”. Na žalost ne določajo, kakšno podporo dejansko ponujajo. Lahko pa obiščete njihov razdelek o forumih, na vprašanja pa člani v skupnosti in ustvarjalci običajno odgovorijo hitro. Mnoga spletna mesta uporabljajo forume za ustvarjanje stalne razprave s svojimi uporabniki v razmeroma realnem času.

LastPass pregled: sklep

LastPass je enostaven uporabnik gesla, ki deluje dobro za povprečnega uporabnika. Seveda to ni nekaj, kar bi želeli uporabiti, če bi ščitili izjemno občutljive podatke. Vendar je brezplačna različica tisto, za kar je bil zasnovan. LastPass vam omogoča, da nastavite dve faktorski avtentikacijo in ustvarite močno glavno geslo.

Kaj mi je bilo pri storitvi najbolj všeč:

 • Program je brezplačen, tudi premium različica je po ceni 12 $ na leto.
 • Lahko jih je enostavno uporabljati in nastaviti.
 • Zasnovan kot vtičnik za brskalnik.
 • Gesla je mogoče enostavno uvoziti iz brskalnikov.
 • Deluje z vsemi operacijskimi sistemi.
 • Možnosti overjanja z več faktorji, vključno z biometričnimi podatki s prvotno različico.
 • Funkcija izpolnjevanja obrazcev lahko samodejno izpolni obrazce in varno hrani podatke o plačilih, ne da bi jih bilo treba znova vnašati.
 • Ocena varnosti za podvajanje gesla.

Ideje za izboljšanje storitve:

 • Dva faktorska avtentikacija ni postavljena od začetka, prav tako je ni enostavno nastaviti. Brez nje bi lahko vsakdo pridobil dostop do vaših podatkov, če ima glavno geslo.
 • Za premium uporabnike bi lahko dodali funkcijo klepetanja v živo.

LastPass bo šifriral vaša gesla in vam pomagal z ustvarjanjem močnih gesel. Ne bo vam več treba ogrožati dobrih gesel za tista, ki si jih je enostavno zapomniti. Z zgolj 12 dolarjev za dobro leto storitev vrhunske premije in garancijo za vračilo denarja s poskusom nimate kaj izgubiti. Tako ste lahko dostopali do vseh vrhunskih funkcij, kot so sinhronizacija v vseh napravah, mobilnih ali namiznih. To je ena točka v meniju z dolarjem iz katere koli restavracije s hitro hrano. Ali ni vaš saniteto vreden 1 dolar na mesec? Poskrbite, da bodo spletni nakupi lažje potekali s sistemom LastPass.

Obiščite LastPass

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map