Bästa VPN-tillägg för Safari

Safari-ikonenSafari är den inbyggda webbläsaren för alla Macintosh / Apple-produkter. Den är baserad på WebKit-motorn. Apple släppte det 2003 med Mac OS X Panther och det har varit en del av iOS-enheter sedan de träffade marknaden. En gång fanns det en Windows-version, men den var endast tillgänglig från 2007–2012. Som du förmodligen vet har Apple ett stort fokus på integritet. De har gjort allt de kan för att skydda användarnas integritet. Det finns dock extra försiktighetsåtgärder du kan vidta för att skydda din integritet online. Vi kommer att prata mer om dem om en minut. Först bör du ta en titt på vår lista över de bästa VPN-förlängningarna för Safari.


RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160KryssrutaKryssrutaKryssruta
2NordVPN$ 3.49NordVPN87KryssrutaKryssrutaKryssruta
3Privat internetuppkoppling$ 2.85PIA49KryssrutaKryssruta
4Cyberghost$ 2.75Cyberghost80KryssrutaKryssruta
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kryssruta

Oavsett vilken enhet du är på, är det bra att använda ett VPN med Safari. I dag verkar det som om du inte kan slå på radio, TV eller titta på webben utan att höra om någon typ av dataöverträdelse. Genom att använda ett VPN krypterar du dina webbdata. I stället för att lämna dig själv öppen för cybertheft, kommer det att göra det mycket svårare för andra kriminella att stjäla din känsliga information. Även om du krypterar filerna på din dator eller iPhone kan anslutning till internet lämna dig sårbar utan en.

En annan fördel med att använda ett VPN med Safari är dess förmåga att ta sig runt geobegränsningar. Om du inte känner till termen är det dessa som hindrar dig från att se innehåll från olika delar av världen. De kan tas ut av arbetsplatsen (som en brandvägg på arbetsplatsen), en skola (eller universitetscampus), ett mediaströmningsföretag (som Amazon eller Netflix) eller till och med av regeringar (om landet du är i har censurregler). När du ansluter till servern efter ditt val gör du att blockeringsprogramvaran tror att du befinner dig någon annanstans. Det betyder att du borde kunna komma runt geo-block precis som om du var.

Nu när du ser vikten av VPN när du använder Safari är det ibland svårt att veta vad de bästa VPN är eller hitta bra alternativ för Mac- och iOS-användare. Windows- och Android-användare har en enklare tid och mer av ett urval. Det finns hundratals VPN-leverantörer som för närvarande erbjuder produkter i samhället. Tyvärr är många av dem antingen långsamma eller har säkerhetsproblem (t.ex. informationsläckor). Låt oss titta på några faktorer som gör en bra VPN-tjänst för Safari.

 1. Antal servrar – Titta noga på det totala antalet VPN-servrar och var de finns. En VPN-leverantör med bara ett fåtal servrar kan göra saker riktigt långsamma. Det beror på att servrarna kan bli överbelastade snabbt
 2. Krypteringsprotokoll – Även om många av leverantörerna erbjuder flera protokoll, är det du vill leta efter OpenVPN. Ibland ser du fortfarande leverantörer som erbjuder PPTP-protokollet. Om du ser den, använd den inte om du inte har något annat val. OpenVPN ger den bästa blandningen av hastighet och säkerhet, och experter anser att det är guldstandarden. Om de erbjuder dig valet mellan UDP och TCP-versionen av OpenVPN, är UDP-versionen snabbare men inte lika stabil.
 3. Pålitlighet och öppenhet – Du vill se till att leverantören inte har DNS-läckor. Annars besegra du syftet med att använda ett VPN. Från sekretessaspekten vill du se till att leverantören är öppen med sina policyer.
 4. Snabba servrar – Sist men säkert inte minst är serverhastighet viktig. Om du planerar att använda Safari för att strömma innehåll är det sista du vill ha din show eller eventbuffert i mitten.

VPN vs. Proxy – Vilket är bättre för Safari-användare?

Vi kommer att hålla saker mycket enkla. Vill du skydda din integritet eller avblockera begränsningar i alla dina Mac- och iOS-appar? Om så är fallet vill du använda ett VPN. Om du har som mål är helt enkelt att kringgå geobegränsningar på en webbplats som du planerar att visa i Safari fungerar proxy eller VPN. Vi rekommenderar starkt att du använder VPN eftersom krypteringen hjälper till att skydda din integritet inom och utanför Safari. Om du ansluter med ExpressVPN Safari-tillägget aktiverar den faktiskt deras VPN-klient som säkrar all din kommunikation.

Safari VPN Extension vs. Plugin

Du kanske hör folk hänvisa till VPN-tillägg och plugins för Safari. Du ser också att människor hänvisar till VPN och proxy-tillägg som samma sak. De är inte. Om du vill kryptera dina data och få tillgång till innehåll i andra regioner på vilken enhet som helst kommer du att använda ett VPN. ExpressVPN lägger till en annan funktion som kallas MediaStreamer som fungerar som en smart DNS-tjänst för att avmarkera geo-restriktioner. Du laddar bara ner deras VPN-klient som innehåller en Safari VPN-förlängning för tjänsten. Du kan också använda MediaStreamer på spelkonsoler och mediaspelare inklusive Apple TV, Roku och Amazon Fire TV-enheter.

Med tanke på de faktorer som vi just nämnde kommer vi nu att titta på de bästa VPN: n för Safari.

3. Bästa VPN för Safari: IPVanish

IPVanish

Tyvärr har IPVanish inte ett riktigt webbläsarförlängning för Safari. Med andra ord måste du ansluta till programmet först och sedan kan du börja surfa. De har snabba servrar på ett antal platser och du kan förvänta dig att de är pålitliga. De har också ett av de största nätverken i USA, så det gör dem till ett bra val att använda dagligen.

Länder PlatserUSA Serverplatser
6389Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Tillsammans med ett stort fotavtryck i USA kan du förvänta dig att hitta servrar på alla andra kontinenter än Antarktis. De klarar sig också konsekvent med våra hastighetstester i Nordamerika och Europa. Du hittar flera serverplatser i länder som USA och Storbritannien. När du väljer en kan du välja stad och till och med servern du vill använda.

IPVanish är värd för många servrar över hela världen och du kan välja att ansluta till någon av dem. Vi föreslår att du väljer en som börjar med ”a” i servernamnet. Till exempel atl.a01.ipvanish.com. I de flesta fall kommer “a” -servern att vara de snabbaste. Vi testade en IPVanish-server i Atlanta och fann att hastigheten var 63,76 Mbps på vår kabel-internetanslutning som maxar ut runt samma hastighet.

IPVanish hastighetstest i Atlanta

Vi vill också testa för DNS-läckor för att testa programvaran. Om du ser flera servrar eller ser en som inte tillhandahålls av VPN-företaget, indikerar det ett problem. Som ni ser på bilden nedan klarar IPVanish testet.

IPVanish LeakTest för Safari

När det gäller värdet är IPVanish svårt att slå. De erbjuder obegränsad åtkomst till deras VPN-nätverk och anpassad programvara för Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick och mer för $ 7,50 per månad eller $ 58.49 per år. Det fungerar bara 4,87 $ per månad på årsplanen. En 7-dagars återbetalningsgaranti täcker alla nya medlemmar.

Besök IPVanish

2. Bästa VPN-förlängning för Safari: ExpressVPN

ExpressVPN är en av de enda riktiga VPN-förlängningarna för Safari-webbläsaren. För att börja kommer du att registrera dig för ExpressVPN och logga in på deras webbplats. Därifrån kan du ladda ner den senaste ExpressVPN-klienten för Mac som inkluderar Safari-förlängningen.

ExpressVPN Safari

Med ExpressVPN Safari-tillägget kan du välja en serverplats ner till staden som visas på bilden ovan. Klienten väljer den snabbaste servern på din valda plats. Vi gick vidare och valde den bästa servern listad i Safari som var USA – New York. Som ni ser var servern snabb med en nedladdningshastighet på 59,80 Mbps.

ExpressVPN NYC hastighetstest

Som ni ser nedan körde vi ett DNS-läcktest för att säkerställa att webbläsarförlängningen inte läcker vår riktiga plats och fann att ExpressVPN klarat utan problem.

ExpressVPN Safari Leaktest

Medan ExpressVPN säljs till en högre prispunkt än de andra tjänsterna i vår lista, är värdet högt med tanke på storleken på deras nätverks- och tjänstefunktioner. Du kan ansluta till tjänsten med upp till 3 enheter samtidigt med ett enda VPN-konto från bara 6,67 dollar per månad med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Besök ExpressVPN

3. Bästa VPN för Safari: CyberGhost VPN

Cyberghost

CyberGhost grundades 2001 av 7 entusiastiska unga teammedlemmar i Bukarest, Rumänien. Sedan den tiden har företaget vuxit till en av de största VPN-tjänsterna i världen. Teamet på över 50 medlemmar fokuserar på att skydda användarnas integritet. Robert Knapp, medgrundare och VD, fortsätter att leda laget även efter att de gick med i Crossrider-gruppen 2017. Sedan den tiden har CyberGhost-nätverket expanderat ganska mycket.

Länder PlatserUSA Serverplatser
6080Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost CyberGhost erbjuder en trevlig blandning av serverplatser, stark kryptering och möjligheten att avblockera populära streamingtjänster som Apple TV, Netflix, YouTube Red och andra. Vissa av kanalerna låter dig till och med låsa upp geobegränsningar för flera regioner. Du kan till exempel komma åt Amazon Prime-videoinnehåll i USA, Tyskland eller Storbritannien. Windows-klienten ger dig också möjlighet att surfa anonymt, skydda Wi-Fi, torrent anonymt, avblockera grundläggande webbplatser (Google, Facebook Instagram, etc.) och välja en server.

CyberGhost VPN erbjuder inte en verklig Safari-förlängning. Därför måste du ansluta först och sedan kan du börja använda Safari. Som test ville vi se hur CyberGhost presterade när du använder Safari. Vi öppnade Mac-klienten (det ser mycket ut som Windows-versionen) och valde alternativet “Välj min server”. Nu kan du expandera till vilket land som helst och välja en specifik server. Nätverket erbjuder många servrar på en hel del olika platser. För vårt hastighetstest beslutade vi att testa en server i Los Angeles. Vår nedladdningshastighet var 54,96 Mbps.

CyberGhost LA hastighetstest

Precis som tidigare ville vi göra ett läcktest med CyberGhost VPN-klient för Safari. På bilden nedan ser du resultatet av det testet. Den enda servern som de visar är New York-servern som vi anslutit till.

CyberHost VPN Leaktest för Safari

CyberGhost VPN-klienten är en av våra favoriter. Det är väldigt lätt att använda och innehåller ett antal avancerade funktioner för att skydda din online sekretess. De har ett utvecklingsteam i Tyskland som kontinuerligt lägger till funktioner till klienten och mobilapparna. Du kan registrera dig för full åtkomst till CyberGhost-nätverket från bara 5,99 dollar per månad med deras 30-dagarsgaranti.

Besök CyberGhost

4. Bästa VPN för Safari: NordVPN

NordVPN

Liksom med några av de andra leverantörerna har NordVPN inte en verklig förlängning för Safari. Därför måste du ansluta till NordVPN-klienten först. När du är ansluten kan du öppna Safari och bläddra som du förväntar dig.

Av testskäl anslöt vi oss till servrar i Atlanta. Tyvärr visar inte NordVPN-klienten serverns stad. Du måste känna till servernumren för de du vill ansluta till. Om du vill ansluta till Atlanta som vi är, vill du ansluta till en av följande servrar: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. Det enklaste sättet att välja ett specifikt servernummer är att välja fliken “Servrar” i appen och sedan sortera resultaten i alfabetisk ordning. Du kan sedan bläddra ner och välja vilket servernummer vi har listat ovan. Du kan se laddningsprocenten och avståndet till varje server. Vi testade en server i Atlanta och nedladdningshastigheten var 57,49 Mbps.

NordVPN Charlotte hastighetstest

Naturligtvis måste vi också utföra läckagetestet på NordVPN. I den bild du ser nedan hittade vårt test endast en server och den var den korrekta för våra mål. Det betyder att du inte heller har några läckande problem med den här.

NordVPN Leaktest för Safari

Vill du komma åt strömningstjänster som Netflix, Amazon Prime Video eller BBC iPlayer var som helst i världen? I så fall är NordVPN ett bra val. De är en av de enda VPN-tjänsterna som fortfarande kan avblockera Netflix. Du kan registrera dig för obegränsad VPN- och SmartDNS-tjänst från bara $ 2,75 per månad med en 30-dagars garanti.

Besök NordVPN

5. Bästa VPN för Safari: PIA

Privat internetuppkopplingLiksom med några av de andra leverantörerna har NordVPN inte en verklig förlängning för Safari. Därför måste du ansluta till NordVPN-klienten först. När du är ansluten kan du öppna Safari och bläddra som du förväntar dig. Servrarna är alfabetiskt ordnade efter region, land och stad. Serverplatserna listas i alfabetisk ordning per land. När du väljer en plats kan du enkelt ansluta till platser i staden du vill använda. I det här fallet beslutade vi att testa med New York City.

PIAs Windows-klient är strömlinjeformad. Det betyder att du inte hittar så mycket som det gäller installation och användning. Som sagt, det är allt annat än enkelt. PIA erbjuder olika nivåer av integritetsskydd beroende på dina behov. Du kan kontrollera krypteringsnivåer och hitta rätt balans mellan sekretess och hastighet. Som ni kan se visade vårt hastighetstest att PIA körde på 62,02 Mbps.

PIA Philadelphia hastighetstest

Slutligen ville vi visa er att PIA klarar sig bra med deras läckagetest också. Bilden nedan visar en server som tillhandahålls av PIA. Som du ser kommer det definitivt att skydda dig.

PIA Leaktest för Safari

När det gäller deras klient för Mac har PIA-teamet inkluderat en Internet kill-switch. Dödsomkopplaren kommer att döda din Internet-anslutning när VPN misslyckas. Det kan verkligen vara praktiskt för dem som vill säkerställa anonymitet runt om i världen. Privat Internet Access erbjuder VPN från bara $ 2,50 per månad med en 7-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Besök privat internetåtkomst

Och där har du det. Även om det bara finns ett riktigt webbläsarförlängning för Safari-webbläsaren, är alternativen vi just nämnde de bästa valen att använda med den. Du skyddar dig nu mot DNS-läckor och använder de bästa VPN-alternativen för Safari.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map